Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρύθμιση για καταγγελία συμβάσεων σε ΝΠΙΔ που καταργούνται
  • [02] Σκληρότερα μέτρα λιτότητας ανακοινώνει ο Ραχόι, σε μία Ισπανία που "βράζει"
  • [03] Ξεκινάει σήμερα στην Καρδίτσα η 2η Εαρινή Γιορτή της Φύσης
  • [04] Αυξάνεται το ωράριο διδασκαλίας δασκάλων και καθηγητών
  • [05] Τα αναψυκτικά οδηγούν κατευθείαν στον διαβήτη
  • [06] Η πλατεία Ταιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης ήταν ο επόμενος "στόχος" των δύο Τσετσένων βομβιστών
  • [07] Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ
  • [08] Τραγωδία στη Μόσχα: 38 νεκροί από πυρκαγιά σε ψυχιατρική κλινική
  • [09] Με «Κύκλωπα» του Ευριπίδη και «Τραχίνιες» του Σοφοκλή κατεβαίνει το Εθνικό στην Επίδαυρο
  • [10] Συνελήφθη 54χρονος στην Κρήτη με την κατηγορία της κακοποιήσης των παιδιών του
  • [11] Κινεζικά πλοία εισήλθαν στα χωρικά ύδατα διαφιλονικούμενων νησιών με την Ιαπωνία

  • [01] Ρύθμιση για καταγγελία συμβάσεων σε ΝΠΙΔ που καταργούνται

    Ρύθμιση που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, εισάγεται - αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή - στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, πουκατατίθεται στη Βουλή.

    Πρόκειται για τη ρύθμιση με την οποία προβλέπεται η καταγγελία των συμβάσεων όλων των υπαλλήλων, με τις παραπάνω συμβάσεις, που εργάζονται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία καταργούνται. Σημειώνεται ότι έως σήμερα υπήρχε η πρόβλεψη από τον ν.4093/2012 ότι οι υπάλληλοι των ΝΠΙΔ θα μπορούσαν να μετακινηθούν σε άλλα ΝΠΙΔ, που είχαν καταγεγραμμένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. Πάντως, σύμφωνα με στελέχη της δημόσιας διοίκησης, ακόμη και με την πρόβλεψη του ν.4093/2012 οι πιθανότητες για μετακινήσεις των υπαλλήλων υπό κατάργηση φορέων, ήταν περιορισμένες.

    Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για την επίσπευση των πειθαρχικών διαδικασιών, προβλέπεται ότι όσοι υπάλληλοι τιμωρηθούν με την ποινή του υποβιβασμού, ή της οριστικής παύσης, από τα πρωτοβάθμια συμβούλια θα μπορούν να προσφύγουν μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ προβλέπεται ότι οι πειθαρχικές αποφάσεις δεν θα ανακαλούνται.

    Σημειώνεται ότι στο θέμα της πειθαρχικής διαδικασίας, προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής στα πειθαρχικά συμβούλια και συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις.

    Ακόμη προβλέπεται ότι η πειθαρχική διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών (αντί για τρεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα). Η διαδικασία θα ξεκινά με την κλήση σε απολογία του πειθαρχικώς ελεγχόμενου υπαλλήλου στον προϊστάμενό του, πριν ακόμη παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο.

    [02] Σκληρότερα μέτρα λιτότητας ανακοινώνει ο Ραχόι, σε μία Ισπανία που "βράζει"

    Η ισπανική κυβέρνησηπαρουσιάζει σήμερατα νέα οικονομικά της σχέδια, τα οποία όπως υποστηρίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα καθορίσουν τη λεπτή γραμμή μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης.

    Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι θα παρουσιάσει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων το οποίο ευελπιστεί να υλοποιηθεί έως το 2015, σε μια προσπάθεια να δοθεί μεγαλύτερο περιθώριο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και να αλλάξει η πορεία της οικονομίας.

    Ο Ραχόι κάνει προσπάθειες από τον Φεβρουάριο ώστε να βρεθεί μια μέση λύση μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν τα μέτρα λιτότητας και όσων είναι υπέρ της ανάπτυξης, λέγοντας ότι η Ισπανία θα είναι πάντοτε πειθαρχημένη σχετικά με τις δαπάνες, αλλά υποδεικνύοντας ότι και αυτός τάσσεται περισσότερο υπέρ της ανάπτυξης.

    «Δεν θα υπάρξει χαλάρωση στα μέτρα λιτότητας, γιατί πιστεύουμε σε αυτή την πολιτική. Λέγοντας αυτό και με όλη την Ευρώπη να βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής ύφεσης, θα ήταν παράλογο να μην προσαρμόσουμε το σχέδιο για μείωση του ελλείμματος», δήλωσε κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερς, υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Το σχέδιο θα αποτελεί ένα συγκεκριμένο, ολοκληρωμένο και αξιόπιστο πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και όχι μείωση των δαπανών απλά για να μειώσουμε τις δαπάνες», είπε η πηγή.

    Σύμφωνα με Ισπανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι έχουν ενημερωθεί σχετικά, η κυβέρνηση θα δεσμευτεί να περάσει, μέχρι το καλοκαίρι, μια νέα μεταρρύθμιση σχετικά με το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα ώστε να επιταχυνθεί η προβλεπόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και να δοθεί ένα τέλος στις αξιολογήσεις που συνδέονται με τον πληθωρισμό των συνταξιοδοτικών πληρωμών.

    Σύμφωνα με το Ρόιτερς, το σχέδιο, το οποίο θα μπορούσε να τροποποιηθεί περαιτέρω, θα περιλαμβάνει επίσης την επανεξέταση των επιδομάτων ανεργίας, μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης μικρών επιχειρήσεων και τη μονιμοποίηση των προσωρινών αυξήσεων στους φόρους, που είχαν αποφασιστεί το 2011 και το 2012.

    [03] Ξεκινάει σήμερα στην Καρδίτσα η 2η Εαρινή Γιορτή της Φύσης

    Ξεκινάεισήμερα στην Καρδίτσα η 2η Εαρινή Γιορτή της Φύσης που οργανώνεται από την ΟικόΣφαιρα και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας.

    Η φετινή διοργάνωση, που είναι αφιερωμένη στη χρήση των δημόσιων χώρων και ειδικότερα έχει ως στόχο να αναδείξει το ρόλο της Δημοτικής Αγοράς ως ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης, είναι τριήμερης διάρκειας και περιλαμβάνει «πλούσιο» πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

    Με επίκεντρο των εκδηλώσεων το αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, όπου θα λειτουργεί η Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και οικολογικών δραστηριοτήτων, οι διοργανωτές έχουν ως στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

    Συμμετέχουν 40 συνολικά περίπτερα και οι παραγωγοί διαθέτουν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.

    Φέτος, όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε να μην τυπωθούν Αφίσες, που θα δημιουργήσουν σκουπίδια και ρύπανση, αλλά αντίθετα σχεδιάστηκαν μπλουζάκια τα οποία και τοποθέτησε η Οργανωτική Επιτροπή σε διάφορους δημόσιους χώρους, αλλά και σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης, ενημερώνοντας το κοινό για τη Γιορτή μέσα από αυτόν τον τόσο πρωτότυπο και εναλλακτικό τρόπο που πάνω απ ΄ όλα είναι μια κίνηση συμβολική.

    [04] Αυξάνεται το ωράριο διδασκαλίας δασκάλων και καθηγητών

    Κατά δύο ώρες αυξάνεται το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας, με το σκεπτικό ότι, λόγω της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013- 2016, θα προσληφθεί μικρός αριθμός αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

    Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση και θα ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος.

    [05] Τα αναψυκτικά οδηγούν κατευθείαν στον διαβήτη

    Η κατανάλωση ενός ή περισσότερων αναψυκτικών με ζάχαρη κάθε μέρα αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Κάθε αναψυκτικό παραπάνω που πίνει κάποιος μέσα στην ημέρα, αυξάνει ανάλογα ο σχετικός κίνδυνος.

    Οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες περίπου 350.000 ατόμων σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

    Η μελέτη έδειξε ότι για κάθε έξτρα 340 ml καθημερινής κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη (δηλαδή περίπου όσο ένα αναψυκτικό), ο κίνδυνος για διαβήτη αυξάνεται κατά 22% σε σχέση με όσους πίνουν μόνο ένα αναψυκτικό το μήνα ή λιγότερο. Η κατανάλωση φρουτοχυμών δεν φαίνεται να αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.

    «Με δεδομένη την αύξηση της κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη στην Ευρώπη, θα πρέπει να δοθούν στον πληθυσμό σαφή μηνύματα για τις ανθυγιεινές συνέπειες αυτών των ποτών», δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας.

    Η ευρωπαϊκή μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει παρόμοια ευρήματα από προηγούμενες έρευνες στις ΗΠΑ, που έχουν συμπεράνει ότι τα αναψυκτικά με ζάχαρη συνδέονται με αύξηση του σωματικού βάρους και με καταστάσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2.

    Η συγκεκριμένη χρόνια πάθηση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πλήττει πάνω από 310 εκατ. άτομα παγκοσμίως.

    [06] Η πλατεία Ταιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης ήταν ο επόμενος "στόχος" των δύο Τσετσένων βομβιστών

    Ο Τσετσένος Τζόχαρ Τσαρνάεφ 19 ετών, αποκάλυψε στην ανάκρισή του ότι τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για την επίθεση στη Βοστόνη, σχεδίαζαν να οδηγήσουν μέχρι τη Νέα Υόρκη και να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην πλατεία "Ταιμς Σκουέρ".

    Το σχέδιό τους κατέρρευσε όταν συνειδητοποίησαν ότι το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει δεν είχε αρκετή βενζίνη ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους, είπε ο επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ρέι Κέλι.

    Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη είναι αυξημένα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι, το σχέδιο των Τσετσένων βομβιστών αποδεικνύει ότι η Νέα Υόρκη συνεχίζει να αποτελεί στόχο.

    Ένας Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική ασφαλείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι οι επιθέσεις στη Βοστόνη σκιαγραφούν ένα «μη αποτελεσματικό» σύστημα εθνικής ασφάλειας.

    [07] Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ

    Πορεία και συγκέντρωση στη Βουλή, πραγματοποιούν αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών, την ώρα της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

    Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ συμπλήρωσαν 39 ημέρες κατάληψης των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση του.

    Σε Συνέλευση που πραγματοποίησανχθες αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή της κατάληψης, αλλά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με κυλιόμενες στάσεις εργασίας.

    [08] Τραγωδία στη Μόσχα: 38 νεκροί από πυρκαγιά σε ψυχιατρική κλινική

    Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ψυχιατρική κλινική κοντά στη Μόσχα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, γύρω στις 2.20' τοπική ώρα (1.20' ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Η φωτιά ξέσπασε στη στέγη του μονώροφου κτιρίου και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την κλινική που βρίσκεται στην περιοχή Ραμένσκι, στην περιφέρεια της Μόσχας.

    Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο άλλοι μιλούν για βραχυκύκλωμα και άλλοι για ανεπαρκές σύστημα κατάσβεσης της φωτιάς.

    Μέλη των σωστικών συνεργείων ανέσυραν έως τις 07.00 το πρωί 12 πτώματα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες μέσα στην κλινική, στην οποία υπήρχαν 41 άνθρωποι --38 ασθενείς και τρία μέλη του προσωπικού-- σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Η πυροσβεστική υπηρεσία έσβησε τη φωτιά.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε όταν όλοι κοιμούνταν. Μια νοσοκόμα άκουσε το συναγερμό για φωτιά και τότε παρατήρησε ότι πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί μέσα στην κλινική.

    Προσπάθησε να τη σβήσει με έναν πυροσβεστήρα.

    Τα περισσότερα θύματα δεν ήταν σε θέση να διαφύγουν λόγω των ισχυρών φαρμάκων που λάμβαναν αλλά και γιατί υπήρχαν κάγκελα στα παράθυρα του κτιρίου. Ορισμένοι ξύπνησαν και μέσα στον πανικό τους προσπάθησαν να τρέξουν έξω για να σωθούν αλλά δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις. Άλλοι πέθαναν πάνω στα κρεβάτια τους.

    Μερικοί ασθενείς κατά τα φαινόμενα έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τα παράθυρα. Στην κλινική νοσηλεύονταν ψυχιατρικοί ασθενείς, αλκοολικοί και τοξικομανείς.

    Το κτίριο έχει καταστραφεί πλήρως.

    [09] Με «Κύκλωπα» του Ευριπίδη και «Τραχίνιες» του Σοφοκλή κατεβαίνει το Εθνικό στην Επίδαυρο

    Δύο έργα από τα «σπανίως παιζόμενα αλλά από τα πιο αξιόλογα του αρχαίου ρεπερτορίου που ανοίγουν δρόμους και πόρτες για άπειρους συσχετισμούς με το σήμερα και με το βαθύτερο υπαρξιακό υπόβαθρο της κρίσης» είναι οι προτάσεις του Εθνικού θεάτρου για το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, Γιάννη Χουβαρδά.

    Ο λόγος για τον «Κύκλωπα»(2-3/08) του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου και τις Τραχίνιες του Σοφοκλή (9-10/8) σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου που θα ανέβουν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

    «Η προσφορά της πρώτης κρατικής σκηνής θα πρέπει να είναι πάντα ανάλογη με τον τίτλο της. Είναι εντελώς επιβεβλημένο παρά τις δυσκολίες, το Εθνικό θέατρο να έχει παρουσία ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Γι? αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντική- στις εποχές που διανύουμε -η απόφαση να ανεβάσει δύο παραγωγές και να τις περιοδεύσει», ανέφερε ο Γιάννης Χουβαρδάς στη χθεσινήσυνέντευξη Τύπου.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν σκέψεις να συμπεριλάβουν στον καλοκαιρινό προγραμματισμό και ένα τρίτο έργο (παιδικό), το οποίο θα εξαρτηθεί από το πόσο αντέχουν οικονομικά για κάτι τέτοιο.

    Σε ό,τι αφορά δε τον απολογισμό της θεατρικής σεζόν θα ανακοινωθεί τον Μάιο, λίγο πριν το τέλος της θητείας του Γιάννη Χουβαρδά.

    Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 1,5 χρόνο που ο Βασίλης Παπαβασιλείου συνεργάζεται με το Εθνικό θέατρο. Αυτή τη φορά, σκηνοθετεί το μοναδικό σατυρικό δράμα που έφτασε ακέραιο ως τις μέρες μας, τον «Κύκλωπα» του Ευριπίδη, με τον Δημήτρη Πιατά να κρατά τον ομώνυμο ρόλο, το Νίκο Καραθάνο να υποδύεται τον Οδυσσέα και το Νίκο Χατζόπουλο τον Σιληνό.

    [10] Συνελήφθη 54χρονος στην Κρήτη με την κατηγορία της κακοποιήσης των παιδιών του

    Την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ενδοοικογενειακής βίας, αντιμετωπίζει ενας 54χρόνος από την Αλβανία που συνελήφθη στην περιοχή Κουρνάς του δήμου Αποκορώνου Χανίων ύστερα από καταγγελίες ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο του κόρες 11 και 16 ετών, ενώ ξυλοκοπούσε και τον γιο του 20 ετών.

    Η «δράση» του 54χρόνου αποκαλύφθηκε όταν η 16 χρόνη κόρη του, περιέγραψε σε συμμαθήτριές της την κατάσταση που βίωναν αυτή και τα δυο της αδέλφια.Η κοπέλα κατήγγειλε και στην αστυνομία τη συμπεριφορά του πατέρα της, υποστηρίζοντας ότι ασελγούσε συστηματικά στην ίδια αλλά και στην 11χρονη αδελφή της.

    Η αστυνομία συνέλαβε τον 54χρόνο και από την προανάκριση προέκυψε ότι πολλές φορές χτυπούσε και και τον 20χρονο γιο του, μπροστά στα μάτια και της 49χρονης μητέρας των παιδιών. Η αστυνομία εξετάζει όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ στα παιδιά παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

    [11] Κινεζικά πλοία εισήλθαν στα χωρικά ύδατα διαφιλονικούμενων νησιών με την Ιαπωνία

    Τρία κινεζικά πλοία εισήλθαν σήμερα στα χωρικά ύδατα των διαφιλονικούμενων νησιών με την Ιαπωνία στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή, ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η κυβέρνησή του δεν θα ανεχτεί κινεζική απόβαση στα νησιά, την οποία θα απωθήσει "δια της στρατιωτικής βίας".

    Σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές, τα πλοία αυτά θαλάσσιας εποπτείας εισχώρησαν γύρω στις 10.00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή των 12 ναυτικών μιλίων (τουλάχιστον 22 χλμ.) γύρω από το νησιωτικό σύμπλεγμα Σενκάκου, το οποίο διεκδικεί η Κίνα με το όνομα Ντιαογιού. Την Τρίτη οκτώ κινεζικά πλοία είχαν ήδη εισέλθει σε αυτή την θαλάσσια περιοχή των νησιών, την κυριαρχία των οποίων διεκδικούν οι δύο χώρες.

    Η Κίνα στέλνει τακτικά πλοία, αλλά και αεροσκάφη, στην περιοχή του ακατοίκητου συμπλέγματος από τότε που το ιαπωνικό κράτος εθνικοποίησε τον Σεπτέμβριο τρία από τα πέντε νησιά του, αγοράζοντάς τα από τον Ιάπωνα ιδιοκτήτη τους. Απέναντι στην αναζωπύρωση της έντασης, το Τόκιο ανακοίνωσε πρόσφατα τη συγκρότηση ειδικής δύναμης 600 ανδρών και 12 πλοίων εποπτείας για την προστασία των νησιών Σενκάκου, που βρίσκονται 200 χλμ. βορειοανατολικά των ακτών της Ταϊβάν, η οποία τα διεκδικεί επίσης και 400 χλμ. δυτικά του νησιού Οκινάουα στη νότια Ιαπωνία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 April 2013 - 6:30:27 UTC