Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φιλικό και εγκάρδιο το κλίμα στη συνάντηση Κ. Παπούλια - Φ. Β. Σταϊνμάγερ
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών του Μαΐου
  • [03] Έφεση κατά της απόφασης με την οποία αφέθηκε ελεύθερος ο Π. Ευσταθίου, άσκησε ο εισαγγελέας
  • [04] Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την έρευνα και την καινοτομία
  • [05] Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε Σικελό επιχειρηματία
  • [06] Ιράν και Ρωσία διαπραματεύονται συμφωνία ανταλλαγής πετρελαίου έναντι αγαθών
  • [07] Η Ρωσία ενισχύει την παρακολούθηση των μπλόγκερς
  • [08] Με συνταγή αρμόδιου επιστήμονα η προμήθεια φυτοφαρμάκων

  • [01] Φιλικό και εγκάρδιο το κλίμα στη συνάντηση Κ. Παπούλια - Φ. Β. Σταϊνμάγερ

    Εγκαρδιότητα και φιλικό κλίμα επικράτησε στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε στον κ. Σταϊνμάγερ ότι έζησε δεκαπέντε χρόνια στη Γερμανία σε μια περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα, καθώς και ότι υποστηρίχθηκε απ' όλους τους Γερμανούς ο αγώνας εναντίον της χούντας, με επικεφαλής τον Βίλι Μπραντ, αλλά και απ? όλα τα δημοκρατικά κόμματα των Γερμανών.

    Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι έχουν δυσκολέψει τα πράγματα σε ολόκληρο τον κόσμο, από τότε που ήταν ξανά υπουργός Εξωτερικών. Εξάλλου, ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε τον ρόλο σταθερότητας της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. «Πρέπει να σας πω ότι η Ελλάδα είναι ένας σταθερός τόπος στην περιοχή. Έχει μια έντονη παρουσία στις βαλκανικές χώρες, με επενδεδυμένο ελληνικό κεφάλαιο, που την κατατάσσει μεταξύ των τριών χωρών που επενδύουν σε αυτές τις χώρες - αναφέρομαι στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Αλβανία. Επίσης η Ελλάδα της κρίσης φιλοξενεί ένα εκατομμύριο εργαζόμενους Αλβανούς εργάτες, οι οποίοι με τα εμβάσματά τους, συνθέτουν το 75% του προϋπολογισμού της Αλβανίας», τόνισε ο κ. Παπούλιας.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών του Μαΐου

    Την αισιοδοξία του ότι «η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών του Μαΐου για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του στα γραφεία του κόμματος, με δημοσιογράφους ευρωπαϊκών ΜΜΕ, διαπιστευμένους στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «ως Ευρωπαϊκή Αριστερά, είμαστε πιο "ευρωπαϊστές'' από τους συντηρητικούς και τους νεοφιλελεύθερους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, γιατί η δική μας πολιτική βασίζεται στις αξίες και τις αρχές τις αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής που υπήρξαν ο κινητήριος μοχλός της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αμέσως μετά τον πόλεμο- δεν δηλητηριάζει την Ευρώπη με τον νεοφιλελευθερισμό και δεν την διαλύει».

    [03] Έφεση κατά της απόφασης με την οποία αφέθηκε ελεύθερος ο Π. Ευσταθίου, άσκησε ο εισαγγελέας

    Έφεση υπέρ του νόμου άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Μανώλης Ρασιδάκης, κατά του βουλεύματος με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος με όρους ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας «STN Atlas» Π. Ευσταθίου, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

    Η έφεση αφορά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εκδόθηκε ύστερα από τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορουμένου για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο ανακριτής είχε ζητήσει την προσωρινή κράτηση του 83χρονου επιχειρηματία, ενώ ο εισαγγελέας, του οποίου την άποψη υιοθέτησε το Συμβούλιο, γνωμοδότησε υπέρ τού να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή όρων.

    [04] Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την έρευνα και την καινοτομία

    Παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση στον «Δημόκριτο» το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα- πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία «Horizon 2020». Κατά την παρουσίαση, τονίστηκε απ΄ όλους τους ομιλητές, ο υψηλός συμβολισμός της παρουσίασης του προγράμματος στην Ελλάδα και στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο.Περιλαμβάνει «νέα εργαλεία» για την υποστήριξη και χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την κινητικότητα των ερευνητών, την Ευρωπαϊκή Αριστεία και τις μελλοντικές και αναδυόμενες Τεχνολογίες.

    [05] Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε Σικελό επιχειρηματία

    Περιουσιακά στοιχεία ύψους σαράντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Πάολο Φαρινέλα, κατασχέθηκαν από την Κεντρική Διεύθυνση Ερευνών Κατά της Μαφίας, τη Dia.

    Ο Ιταλός επιχειρηματίας κατηγορείται για συνέργεια με την Κόζα Νόστρα και η κατάσχεση αφορά 10 επιχειρήσεις, 25 ακίνητα, 150 αγροτεμάχια και 7 τραπεζικούς λογαριασμούς.

    Οι επιχειρήσεις αυτές εδρεύουν στην Κατάνη και το Παλέρμο της Σικελίας, αλλά και στην ιταλική πρωτεύουσα και στην πόλη Λιβόρνο της κεντρικής περιφέρειας της Τοσκάνης.

    [06] Ιράν και Ρωσία διαπραματεύονται συμφωνία ανταλλαγής πετρελαίου έναντι αγαθών

    Το Ιράν και η Ρωσία διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα επιτρέψει στο Ιράν να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές του πετρελαίου του παρά τις δυτικές κυρώσεις που οδήγησαν το Νοέμβριο στη συγκατάθεση της Τεχεράνης σε μια προκαταρκτική συμφωνία για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματός της.

    Ρωσικές και ιρανικές πηγές που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν ότι είναι υπό συζήτηση οι τελευταίες λεπτομέρειες μιας συμφωνίας βάσει της οποίας η Μόσχα θα αγοράζει ως και 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου ημερησίως με αντάλλαγμα την προμήθεια του Ιράν με ρωσικά αγαθά και εξοπλισμό.

    [07] Η Ρωσία ενισχύει την παρακολούθηση των μπλόγκερς

    H αρμόδια υπηρεσία για την ασφάλεια του Κρεμλίνου (FSO) θα ενισχύσει τα μέτρα παρακολούθησης των μπλόγκερς που επικρίνουν τη ρωσική κυβέρνηση, καθώς θα εξοπλιστεί με ένα σύστημα δημιουργίας βάσεων δεδομένων για τους πολίτες αυτούς και παροχής καθημερινών δημοσιεύσεών τους στο διαδίκτυο, γράφει σήμερα η εφημερίδα Izvestia.

    Η εφημερίδα, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην υπηρεσία αυτή, υπογραμμίζει ότι συστήματα παρακολούθησης ήδη υπάρχουν, ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε «να μην χάσει χρόνο και να αναθέσει αυτό το μέρος εργασίας σε επαγγελματίες πληροφορικούς».

    [08] Με συνταγή αρμόδιου επιστήμονα η προμήθεια φυτοφαρμάκων

    Η πρακτική της συνταγής από αρμόδιο επιστήμονα για τη χρήση φυτοφαρμάκων, ώστε να μειωθεί η υπερκατανάλωση και να προστατευθεί το περιβάλλον, εισάγεται για πρώτη φορά με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο αυτές τις ημέρες συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

    Με το πολυνομοσχέδιο ρυθμίζεται σειρά θεμάτων, που μεταξύ άλλων αφορούν στη βελτίωση των διαδικασιών παραχώρησης γης σε αγρότες, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τη διακίνηση και εμπορία των φυτοφαρμάκων, την απλοποίηση και επικαιροποίηση της νομοθεσίας εμπορίας και ελέγχου λιπασμάτων αλλά και την αυστηροποίηση των ελέγχων στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 January 2014 - 13:30:23 UTC