Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκκενώθηκε το τζαμί στο κέντρο του Καΐρου
  • [02] Στη σέντρα το πρωτάθλημα
  • [03] Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη
  • [04] Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ο Ευαγγ. Βενιζέλος στη ΔΕΘ

  • [01] Εκκενώθηκε το τζαμί στο κέντρο του Καΐρου

    Οι υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι οι οποίοι είχαν αποκλειστεί μέσα σε ένα τέμενος στο κέντρο του Καΐρου απομακρύνθηκαν όλοι από το εσωτερικό του το απόγευμα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πριν από λίγο μία πηγή των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

    Όμως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δυνάμεις ασφαλείας πάσχιζαν ακόμη να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο του μιναρέ του τεμένους αλ Φατχ, από τον οποίο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, ένοπλοι είχαν ανοίξει πυρ εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

    Η αστυνομία είχε περικυκλώσει από το βράδυ της Παρασκευής το τέμενος Αλ Φάτεχ όπου είχαν ταμπουρωθεί περίπου χίλια άτομα.

    Η Αίγυπτος βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν «πόλεμο» τον οποίο της έχουν κηρύξει «οι δυνάμεις του εξτρεμισμού» και πρόκειται να τον αντιμετωπίσει με «μέτρα ασφαλείας εντός του πλαισίου του νόμου», δήλωσε σήμερα ο Μοστάφα Χεγκάζι, σύμβουλος του μεταβατικού προέδρου της Αιγύπτου, Άντλι Μανσούρ.

    Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επεισόδια πολιτικής βίας αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να καταστείλουν τις διαδηλώσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων. Σημειώνεται πως το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι σε όλη την Αίγυπτο από τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με τα σώματα ασφάλειας σκοτώθηκαν, χθες Παρασκευή, 173 άνθρωποι. Διευκρίνισε, συγχρόνως, ότι οι νεκροί στο Κάιρο, από τις ίδιες συγκρούσεις, είναι 95 (ενενήντα πέντε).

    Τέλος, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Χάζεμ Μπεμπλάουϊ "προτείνει" να κηρυχθεί παράνομη η Μουσουλμανική Αδελφότητα, την πρότασή του δε αυτή "η κυβέρνηση την μελετά", ενημέρωσε σήμερα στο Κάιρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σερίφ Σάουκι.

    [02] Στη σέντρα το πρωτάθλημα

    Αρκετές αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της πρεμιέρας για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, που αρχίζει απόψε και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.

    Σ΄αυτή τη νέα διοργάνωση, που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί χωρίς την συμμετοχή της ΑΕΚ, μετά τον υποβιβασμό της «Ενωσης» και την «εθελουσία» δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ` εθνικής κατηγορίας, επικρατέστερος να κατακτήσει τον τίτλο είναι ο Ολυμπιακός, ενώ εκ πρώτης όψεως, ο ΠΑΟΚ φαίνεται ικανός να δυσκολέψει περισσότερο τους «ερυθρόλευκους».

    Ενισχυμένος σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να παρουσιασθεί ο Παναθηναϊκός, ενώ Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, θα επιδιώξουν να συνεχίσουν την πολύ καλή παρουσία τους και να εξασφαλίσουν συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Οσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές και η «μάχη» για την παραμονή στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    Στην πρεμιέρα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα «φιλοξενηθεί» στο ΟΑΚΑ από την «νεοφώτιστη» ΑΕΛ Καλλονής, που θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Ξάνθη και είναι το φαβορί για την νίκη. Κάτι αντίστοιχο, ισχύει για τον Παναθηναϊκό που θα φιλοξενήσει στην «Λεωφόρο» τον -με αρκετές απουσίες- Παναιτωλικό, αλλά και για τον Ατρόμητο, που υποδέχεται τον -επίσης- «νεοφώτιστο», Εργοτέλη.

    Ιδιαίτερα αμφίρροπος αναμένεται ο αγώνας του Απόλλωνα -που επέστρεψε στην Α` εθνική μετά από 13 χρόνια- με τον Αρη, ενώ ο Αστέρα Τρίπολης έχει προβάδισμα, υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Πλατανιάς-Βέροια, Λεβαδειακός-Πανθρακικός και ΟΦΗ-Πανιώνιος.

    Το πρόγραμμα της πρεμιέρας, έχει ως εξής (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA):

    Σάββατο 17/8 Ατρόμητος-Εργοτέλης 19:15 Πλατανιάς-Βέροια 19:15 ΠΑΟΚ-Ξάνθη 21:30

    Κυριακή 18/8 Απόλλων-Αρης 19:15 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 19:15 Λεβαδειακός-Πανθρακικός 19:15 ΟΦΗ-Πανιώνιος 19:15 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 21:30

    Δευτέρα 19/8 Καλλονή-Ολυμπιακός 21:30

    [03] Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη

    Την πλήρη αποκατάσταση του απαιτούμενου παραγωγικού δυναμικού για την κάλυψη των αναγκών της Σαντορίνης ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, ενώ αύριο θα είναι διαθέσιμες και εφεδρείες.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση:

    -Ολοκληρώθηκε σήμερα η σταδιακή εγκατάσταση και σύνδεση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος περίπου 8.5 MW, (που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι) ανεβάζοντας τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού της ΔΕΗ στη Θήρα σε 32 Μεγαβάτ. Εκτιμάται ότι η μέγιστη ζήτηση κατά τη διάρκεια της αιχμής είναι περί τα 31MW.

    -Σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Θήρας το εμπορικό πλοίο «Μελίνα 2» μεταφέροντας από το Γενάδι της Ρόδου ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 6ΜW. H σταδιακή τους εγκατάσταση και σύνδεση θα έχει ολοκληρωθεί εντός της Κυριακής 18/8.

    Η ΔΕΗ ζητά τέλος συγνώμη αλλά και την κατανόηση των κατοίκων και επισκεπτών της Θήρα «για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την πρωτοφανούς μεγέθους βλάβη που συνέβη στη μονάδα παραγωγής της ΔΕΗ στο νησί».

    «Η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης μετά την πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ, αναδεικνύει με τον πλέον έντονο τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και την απουσία επενδύσεων εκσυγχρονισμού στο μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα», αναφέρει από την πλευρά της η ΓΕΝΟΠ. Υπενθυμίζει ακόμη ότι είχε επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων οι ελλείψεις προσωπικού και είχε ζητήσει επανειλημμένα προσλήψεις.

    [04] Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ο Ευαγγ. Βενιζέλος στη ΔΕΘ

    Το «μείζον θέμα της επανεκκίνησης της οικονομίας» θα συζητήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που θα έχει κατά την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, με εκπροσώπους Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων και με ηγετικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη.

    Ο κ. Βενιζέλος -επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο θα μετέχουν και κυβερνητικά στελέχη του Κινήματος με αιχμή τα αναπτυξιακά και κοινωνικά υπουργεία, καθώς και οι υπεύθυνοι των αντίστοιχων Τομέων του Κινήματος-, θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της χώρας «που αποτελούν και τη βάση της Επικαιροποιημένης Προγραμματικής Συμφωνίας, με την οποία θα πορευθεί η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα».

    Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις πολιτικές για: - Τις αναπτυξιακές προτεραιότητες στους Τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, των υποδομών, αλλά και του τουρισμού και της ναυτιλίας. - Τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, στην ελληνική παραγωγή, με αιχμή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. - Την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μετά την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. - Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με αλλαγές στο Φορολογικό, το "κανονικό ευρωπαϊκό Κράτος", την επιτακτική ανάγκη για μικρότερο ενεργειακό κόστος κ.α. - Στη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής με μέτρα ανακούφισης των ανέργων, προστασίας των Ευαίσθητων Κοινωνικά Ομάδων και την διόρθωση μέτρων που θίγουν ιδιαίτερα το κοινωνικό σύνολο χωρίς να αποδίδουν στην οικονομία (π.χ. φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης). Επίσης, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις προοπτικές ενίσχυσης της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση, με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

    Πριν από την επίσκεψη του στη ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών στο Βίλνιους της Λιθουανίας, για το άτυπο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων που οργανώνει η λιθουανική προεδρία της ΕΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 August 2013 - 16:30:21 UTC