Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νέο φορολογικό
  • [02] Επιστρέφονται οι πινακίδες ενόψει των εορτών
  • [03] «Η ποίηση δεν είναι ποτέ αυτοβιογραφική»
  • [04] 21 Δεκεμβρίου 2012. Πρόβλεψη της καταστροφής ή καλοστημένη επιχείρηση;
  • [05] «Ένα παιδί κάνει δώρο στα ξεχασμένα παιδιά»
  • [06] Ο Ομπάμα κάνει τα πάντα για να αποφύγει το «δημοσιονομικό βάραθρο»
  • [07] Η Standard and Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου
  • [08] Στο Αφγανιστάν ο Κάμερον προς τόνωση του ηθικού των στρατιωτών
  • [09] Α. Σαμαράς: Ένα δισ. ευρώ στην αγορά για την εξόφληση οφειλών

  • [01] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νέο φορολογικό

    Υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της συμπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Από τη ΝΔ, σε παρέμβασή της η Ντόρα Μπακογιάννη το χαρακτήρισε «άτολμο» ενώ ο Χρύσανθος Λαζαρίδης υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο απέναντι στις βολές που δέχθηκε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, λέγοντας οτι έχει γίνει πιο απλό - «και όσο απλούστερο είναι, τόσο πιο δύσκολα φοροδιαφύγει κανείς».

    Η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί επί των άρθρων.

    [02] Επιστρέφονται οι πινακίδες ενόψει των εορτών

    Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη , Νικόλαου Δένδια, επιστρέφονται από σήμερα (21.12.2012) οι άδειες οδήγησης, καθώς οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

    Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 20.12.2012.

    Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 20.12.2012.

    Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

    ? Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

    ? Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

    ? Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

    ? Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων

    ? Μη καταβολή τέλους διοδίων

    Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

    Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

    [03] «Η ποίηση δεν είναι ποτέ αυτοβιογραφική»

    Η ποίηση δεν είναι ποτέ αυτοβιογραφική, ο αναγνώστης ανακαλύπτει πάντοτε στους στίχους της τον εαυτό του. «Γράφω για όσα με αφορούν και μας αφορούν» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τίτος Πατρίκιος, μιλώντας για την καινούργια ποιητική του συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Κίχλη».

    Ο ποιητής θυμάται τη νεανική του θητεία κοντά στον Γιάννη Ρίτσο και τον τρόπο με τον οποίο τον επηρέασαν οι Ρώσοι φορμαλιστές και ο υπερρεαλισμός, υπογραμμίζοντας ότι «η ποίηση μας επισκέπτεται όταν προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε πράγματα, τα οποία δεν μας επέτρεψαν να συγκρατήσουμε και να κατανοήσουμε οι μέριμνες της καθημερινότητας».

    Ερ: Πότε ακριβώς μας ξαναβρίσκει η ποίηση; Όταν, όπως γράφετε στο βιβλίο σας, αναρωτιόμαστε, συλλογιζόμαστε, σκεφτόμαστε, αναγνωρίζουμε, σκάβουμε μέσα μας, ξανασκεφτόμαστε, αναπολούμε ή στριμωχνόμαστε;

    Απ: «Όλα αυτά μαζί. Όταν γενικότερα ξαναβλέπουμε τα πράγματα, όταν συνειδητοποιούμε καταστάσεις και μεταβολές που οι μέριμνες της καθημερινότητας δεν μας αφήνουν να καταγράψουμε και να εξηγήσουμε. Χρειάζεται να απομακρυνθεί κανείς από την άμεση εμπειρία για να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί τόσο στον ίδιο όσο και στους άλλους. Έλεγα από παλιά ότι η περίφημη μέθοδος της αποστασιοποίησης που εισηγήθηκε ο Μπρεχτ δεν είναι η απομάκρυνση από αυτό που συμβαίνει αλλά ένας τρόπος για να ξαναζούμε τα πράγματα. Η απόσταση μας προσφέρει την προοπτική για να τα εννοήσουμε καλύτερα».

    Ερ: Το βιβλίο σας είναι ένα βιβλίο για την ποίηση αλλά δεν είναι ένα βιβλίο ποιητικής. Δεν μιλάτε για το πώς κάνει κάτι η ποίηση αλλά για το τι θέλει και για το τι επιζητεί. Δεν πρόκειται για το εργαστήριο του ποιητή αλλά για τη σχέση του με την καθημερινή ύπαρξη και τη ζωή.

    Απ: «Η ποίηση μπορεί να είναι τα πάντα: φίλτρο ζωής, φόβος θανάτου, άσκηση εξουσίας, πηγή ματαιοδοξίας, κοινωνική στράτευση, καθαρή τέχνη, αντίδοτο για τη μοναξιά, τρόπος απομόνωσης από την κοινότητα. Γράφω όντως όχι για τα μέσα που χρησιμοποιεί η ποίηση αλλά για το πώς κινείται - για το τι είναι σε θέση να μας προσφέρει με τη λειτουργία της. Για να υπάρξει πάντως η ποίηση θα πρέπει να χειραφετηθεί κανείς από την κυριαρχία της. Κι ας πω συμπληρωματικά πως δεν μπορώ να καταλήξω σε καμιά βεβαιότητα και σε κανένα οριστικό συμπέρασμα. Χρειάστηκα πολύ καιρό για να δώσω στο βιβλίο τη μορφή την οποία έχει σήμερα και θα ήταν δυνατόν να το δουλεύω επ? άπειρον. Η ποίηση βρίσκει τον καθένα μας σε συγκεκριμένη ώρα ή, για να το διατυπώσω διαφορετικά, η ποίηση μπορεί να βρει τον οποιονδήποτε σε κάποια κρίσιμη στιγμή και να τον επηρεάσει βαθιά».

    [04] 21 Δεκεμβρίου 2012. Πρόβλεψη της καταστροφής ή καλοστημένη επιχείρηση;

    Η προφητεία είναι σαφής: το τέλος του κόσμου είναι προ των πυλών! Και αυτή τη φορά το λένε όχι κάποιοι τυχαίοι ψευδοπροφήτες, αλλά οι... Μάγιας.

    Σήμερα λοιπόν είναι η μέρα όπου θα πραγματοποιηθούνμια σειρά κοσμογονικών γεγονότων: σεισμοί με μέγεθος 13 και άνω βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, βίαιη μετακίνηση των τεκτονικών πλακών της Γης, μετακίνηση του παγωμένου φλοιού των πόλων, άνοδος της στάθμης της θάλασσας και δημιουργία τεράστιων παλιρροιακών κυμάτων. Όλα αυτά θα συμβούν σήμερα?. Ή μήπως όχι;

    Όλα όσα λέγονται δεν έχουν καμία επιστημονική βάση, λένε με σαφήνεια οι επιστήμονες.

    Οι προφητείες προσδιορίζουν το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ερμηνεύοντας την ολοκλήρωση ενός κύκλου του ημερολογίου των Μάγιας. «Όλα τα ημερολόγια είναι κυκλικά. Το ημερολόγιο των Μάγιας δεν λήγει στις 21 Δεκεμβρίου, απλώς αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου. Είναι όπως η 31η Δεκεμβρίου για το δικό μας ημερολόγιο» εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Νίκος Ματσόπουλος.

    «Για να το πούμε διαφορετικά, κανένα ημερολόγιο, ούτε βέβαια και εκείνο των Μάγιας, δεν είναι προφητικό. Τα ημερολόγια είναι απλά μια ανθρώπινη επινόηση, που χρησιμοποιείται, προκειμένου να παρακολουθείται και να καταγράφεται το πέρασμα του χρόνου και όχι για να προβλέπεται το μέλλον» επισημαίνει ο Αλέξης Δεληβοριάς, αστρονόμος του Ευγενίδειου Πλανηταρίου.

    «Η επιλογή της ημερομηνίας από τους καταστροφολόγους δεν έγινε τυχαία, καθώς συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο. Τα ηλιοστάσια ήταν κρίσιμες ημερομηνίες για την ανθρωπότητα στην αρχαιότητα, καθώς βάσει αυτών καθόριζαν τις γεωργικές τους εργασίες. Η ημερομηνία αυτή γεννά συνειρμούς στο συλλογικό ασυνείδητο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλες γιορτές συμβαίνουν σε κοντινές ημερομηνίες με τα ηλιοστάσια και τις ισημερίες» προσθέτει ο κ. Ματσόπουλος.

    Σύμφωνα με ένα από τα προσφιλέστερα τρομολαγνικά σενάρια, η συντέλεια θα επέλθει όταν ο Νιμπίρου, ένας υποτιθέμενος πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος κατευθύνεται απειλητικά προς τη Γη και θα πλησιάσει τόσο πολύ τον πλανήτη που θα προκαλέσει τρομακτικές καταστροφές. Από την ενεργοποίηση τεκτονικών ρηγμάτων και την εκδήλωση αλλεπάλληλων καταστροφικών σεισμών στη μετατόπιση του άξονα περιστροφής της Γης και από την αναστροφή του μαγνητικού της πεδίου στον βομβαρδισμό της από γιγάντιους αστεροειδείς.

    «Η ύπαρξη ενός πλανήτη με την τροχιά, την ταχύτητα, το μέγεθος και τη μάζα που αποδίδονται στον Νιμπίρου είναι απλώς αδύνατη. Η ιδιαίτερη ελλειπτική τροχιά που αποδίδεται στον Νιμπίρου είναι τόσο ασταθής, που η έλευσή του δίπλα από τον γιγάντιο Δία θα έπρεπε να τον είχε ήδη εκσφενδονίσει εκτός του Ηλιακού Συστήματος. Άλλωστε, εάν όντως υπήρχε και πλησίαζε τη Γη, θα έπρεπε να ήταν ήδη ορατός» υπογραμμίζει ο κ. Δεληβοριάς.

    Οι ηλιακές καταιγίδες, οι σεισμοί, τα τσουνάμι, η πτώση των μετεωριτών και τα άλλα φαινόμενα που περιγράφει το σενάριο της καταστροφής είναι, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, φαινόμενα που μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και μπορούν να δημιουργήσουν μόνο τοπικές καταστροφές. Μάλιστα, η Νάσα έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία καταρρίπτει επιστημονικά ένα προς ένα τα επιχειρήματα της καταστροφολογικής πρόβλεψης.

    «Όταν κάποια στιγμή, σε πέντε δισεκατομμύρια χρόνια, θα φτάσει πράγματι το τέλος της Γης μας, να είστε βέβαιοι ότι το τέλος αυτό, θα έλθει με τρόπο, που ούτε καν φαντάζονται οι διάφοροι ψευδοπροφήτες και αστρολόγοι της εποχής μας» υπογραμμίζει ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος.

    Όπως φαίνεται, λοιπόν, τίποτα δεν θα συμβεί σήμερα. Πάντως, επιστρατεύοντας μπόλικη δόση χιούμορ το θέατρο «Βυρσοδεψείο» στην Αθήνα γιορτάζει το τέλος του κόσμου με συναυλία των Δημήτρη Αποστολάκη από τους «Χαΐνηδες» και Τηλέμαχου Μούσα. «Αν επαληθευτεί η προφητεία, ας μη ζήσουμε αυτήν την εμπειρία μόνοι!» σημειώνουν οι διοργανωτές.

    [05] «Ένα παιδί κάνει δώρο στα ξεχασμένα παιδιά»

    Το να είσαι παιδί, δεν είναι πάντα εύκολο. Κυρίως αν συμβεί να είσαι «ξεχασμένο» παιδί. Δηλαδή, ένα παιδί που ζει χωρίς ιατρική φροντίδα, σε συνθήκες εξαθλίωσης και υποσιτισμού, χωρίς μέλλον και κυρίως χωρίς οικογένεια.

    Το 1998, ο 26χρονος -τότε- ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου δημιούργησε μια φωλιά στοργής και φροντίδας για τα παιδιά της «άλλης» Αθήνας. Η μη κυβερνητική οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου» έγινε γρήγορα η πιο ζεστή οικογένεια για τα «ξεχασμένα» παιδιά...

    Στην αίθουσα τέχνης Ιανόs, στις 22, 23, 24, 27, 29 και 31 Δεκεμβρίου εννέα «δυνατά» ονόματα της μουσικής και του θεάτρου «αγκαλιάζουν» τις προσπάθειες της Κιβωτού και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις δικές τους υπηρεσίες.

    Με αφορμή τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων εορτών, οι Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Κωστής Μαραβέγιας, Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Παντελής Θαλασσινός και Ντίνα Κώνστα θα διαβάσουν παραμύθια και θα τραγουδήσουν για τα παιδιά που ζουν στο σπιτικό της Κιβωτού του Κόσμου.

    Κάθε παιδί που μπαίνει στον χώρο των εκδηλώσεων δεν θα πληρώνει είσοδο, αλλά θα προσφέρει ένα δώρο για τα παιδιά της Κιβωτού. Όσο για τον γονιό, αγοράζοντας το εισιτήριο των 5 ευρώ, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το ποσόν θα πηγαίνει απευθείας στην Κιβωτό.

    Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης με την βοήθεια των μικρών του φίλων θα φτιάξει το σκηνικό των εκδηλώσεων.

    Το Σάββατο θα ανταλλάξουμε ευχές, θα πούμε χριστουγεννιάτικα παραμύθια και θα στηρίξουμε το πολύ δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η Κιβωτός για τα παιδιά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Νταλάρας.

    Ο Κωστής Μαραβέγιας από την πλευρά του ευχήθηκε: «Τα όνειρα τα παιδικά να γίνουν όνειρα αντρών και γυναικών βουτηγμένα σε σοκολάτα, μπιχλιμπίδια και ζαχαρωτά. Κι αυτή η ζωή να ξεχειλίζει από ευτυχία, αγάπη και υγεία. Σύνεση, μέτρο ως προς τη σκέψη και χείμαρρος-ωκεανός συναισθημάτων. Να είναι η ζωή ορόσημο και άστρο για τις επόμενες γενιές».

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

    Σάββατο 22/12: Γιώργος Νταλάρας

    Κυριακή23/12: Χρήστος Θηβαίος

    Δευτέρα 24/12: Γιάννης Κότσιρας

    Πέμπτη 27/12: Κωστής Μαραβέγιας

    Παρασκευή 28/12: Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου

    Σάββατο 29/12: Ελευθερία Αρβανιτάκη

    Δευτέρα 31/12: Παντελής Θαλασσινός, Ντίνα Κώνστα.

    Η ιστοσελίδα της Κιβωτού του Κόσμου είναι www.kivotostoukosmou.org

    [06] Ο Ομπάμα κάνει τα πάντα για να αποφύγει το «δημοσιονομικό βάραθρο»

    Ο Λευκός Οίκος δεσμεύτηκε την Πέμπτη να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να βρεθεί μια λύση ώστε να αποφευχθεί το λεγόμενο «δημοσιονομικό βάραθρο» με την εκπνοή του έτους στις αυξήσεις των φόρων και τις περικοπές των δαπανών, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του για την επίτευξη μιας συμφωνίας σύντομα.

    «Ο πρόεδρος θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο για την επίτευξη των στόχων και είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε μια λύση που θα προστατεύει τόσο τη μεσαία τάξη όσο και την οικονομία μας», δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    [07] Η Standard and Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's (S&P) υποβάθμισε σήμερα για τρίτη φορά από τον Αύγουστο την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου μειώνοντάς την κατά δύο βαθμίδες, από το "B" στο "CCC+".

    Σύμφωνα με την S&P, η κατάσταση στη χώρα "επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά την τελευταία υποβάθμιση τον Οκτώβριο" ενώ "η χρηματοπιστωτική πίεση εντάθηκε" και "η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά τους όρους κάθε επίσημης υποστήριξης εν αναμονή των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο του 2013", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης.

    [08] Στο Αφγανιστάν ο Κάμερον προς τόνωση του ηθικού των στρατιωτών

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επισκέφθηκε σήμερα παραμονές Χριστουγέννων τους βρετανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν τονίζοντας ότι οι άνδρες αυτοί δεν πλήρωσαν μάταια ένα "υψηλό τίμημα" σε αυτή τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

    Υποστηρίζοντας ενώπιον των δημοσιογράφων που τον συνοδεύουν, το σχέδιο μείωσης των βρετανικών δυνάμεων σε 5.200 άνδρες το 2013 στο Αφγανιστάν, ο Κάμερον τόνισε ότι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται "καλύτερα από τα προβλεπόμενα", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Ο Κάμερον που μετέβη στο Camp Bastion, στη νότια επαρχία Χελμάντ, δήλωσε πεπεισμένος ότι η αποχώρηση σχεδόν των μισών βρετανών στρατιωτών, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη στο βρετανικό κοινοβούλιο, δεν θα ανοίξει το δρόμο σε μια κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Αφγανιστάν.

    "Το γεγονός είναι ότι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας κινούνται καλύτερα από τα προβλεπόμενα", τόνισε μιλώντας στο στρατόπεδο αυτό και επισημαίνοντας ότι η αποχώρηση των Βρετανών "στηρίζεται στην επιτυχία και όχι στην αποτυχία".

    [09] Α. Σαμαράς: Ένα δισ. ευρώ στην αγορά για την εξόφληση οφειλών

    Σήμεραπρόκειται να καταβληθούν 300 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και σε 42 δήμους της χώρας για την εξόφληση 1.200 εφάπαξ σε ανάλογο αριθμό δικαιούχων, καθώς και οφειλών προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Αυτό ανακοίνωσε χθες,ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

    Όπως είπε ο πρωθυπουργός, μέχρι το τέλος του έτους θα δοθεί συνολικά 1 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, πολιτική που θα συνεχισθεί και το 2013.

    Όπως διευκρίνισε, στόχος είναι να δοθούν χρήματα που αφορούν σε επιστροφές ΦΠΑ και να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ για τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς και την κάλυψη των παροχών υγείας.

    Επίσης, θα ξεκινήσει αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες. «Θα δοθεί ρευστότητα στην αγορά, το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, εξήγγειλε ταχύτερες διαδικασίας απονομής των συντάξεων, ανακοινώνοντας ότι με νέα ρύθμιση θα καταβάλλεται αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης το 50% των βασικών τους αποδοχών μέχρι να ολοκληρωθούν ο διαδικασίες καταβολής του συνόλου της σύνταξης.

    Διαβάστε επίσης:

    Σαμαράς: Πρέπει να αναδιοργανώσουμε το κράτος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 December 2012 - 7:30:27 UTC