Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμβουλές του ΕΦΕΤ προς τους καταναλωτές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
  • [02] Τα χιονοδρομικά κέντρα στη βόρεια Ελλάδα περιμένουν τους επισκέπτες
  • [03] Ελεύθερη αφέθηκε η Μαρία Αλιόκινα, μέλος των Pussy Riot
  • [04] Ο Σνόουντεν ενδεχομένως να δεχτεί τη χορήγηση ασύλου στη Βραζιλία, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ
  • [05] Δεκαπέντε νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα, στη Βραζιλία
  • [06] Η λογοτεχνική χρονιά που φεύγει: οι νέες φωνές στην ελληνική πεζογραφία
  • [07] Η Apple ανακοίνωσε και επίσημα τη διάθεση των iPhones στην Κίνα

  • [01] Συμβουλές του ΕΦΕΤ προς τους καταναλωτές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

    Πλησιάζει η ώρα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και ο ΕΦΕΤ συνεχίζειεντατικά τους ελέγχουςστην αγορά, έχοντας ως κύριο στόχο, όπως ανακοίνωσε, τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών.

    Για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών, ειδικότερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ο ΕΦΕΤ δίνει απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων.

    Ειδικότερα:

    Για την προμήθεια κρέατος

    - Το κρέας πρέπει πάντα να διατίθεται υπό ψύξη -2 -5 C για το νωπό και σε θερμοκρασία -18C ή και χαμηλότερη για το κατεψυγμένο κρέας. Το κρέας δεν πρέπει ποτέ να διατίθεται από ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους.

    - Ο καταναλωτής πρέπει να αναζητεί τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων που δείχνουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο.

    Για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων :

    - Τα συσκευασμένα τυριά θα πρέπει να φέρουν σήμανση αναγνώρισης (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης, η ημερομηνία ανάλωσης θα πρέπει να αναγράφεται επάνω στη συσκευασία.

    Για την προμήθεια προϊόντων ζαχαροπλαστικής:

    - Για την ασφάλεια και την υγιεινή των προϊόντων ζαχαροπλαστικής θα πρέπει τα προϊόντα αυτά να διατηρούνται στο ψυγείο, με τις σωστές θερμοκρασίες συντήρησης, λόγω του ευαλλοίωτου χαρακτήρα αυτών των προϊόντων.

    - Εξετάζετε προσεχτικά την επισήμανση στα προϊόντα ζαχαροπλαστικής και ιδιαίτερα σε εκείνα που περιέχουν σοκολάτα για να διαπιστώσετε εάν πρόκειται για πραγματική ή για «απομίμηση σοκολάτας», κυρίως για αποφυγή παραπλάνησης και κερδοσκοπίας και όχι για λόγους ασφάλειας.

    Τέλος, η διατροφή των ημερών να στηρίζεται στην ποικιλία και στο μέτρο όπως παραδοσιακά αρμόζει και να συνοδεύεται με φυσική άσκηση ενώ η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με μέτρο.

    Επίσης, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, θα είναι φθηνότερο κατά 2,51%, σε σχέση με πέρυσι.

    Το εορταστικό ωράριο για αύριο Τρίτη 24 (Παραμονή Χριστουγέννων) και την Τρίτη 31 (παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

    Την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013 και την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

    Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

    [02] Τα χιονοδρομικά κέντρα στη βόρεια Ελλάδα περιμένουν τους επισκέπτες

    Στον ένα βαθμό Κελσίου κάτω από το μηδέν, είναι η θερμοκρασία με αραιή συννεφιά στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, αλλά και στην πόλη των Σερρών.

    Στον ένα βαθμό υπό του μηδενός, είναι η θερμοκρασία και στην πόλη της Βέροιας, ενώ ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στα 3-5 Πηγάδια, αλλά και στο Σέλι. Χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων.

    Στο μηδέν είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα και στην πόλη των Γρεβενών. Τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν και της Βασιλίτσας, είναι ανοιχτά, με την πρόσβαση των οχημάτων να γίνεται ομαλά. Ωστόσο, απαιτείται προσοχή από τους οδηγούς.

    Στους 2 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο, με συννεφιά, ενώ στο μηδέν είναι η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βιτσίου.

    [03] Ελεύθερη αφέθηκε η Μαρία Αλιόκινα, μέλος των Pussy Riot

    Η 25χρονη Μαρία Αλιόκινα, μέλος του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, αφέθηκε σήμερα ελεύθερη μετά τη χορήγηση αμνηστίας η οποία επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκισή της από τη διετή καταδίκη της για «χουλιγκανισμό», δήλωσε ο δικηγόρος της Πιότρ Ζαϊκίν στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

    [04] Ο Σνόουντεν ενδεχομένως να δεχτεί τη χορήγηση ασύλου στη Βραζιλία, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ

    O πρώην τεχνικός της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν ενδεχομένως να δεχτεί τη χορήγηση ασύλου στη Βραζιλία αλλά χωρίς αυτό να προϋποθέτει την παροχή πληροφοριών για το πρόγραμμα κατασκοπείας των ΗΠΑ, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo.

    «Αν η κυβέρνηση της Βραζιλίας επιθυμεί να προασπίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα ήταν τιμή για μένα να συμμετάσχω», δήλωσε ο Σνόουντεν σύμφωνα με κυριακάτικη εκπομπή.

    «Ουδέποτε θα ανταλλάξω πληροφορίες έναντι χορήγησης ασύλου», προειδοποίησε εξαίροντας την Βραζιλία ως «μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και δυναμικές δημοκρατίες στον κόσμο».

    Το Globo απέσπασε τις δηλώσεις του πρώην αναλυτή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του δικηγόρου του στη Νέα Υόρκη.

    [05] Δεκαπέντε νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα, στη Βραζιλία

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βραζιλία από ανατροπή λεωφορείου που έπεσε σε χαράδρα στο νότο της χώρας.

    Άλλοι τριανταένας επιβάτες τραυματίστηκανκαι μεταφέρθηκαν σε ιατρικά κέντρα με τουλάχιστον 22 ασθενοφόρα που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος.

    Το λεωφορείο που μετέφερε 50 άτομα, ταξίδευε από την πόλη Κουριτίμπα προς το Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν ξέφυγε από την πορεία του σε μια δασώδη περιοχή κοντά στην πόλη του Σάο Πάολο και έπεσε σε μια ρεματιά βάθους περίπου 50 μέτρων.

    Σύμφωνα με την αστυνομία το δυστύχημα οφείλεται σε υπαιτιότητα του οδηγού ο οποίος φαίνεται να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

    [06] Η λογοτεχνική χρονιά που φεύγει: οι νέες φωνές στην ελληνική πεζογραφία

    Δεν είναι όλες οι λογοτεχνικές χρονιές ίδιες. Η φετινή πεζογραφική παραγωγή δεν διακρίθηκε για τα καλά βιβλία των καθιερωμένων συγγραφέων, που ήταν μάλλον δυσεύρετα, αλλά για τις καινούργιες εμφανίσεις της. Συγγραφείς που βγήκαν στην εκδοτική αγορά με το πρώτο ή με το δεύτερο βιβλίο τους κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν τόσο με την πρωτοτυπία των θεμάτων τους όσο και με την ευρωστία των καλλιτεχνικών τους μέσων, σημειώνοντας για πρώτη ίσως φορά μετά από πολλά χρόνια μια νέα αφετηρία για τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Αντίθετα με τους νέους άλλων εποχών, που κέρδισαν τη θέση τους στο συγγραφικό πάνθεον προβάλλοντας το ατομικό και το ιδιωτικό στοιχείο, οι σημερινοί νέοι μοιάζουν σαν έτοιμοι από καιρό για τη συλλογική συνθήκη η οποία μας τυραννά χωρίς εκ παραλλήλου να αδιαφορούν κατά το παραμικρό για τη μορφή των κειμένων τους.

    Ποιοι ακριβώς, όμως, είναι οι νέοι συγγραφείς; Εκκίνηση με τους σαραντάχρονους Σπύρο Τσίρο και Μάκη Τσίτα, που δημοσίευσαν φέτος το δεύτερο βιβλίο τους, ανοίγοντας λογαριασμούς με τον ρεαλισμό.

    Ένα σκοτεινό κοινωνικό τοπίο θα ξεδιπλώσουν και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Γιάννης Τσίρμπας και Στέλιος Παπαγρηγορίου, που είναι κάτω των σαράντα (ο δεύτερος μόλις τριαντάρισε). Στη νουβέλα του «Βικτώρια» (Νεφέλη) ο Γ. Τσίρμπας θα αναθέσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομώνυμη πλατεία του αθηναϊκού κέντρου.

    Το ζήτημα της μνήμης και του χρόνου θα απασχολήσει τρεις άλλους πρωτοεμφανιζόμενους: τον Αλέξανδρο Στεφανίδη, που είναι 51 ετών, και τον Γιάννη Πλιάγκο και τον Ιάκωβο Ανυφαντάκη, που έχουν μόλις κλείσει ή περάσει τα τριάντα.

    Συνέχεια με κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις από τον χώρο των πρωτοεμφανιζομένων. Στη συλλογή διηγημάτων του «Μ? ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι» (Ίνδικτος) ο Αλέξανδρος Κυπριώτης θα δουλέψει με μια σειρά από βίαιους και σχεδόν παρανοϊκούς χαρακτήρες, χρησιμοποιώντας μιαν αφήγηση απαλλαγμένη από τον οποιονδήποτε μελοδραματισμό. Στο μυθιστόρημά του «Η μοναδική οικογένεια» (Πόλις) ο Λευτέρης Καλοσπύρος, που είναι 33 ετών, θα μιλήσει για το ανεύρετο της λογοτεχνικής αλήθειας και τα απατηλά μηνύματα των αντικατοπτρισμών της.

    [07] Η Apple ανακοίνωσε και επίσημα τη διάθεση των iPhones στην Κίνα

    Η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Apple Inc, ανακοίνωσεχθες τη σύναψη πολυετούς συμφωνίας με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών China Mobile μέσω της οποίας θα φέρει τις νέες σειρές των προϊόντων της όπως το iPhone στην μεγάλη αγορά της πολυπληθούς χώρας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η εμπορική συμφωνία θα ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου του 2014.

    Οι ακριβείς όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, αλλά η Apple έκανε γνωστό ότι οι λεπτομέρειες της τιμολόγησης και της διαθεσιμότητας των προϊόντων της iPhone 5S και 5C θα είναι διαθέσιμες σε μεταγενέστερη ημερομηνία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 December 2013 - 7:30:24 UTC