Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαθαίνει η κρίση στους Ανεξάρτητους Έλληνες
  • [02] Ο Πλατινί επανέλαβε την αντίθεσή του για την χρήση της τεχνολογίας γραμμής
  • [03] Στον Πασχάλη Λαμπαρδή το Βραβείο Αναγνωστών 2012 του ΕΚΕΒΙ
  • [04] «Έξυπνο» τηλεμετρικό σύστημα περιορίζει τις απώλειες νερού
  • [05] Έλληνες το 65% των ασθενών των Γιατρών του Κόσμου, στη Θεσσαλονίκη
  • [06] "Δεν θα επιτρέψουμε σε όσους φοβούνται το καινούργιο να κρατήσουν την Ελλάδα στο παρελθόν"
  • [07] Η Ισπανία άντλησε 3,89 δισ. ευρώ με μειωμένο κόστος δανεισμού
  • [08] Πρόστιμο 1,92 δισ. δολαρίων στην HSBC για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
  • [09] «Ιδιαίτερα δύσκολες οι προοπτικές απασχόλησης στην Ευρώπη το α΄ τρίμηνο του 2013»
  • [10] Επεισόδια έξω από την κυπριακή Βουλή μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών
  • [11] Λοίμωξη των πνευμόνων ταλαιπωρεί τον Νέλσον Μαντέλα

  • [01] Βαθαίνει η κρίση στους Ανεξάρτητους Έλληνες

    Για «Δούρειους Ίππους» στο κόμμα του μίλησε ο Πάνος Καμμένος κατηγορώντας τους «επαγγελματίες πολιτικούς» ότι ήθελαν να μετατρέψουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες «σε υποκατάστημα της ΝΔ».

    Ο Π. Καμμένος μιλώντας στο ραδιοσταθμό real και αναφερόμενος στον Γιάννη Μανώλη είπε χαρακτηριστικά: «ήταν επαγγελματίας συνδικαλιστής -ο οποίος πληρωνόταν και ζητούσε μάλιστα, επειδή έχασε την έδρα του, να τον εξασφαλίσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες- βγήκε και έκανε μια δημόσια επίθεση».

    Ο κ. Καμμένος πάντως απέφυγε να αναφερθεί στους κυρίους Μαρκόπουλο και Ζώη λέγοντας πως μόνο ο Γιάννης Μανώλης έχει φύγει από το κίνημα, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας κάποιοι είχαν σχεδόν οργανώσει να τινάξουν τον αέρα τη συζήτηση για τη διοργάνωση του συνεδρίου.

    Ο Π. Καμμένος έστειλε μήνυμα προς όλους λέγοντας: «'Οποιοι δεν αντέχουν να παραμείνουν σ' ένα κίνημα που δεν θα είναι κεντροδεξιό, θα είναι ένα κίνημα πολιτών από όλους τους χώρους, πατριωτικό. 'Οποιοι δεν αντέχουν να είναι σ' ένα κίνημα που δεν θα μετατραπεί σε κόμμα παλαιοκομματικό με συνδικαλισταράδες και αρχηγούς να κάνουν κουμάντα σε ομάδες εργαζομένων. 'Οποιοι δεν αντέχουν ότι θα είναι ένα κίνημα το οποίο δεν θα έχει μεγαλοχρηματοδότες και σχέσεις με τα συμφέροντα που θα πληρώνουν για να ασκούμε πολιτική, μπορούν να φύγουν», είπε ο κ. Καμμένος.

    Από την πλευρά του, ο Γ. Μανώλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    [02] Ο Πλατινί επανέλαβε την αντίθεσή του για την χρήση της τεχνολογίας γραμμής

    Ο Μισέλ Πλατινί επανέλαβε σήμερα την αντίθεσή του, σχετικά με τη χρησιμοποίηση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα τη «διαλεύκανση» των φάσεων που αφορούν στο εάν η μπάλα έχει περάσει την τελική γραμμή τέρματων και κατά συνέπεια στην κατακύρωση ή όχι των γκολ.

    «Προτιμώ να δαπανηθούν 50 εκατομμύρια ευρώ στην βάση και στην υποδομή του ποδοσφαίρου, παρά για μία τεχνολογία, που θα είναι χρήσιμη για ένα ή δύο γκολ σε ετήσια βάση», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της UEFA, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Κουάλα Λουμπούρ και πρόσθεσε: «Εάν ένας από τους διαιτητές που βρίσκονται πίσω από το τέρμα, είναι σε απόσταση ενός μέτρου από την τελική γραμμή και έχει καλή όραση, μπορεί να δει εάν η μπάλα πέρασε την γραμμή ή όχι».

    [03] Στον Πασχάλη Λαμπαρδή το Βραβείο Αναγνωστών 2012 του ΕΚΕΒΙ

    Στο βιβλίο «Κάθετη έξοδος» του Πασχάλη Λαμπαρδή απονέμεται για το 2012 το Βραβείο Αναγνωστών 2012 του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

    Ο Πασχάλης Λαμπαρδής (Σέρρες, 1960) έχει καταθέσει πέντε μυθιστορήματα στη μέχρι στιγμής λογοτεχνική διαδρομή του.

    Η «Κάθετη έξοδος» είναι μια ψυχολογική περιπέτεια με φόντο το σύγχρονο αστικό περιβάλλον, επικεντρώνοντας στην ανθρώπινη διάσταση - συναισθήματα, στοχαστικές αναζητήσεις, υπερβάσεις εντός της καθημερινότητας, υπαρξιακή διαδρομή προς την αυτογνωσία.

    Στη φετινή διαδικασία του Βραβείου Αναγνωστών έλαβαν μέρος συνολικά πάνω από 5.000 βιβλιόφιλοι (από αυτούς 3.396 ψήφισαν με sms και οι υπόλοιποι ήταν μέλη των 38 Λεσχών Ανάγνωσης που πρότειναν τη «βραχεία λίστα»).

    Η τελική βαθμολογία ανέδειξε δύο ακόμη μυθιστορήματα: δεύτερο κατατάχθηκε το βιβλίο «Οι καιροί της μνήμης» του Θοδωρή Παπαθεοδώρου (Εκδόσεις Ψυχογιός) τρίτο κατατάχθηκε το βιβλίο «Αννα Σικελιανού: ο έρωτας και τ' όνειρο» των Κ. Γουργουλιάνη και Ν.Κ. Κυριαζή (Εκδόσεις Καστανιώτη).

    Η απονομή του βραβείου αναγνωστών γίνεται για όγδοη χρονιά και διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

    Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 10ης Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

    [04] «Έξυπνο» τηλεμετρικό σύστημα περιορίζει τις απώλειες νερού

    Χαμένο πάει το 50% τουλάχιστον του νερού που προορίζεται για χρήση από τα νοικοκυριά καθώς στο ποσοστό αυτό υπολογίζονται οι απώλειες στο δίκτυο ύδρευσης είτε λόγω διαρροών και βλαβών, είτε λόγω κλοπών και παράνομης χρήσης, είτε από ανακρίβειες και λάθη σε μετρητές. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε μέχρι πρότινος και για την πόλη της Κοζάνης, όπου το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά εφαρμογή τηλεμετρίας για την μείωση του μη τιμολογούμενου νερού στα δίκτυα ύδρευσης.

    Χάρη στο πρωτοπόρο αυτό σύστημα, δεδομένα από το δίκτυο ύδρευσης σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο μεταδίδονται μέσω συστήματος τηλεμετρίας σε ένα κεντρικό σταθμό ελέγχου. Οποιαδήποτε βλάβη ή απώλεια γίνεται έτσι άμεσα γνωστή προκειμένου να ελαττωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος αποκατάστασής της και κατ΄ επέκταση η ποσότητα του νερού που θα χαθεί.

    Της έναρξης λειτουργίας του συστήματος προηγήθηκε η αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού των φρεατίων και των μετρητών παλαιάς τεχνολογίας, η εγκατάσταση βανών σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο, η ψηφιοποίηση του δικτύου ύδρευσης και η εγκατάσταση του συστήματος ασύρματης παρακολούθησης και τηλεχειρισμού του εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου της Κοζάνης.

    [05] Έλληνες το 65% των ασθενών των Γιατρών του Κόσμου, στη Θεσσαλονίκη

    «Εγώ που βοηθούσα, τώρα ζητώ βοήθεια. Δεν άντεξα τελικά». Η κραυγή απόγνωσης ενός 55χρονου, σε μία «κατάθεση ψυχής» σ' έναν από τους εθελοντές ψυχολόγους των Γιατρών του Κόσμου, έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους πόσο απρόβλεπτη μπορεί να είναι η ζωή και να φέρει στο φως ακόμη μία ιστορία ανθρώπου που «λύγισε» υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, ενός σοβαρού προβλήματος υγείας κι ενός διαζυγίου.

    Ο κύριος Μ. πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου, στη Θεσσαλονίκη, πριν από έξι χρόνια, για να κάνει μία χρηματική δωρεά. Έκτοτε και για μία διετία περνούσε, περιστασιακά, από το γραφείο για να κάνει κάποια προσφορά. Τίποτα δεν προμήνυε, τότε, πως θα ερχόταν η στιγμή που και ο ίδιος θα έφτανε σε τόσο μεγάλη ανάγκη που θα αναγκαζόταν να ζητήσει βοήθεια.

    Η παραπάνω ιστορία είναι μία από τις πολλές ανθρώπων της «διπλανής πόρτας», με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά οι «Γιατροί του Κόσμου». Ιστορίες λίγο -πολύ παρόμοιες, με διαφορετικούς, ωστόσο, κάθε φορά πρωταγωνιστές. «Εξετάζουμε περίπου 1500 άτομα το μήνα. Οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονται, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν ανοίξει και άλλα ιατρεία αλληλεγγύης στην πόλη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτοί με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρκίνο, διαβήτη ή οι ψυχασθενείς που δεν μπορούν να λάβουν την απαραίτητη αγωγή. Κι ενώ παλαιότερα έρχονταν άνθρωποι που είχαν ανάγκη μόνο από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τώρα έχουν ανάγκη και από τρόφιμα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος Επιτροπής Γραφείου των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη Μελίνα Χαχαμίδου.

    Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2012 περισσότεροι από 11.500 άνθρωποι πέρασαν από τον χώρο του Πολυϊατρείου ζητώντας βοήθεια. Το 65% αυτών ήταν Έλληνες, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν αλλοδαποί και μετανάστες.«Τώρα, οι περισσότεροι από τους Έλληνες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τους ανθρώπους στην Ουγκάντα, στη Σρι Λάνκα, στο Αφγανιστάν, τις χώρες που έως τώρα στηρίζαμε και βοηθούσαμε. Δεν έχουμε φάρμακα, δεν έχουμε εμβόλια, δεν έχουμε φαγητό» πρόσθεσε, από την πλευρά της, η υπεύθυνη των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη Σοφία Γκαρανέ.

    Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με γάλατα εβαπορέ για τα παιδιά που έχουν ανάγκη θα στήσουν την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, οι «Γιατροί του Κόσμου» στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Ο χώρος του Πολυϊατρείου είναι μικρός για να διατηρούμε τρόφιμα, αν και γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι τα έχουν ανάγκη. Όσα συγκεντρώνουμε τα μοιράζουμε. Το ίδιο θα κάνουμε και με τα γάλατα για να έχει το κάθε παιδί τουλάχιστον ένα ποτήρι» επισήμανε η κ.Χαχαμίδου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, με την υποστήριξη των Thessalonistas και τη συμμετοχή της ομάδας κρουστών του ψυχοθεραπευτικού προγράμματος πρώην τοξικομανών «Αργώ».

    [06] "Δεν θα επιτρέψουμε σε όσους φοβούνται το καινούργιο να κρατήσουν την Ελλάδα στο παρελθόν"

    Η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους, αλλά δεν θα επιτρέψει σε όσους φοβούνται το καινούργιο, συχνά χωρίς κανένα λόγο, να κρατήσουν την Ελλάδα στο παρελθόν.

    Την επισήμανση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις αρνητικές αντιδράσεις φορέων του επιχειρηματικού κόσμου για την πρόταση του υπουργείου σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

    Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την πρόταση, τα εμπορικά με εμβαδόν έως 250 τμ θα μπορούν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου (εκτός από τα καταστήματα που ανήκουν σε αλυσίδες) ενώ τα μεγάλα καταστήματα θα λειτουργούν μέχρι επτά Κυριακές το χρόνο, πάντα προαιρετικά.

    «Επιδιώκουμε να κάνουμε την αγορά πιο σύγχρονη, πιο ευρωπαϊκή, πιο φιλική στους καταναλωτές. Γίνεται μια τομή με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία. Δίνουμε τη δυνατότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις να δουλέψουν περισσότερο και στις μικρότερες ακόμα πιο πολύ. Δίνουμε τη δυνατότητα στους καταναλωτές, Έλληνες και τουρίστες, να κάνουν ελεύθερα τις αγορές τους», τόνισε ο υπουργός.

    Μιλώντας στο 12ο Διεθνές Venture Capital & Private Equity Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι ξεκινούν άμεσα οι εκταμιεύσεις δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Όπως είπε, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις μεταξύ ΕΤΕπ και τραπεζών και αναμένεται να υπογραφούν κι άλλες μέσα στην εβδομάδα.

    [07] Η Ισπανία άντλησε 3,89 δισ. ευρώ με μειωμένο κόστος δανεισμού

    Στην έκδοση δωδεκάμηνων και δεκαοκτάμηνων εντόκων γραμματίων προχώρησε σήμερα η Ισπανία, αντλώντας συνολικά το ποσό των 3,89 δισ. ευρώ από τις αγορές.

    Συγκεκριμένα, για τη δωδεκάμηνη έκδοση το επιτόκιο διαμορφώθηκε σε 2,556% έναντι 2,797% κατά την τελευταία αντίστοιχη έκδοση στις 20 Νοεμβρίου και για την έκδοση δεκαοκτάμηνης ωρίμανσης σε 2,778% έναντι 3,034%, αντιστοίχως.

    [08] Πρόστιμο 1,92 δισ. δολαρίων στην HSBC για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

    Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε τράπεζα, ύψους 1,92 δισ. δολαρίων καλείται να καταβάλει η HSBC, ύστερα από πολυετή έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για υπόθεση "ξεπλύματος μαύρου χρήματος".

    Στη σχετική ανακοίνωση της συμφωνίας με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η HSBC παραδέχεται ότι υπήρξε πρόβλημα στους ελέγχους και ζητά συγνώμη.

    "Αναλαμβάνουμε την ευθύνη των λαθών μας στο παρελθόν. Έχουμε πει ότι λυπούμαστε πολύ για αυτά. Η HSBC του σήμερα είναι ριζικά ένας διαφορετικός οργανισμός από αυτόν που έκανε αυτά τα λάθη", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Στιούαρτ Γκάλιβερ.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας δήλωσε τον Ιούλιο πως η χαλαρή εποπτεία από κορυφαία στελέχη της HSBC επέτρεψε σε τρομοκράτες και καρτέλ ναρκωτικών να έχουν πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

    [09] «Ιδιαίτερα δύσκολες οι προοπτικές απασχόλησης στην Ευρώπη το α΄ τρίμηνο του 2013»

    Οι προοπτικές απασχόλησης θα συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα δύσκολες στο πρώτο τρίμηνο του 2013 για το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης, σύμφωνα με την έρευνα απασχόλησης της αμερικανικής εταιρείας ManpowerGroup.

    Από τις 42 συνολικά χώρες σε όλο τον κόσμο, στις οποίες διεξάγεται η έρευνα της εταιρείας, αναμένεται επιδείνωση της αγοράς εργασίας σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012 στις μισές (21) και βελτίωση μόνο σε 11 χώρες. Οι χώρες με τις λιγότερες ευκαιρίες για όσους αναζητούν εργασία αναμένεται να είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία και η Ολλανδία.

    Ωστόσο, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στην Ευρώπη, η Βρετανία καταγράφει την καλύτερη επίδοση της τελευταίας 4ετίας και οι προοπτικές απασχόλησης στη Γερμανία βελτιώθηκαν ελαφρά.

    Οι χώρες με τις καλύτερες προοπτικές απασχόλησης είναι η Ταϊβάν, η Ινδία, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κολομβία και ο Παναμάς.

    Μεταξύ των 11 χωρών που αναμένουν βελτίωση της αγοράς εργασίας είναι και οι ΗΠΑ, όπου το 17% των εργοδοτών εκτιμούν ότι θα προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις έναντι ενός ποσοστού 8% που θεωρούν ότι θα μειώσουν το προσωπικό τους. Η απασχόληση στην Κίνα αναμένεται να μείνει σταθερή. Η έρευνα της Manpower βασίζεται σε συνεντεύξεις με 65.000 διευθυντές προσλήψεων.

    [10] Επεισόδια έξω από την κυπριακή Βουλή μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών

    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στον χώρο της Βουλής, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Αξιών με κύριο αντικείμενο το θέμα των αξιογράφων.

    Εκατοντάδες αγανακτισμένοι κάτοχοι αξιογράφων εισήλθαν στο κτίριο και καλούσαν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζουν έγκλημα. «Μην ψηφίσετε το νομοσχέδιο για να μην γίνετε εγκληματίες» φώναζαν οι διαδηλωτές στους βουλευτές.

    Δύναμη της αστυνομίας, που είχε σπεύσει στη Βουλή δεν κατάφερε να αποτρέψει την είσοδο του πλήθους στο κτίριο της Βουλής, ωστόσο οι αστυνομικοί τους συγκρατήσουν όταν δοκίμασαν να μπουν στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών, προκειμένου να δώσουν τι θέσεις τους.

    Η συνεδρίαση της Επιτροπής διακόπηκε για 15 λεπτά. Τελικά, ύστερα από έντονες παραστάσεις οι διαμαρτυρόμενοι βγήκαν από το κτίριο, αναμένοντας την απόφαση της Επιτροπής Θεσμών.

    Οι κάτοχοι αξιογράφων υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες τους ξεγέλασαν, καθώς τους προέτρεψαν να μετατρέψουν τις καταθέσεις τους σε αξιόγραφα, προσφέροντας υψηλότερο επιτόκιο, χωρίς να τους ενημερώσουν ότι είχαν το δικαίωμα να μη τους πληρώνουν τόκο και να μετατρέψουν τα αξιόγραφα σε μετοχές.

    Το συνολικό ποσό των καταθέσεών τους ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και είναι κρίσιμης σημασίας για το τελικό ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η τρόικα το έχει περιλάβει στις μετοχές των τραπεζών και αξίωσή τους είναι να εξαιρεθεί.

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, επίσης, έξω από τη Βουλή και Αστυνομικοί διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση επιδομάτων τους, όπως επιδόματος καλής διαγωγής και πολιτικής περιβολής και ενοικίου.

    Αύριο, θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οι πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για κατάργηση επιδομάτων και παροχών και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, οι οποίες διαμαρτύρονται ότι η αύξηση των ωρών διδασκαλίας κατά μία την εβδομάδα θα οδηγήσει χίλιους εκπαιδευτικούς στην ανεργία.

    [11] Λοίμωξη των πνευμόνων ταλαιπωρεί τον Νέλσον Μαντέλα

    Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής έχει προσβληθεί από μια λοίμωξη των πνευμόνων και αντιδρά καλά στη θεραπεία που τού χορηγείται, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία στο Γιοχάνεσμπουργκ.

    "Οι γιατροί ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις και αυτές έδειξαν μια επανεμφάνιση μιας παλιάς πνευμονικής λοίμωξης για την οποία ο Μαντίμπα (το όνομα της φυλής του Μαντέλα) λαμβάνει κατάλληλη θεραπεία στην οποία αντιδρά καλά", αναφέρει η προεδρία, η οποία κάνει για πρώτη φορά από το Σάββατο ενημέρωση για τη φύση των προβλημάτων της υγείας του Μαντέλα.

    Λίγο νωρίτερα η σύζυγός του Γκράτσα Ματσέλ ανέφερε ότι ο εθνικός ήρωας της Νότιας Αφρικής χάνει σιγά σιγά τη θρυλική του διαύγεια, σε τηλεοπτική συνέντευξη της που μεταδόθηκε σήμερα, ενώ ο ήρωας του αγώνα κατά του απαρτχάιντ συνεχίζει να νοσηλεύεται για τέταρτη ημέρα στο νοσοκομείο όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις.

    Στην πρώτη συνέντευξή της που μαγνητοσκοπήθηκε τη Δευτέρα μετά την εισαγωγή του Μαντέλα στο νοσοκομείο, η Γκράτσα Ματσέλ, ήρεμη και χαμογελαστή, δεν μιλά για την εξέλιξη της υγείας του 94χρονου συζύγου της, αλλά λέει ότι είναι οδυνηρό να τον βλέπει "να γερνά".

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 December 2012 - 11:30:27 UTC