Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ιταλία θα θρηνήσει την απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας φέτος
  • [02] Τα κορίτσια μας του πόλο νίκησαν το συγκρότημα της Μεγάλης Βρετανίας
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση: «Είναι χειρότεροι και από διοικητές σε αφρικανική χώρα την περίοδο της αποικιοκρατίας»
  • [04] Συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον απερχόμενο Ευρωπαίο διαμεσολαβητή Ν. Διαμαντούρο

  • [01] Η Ιταλία θα θρηνήσει την απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας φέτος

    Διακόσιες πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας πρόκειται να χαθούν φέτος στις ιταλικές βιομηχανίες και στον τριτογενή τομέα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ένωσης Ιταλικών Επιμελητηρίων.

    Ως τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να προσληφθούν 750.000 εργαζόμενοι. Όμως οι απολύσεις και οι πρόωρες και υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις πρόκειται να αγγίξουν το 1 εκατομμύριο εργαζόμενους.

    «Παρά την αδιαμφισβήτητη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, οι ιταλικές επιχειρήσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα απασχόληση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας Ενρίκο Τζοβανίνι.

    «Για να μπορέσει να ξαναρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των εργαζομένων πρέπει να καταφέρουμε να μειώσουμε άμεσα τους φόρους και τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις που βαραίνουν τις επιχειρήσεις μας» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιταλικών Επιμελητηρίων Φερούτσιο Νταρντανέλο.

    Οι τομείς που προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν να πλήττονται εντονότερα από την οικονομική κρίση τους επόμενους μήνες είναι εκείνοι των εμπορικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των μεταφορών και των προμηθειών, ιδίως στον τριτογενή τομέα.

    Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις που αναμένεται να σημειώσουν ανάκαμψη είναι εκείνες του φαρμακευτικού και χημικού τομέα, της παραγωγής πλαστικών και των ασφαλίσεων.

    [02] Τα κορίτσια μας του πόλο νίκησαν το συγκρότημα της Μεγάλης Βρετανίας

    Χάρη σε ένα ξέσπασμα στις αρχές της τρίτης περιόδου, η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών επικράτησε 13-7 της Μεγάλης Βρετανίας και πέτυχε την πρώτη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελόνης.

    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προβλημάτισε και πάλι με την απόδοσή του, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η κλάση της Αλεξάνδρας Ασημάκη αποδείχθηκε αρκετή για να πάρει τους δύο βαθμούς και πλέον να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση του Γ΄ ομίλου την Πέμπτη (11:50), απέναντι στον Καναδά.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση: «Είναι χειρότεροι και από διοικητές σε αφρικανική χώρα την περίοδο της αποικιοκρατίας»

    «Το πογκρόμ απολύσεων και μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων, εκφράζει τη στρατηγική της ολοκληρωτικής υποταγής της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας και τη χειρότερη διάψευση αυτών που η ίδια υποσχόταν λίγους μήνες πριν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει διοικητική «μεταρρύθμιση», στην ουσία συνιστά την πλήρη αποδιάρθρωση του κράτους και των δομών του, την απονέκρωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, την καταστροφή κάθε προοπτικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας».

    «Εκείνοι που διακηρύσσουν ότι με τη διάλυση των ΟΤΑ, της δημόσιας τηλεόρασης, των σχολείων και των νοσοκομείων σώζουν τη χώρα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι χειρότεροι και από διοικητές σε αφρικανική χώρα την περίοδο της αποικιοκρατίας» και επισημαίνει ότι «το νέο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων, όχι μόνο δεν συμβάλλει στη μείωση του δημόσιου χρέους, για την οποία, εξάλλου, έγινε η υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο, αλλά αποτελεί εμπόδιο και για την ίδια την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση».

    [04] Συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον απερχόμενο Ευρωπαίο διαμεσολαβητή Ν. Διαμαντούρο

    Ως εξαιρετικά επιτυχή χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τη θητεία του απερχόμενου Ευρωπαίου διαμεσολαβητή Νικηφόρου Διαμαντούρου, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του στο υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι καταξίωσε τον θεσμό και τίμησε τη χώρα.

    Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην προηγούμενη θητεία του κ. Διαμαντούρου ως πρώτου Συνήγορου του Πολίτη στην Ελλάδα και στο πώς υπηρέτησε εκεί έναν από τους ανεξάρτητους θεσμούς που συνιστούν τη βάση της ελληνικής έννομης τάξης, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας αυτών των θεσμών.

    Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης στις εργασίες του χθεσινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και στις διμερείς επαφές που πραγματοποίησε, με την ευκαιρία αυτή στις Βρυξέλλες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 July 2013 - 12:30:22 UTC