Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ανησυχία για την πορεία της χώρας
  • [02] Φ. Κουβέλης: Αδιέξοδη η πολιτική λιτότητας
  • [03] Μείωση των δαπανών υγείας
  • [04] Τουλάχιστον επτά νεκροί από βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ανησυχία για την πορεία της χώρας

    Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της χώρας εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει την αίσθηση ότι η χώρα δεν πάει καλά, ότι η οικονομία δεν πάει καλά, και ότι, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι αυτός που θα κληθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα, βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ μεγάλους κινδύνους. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, όπως κάνουν συνήθως οι κυβερνήσεις, προσπαθεί να ωραιοποιήσει την ατμόσφαιρα, να δημιουργήσει τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας και εφησυχασμού. Ενδεχομένως, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, να βασίζεται στην ελπίδα της πιθανότητας ότι μετά τις γερμανικές εκλογές να υπάρξει κάποια χαλάρωση της πολιτικής της κυρίας Μέρκελ για τις χώρες της ευρωζώνης, και ιδίως για την Ελλάδα. Δεν συμμερίζομαι αυτή την αισιοδοξία, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε το Βερολίνο ότι διακατέχεται «από έναν ιδιότυπο οικονομικό εθνικισμό» και θέλει να επικρατήσει στην ευρωζώνη και στην ευρωπαϊκή σφαίρα με οικονομικά μέσα, όσο κι αν αυτό αποτελεί μία αυτοκαταστροφική πολιτική και για τους ίδιους και για την Ευρώπη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    [02] Φ. Κουβέλης: Αδιέξοδη η πολιτική λιτότητας

    Tην ανάγκη ενίσχυσης, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, των προοδευτικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, αλλά και την ανάγκη αλλαγής των ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της κρίσης υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    "Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Σουλτς, ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη, αλλά και οικονομικά αδιέξοδη. Οδηγεί σε οικονομική στασιμότητα και κοινωνική διάλυση. Ο ευρωσκεπτικισμός αυξάνεται και δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα" τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

    [03] Μείωση των δαπανών υγείας

    Νέα μείωση κατά 12,4% σημείωσαν το 2011, σε σχέση με το 2010, οι συνολικές δημόσιες τρέχουσες δαπάνες υγείας, ενώ περιορισμός κατά 12,2% είχε καταγραφεί το 2010 σε σύγκριση με το 2009. Παράλληλα, η συμβολή του δημόσιου τομέα στη συνολική τρέχουσα δαπάνη, περιορίστηκε από 69,5% το 2009 σε 65,9% το 2011.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τις δαπάνες υγείας σε εθνικό επίπεδο, με βάση το σύστημα λογαριασμών υγείας του ΟΟΣΑ, που δημοσιοποιεί για πρώτη φορά η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η συνολική ιδιωτική τρέχουσα δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 5,6% το 2010 έναντι του 2009 και περαιτέρω μείωση κατά 4,4% το 2011 ως προς το 2010. Ως αποτέλεσμα, η συνολική τρέχουσα δαπάνη υγείας (ως προς το ΑΕΠ), διαμορφώθηκε σε 10% το 2009, σε 9,4% το 2010 και σε 9% του ΑΕΠ το 2011.

    [04] Τουλάχιστον επτά νεκροί από βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε αγορά της Βαγδάτης, άλλη μια ενέργεια που προστέθηκε στα αλλεπάλληλα επεισόδια βίας που έχουν αιματοκυλίσει τη χώρα από την Τρίτη, είπαν αξιωματούχοι.

    Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια αγορά κινητών τηλεφώνων στην συνοικία Χουσεϊνίγια στην ανατολική Βαγδάτη, διευκρίνισαν.

    Ο απολογισμός της βίας από χθες Τρίτη στο Ιράκ έφθασε πλέον τους 125 νεκρούς και τους 268 τραυματίες, τα περισσότερα θύματα προκλήθηκαν από τα επεισόδια που συνδέονται με τις διαδηλώσεις των σουνιτών εναντίον του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 April 2013 - 18:30:20 UTC