Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής
  • [02] Καταψηφίστηκε η πρόταση σύστασης Εξεταστικής για τα υποβρύχια
  • [03] Αποκολλήθηκε επιτυχώς το "Ιπτάμενο Δελφίνι" που προσάραξε στη νησίδα Τσελεβίνια
  • [04] Να σταματήσει "άμεσα" η κατάληψη της Φιλοσοφικής, ζητεί η σύγκλητος του ΑΠΘ
  • [05] Εκκενώθηκε το "Ιπτάμενο Δελφίνι" που προσάραξε στη νησίδα
  • [06] "Ιπτάμενο Δελφίνι" προσάραξε σε νησίδα
  • [07] Προκαταρκτική έρευνα για υποθέσεις μονιμοποίησης συμβασιούχων
  • [08] Έκτακτη σύγκληση της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, ζητεί ο δήμος Αθηναίων
  • [09] Ρ.Τ. Ερντογάν: Βρόμικη επιχείρηση κατά της κυβέρνησης
  • [10] Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2
  • [11] Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4
  • [12] Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός

  • [01] Αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

    Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε η Ολομέλεια με συντριπτική πλειοψηφία, συντασσόμενη με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Σε σύνολο 272 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της αναστολής ψήφισαν 241 βουλευτές, 26 κατά και πέντε δήλωσαν παρών.

    Θετική ψήφο για αναστολή της χρηματοδότησης της ΧΑ έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ και ανεξάρτητοι βουλευτές. Κατά της αναστολής χρηματοδότησης του κόμματός τους ψήφισαν οι βουλευτές της ΧΑ και η περισσότεροι βουλευτές των ΑΝΕΛ.

    Επίσης, «όχι» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. Αιτιολογώντας την ψήφο του ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποστεί από τις αρχές του. «Τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κατά της αναστολής χρηματοδότησης τάχθηκε ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

    [02] Καταψηφίστηκε η πρόταση σύστασης Εξεταστικής για τα υποβρύχια

    Με ψήφους 167 κατά (των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Α. Λοβέρδου και Χρ. Αηδόνη) σε σύνολο 287 ψηφισάντων, απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ιδιώτες.

    Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 120 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΧΑ, το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές καθώς και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη.

    [03] Αποκολλήθηκε επιτυχώς το "Ιπτάμενο Δελφίνι" που προσάραξε στη νησίδα Τσελεβίνια

    Με τη βοήθεια των σκαφών που έσπευσαν σε βοήθεια, το «FLYING DOLPHINXVΙI», που προσάραξε στη νησίδα Τσελεβίνια αποκολλήθηκε επιτυχώς και ήδη κατευθύνεται στον Πόρο. Νωρίτερα είχε εκκενωθεί από τους 29 επιβάτες του, οι οποίοι με άλλα σκάφη μεταφέρθηκαν στον Πόρο, ενώ παρέμειναν στο ιπτάμενο δελφίνι τα έξι μέλη του πληρώματός του.

    Το σκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο από Πόρτο Χέλι για Σπέτσες-Ερμιόνη, Ύδρα-Πόρο-Πειραιά.

    [04] Να σταματήσει "άμεσα" η κατάληψη της Φιλοσοφικής, ζητεί η σύγκλητος του ΑΠΘ

    Να σταματήσει "άμεσα" η κατάληψη της Φιλοσοφικής Σχολής από φοιτητές του τμήματος Φιλολογίας, ζητά με ομόφωνο ψήφισμα της η σύγκλητος του ΑΠΘ και καλεί «όλους τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους να προσέλθουν αύριο, στις 9 το πρωί, στο νέο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής, προκειμένου αυτή να επαναλειτουργήσει».

    Η σύγκλητος καταδικάζει «την προσπάθεια παρεμπόδισης της λειτουργίας μιας σχολής για οποιοδήποτε λόγο και με οποιαδήποτε αφορμή» και υπογραμμίζει την παρεμπόδιση του εκπαιδευτικού έργου στα οκτώ τμήματα της σχολής «λίγες μέρες πριν από τη λήξη του εξαμήνου» με τον κίνδυνο «ορισμένα από αυτά να θεωρηθούν μη διδαχθέντα και να μην εξεταστούν». Σημειώνει ότι η διαδικασία αξιολόγησης των σχολών και των τμημάτων «που έχει αρχίσει προχωρεί και ολοκληρώνεται» στο ΑΠΘ -και είναι η αφορμή της κατάληψης - βελτιώνει «την ποιότητα των σπουδών».

    [05] Εκκενώθηκε το "Ιπτάμενο Δελφίνι" που προσάραξε στη νησίδα

    Εκκενώθηκε, χωρίς προβλήματα, από τους επιβάτες του το «FLYING DOLPHINXVΙI», που προσάραξε νωρίτερα σήμερα στη νησίδα Τσελεβίνια. Οι 18 από τους επιβάτες επιβιβάστηκαν σε μια λάντζα και οι υπόλοιποι 11 σε αλιευτικό σκάφος που έπλεε κοντά στην περιοχή και ήδη κατευθύνονται στον Πόρο.

    Αντίθετα στο ιπτάμενο δελφίνι παρέμεινε το 6μελές πλήρωμα, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος.

    Το σκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο από Πόρτο Χέλι για Σπέτσες-Ερμιόνη, Ύδρα-Πόρο-Πειραιά.

    [06] "Ιπτάμενο Δελφίνι" προσάραξε σε νησίδα

    Στη νησίδα Τσελεβίνια προσάραξε το «FLYING DOLPHINXVΙI», με 29 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα.

    Από την προσάραξη δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.

    Στην περιοχή σπεύδουν δύο λάντζες θαλάσσια ταξί και τρία παραπλέοντα σκάφη προκειμένου να μεταφέρουν τους επιβάτες στον Πόρο.

    Το σκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο από Πόρτο Χέλι για Σπέτσες-Ερμιόνη, Ύδρα-Πόρο-Πειραιά.

    [07] Προκαταρκτική έρευνα για υποθέσεις μονιμοποίησης συμβασιούχων

    Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα σχετικά με την έκδοση προσωρινών διαταγών προς συμβασιούχους, που έχουν ως συνέπεια την μονιμοποίησή τους, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Τύπου.

    Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται σε «κόλπο» με την μονιμοποίηση συμβασιούχων οι οποίοι μπαίνουν από το παράθυρο στο Δημόσιο, για μεθοδεύσεις επιλογής δικασίμου, για «φάμπρικα» δικαστών, δικηγόρων και δημάρχων, κ.λπ.

    [08] Έκτακτη σύγκληση της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, ζητεί ο δήμος Αθηναίων

    Έκτακτη σύγκληση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) δήλωσε ότι θα ζητήσει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης όσον αφορά τη μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών για την εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα.

    Επίσης, κατά τη διάρκεια έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από τους βουλευτές της Α' Αθηνών να πάρουν θέση, ενώ θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο συνέντευξης Τύπου σε ό,τι αφορά τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στη μελέτη, την οποία χαρακτήρισε «αστειότητα». Και κατέληξε ότι ο δήμος Αθηναίων επιστρέφει τη μελέτη στο υπουργείο.

    Στο μεταξύ, στην άμεση επικαιροποίηση των στοιχείων, που αφορούν τους δήμους, με τα πρόσφατα δεδομένα που έχουν προκύψει από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, πρόκειται να προχωρήσει άμεσα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. Συγχρόνως, καλεί την ΚΕΔΕ και τους εργαζόμενους σε περαιτέρω διαβούλευση για τη μελέτη που αφορά την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα με τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας.

    [09] Ρ.Τ. Ερντογάν: Βρόμικη επιχείρηση κατά της κυβέρνησης

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η δικαστική έρευνα για διαφθορά στο πλαίσιο της οποίας έχουν συλληφθεί δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οι γιοι τριών υπουργών του, αποτελεί μέρος μιας "βρόμικης επιχείρησης" που διεξάγεται κατά της κυβέρνησής του και τη συνέδεσε με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του καλοκαιριού.

    "Καθώς εμείς αγωνιζόμαστε να βάλουμε την Τουρκία στις πρώτες δέκα χώρες στον κόσμο (...) ορισμένοι επιδίδονται σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την ταχεία ανάπτυξή μας. Υπάρχουν αυτοί στο εξωτερικό (...) και υπάρχουν παραφυάδες τους εντός της χώρας μας" σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

    Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, μια ημέρα μετά τη σύλληψη 52 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των γιων τριών υπουργών, αποπέμφθηκαν για κατάχρηση εξουσίας, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι σε άλλες πόλεις.

    [10] Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα σε αναμέτρηση για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι Ίλιτς (11΄) και Κρητικός (87΄) σημείωσαν τα γκολ των φιλοξενούμενων ενώ για τους «ερυθρόλευκους» σκόραραν οι Σαβιόλα (21΄), Μασάντο (51΄πεν.) και Κάμπελ (70΄πεν.). Με 10 παίκτες τελείωσε τον αγώνα ο ΠΑΣ λόγω αποβολής του Ρουμπουλάκου (2η κίτρινη).

    [11] Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4

    Συνήλθε γρήγορα ο Παναθηναϊκός μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο το περασμένο Σάββατο και με γκολ των Κλωναρίδη (31΄), Λαγού (37΄,52΄) και Δώνη (87΄) νίκησε 4-0 το Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Για τους Βοιωτούς ήταν η δεύτερη εφετινή εντός έδρας ήττα, ενώ από το 68΄ οι «πράσινοι» έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λαγού με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    [12] Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός

    Ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός υποδέχεται αυτή την ώρα τον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι το προφανές φαβορί για την νίκη, ενώ αντίθετα, ο Παναθηναϊκόςέχει δύσκολη αποστολή, καθώς δοκιμάζεται στη Λειβαδιά.

    Σε αγώνες που διεξήχθησαν νωρίτερα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1, Πανθρακικός-Καλλονή 2-0, Παναιτωλικός-Πλατανιάς 3-0, Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1 καιΕργοτέλης-Απόλλων Σμύρνης 2-2.

    Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται αύριο με τις αναμετρήσειςΠανιώνιος-Βέροια (17:15) και Αρης-Αστέρας Τρίπολης (19.30).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 December 2013 - 19:30:26 UTC