Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Βρούτσης: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός
  • [02] ΚΚΕ: Η Μέρκελ είναι σύμμαχος της ελληνικής πλουτοκρατίας

  • [01] Γ. Βρούτσης: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός

    Από τις αρχές του Απριλίου του 2013 θα ισχύει κατώτατος μισθός, ο οποίος θα έχει καθοριστεί με βάση το «νέο μηχανισμό» για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, η νομοθετική ρύθμιση για το «νέο μηχανισμό κατώτατου μισθού» θα ψηφιστεί και θα γίνει νόμος του κράτους το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2013.

    Η νομοθέτηση του νέου μηχανισμού, αποτελεί δέσμευση που έχει αναλάβει η ελληνική Κυβέρνηση στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου. Ο διάλογος για τη δημιουργία του νέου μηχανισμού ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012 και έχει οριστεί να διαρκέσει μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2012.

    Στη συνέχεια η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σε δημόσια διαβούλευση και θα καταθέσει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου του 2012.

    Δημοσιοποιώντας το χρονοδιάγραμμα θεσμοθέτησης και εφαρμογής του νέου συστήματος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε κατά τρόπο κατηγορηματικό ότι «δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός».

    «Η χώρα έχει αναλάβει την υποχρέωση, ήδη από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (ν.4046/2012), να διαμορφώσει ένα νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο» αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και τονίζει ότι «ο νέος μηχανισμός, συμβαδίζοντας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα παρέχει στο κράτος αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κατώτατων αμοιβών στην οικονομία, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους".

    Το σύστημα καθορισμού των μισθών στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με ένα ελάχιστο ύψος μισθού το οποίο θα νομοθετείται από την κυβέρνηση μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

    [02] ΚΚΕ: Η Μέρκελ είναι σύμμαχος της ελληνικής πλουτοκρατίας

    «Η Μέρκελ είναι σύμμαχος της ελληνικής πλουτοκρατίας και των δυνάμεων που υπερασπίζονται την παραμονή της χωράς στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, για αυτό ο λαός πρέπει να την υποδεχθεί εκφράζοντας αγωνιστικά την αντίθεσή του στα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης που του επιβάλουν κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιο του γραφείου Τύπου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 October 2012 - 12:30:38 UTC