Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων
  • [02] Τι αλλάζει με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος
  • [03] Η κρίση στην Ελλάδα στο επίκεντρο των επαφών του Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα
  • [04] "Δεν παραιτούμαι" διαμηνύει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός
  • [05] Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο η Εθνική Νέων
  • [06] Υπέγραψε ο Ντομίνγκες στον Ολυμπιακό

  • [01] Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

    Μία μεγάλη περιοχή στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών και τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.

    Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν και τους άλλους τρεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και προς την Ευρυτανία. Όσον αφορά στην ταυτότητα των νεκρών δραπετών, οι αστυνομικοί θα περιμένουν την επίσημη ταυτοποίηση.

    Στο μεταξύ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έγινε κυριολεκτικά μάχη, αφού όπως λένε, άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων.

    Οι δύο νεκροί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων είχαν πρωταγωνιστήσει στην ένοπλη συμπλοκή και τη δολοφονία αστυνομικού στο Δίστομο Βοιωτίας .

    [02] Τι αλλάζει με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

    Μείωση στη φορολογία των εισοδημάτων από ακίνητα, αύξηση στο φορολογικό συντελεστή αποζημιώσεων από απόλυση για ποσά από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ και ρυθμίσεις για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής που συντελείται μέσω Off Shore προβλέπει μεταξύ άλλων ο νέος Κώδικας για τη Φορολογία Eισοδήματος.

    Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος δόθηκε στη δημοσιότητα και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ενώ σ΄ αυτόν δεν έχει περιληφθεί η υποχρέωση των φορολογούμενων να συλλέγουν αποδείξεις γεγονός που εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την κατάργηση της από το 2014 οπότε και ισχύσουν όλες οι ρυθμίσεις του νέου κώδικα.

    Επίσης με το νέο Κώδικα δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών να καθορίζει με απόφασή του τον τρόπο παρακράτησης φόρου εισοδήματος επί του μηνιαίου εισοδήματος καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης 1,5% που έχουν σήμερα οι φορολογούμενοι στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου.

    [03] Η κρίση στην Ελλάδα στο επίκεντρο των επαφών του Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα

    Η ανάπτυξη κοινής δράσης με τα κόμματα της Ρωσικής Αριστεράς, η κατάσταση στην Ελλάδα και οι εξελίξεις στην Ευρώπη, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε σήμερα στη Μόσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, με τις ηγεσίες των κομμάτων της κρατικής Δούμα.

    Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ από την Αθήνα, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συνοδεύεται από το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Νίκο Παππά και τον υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής, Κώστα Ήσυχο, συναντήθηκε με τον Αλεξέι Πουσκόφ, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κρατικής Δούμα, τον Λεονίντ Καλάσνικοφ, γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ο οποίος μετέφερε προσωπικούς χαιρετισμούς του Ε. Ζουγκάνοφ, ο οποίος βρίσκεται κλινήρης σε νοσοκομείο της Μόσχας), καθώς και με τον Αλεξάντερ Ρομάνοβιτς, μέλος του προεδρείου του Κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» και υποψήφιος κυβερνήτης της Μόσχας.

    [04] "Δεν παραιτούμαι" διαμηνύει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός

    Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέντρου Πάσους Κουέλιου ανακοίνωσε απόψε πως δεν έκανε δεκτή την παραίτηση που του υπέβαλε ο ΥΠΕΞ Πάουλου Πόρτας, δεύτερος τη τάξει στην κυβέρνηση, ο οποίος ενημέρωσε για την αποχώρησή του προκαλώντας πολιτική κρίση.

    «Θα ήταν βιαστικό να κάνω αποδεκτή αυτήν την παραίτηση» μπροστά «στην απειλή της πολιτικής αποσταθεροποίησης που αυτή θα προκαλούσε», τόνισε ο Πάσους Κουέλιου σε διακήρυξή του προς το έθνος.

    «Εγώ δεν παραιτούμαι. Δεν θα εγκαταλείψω τη χώρα. Θα εργασθώ στην υπηρεσία της χώρας μου με την ίδια προσήλωση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, καθ? ήν στιγμήν η πιθανότητα να προκηρύξει ο πρόεδρος της χώρας Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα πρόωρες εκλογές έχει γίνει ακόμη πιο ορατή μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Πόρτας και τη χθεσινή παραίτηση του αρχιτέκτονα της πολιτικής αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας, υπουργού Οικονομικών, Βίτορ Γκάσπαρ.

    Η αποδοχή της παραίτησης του Πόρτας «θα ισοδυναμούσαν με σάρωμα θυσιών δύο ετών» υπογράμμισε ο Πάσους Κουέλιου, του οποίου η χώρα πρέπει να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα δανεισμού 78 δισεκ. ευρώ που έχει συνάψει με την τρόικα.

    Ο Πάσους Κουέλιου δήλωσε στο μήνυμά του πως η παραίτηση του ΥΠΕΞ τον εξέπληξε βαθύτατα. «Τα σημερινά γεγονότα ήσαν απρόβλεπτα», δήλωσε ο ίδιος και υπογράμμισε πως «εντός των προσεχών ωρών θα επιδιώξω να αποσαφηνίσω και να κατασφαλίσω όλες τις συνθήκες για την υπέρβαση αυτής της κρίσης».

    Στην επιστολή που συνοδεύει την εντελώς αναπάντεχη παραίτησή του, ο Πόρτας?που είναι επικεφαλής του μικρού συντηρητικού κόμματος CFS-PP, εταίρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Πάσους Κουέλιου στην κεντροδεξιά κυβερνητική συμμαχία?τονίζει πως διαφωνεί με την επιλογή του πρωθυπουργού να επιλέξει ως αντικαταστάτη του Γκάσπαρ στο υπουργείο Οικονομικών την Μαρία Λουΐς Αλμπουκέρκι.

    [05] Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο η Εθνική Νέων

    Στη φάση των «16» ολοκληρώθηκε η παρουσία της Εθνικής ομάδας των Νέων, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας.

    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε απόψε στην πόλη Γκαζιαντέπ από το Ουζμπεκιστάν με 3-1 (26΄ Μαχστάλιεφ, 62΄ πεν. Σεργκέεφ, 83΄ πεν. Ραχμάνοφ - 33΄ πεν. Σταφυλίδης) και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, στην παρθενική εμφάνισή του.

    [06] Υπέγραψε ο Ντομίνγκες στον Ολυμπιακό

    Παίκτης του Ολυμπιακού είναι από σήμερα και επίσημα, ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός που αφίχθη σήμερα στην Αθήνα, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές και στις πρώτες του δηλώσεις επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Ολυμπιακού.

    Ήρθα εδώ για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα και ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω πως πολλοί συμπατριώτες μου έχουν παίξει με ξεχωριστή επιτυχία στον Ολυμπιακό και το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω και εγώ. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω σε μία ομάδα για την οποία έχω ακούσει τα καλύτερα στην Ισπανία και που έχει τα χρώματα που αγαπώ».

    Ο Ντομίνγκες θα παρουσιαστεί αύριο (13:30) στο εστιατόριο του "Γ. Καραϊσκάκης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 July 2013 - 20:30:22 UTC