Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κοντά σε πολλά σημεία" με την τρόικα
  • [02] Πρώτη φορά οι επιστήμονες κατέστησαν διάφανο τον εγκέφαλο
  • [03] Χαλάρωση στη διακίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο
  • [04] Γρ. Δελαβέκουρας: Η ΠΓΔΜ κωλυσιεργεί και δεν εφαρμόζει συμφωνίες
  • [05] Εκτιμήσεις της Moody's για ΕΤΕ και Eurobank
  • [06] Β. Σόιμπλε: Μη συγκρίσιμες περιπτώσεις το Λουξεμβούργο και η Κύπρος
  • [07] Για κακούργημα παραπέμφθηκε στον ανακριτή ο Αδαμίδης

  • [01] "Κοντά σε πολλά σημεία" με την τρόικα

    Αναχώρησε πριν από λίγο για το Δουβλίνο και τη συνεδρίαση του άτυπου Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, και αμέσως μετά αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών και οι επικεφαλής της τρόικας.

    Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος μετέχει στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, δήλωσε ότι «είμαστε πολύ κοντά σε όλα τα σημεία, ο υπουργός πηγαίνει στο Eurogroup με πολλά κλειστά ζητήματα, αλλά ανακοινώσεις θα γίνουν για το σύνολο του "πακέτου", αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις».

    [02] Πρώτη φορά οι επιστήμονες κατέστησαν διάφανο τον εγκέφαλο

    Η νέα εποχή του διάφανου εγκεφάλου, χωρίς την παραμικρή ανατομική επέμβαση, έφθασε.

    Αμερικανοί νευροεπιστήμονες κατόρθωσαν για πρώτη φορά να κάνουν «σι-θρού» τον εγκέφαλο, με μια ειδική χημική τεχνική που καθιστά διάφανους τους ιστούς και επιτρέπει στους ερευνητές να έχουν πλέον μια τρισδιάστατη και έγχρωμη άποψη των νευρωνικών δικτύων, τα οποία λαμβάνουν και στέλνουν τις πληροφορίες.

    Οι επιστήμονες θα μπορούν πλέον να βλέπουν με ενιαίο τρόπο τα μεγάλα δίκτυα των εγκεφαλικών κυττάρων, με μεγαλύτερη ευκολία και λεπτομέρεια από ποτέ. Έως τώρα αναγκάζονταν να κόβουν τον εγκέφαλο σε μικρές φέτες για να τον μελετήσουν, χάνοντας όμως έτσι την πλήρη εικόνα και κατ? ανάγκη κάνοντας καταστροφές στους νευρικούς ιστούς.

    Το επίτευγμα, που χαρακτηρίζεται «μια από τις σημαντικότερες προόδους στη νευροανατομία εδώ και δεκαετίες», αναμένεται να διευκολύνει το έργο των επιστημόνων που μελετούν τις πολύπλοκες διασυνδέσεις στο εσωτερικό του εγκεφάλου και έτσι θα δημιουργήσουν πιο αναλυτικούς και χρήσιμους «χάρτες» για τις νευρωνικές «καλωδιώσεις». Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να ανοίξουν νέοι δρόμοι για τη θεραπεία των νευρολογικών και άλλων παθήσεων (σχιζοφρένεια, αυτισμός, Αλτσχάιμερ, κατάθλιψη, διπολική διαταραχή κ.α.).

    [03] Χαλάρωση στη διακίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο

    Σημαντική χαλάρωση στους περιορισμούς διακίνησης κεφαλαίων στο εσωτερικό, αποφάσισε η κυπριακή κυβέρνηση. Στη σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, πήραν μέρος τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Ευρωκό και υπουργοί της κυβέρνησης.

    Λεπτομέρειες για την απόφαση αναμένονται στο διάταγμα που θα εκδοθεί σε συνεργασία με την τρόικα.

    Το μέτρο αναμένεται να ανακουφίσει τον επιχειρηματικό κόσμο και να διευκολύνει τις συναλλαγές και χαιρετίστηκε προκαταβολικά από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, αλλά με επιφύλαξη, εν αναμονή του ακριβούς περιεχομένου του σχετικού διατάγματος.

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε ότι η απόφαση για χαλάρωση ήταν τελεσίδικη και ότι είχαν δοθεί και διαβεβαιώσεις από την Κεντρική Τράπεζα για άμεση εφαρμογή της.

    [04] Γρ. Δελαβέκουρας: Η ΠΓΔΜ κωλυσιεργεί και δεν εφαρμόζει συμφωνίες

    «Η διαδικασία υπό τον κ. Νίμιτς για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ έχει κρατήσει δυστυχώς πάρα πολύ, διότι λείπει η αναγκαία πολιτική βούληση από την άλλη πλευρά» σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.

    Επιφυλασσόμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις που αναφέρονταν ειδικότερα στο περιεχόμενο της τελευταίας πρότασης Νίμιτς (καθώς ο εκπρόσωπος της Ελλάδας πρέσβης Αδ. Βασιλάκις επιστρέφει εντός των ημερών στην Αθήνα για πληρέστερη ενημέρωση) ο κ. Δελαβέκουρας επανέλαβε ότι η ελληνική θέση υποστηρίζει την ανάγκη εντοπισμού «μιας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes» και σημείωσε πως η Αθήνα θα απαντήσει στον κ.Νίμιτς, όταν ενημερωθεί πλήρως και αξιολογήσει την πρότασή του.

    [05] Εκτιμήσεις της Moody's για ΕΤΕ και Eurobank

    Η αδυναμία της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank να προσελκύσουν ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με τη δήλωσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, είναι αρνητική για την πιστοληπτική αξιολόγησή τους (credit negative) και θα οδηγήσει στην πλήρη κρατικοποίησή τους, με την εξάλειψη της ιδιωτικής μετοχικής διάρθρωσής τους και της αυτονομίας των διοικήσεων τους, αναφέρει σε σχόλιό του ο αντιπρόεδρος και τραπεζικός αναλυτής του οίκου Moody's, Νώντας Νικολαΐδης.

    Όπως αναφέρεται στο σχόλιο, η κρατικοποίηση των δύο τραπεζών θα επηρεάσει πιθανόν αρνητικά την εταιρική διακυβέρνηση, τη διαχείριση κινδύνων και την ανταγωνιστικότητα των δύο τραπεζών, και θα σημάνει την απώλεια των συνεργειών και των εξοικονομήσεων κόστους που προβλέπονταν από το σχέδιο της συγχώνευσής τους.

    [06] Β. Σόιμπλε: Μη συγκρίσιμες περιπτώσεις το Λουξεμβούργο και η Κύπρος

    Δεν μπορεί να συγκρίνει κανείς την Κύπρο με το Λουξεμβούργο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κι επισήμανε ότι οι δομές και η οικονομία των δύο κρατών διαφέρουν σημαντικά. Χαιρέτισε μάλιστα την δήλωση του πρωθυπουργού του Μεγάλου Δουκάτου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ περί συμμετοχής της χώρας στο σύστημα αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών για τις τραπεζικές καταθέσεις.

    Στην ερώτηση, γιατί στην περίπτωση της Κύπρου, χρησιμοποιήθηκε το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν ο τραπεζικός τομέας να είναι οκταπλάσιος του ΑΕΠ της χώρας, την ώρα που στο Λουξεμβούργο είναι μεγαλύτερος κατά 22 φορές, ο κ. Σόιμπλε απάντησε: «Σας παρακαλώ! Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το ένα με το άλλο. Οι δομές στα δύο κράτη και ο οικονομικός τους τομέας διαφέρουν σημαντικά».

    [07] Για κακούργημα παραπέμφθηκε στον ανακριτή ο Αδαμίδης

    Για κακουργηματική κατηγορία που αφορά μη καταβολή ΦΠΑ, ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ και μη καταβολή παρακρατηθέντων φόρων από πριμ και μεταγραφές, συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, παραπέμφθηκε στον ανακριτή ο τέως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 April 2013 - 12:30:22 UTC