Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Τετάρτη θα απολογηθεί στον ανακριτή ο Κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης
  • [02] Στη Θεσσαλονίκη ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας
  • [03] Συναντήσεις Κ. Αρβανιτόπουλου με φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας για το θέμα της διαθεσιμότητας
  • [04] FT: H εξαετής ύφεση της ελληνικής οικονομίας φθάνει στο τέλος της
  • [05] Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την καθιέρωση του ελληνικού σήματος για το γάλα ζητά η εταιρεία ΔΕΛΤΑ
  • [06] Διευκρινίσεις της Nestle για τη συνάντηση εκπροσώπων της με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά
  • [07] Α. Μέρκελ: Οι ίδιες οι χώρες του Νότου ευθύνονται για τα προβλήματά τους

  • [01] Την Τετάρτη θα απολογηθεί στον ανακριτή ο Κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης

    Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες στην Ελλάδα εκδοθείς από την Κύπρο και οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

    Ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του στο βαρύ κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του ο ανακριτής κ. Μαλλής για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που, όπως και για τον γιο του Μιχάλη ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος, αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν, με τελικό αποδέκτη τον Α. Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των ΤΟR M1.

    Ο κατηγορούμενος, που παραμένει υπό κράτηση, δηλώνει αθώος όσων του αποδίδονται. Είχε αρνηθεί να εμφανιστεί τον περασμένο Ιούνιο ενώπιον του ανακριτή με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του, όπως και σε βάρος του Μιχάλη Μιχαηλίδη, ένταλμα σύλληψης. Πριν λίγες ημέρες η κυπριακή Δικαιοσύνη έκανε δεκτό το αίτημα των ελληνικών Αρχών και εξέδωσε οριστική απόφαση έκδοσής του.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος των δύο, προέκυψαν στοιχεία για υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τα 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.

    [02] Στη Θεσσαλονίκη ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή την 78η Διεθνή Εκθεση.

    Το σημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει συνέντευξη Τύπου στις 12.30 το μεσημέρι στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, επίσκεψη στη Διεθνή Εκθεση στις 5μ.μ. Και συνάντηση με σωματεία στις 7μ.μ. στο κέντρο πολιτισμού "Χρ. Τσακίρης" στη Σταυρούπολη.

    Αύριο, στις 10.30 το πρωί θα επισκεφθεί το διαλογητήριο οπωροκηπευτικών "Ατλας φρουτ ΑΒΕΕ", στην Κρύα Βρύση Πέλλας, στις 12.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΕΤ 3 όπου θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους και στις 9.30 το βράδυ θα μιλήσει στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

    [03] Συναντήσεις Κ. Αρβανιτόπουλου με φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας για το θέμα της διαθεσιμότητας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου με την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα της διαθεσιμότητας.

    Για το ίδιο θέμα θα έχει, στις 2 μετά το μεσημέρι, συνάντηση με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, ενώ μία ώρα αργότερα, θα συνομιλήσει με τους προέδρους των ΤΕΙ της χώρας.

    [04] FT: H εξαετής ύφεση της ελληνικής οικονομίας φθάνει στο τέλος της

    H εξαετής ύφεση της ελληνικής οικονομίας φθάνει στο τέλος της, με την οικονομία να συρρικνώνεται εφέτος λιγότερο από τις προβλέψεις των διεθνών δανειστών, αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

    H ύφεση για το 2013 θα είναι στο 3,8% παρά τις προγούμενες προβλέψεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για 4,2%, χάρη στον τουρισμό και την αυξηση των εξαγωγών.

    «Η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει σε μια ανάκαμψη τον επόμενο χρόνο, με τον δείκτη ανάπτυξης να είναι αυξημένος λίγο πιο κάτω από το 1%», αναφέρει επίσημη πηγή από το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας, την οποία επικαλούνται οι Financial Times.

    [05] Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την καθιέρωση του ελληνικού σήματος για το γάλα ζητά η εταιρεία ΔΕΛΤΑ

    Τις ενέργειες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να καθιερωθεί το ελληνικό σήμα για το γάλα, ώστε οι καταναλωτές να αναγνωρίζουν τα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα, χαιρετίζει η εταιρεία ΔΕΛΤΑ, μέλος του Ομίλου Vivartia.

    Υπενθυμίζεται ότι αφαιρέθηκε από τους νέους κανόνες Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης η αγορανομική διάταξη του 2009, σύμφωνα με την οποία υποχρεωτικά αναγράφεται η προέλευση της πρώτης ύλης των γαλακτοκομικών προϊόντων. Παράλληλα, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά, βρίσκονται στην τελική φάση τα κριτήρια για την απόκτηση του ελληνικού σήματος από τις επιχειρήσεις.

    «Θεωρούμε αναγκαίο να καθιερωθούν αυστηρές προϋποθέσεις προκειμένου το σήμα αυτό να προσφέρεται αποκλειστικά και μόνον σε προϊόντα που παράγονται πλήρως από ελληνικό γάλα και σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη χώρα. Πιστεύουμε ότι οι διαδικασίες για την καθιέρωση του ελληνικού σήματος πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Vivartia.

    [06] Διευκρινίσεις της Nestle για τη συνάντηση εκπροσώπων της με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά

    Η πρόθεση της Nestle να συνεχίσει να επενδύει στην ελληνική αγορά βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν πρόσφατα εκπρόσωποι της εταιρείας με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και μέλη της κυβέρνησης.

    Τούτο διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Nestle, με αφορμή δημοσιεύματα και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάργηση της αναγραφής της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στη συσκευασία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία συσχετίζουν την υπόθεση αυτή με την πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων τής εταιρείας με τον κ. Σαμαρά.

    Όπως τονίζει η εταιρεία, η «συγκεκριμένη συνάντηση αφορούσε αποκλειστικά στην πρόθεση της Nestle να συνεχίσει να επενδύει στην ελληνική αγορά αλλά και στην πρόσφατη δέσμευση που ανέλαβε η εταιρεία να βοηθήσει τουλάχιστον 20.000 νέους ανθρώπους κάτω των 30 ετών σε όλη την Ευρώπη να αποκτήσουν σημαντική εργασιακή εμπειρία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με την Ελλάδα να κατέχει ιδιαίτερη θέση μέσα σε αυτή την πρωτοβουλία.

    Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στην παράδοση επιταγής ύψους 35.760 ευρώ, που συγκέντρωσαν οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία της Nestl? στην Ελβετία για την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS».

    Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η Nestle Ελλάς σήμερα δεν δραστηριοποιείται στην παραγωγή γάλακτος στην Ελλάδα. Το μικρό μερίδιο αγοράς που της αναλογεί στη συνολική αγορά γάλακτος στην Ελλάδα αφορά αποκλειστικά προϊόντα βρεφικής διατροφής, που ως επί το πλείστον παράγονται στην Ελλάδα από ελληνική επιχείρηση και χρησιμοποιώντας ελληνικό γάλα».

    Διαβάστε επίσης: Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την καθιέρωση του ελληνικού σήματος για το γάλα ζητά η εταιρεία ΔΕΛΤΑ

    [07] Α. Μέρκελ: Οι ίδιες οι χώρες του Νότου ευθύνονται για τα προβλήματά τους

    «Πολλοί άνθρωποι στην Νότια Ευρώπη γνωρίζουν καλά ότι δεν ευθύνομαι εγώ ή η Γερμανία για τα προβλήματά τους, αλλά οι δικές τους -επί χρόνια ή επί δεκαετίες- παραλείψεις», δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κι επανέλαβε ότι η αρχή της είναι «αλληλεγγύη εάν και οι χώρες που πλήττονται επιτυγχάνουν στις προσπάθειές τους».

    «Απορρίπτουμε την αμοιβαιοποίηση του χρέους και τα ευρωομόλογα», επανέλαβε εξάλλου η κα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην "Muenchner Merkur" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν και η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, «ο δρόμος που ακολουθούμε θα είναι επιτυχής». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Γερμανία, η οποία, όπως είπε, «ήταν κάποτε ο ασθενής της Ευρώπης».

    Ερωτηθείσα σχετικώς με το γεγονός ότι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου απεικονίζεται συχνά με. . . χιτλερικό μουστάκι, η Καγκελάριος είπε ότι χαίρεται που υπάρχει ελευθερία έκφρασης, «ακόμη και για την έξαλλη παρουσίαση απόψεων» και επισήμανε ότι στην Ευρώπη η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία, το εκλογικό δικαίωμα και η ανεξιθρησκία είναι κατοχυρωμένα για όλους. «Αυτός είναι ένας θησαυρός που πρέπει να διαφυλάξουμε», προσθέτει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 September 2013 - 10:30:22 UTC