Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [02] Διακοπές κυκλοφορίας στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου
  • [03] Την Παρασκευή στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
  • [04] Στη Βουλή η δικογραφία για τη χειροδικία Κασιδιάρη σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη
  • [05] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου
  • [06] Επαναφορά της βάσης του δέκα άμεσα ζητούν πολλοί πρόεδροι των ΤΕΙ
  • [07] Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • [08] Αντιδράσεις πρυτάνεων για τη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων από τέσσερα ΑΕΙ
  • [09] Με γρήγορους ρυθμούς ο διάλογος για το σχέδιο «Αθηνά»
  • [10] Μουσουρούλης: Υπάρχει πολύ σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
  • [11] Βεστερβέλε: Δεν θα δεχθούμε να γίνει η Γερμανία στόχος μιας προεκλογικής εκστρατείας λαϊκισμού

  • [01] Στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού (υπολογίζονται σε 30 με 40 δήμους) να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας κι ενώ είχε εκπνεύσει η προθεσμία που είχε τεθεί από το υπουργείο.

    Έτσι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα στοιχεία των υπαλλήλων αντλούνται από τη Βάση Δεδομένων της Απογραφής και τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι Διοικητικού Κλάδου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και μετά την εξέταση των αριθμητικών φίλτρων, που περιελάμβανε ο νόμος. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, δεν υπήρχε δυνατότητα εξέτασης των ποιοτικών κριτηρίων (οικογενειακά κ.λπ), καθώς δεν μπορούσαν να εξετάσουν τους φακέλους των υπαλλήλων, μετά την άρνηση των συγκεκριμένων διευθύνσεων προσωπικού να αποστείλουν τα στοιχεία.

    Όπως τονίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι που δεν εντάσσονται, σύμφωνα με τον νόμο, σε διαθεσιμότητα, θα επανέλθουν στην πρότερη υπαλληλική τους κατάσταση και θα τους δοθούν τα χρήματα που δεν τους καταβλήθηκαν μετά την αποστολή των στοιχείων τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού.

    Οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα προκάλεσαν την αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής για αύριο το πρωί.

    [02] Διακοπές κυκλοφορίας στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου

    Διακοπές κυκλοφορίας θα σημειώνονται από σήμερα στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, λόγω εργασιών συντήρησης. Έως και την Πέμπτη, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ένα ρεύμα κατεύθυνσης, από τις 20:30 έως τις 6.00 της επόμενης.

    Σήμερα θα διακοπεί η κυκλοφορία, μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Αιγίου, στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Πάτρα.

    Αύριο Τετάρτη, θα διακοπεί η κυκλοφορία, μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων, στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Αθήνα.

    Μεθαύριο Πέμπτη, θα διακοπεί η κυκλοφορία, μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων, στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Αθήνα. Κατά τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας, η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

    [03] Την Παρασκευή στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    Την Παρασκευή θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι διατάξεις του.

    [04] Στη Βουλή η δικογραφία για τη χειροδικία Κασιδιάρη σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη

    Διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία σε βάρος του βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της χειροδικίας σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

    Σε βάρος του κ. Κασιδιάρη ασκήθηκε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου για τα αδικήματα της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

    Η Βουλή πλέον είναι αρμόδια να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη.

    [05] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου

    Στη Βουλή κατατέθηκε απόψε, έπειτα από μακρά περίοδο διαβούλευσης, το σχέδιο νόμου για την «κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», που αποτελεί τη γνωστή εξαγγελία της κυβέρνησης.

    Στόχος του σχεδίου νόμου, που κατατέθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι «η οικονομικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία δημοσίων οργανισμών που εξυπηρετούν δημόσια αγαθά και παρέχουν αναγκαίες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο με όσο το δυνατόν λιγότερο δημοσιονομικό κόστος και μικρότερη επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου».

    Επίσης, όσον αφορά τη σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, πρόκειται για νομοθετική πρωτοβουλία ύστερα από σχετικές συστάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), για την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης και στην ουσία «επιχειρείται η συγκρότηση ενός «Κέντρου Διακυβέρνησης».

    [06] Επαναφορά της βάσης του δέκα άμεσα ζητούν πολλοί πρόεδροι των ΤΕΙ

    Την επαναφορά της βάσης του δέκα ζήτησαν σήμερα από τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, κατά τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης, αλλά και αρκετοί πρόεδροι άλλων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

    Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Βρυζίδης, «η άμεση επαναφορά της βάσης του δέκα θα λύσει πολλά προβλήματα. Εξέφρασα την άποψη ότι η κατανομή των υποψηφίων στις σχολές θα πρέπει να γίνεται αφού ο υποψήφιος θα γνωρίζει ότι έχει "πιάσει" τη βάση του δέκα. Σήμερα υπάρχουν εισακτέοι που έχουν επιτύχει σε σχολές, όχι μόνο στα ΤΕΙ ακόμη και σε Πανεπιστημιακές Σχολές, με βαθμό 4 και 5. Αυτό σημαίνει υποβάθμιση των σπουδών. Εμείς στο ΤΕΙ Πειραιά, για παράδειγμα, έχουμε μέσον όρο βαθμολογίας των εισακτέων 14,5, φαντάζεσθε τι γίνεται και σε άλλα ιδρύματα. Δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε σπουδαστές που μας έρχονται με μετεγγραφές, με τόσο χαμηλή βαθμολογία, γιατί δεν μπορούν να παρακολουθήσουν. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο, αν υπήρχε ήδη η βάση του δέκα, δεν θα είμαστε τώρα σ? αυτή τη θέση να συζητάμε το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολών. Πολύ απλά, θα κλείνανε τα τμήματα που δεν θα είχαν σπουδαστές και δεν θα βασανιζόμαστε σήμερα».

    [07] Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

    Με κινητοποιήσεις από την επόμενη εβδομάδα, πιθανόν και από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, απειλούν τόσο οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας όσο και στον ΟΣΕ αντιδρώντας για την ένταξή τους από το νέο έτος στο ενιαίο μισθολόγιο.

    Οι εργαζόμενοι στο ΟΣΕ αντιδρούν επίσης και στην απόσχιση του τμήματος συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ, της Rosco, η οποία πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί.

    [08] Αντιδράσεις πρυτάνεων για τη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων από τέσσερα ΑΕΙ

    Τρεις πρυτάνεις Πανεπιστημίων εκφράζουν με ανακοίνωσή τους την έντονη αντίθεση τους για τη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων τους από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.

    Πρόκειται για τους πρυτάνεις Γ. Μυλόπουλο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τριαντ. Αλμπάνη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Π. Τσάρτα του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.

    Όπως επισημαίνουν οι πρυτάνεις στην ανακοίνωσή τους, «ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, διέγραψε από το "Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου", διοικητικούς υπαλλήλους τεσσάρων Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πάντειο Πανεπιστήμιο)».

    Και οι τρεις πρυτάνεις που υπογράφουν την ανακοίνωση συνεχίζουν τονίζοντας ότι η πράξη αυτή «είναι, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, πρόδηλα αντισυνταγματική κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαιοκρατικής αρχής, θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ασφάλειας δικαίου, και πολλαπλώς άνομη».

    [09] Με γρήγορους ρυθμούς ο διάλογος για το σχέδιο «Αθηνά»

    Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και τους προέδρους των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

    Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το σχέδιο «Αθηνά», δηλαδή οι συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετονομασίες σχολών και τμημάτων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός επισήμανε στους προέδρους των ΤΕΙ ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει διά της συμμετοχής και όχι διά της επιβολής. Συγχρόνως, τους ενημέρωσε για τα κριτήρια που τίθενται και τα οποία θα είναι αριθμητικά (ανάλογα με το μέγεθος κάθε ιδρύματος, τον αριθμό σπουδαστών και την αναλογία των εκπαιδευτικών). Θα είναι αναπτυξιακά, δηλαδή οι αλλαγές θα είναι σε συνάρτηση με την τοπική ανάπτυξη και το κατά πόσο είναι σχετικά με την αγορά τα γνωστικά αντικείμενα.

    Όλες οι πλευρές συμφώνησαν εξαρχής ότι είναι απαραίτητος ο ακαδημαϊκός, επιστημονικός και αναπτυξιακός εξορθολογισμός των ιδρυμάτων.

    [10] Μουσουρούλης: Υπάρχει πολύ σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

    Υπάρχει πολύ σημαντικό ενδιαφέρον, από τρεις ? τέσσερις επενδυτές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε απόψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με μέλη της διοίκησης του ΟΛΘ. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός (και επιβεβαίωσε αργότερα και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Στέλιος Αγγελούδης) το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στη λειτουργία του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) και στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού (κρουαζιέρες), ενώ ο κ. Μουσουρούλης χαρακτήρισε πολύ σημαντικές και τις διαδικασίες που αναπτύσσονται για την κατασκευή της μαρίνας στο Θερμαϊκό κόλπο.

    «Δεν έχω πρόχειρο τον αριθμό και τις δραστηριότητες που έχει καταγράψει ο σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Θυμάμαι όμως ότι υπάρχουν 3-4 ενδιαφερόμενοι για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Προσωπικά έχω ενημερωθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον μεγαλύτερο από πολλές εταιρίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    [11] Βεστερβέλε: Δεν θα δεχθούμε να γίνει η Γερμανία στόχος μιας προεκλογικής εκστρατείας λαϊκισμού

    «Η κυβέρνησή μας δεν θα αναμειχθεί στην ιταλική προεκλογική εκστρατεία. Ένα πράγμα όμως δεν θα δεχθούμε: να γίνουμε στόχος μιας εκστρατείας λαϊκισμού», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

    Ο Βεστερβέλε πρόσθεσε ότι «ούτε η Γερμανία ούτε και η Ευρώπη ευθύνονται για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ιταλία».

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, πρόκειται για μια έμμεση πλην σαφή απάντηση στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος το πρωί είχε δηλώσει ότι «οι ιταλικές επιχειρήσεις μπορεί να γίνουν στόχος κερδοσκοπικών επιθέσεων από ξένες χώρες» και ότι «η πολιτική του Μόντι, η οποία ήταν γερμανοκεντρική, επιδείνωσε την οικονομική κατάσταση της χώρας».

    Όπως μεταδίδουν ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 αναμένεται να εγκριθεί από την βουλή πριν από τα Χριστούγεννα. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι την πρωτοχρονιά, μπορεί να έχουν προκηρυχθεί οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 December 2012 - 19:30:28 UTC