Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Δρίτσας: Να υπάρξουν εγγυήσεις ότι η διαφθορά, οι μίζες και τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά προγράμματα αποτελούν παρελθόν
  • [02] Στις 15 Ιανουαρίου παρουσιάζεται στην τρόικα το σχέδιο των απολύσεων και της διαθεσιμότητας - κινητικότητας
  • [03] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, ο Π. Ευσταθίου
  • [04] Ελάχιστη δόση 15 ευρώ και μέχρι 24 μήνες, κατά περίπτωση, η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

  • [01] Θ. Δρίτσας: Να υπάρξουν εγγυήσεις ότι η διαφθορά, οι μίζες και τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά προγράμματα αποτελούν παρελθόν

    Την ανάγκη να υπάρξουν εγγυήσεις ότι η διαφθορά, οι μίζες και τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά προγράμματα αποτελούν παρελθόν, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας. «Είναι επείγον ζήτημα να υπάρξουν οι εγγυήσεις ότι όλα αυτά δεν συνεχίζονται, δεν έχουν παρόν και μέλλον. Αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι εν ισχύ, είναι εξοπλισμοί των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, που λειτουργούν και που θέλουν αναβάθμιση, συντήρηση, ανταλλακτικά, εκσυγχρονισμό», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να εφησυχάσουμε», σημειώνει ο κ. Δρίτσας και προσθέτει: «Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο ενδείξεις και αποδείξεις είχαμε στο παρελθόν, αλλά τώρα έχουμε ομολογίες. Αυτό είναι το καινούργιο δεδομένο και ουδείς μπορεί να σταθεί με αδιαφορία ή υπεκφυγή. Η δικαστική διερεύνηση πρέπει να ενθαρρυνθεί και να ενισχυθεί στο να φτάσει μέχρι τέλος, χωρίς καμία σκοπιμότητα ή καμία διάκριση, αν και μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι αυτή η έρευνα αφορά το παρελθόν. Είναι επομένως μείζονος σημασίας ζήτημα και της πολιτικής ηγεσίας να δώσει δεδομένα στοιχεία για το τι ισχύει σήμερα».

    [02] Στις 15 Ιανουαρίου παρουσιάζεται στην τρόικα το σχέδιο των απολύσεων και της διαθεσιμότητας - κινητικότητας

    Στις 15 Ιανουαρίου πρέπει να παρουσιάσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην τρόικα, το σχέδιο υλοποίησης 11.000 απολύσεων εντός του 2014 και διαθεσιμότητας - κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων, έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Συγχρόνως, θα πρέπει να παρουσιασθεί το σχέδιο για την απόλυση 4.000 υπαλλήλων, που αποτελούσε υποχρέωση για τα τέλη του 2013, αλλά δόθηκε παράταση έως τις αρχές του 2014.

    Οι 4.000 υπάλληλοι εκτιμάται ότι θα προέλθουν, κυρίως από φορείς και οργανισμούς του δημοσίου που πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν. Οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν μετά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί εντός του μηνός. Σε ό,τι αφορά τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας, αναμένεται να προέλθουν κυρίως από το πρόγραμμα εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας των ΟΤΑ και από τον ΕΟΠΠΥ.

    [03] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, ο Π. Ευσταθίου

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφήνεται ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

    Με το βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επιβάλλει στον Π. Ευσταθίου χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

    [04] Ελάχιστη δόση 15 ευρώ και μέχρι 24 μήνες, κατά περίπτωση, η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

    Σε 12 έως 24 δόσεις και με ελάχιστη μηνιαία δόση 15 ευρώ θα μπορούν να ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, από 1ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

    Στην απόφαση προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλονται ηλεκτρονικά όπου αυτό υποστηρίζεται τεχνικά, ενώ η πρώτη δόση καταβάλλεται τρεις μέρες μετά την υποβολή της αίτησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 January 2014 - 13:30:25 UTC