Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Ντάισελμπλουμ: Έως τον Δεκέμβριο, η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος
  • [02] «Μετρητά τέλος» για την καταβολή των υποχρεώσεων στις Εφορίες
  • [03] Πρόστιμο ύψους 18.394 ευρώ στην Ένωση Κατασκευαστών Κτιρίων επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού
  • [04] Β. Σόιμπλε: Εντός του πλαισίου του προγράμματος προσαρμογής η Ελλάδα
  • [05] Χ. Έλληνας: Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να εξαγάγουμε υγροποιημένο φυσικό αέριο στις αρχές του 2020
  • [06] Συμβόλαιο μέχρι τα... 40 του υπέγραψε ο Τότι στη Ρόμα

  • [01] Γ. Ντάισελμπλουμ: Έως τον Δεκέμβριο, η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος

    Έως τον Δεκέμβριο αναμένεται η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα, από το Βίλνιους της Λιθουανίας, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup στο Βίλνιους, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η συζήτηση για το ύψος του χρηματοδοτικού κενού στο σημερινό ελληνικό πρόγραμμα, καθώς και το πώς θα καλυφθεί αυτό το κενό, θα μετατεθεί για τον Νοέμβριο ή το αργότερο τον Δεκέμβριο.

    Αναφερόμενος, εξάλλου, στις έντονες φημολογίες για «νέα προγράμματα» στην ευρωζώνη, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι, τους ερχόμενους μήνες, το Eurogroup έχει προγραμματίσει να επανεξετάσει τόσο το πρόγραμμα για τις ισπανικές τράπεζες, το οποίο λήγει τον Δεκέμβριο του 2013, όσο και το ιρλανδικό και το ελληνικό πρόγραμμα. «Ας ελπίσουμε ότι, τους επόμενους δύο μήνες, θα έχουμε λιγότερα κερδοσκοπικά σενάρια και περισσότερο προγραμματισμό και λήψη αποφάσεων» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, τόνισε ότι, για την Ελλάδα όλα θα εξαρτηθούν από την αξιολόγηση της τρόικας, η οποία θα ξεκινήσει περί τις 17 Σεπτεμβρίου.

    Εξάλλου, το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου της Κύπρου

    [02] «Μετρητά τέλος» για την καταβολή των υποχρεώσεων στις Εφορίες

    «Μετρητά τέλος» για την καταβολή των υποχρεώσεων στις Εφορίες, που πλέον θα γίνεται αποκλειστικά με επιταγές και πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και τούτο μόνον στις περιπτώσεις που δεν είναι εφικτή η εξόφληση τους σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ.

    Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης (με βάση παλαιότερη απόφαση του υπουργού Οικονομικών), τροποποιούνται οι αρμοδιότητες των τμημάτων εσόδων των ΔΟΥ και παύει το ισχύον έως τώρα καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο οι εφορίες δέχονταν πληρωμές σε μετρητά (έως τα 250 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα και έως τα 500 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα).

    [03] Πρόστιμο ύψους 18.394 ευρώ στην Ένωση Κατασκευαστών Κτιρίων επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

    Πρόστιμο ύψους 18.394 ευρώ στην Ένωση Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.Ε.) επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ), με την υπ' αριθμ. 561/VII/2013 ομόφωνη απόφασή της, έκρινε ότι η Ε.Κ.Ε.Ε, η οποία εκπροσωπεί κατασκευαστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ιδίως στον νομό Αττικής, συνέβαλε -μέσα από διαρκείς αποφάσεις/συστάσεις προς τα μέλη της τα έτη 2002 έως και 2009- στον περιορισμό της παραγωγής (ανέγερσης) και διάθεσης νεόδμητων πλεοναζουσών κατοικιών στον νομό Αττικής και στον έμμεσο, έτσι, καθορισμό των τιμών τους, γεγονός που συνιστά παράβαση και σοβαρό περιορισμό του ανταγωνισμού (άρθρο 1 του ν.703/77, νυν άρθρο 1 του ν3959/2011).

    Η σχετική αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού διενεργήθηκε με αφορμή πληθώρα δημοσιευμάτων στον Τύπο σχετικά με τις υψηλές τιμές των ακινήτων, καθώς και σχετική ανακοίνωση της Ε.Κ.Κ.Ε. αναφορικά με την προσφορά προς πώληση διαθέσιμων κτιρίων.

    [04] Β. Σόιμπλε: Εντός του πλαισίου του προγράμματος προσαρμογής η Ελλάδα

    «Εντός του πλαισίου» του προγράμματος προσαρμογής βρίσκεται η Ελλάδα και «εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

    «Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα είναι μέσα στο πλαίσιο του δύσκολου προγράμματος προσαρμογής τους και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι δύσκολες, αλλά δεν προχωρούν τόσο άσχημα, όσο είχε κανείς υποθέσει» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία της Γερμανίας (SWR) και τόνισε ότι μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος».

    [05] Χ. Έλληνας: Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να εξαγάγουμε υγροποιημένο φυσικό αέριο στις αρχές του 2020

    Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στην Κύπρο μετά το επιτυχημένο άναμμα της φλόγας στη δοκιμαστική παραγωγή κυπριακού φυσικού αερίου από τη γεώτρηση στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

    «Τα τεχνικά προβλήματα ξεπεράστηκαν και η δοκιμαστική παραγωγή συνεχίζεται χωρίς προβλήματα και θα ολοκληρωθεί τις πρώτες μέρες της ερχόμενης εβδομάδας» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων της Κύπρου, Χαράλαμπος Έλληνας.

    «Ελπίζουμε να αρχίσουμε την κατασκευή του τερματικού σταθμού το 2016 και να είμαστε σε θέση να εξαγάγουμε υγροποιημένο φυσικό αέριο στις αρχές του 2020» λέει και προσθέτει: «Φιλοδοξία μας είναι να γίνει το Βασιλικό, όπου ο τερματικός σταθμός υγροποίησης του φυσικού αερίου, θα κατασκευαστεί κόμβος για όλη την περιοχή. Είμαστε σε συνομιλίες και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τον Λίβανο και το Ισραήλ».

    Ο πρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων σημειώνει ότι με τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα η οικονομία της Κύπρου, η εξαγωγή φυσικού αερίου και τα οφέλη από αυτή θα έχουν τεράστια σημασία για τη χώρα.

    Εξάλλου, «σύμβολο αισιοδοξίας» χαρακτήρισε το άναμμα της φλόγας από τη μεριά του, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Ι. Μανιάτης, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ αναφερόμενος στις κινήσεις της ελληνικής πλευράς στον ενεργειακό τομέα σημείωσε: «Προχωρούμε συστηματικά, με υπομονή και σταθερότητα τις έρευνες υδρογονανθράκων».

    Αναφερόμενος, δε, στα ενεργειακά αποθέματα της Αν. Μεσογείου, διεμήνυσε πως «πρέπει να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας για την ευρύτερη περιοχή».

    [06] Συμβόλαιο μέχρι τα... 40 του υπέγραψε ο Τότι στη Ρόμα

    Όχι πως δεν το... υποψιαζόμασταν, αλλά πλέον φαίνεται πως είναι και επίσημο: ο Φραντσέσκο Τότι είναι ένας από τους ελάχιστους σύγχρονους άσους του ποδοσφαίρου που θα περάσουν το σύνολο της καριέρας τους στην ίδια ομάδα.

    Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Gazzetta dello Sport", ο αρχηγός της Ρόμα επέκτεινε για άλλα δύο χρόνια το συμβόλαιό του και πλέον δεσμεύεται με τους «τζιαλορόσι» ως το 2016, όταν θα βαδίζει πλέον στα 40 του!

    Ο 37χρονος επιθετικός θα αμείβεται με περίπου 3.2 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ η συμφωνία προβλέπει ότι, μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου, θα αναλάβει διοικητικό πόστο στο σύλλογο της ιταλικής πρωτεύουσας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 September 2013 - 12:30:21 UTC