Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Σε ποιους θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης
  • [03] Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων
  • [04] Δεκατρείς νεκρούς άφησε στο πέρασμά του ο "Σάντι"
  • [05] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αύριο στα Προπύλαια
  • [06] Εκτεταμένες διασταυρώσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής
  • [07] Μεσογειακή διατροφή για υγιείς αρτηρίες
  • [08] «Επιστήμη ή σενάρια καταστροφής;»
  • [09] Δίωρη παναττική στάση εργασίας των δασκάλων 12.00 με 14.00
  • [10] Δεύτερος μεγάλος σεισμός 6,2 Ρίχτερ, στις δυτικές ακτές του Καναδά
  • [11] Μειωμένη τιμή στο Nexus επτά ιντσών της Google
  • [12] Απελευθέρωση σπάνιας κουκουβάγιας που είχε τραυματισθεί από καρακάξες
  • [13] Δωρεάν μαστογραφία για εκατό γυναίκες από το δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής
  • [14] Απέχουν από τα καθήκοντά τους Πέμπτη - Παρασκευή οι δικηγόροι Αθηνών

  • [01] Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

    Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζει ησημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς αναμένεται να διατυπωθεί επισήμως, δια στόματος του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, η θέση του για την «οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική».

    Στη συνεδρίαση πολλοί βουλευτές φέρονται έτοιμοι να μιλήσουν ανοιχτά για όλους και για όλα, καθώς πυκνώνουν οι προσωπικές τοποθετήσεις γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ , εν πολλοίς αποκλίνουσες από την επίσημη κομματική γραμμή.

    Για όλα τα θέματα που θα συζητηθούν στην ΚΟ και αφορούν την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο πρόεδρος του Κινήματος είχε χθες συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

    Με στόχο, όπως ανέφεραν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, «να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και να επέλθουν οι μέγιστες δυνατές βελτιώσεις».

    Η προσπάθεια αυτή, της βελτίωσης θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, μέχρι την τελευταία στιγμή, η οποία είναι το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου. Οι βελτιώσεις, όπωςείπαν επίσης, δεν αφορούν μόνο στα εργασιακά, αλλά και σε «πολλά άλλα κρίσιμα και ευαίσθητα σημεία».

    Οι ίδιοι κύκλοιδιευκρίνισαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη στάση του από εκείνη της ΔΗΜΑΡ και προσθέτουν ότι το κόμμα αυτό «βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπο με τις ευθύνες δύσκολων εθνικών αποφάσεων».

    [02] Σε ποιους θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης

    Στη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που πρέπει να πληρούν οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να αυξηθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος όπως έχει ανακοινώσει ήδη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις από την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης για περισσότερους φορολογούμενους.

    Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους του επιδόματος θα είναι τα ακόλουθα:

    -Για τους άγαμους ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ (από 14.000 ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός).

    -Για του έγγαμους χωρίς παιδιά ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ ( από 23.35 ευρώ).

    -Για τους έγγαμους με ένα παιδί ετήσιο εισόδημα 38.000 ευρώ, με δυο παιδιά 41.000 ευρώ και με τρία παιδιά 44.000 ευρώ.

    Σε ότι αφορά τα περιουσιακά κριτήρια θα είναι τα ακόλουθα:

    -Για τους άγαμους ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία έως 150.000 ευρώ ( από 100.000 ευρώ που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο).

    -Για τους έγγαμους ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ ( έναντι αρχικού σχεδιασμού 150.000 ευρώ).

    [03] Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων

    Κανονικά πραγματοποιούνται από το πρωί όλα τα δρομολόγια των πλοίων, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και άρσης του απαγορευτικού.

    Στο μεταξύ, σώος, σε κρημνώδη περιοχή στο ακρωτήρι Μπάμπουρα της Θάσου, εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα ένας 27χρονος, ο οποίος λόγω των ισχυρών ανέμων είχε παρασυρθεί από τα κύματα, ενώ ψάρευε από τη στεριά στη θαλάσσια περιοχή Αλυκή.

    Ο ερασιτέχνης αλιέας, που εντοπίστηκε από πεζοπόρο τμήμα που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του,μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας του νησιού.

    [04] Δεκατρείς νεκρούς άφησε στο πέρασμά του ο "Σάντι"

    Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωπο έχουν χάσει τη ζωή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και των πλημμυρών που προκάλεσε το πέρασμα της καταιγίδας "Σάντι".

    Οι τοπικές αρχές της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι, της Πενσιλβάνια, της Δυτικής Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνας έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής δώδεκα νεκρούς, ενώ η αστυνομία του Τορόντο ανακοίνωσε ότι μία Καναδή σκοτώθηκε από τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από τις ριπές του ανέμου.

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον κυκλώνα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους ένας άνδρας 30 ετών από πτώση δένδρου στο Κουίνς, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο.

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Νιού Τζέρσι εξαιτίας της πτώσης δένδρου σε αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αρωγής.

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πενσοιλβάνια, ο ένας εξαιτίας πτώσης δένδρου και ο δεύτερος λόγω κατάρρεσυης σπιτιού.

    Ο κυκλώνας Σάντι προκάλεσε επίσης το ναυάγιο του αντιγράφου του ιστορικού ιστιοφόρου Bounty ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας. Ενας μέλος του πληρώματος πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο καπετάνιος του πλοίου.

    Στη Δυτική Βιρτζίνια μία γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα σε μία περιοχή όπου η καταιγίδα έχει προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις, ενώ μία γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της σε δένδρο στο Μέριλαντ.

    Επίσης, επτά σήραγγες του Μετρό της Νέας Υόρκης πλημμύρισαν με την εταιρία διαχείρισης να κάνει λόγο για την χειρότερη καταστροφή στα 108 χρόνια λειτουργίας του.

    Εν τω μεταξύ,η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κανένας πυρηνικός σταθμός των βορειο-ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών δνε υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία του εξαιτίας του κυκλώνα.

    "Ολοι οι σταθμοί παραμένουν ασφαλείς και υπό έλεγχο, μέσα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων είναι διαθέσιμα και επιθεωρητές της Επιτροπής έχουν τοποθετηθεί επί τόπου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Στο Νιού Τζέρσι, κατάσταση συναγερμού κηρύχθηκε στον πυρηνικό σταθμό του Όιστερ Κρικ εξαιτίας της ανόδου των ύψους του νερού. Ο αντιδραστήρας του σταθμού δεν βρισκόταν σε λειτουργία, εξαιτίας προγραμματισμένης διακοπής που δεν είχε σχέση με την καταιγίδα.

    [05] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αύριο στα Προπύλαια

    Πανεργατικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν την Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα στα Προπύλαια, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

    Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή και τα συνδικάτα εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις περικοπές στην παιδεία, στην υγεία και στις κοινωνικές παροχές.

    Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ζητά να μην προχωρήσει η ψήφιση των μέτρων και κάνει λόγο για «αντεργατική δογματική εμμονή της τρόικας, στη κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης, των τριετιών, του επιδόματος γάμου και ό,τι έχει απομείνει από το εργασιακό θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας».

    Στο μεταξύ, η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει προς όλους τους βουλευτές πίνακες με τους οποίους αντικρούει τις θέσεις της τρόικας για τα εργασιακά, όπως τις μετέφερε με δηλώσεις του χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    [06] Εκτεταμένες διασταυρώσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής

    Διασταυρώσεις καταθέσεων, δόσεων δανείων, λογαριασμών των ΔΕΚΟ, διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων, νοσηλείων και ασφαλίστρων θα πραγματοποιεί η εφορία, προκειμένου να προσδιορίζει το εισόδημα των φορολογούμενων. Η υποχρεωτική υποβολή των στοιχείων για τις δαπάνες αυτές των φορολογούμενων από τις τράπεζες και τους άλλους φορείς προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

    Το άθροισμα των δαπανών αυτών θα αποτελεί δείκτη προσδιορισμού του εισοδήματος του κάθε φορολογούμενου. Στην υποχρέωση υποβολής των στοιχείων αυτών προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εμπίπτουν τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια και τα σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες.

    Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων της εφορίας προς τους φορολογούμενους που διαπιστώθηκε από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ότι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για 15.000 φορολογούμενους οι οποίοι θα αναγκαστούν να καταβάλουν φόρο για το ποσό των καταθέσεων τους που δικαιολογείται από τις δηλώσεις τους.

    [07] Μεσογειακή διατροφή για υγιείς αρτηρίες

    Ακόμα κι ένα απλό γεύμα σκουπιδο-φαγητού (junk food), που αποτελείται κυρίως από κορεσμένα λίπη, κάνει ζημιά στην υγεία των αρτηριών του σώματος, αντίθετα με την Μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε «καλά» λίπη, όπως τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σύμφωνα με μία ακόμα -αυτή τη φορά καναδική- επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές του Καρδιολογικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Ανίλ Νιγκάμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο καναδικό περιοδικό καρδιολογίας "Canadian Journal of Cardiology" και σε καρδιολογικό συνέδριο στο Τορόντο, αναφέρουν ότι η Μεσογειακή διατροφή μπορεί να έχει ευεργετική δράση για το καρδιαγγειακό σύστημα.

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά την κατανάλωση ενός και μόνο γεύματος σκουπιδο-φαγητού οι αρτηρίες των συμμετεχόντων στη μελέτη είχαν διασταλεί κατά 24% λιγότερο από ό,τι όταν δεν είχαν φάει τίποτε, με συνέπεια να περιορίζεται η ροή του αίματος. Αντίθετα, σε όσους είχαν φάει μεσογειακού τύπου γεύματα, οι αρτηρίες διαστέλλονταν κανονικά και η ροή του αίματος ήταν φυσιολογική.

    [08] «Επιστήμη ή σενάρια καταστροφής;»

    Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου ρίχνει μία επιστημονική ματιά στα σενάρια καταστροφής του κόσμου, μέσα από νέα σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων.

    Τι πιστεύουν οι επιστήμονες για την πρόσκρουση μετεωριτών στη Γη, τα ακραία φυσικά φαινόμενα και την καταστροφή του περιβάλλοντος; Τι θα αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι σε μία ενδεχόμενη καταστροφή; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα, που αναζητούν απάντηση.

    Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων περιλαμβάνει:

  • Ώρα 13:30 - 14:10: Επίδειξη πειραμάτων (προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες).

  • Ώρα 15:00 - 16:30: Διαδραστικό εργαστήρι «Ανακύκλωση τώρα!» (προτείνεται για παιδιά άνω των οκτώ ετών και ενήλικες)

  • Ώρα 17:30 - 18:30: Διαδραστική αφήγηση «Αρχαίες προφητείες και η καταστροφή του κόσμου» (προτείνεται για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες).

    Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορούν όμως οι ενδιαφερόμενοι να τις παρακολουθήσουν με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Επίσης, σύμφωνα με το Ίδρυμα Ευγενίδου, θα μπορούσε κανείς να συνδυάσει τις δραστηριότητες της ενότητας «Επιστήμη ή σενάρια καταστροφής;» με την προβολή του Πλανηταρίου «Το Μυστήριο της Ζωής», η οποία πραγματεύεται το πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη, πού οφείλεται η εντυπωσιακή ποικιλομορφία των έμβιων οργανισμών της, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τη θεωρία του Δαρβίνου για την καταγωγή των ειδών.

    [09] Δίωρη παναττική στάση εργασίας των δασκάλων 12.00 με 14.00

    Δίωρη παναττική στάση εργασίας προκήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) σήμερα, από τις 12.00 έως τις 14.00, προκειμένου οι δάσκαλοι να παραβρεθούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00, έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, όπου το προεδρείο της ΔΟΕ θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

    Οι δάσκαλοι πρόκειται να θέσουν στον υφυπουργό θέματα που αφορούν τα νηπιαγωγεία και τις νηπιαγωγούς, καθώς και εκκρεμείς αποφάσεις από τις συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας.

    [10] Δεύτερος μεγάλος σεισμός 6,2 Ρίχτερ, στις δυτικές ακτές του Καναδά

    Σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στις δυτικές ακτές του Καναδά, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και ο καναδικός Ομοσπονδιακός Οργανισμός Σεισμών.

    Πρόκειται για τον δεύτερο μεγάλο σεισμό, μετά αυτόν του Σαββάτου στην ίδια περιοχή.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων και σε απόσταση 245 χιλιομέτρων από την πόλη Πρινς Ρούπερτ, διευκρίνισε το Ινστιτούτο.

    Δεν προκλήθηκαν θύματα ή ζημιές και δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι της Αλάσκας.

    [11] Μειωμένη τιμή στο Nexus επτά ιντσών της Google

    Η Google μειώνει την τιμή του υπολογιστή - ταμπλέτα Nexus 16 GB μεγέθους 7 ιντσών στα 199 δολάρια. Η προηγούμενη τιμή πώλησης του υπολογιστή ήταν 249 δολάρια.

    Η μείωση συνδέεται άμεσα με την κυκλοφορία του νέου Nexus 32GB μεγέθους 7 ιντσών, ο οποίος θα πωλείται πλέον στην τιμή των 249 δολαρίων.

    Εικάζεται ότι η κυκλοφορία του Nexus 32 GB μεγέθους 7 ιντσών θα επιφέρει σημαντική μείωση και στον Nexus 8 GB μεγέθους ιντσών, η τιμή του οποίου αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 100 δολάρια.

    [12] Απελευθέρωση σπάνιας κουκουβάγιας που είχε τραυματισθεί από καρακάξες

    Μία σπάνια και ακριβοθώρητη? κουκουβάγια, έπεσε τραυματισμένη στα χέρια μελών του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας - Ισμαρίδας που κατάφεραν να τη γιατρέψουν και να την οδηγήσουν ξανά, πριν από λίγες μέρες, στο φυσικό της περιβάλλον.

    Πρόκειται για ένα νεαρό θηλυκό βαλτόμπουφο (Asio flammeus) που όταν περνούσε πάνω από την πόλη της Καβάλας, κατά την μετανάστευσή του προς την περιοχή διαχείμασής του, μάλλον δέχθηκε επίθεση από καρακάξες και κουρούνες και υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση.

    Ένας κάτοικος της Καβάλας βρήκε το πουλί και ειδοποίησε το σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή» και τον Φορέα Διαχείρισης προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όπως διαπιστώθηκε, ο νεαρός βαλτόμπουφος ήταν ελαφρώς αδύνατος, στρεσαρισμένος και με διάσειση αλλά έπειτα από μερικές μέρες νοσηλείας, ήταν πλέον σε θέση να απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον, αφού πρώτα δακτυλιώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης.

    Σύμφωνα με στοιχεία από τον Φορέα Διαχείρισης, ο βαλτόμπουφος είναι μια μεσαίου μεγέθους κουκουβάγια που δραστηριοποιείται τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα. Όπως το λέει και το όνομά του, ο βιότοπός του είναι οι βάλτοι και οι περιοχές γύρω από τις λιμνοθάλασσες. Φωλιάζει στο έδαφος σε βορειότερες περιοχές. Ένας μικρός πληθυσμός ξεχειμωνιάζει κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, σε αλμυρόβαλτους και λίμνες. Συχνά 2-3 αλλά και μέχρι και 40 πουλιά έχουν καταγραφεί να κουρνιάζουν μαζί στο ίδιο μέρος (Αξιός ποταμός). Τρέφεται με μικρά θηλαστικά κυρίως τρωκτικά και με πουλιά.

    [13] Δωρεάν μαστογραφία για εκατό γυναίκες από το δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής

    Εκατό γυναίκες από τον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, ηλικίας 40-70 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία, στις 14 και 15 Νοεμβρίου, στον Πολύγυρο, από την Κινητή Μονάδα Μαστογραφιών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

    Ο Δήμος Αριστοτέλη ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, η οποία συνεργάζεται με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

    Για να καλυφθούν οι ανάγκες και των εργαζόμενων γυναικών, θα τηρηθεί πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα εξέτασης. Ο δήμος Αριστοτέλη θα διαθέσει λεωφορείο για να διευκολύνει τη μετακίνηση των γυναικών.

    Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, καλώντας στην πενταψήφια γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη 15410, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, μέχρι και την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου.

    [14] Απέχουν από τα καθήκοντά τους Πέμπτη - Παρασκευή οι δικηγόροι Αθηνών

    Σε 48ώρη αποχή από τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 1 και 2 Νοεμβρίου 2012 κατέρχονται οι δικηγόροι της Αθήνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προωθούμενη τροπολογία σύμφωνα με την οποία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η παράσταση των δικηγόρων στα συμβόλαια.

    Ειδικότερα, συνήλθε τη Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και αποφάσισε την διήμερη αποχή των Αθηναίων δικηγόρων την 1η και 2α Νοεμβρίου, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου θα συνέλθει και πάλι για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία του δικηγορικού σώματος της πρωτεύουσας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 October 2012 - 6:30:48 UTC