Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 1-0
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: To KKE πάει κόντρα στο ρεύμα
  • [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστές
  • [04] Bαριές κατηγορίες για τον 26χρονο που συμμετείχε στη ληστεία της Ν. Ερυθραίας

  • [01] ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 1-0

    Με νίκη συνέχισε ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στη 14η αγωνιστική του πρωταΘλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς επικράτησε στην Τούμπα του Λεβαδειακού με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, ο Λίνο, στο 69΄.

    [02] Αλ. Παπαρήγα: To KKE πάει κόντρα στο ρεύμα

    Στην τρικομματική κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μίλησε σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 94 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

    Το ΚΚΕ είναι αυτό που πραγματικά πάει κόντρα στο ρεύμα, επειδή καλεί τον λαό να παλέψει για την κατάργηση των μονοπωλίων, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και όχι την επιμήκυνση των δόσεων και το προσωρινό μορατόριουμ, είπε η κ. Παπαρήγα και υπογράμμισε: «Η τρικομματική κυβέρνηση καμώνεται ότι πάει κόντρα στο ρεύμα όταν απολύει δημόσιους υπαλλήλους, όταν αποκρατικοποιεί, όταν υπογράφει μνημόνια, γιατί τάχα με αυτόν τον τρόπο συγκρούεται με πρακτικές και συνήθειες του παρελθόντος.

    Η αποκρατικοποίηση και η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς, η πιο βαθειά ενσωμάτωση στην ΕΕ, εμφανίζονται ως η πεμπτουσία του εκσυγχρονισμού, του νέου και του μοντέρνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πάει κόντρα στο ρεύμα όταν προτείνει μορατόριουμ για πληρωμή του χρέους, διευθέτηση των δόσεων, ή την αστική συνταγή του ΔΝΤ και του Ομπάμα σε αντίθεση με την διαχείριση της Μέρκελ».

    [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστές

    Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2013, σε ηπιότερη όμως μορφή, αποφάσισαν σήμερα το απόγευμα με ισχυρότατη πλειοψηφία τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους.

    Ειδικότερα, με ψήφους περίπου 250 υπέρ και 50 κατά, οι δικαστές αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεων τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2013,οπότε και θα πραγματοποιήσουν νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση για να καθορίσου την περαιτέρω στάση τους.

    Συγκεκραμένα, θα κατέρχονται από τις έδρες από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ μέχρι σήμερα κατέβαιναν από τις έδρες από τις 10 π.μ. έως 3 μ.μ.

    Επίσης, ανέτρεψαν παλαιότερη απόφαση τους η οπαία απαγόρευε τη δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων εκτός από τις επείγουσες και από εδώ και στο εξής θα δημοσιεύουν πλέον κανονικά όλες τις αποφάσεις.

    [04] Bαριές κατηγορίες για τον 26χρονο που συμμετείχε στη ληστεία της Ν. Ερυθραίας

    Εντάλματα σύλληψης κατά των δραστών της συμπλοκής με αστυνομικούς και της καταδίωξης στα βόρεια προάστια χθες, θα εκδώσει άμεσα ο ανακριτής.

    Η δικογραφία, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, χρεώθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο 26χρονος που συνελήφθη στο Κρυονέρι ως μέλος της ομάδας των ενόπλων που εισέβαλαν στην μονοκατοικία στη Νέα Ερυθραία, με σκοπό τη ληστεία και όσων συνέβησαν μετά, με την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και την καταδίωξη στην ευρύτερη περιοχή.

    Ο νεαρός, που οδηγήθηκε αργά το μεσημέρι στον Εισαγγελέα, κατηγορείται μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, ληστείας τετελεσμένης και σε απόπειρα, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

    Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά όλων των μελών της ένοπλης ομάδας .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 December 2012 - 17:30:28 UTC