Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χριστόδουλου Ξηρού
  • [02] Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη
  • [03] Παναττική στάση εργασίας στις 23 Ιανουαρίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ
  • [04] Ευνοϊκή ποινική μεταχείριση σε όσους επιστρέφουν τα κλεμμένα
  • [05] ΤτΕ: 1,455 δισ. ευρώ το πλεόνασμα
  • [06] Πρόταση Ρέντσι για αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Ιταλία
  • [07] Μια βιολίστρια στις πίστες του Σότσι

  • [01] Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χριστόδουλου Ξηρού

    Σφοδρή επίθεση κατά του Χριστόδουλου Ξηρού εξαπολύει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ο αυτόκλητος "υπερασπιστής" των "λαϊκών συμφερόντων" Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν καθώς και στην ανάγκη διαρκούς διεύρυνσής της».

    Η δράση τέτοιων «τιμωρών», ερήμην πάντα των μαζικών αγώνων, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

    Σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής και του βίντεο του Ξηρού, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η υπόθεση της ανατροπής της πιο βάρβαρης ταξικής πολιτικής που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι παιχνίδι με κλέφτες και αστυνόμους, επιστολές, βίντεο και ανέξοδα νταηλίκια. Ήδη, σημειώνει, κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζέντα για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία. Θα διαψευστούν, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη

    Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα ξεκινά, καθώς εντός 48 ωρών αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα μεταφρασμένα στοιχεία για το κατηγορητήριο σε βάρος του.

    Ο κ. Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για βαριές κατηγορίες στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε το ίδρυμα επί διοίκησής του, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη και κρατείται στις φυλακές του Μαλτεπέ προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα.

    [03] Παναττική στάση εργασίας στις 23 Ιανουαρίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

    Τετράωρη παναττικήστάση εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 23 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και καλεί σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπιδων (κτήριο 7).

    Εξάλλου, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 22 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, η συγκέντρωση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της συγκέντρωσης της 8ης Ιανουαρίου ημέρα της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας και της σύλληψης του συνδικαλιστή Παύλου Αντωνόπουλου που συμμετείχε σε αυτήν.

    [04] Ευνοϊκή ποινική μεταχείριση σε όσους επιστρέφουν τα κλεμμένα

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου καταθέτει σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζεται, μεταξύ των άλλων και η τύχη των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων κατηγορουμένων για τα κακουργήματα των νόμων που αφορούν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, του τελωνειακού κώδικα, την προστασία των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και το πόθεν έσχες, καθώς και τα κακουργήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία.

    Με τις νέες ρυθμίσεις θα προβλέπεται ότι δικαιούχος χρηματικών απαιτήσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς οι οποίοι κατάσχονται ή δεσμεύονται ή απαγορεύεται η κίνησή τους καθίσταται αυτοδικαίως το Δημόσιο και τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά θα μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό του Δημόσιου που θα τηρείται σε κάθε Τράπεζα.

    Εξάλλου, σε άλλη διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι όσοι επιτρέψουν «μαύρο χρήμα», όπως είναι χρήματα που προέρχονται από ξέπλυμα βρώμικού χρήματος, υπεξαιρέσεις, απιστία, μίζες, φοροκλοπή, δωροδοκίες, απιστίες, κλπ, τα οποία, όμως, δεν έχουν δεσμευτεί, ούτε έχουν κατασχεθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, τότε θα τύχουν επιεικέστερης ποινικής μεταχείρισης, σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι από τα ελληνικά δικαστήρια.

    [05] ΤτΕ: 1,455 δισ. ευρώ το πλεόνασμα

    Στα 1,455 δισ. ευρώ διαμορφώνεται, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού (-6.718 εκατ. ευρώ) εάν συμπεριληφθούν έσοδα ύψους 2,034 δισ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν δαπάνες ύψους περίπου 6,139 δισ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ αναφέρει τα εξής: «Την περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2013 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 12.794 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 10.697 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, στα οποία δεν περιλαμβάνονται έσοδα ύψους 2.034 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, διαμορφώθηκαν σε 46.630 εκατ. ευρώ, από 48.313 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 6.139 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 57.797 εκατ. ευρώ, από 56.132 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2012.

    [06] Πρόταση Ρέντσι για αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Ιταλία

    Την πριμοδότηση του κόμματος που έρχεται πρώτο στις βουλευτικές εκλογές προβλέπει η πρόταση του γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι, για την μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος της Ιταλίας, την οποία αποδέχθηκε εκ προοιμίου ο ηγέτης της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Η πρόταση του Ρέντσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, προβλέπει «πριμ» εδρών για το κόμμα εκείνο ή για την συμμαχία κομμάτων που υπερβαίνει το 35% των ψήφων. Με το πριμ αυτό το κόμμα ή η συμμαχία που κερδίζει στις μελλοντικές εκλογές θα μπορεί να εξασφαλίζει «τουλάχιστον ένα 53% των εδρών». Σε περίπτωση που κάποιο κόμμα ή κάποια συμμαχία δεν ξεπερνά το 35% των ψήφων, ο γραμματέας των Δημοκρατικών προτείνει να διεξάγεται δεύτερος γύρος με την συμμετοχή των δυο ισχυρότερων κομμάτων ή συμμαχιών, δεκαπέντε ημέρες μετά τον πρώτο γύρο. Αυτή ήταν η πρόταση που συζήτησαν ο Ρέντσι με τον Μπερλουσκόνι ? ο οποίος φέρεται ότι συμφώνησε.

    Κατά την πρόταση Ρέντσι, όπως αυτή καταγράφεται από τον Τύπο της Ιταλίας, το όριο εισόδου στην βουλή για μεμονωμένα κόμματα θα είναι 8% των ψήφων πανιταλικά και για τις συμμαχίες 5%, ώστε να ευνοείται η συνεργασία των διαφόρων κομμάτων.

    Στην συνάντηση Μπερλουσκόνι - Ρέντσι, διαπιστώθηκε διάθεση συνεργασίας για την επίτευξη λύσης, όπως είπαν οι δυο πολιτικοί.

    [07] Μια βιολίστρια στις πίστες του Σότσι

    Ένα παιδικό όνειρο θα γίνει πραγματικότητα για την Ταϊλανδή στην καταγωγή βιρτουόζα του βιολιού, Βανέσα Μέι, η οποία θα συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Η 35χρονη μουσικός, βρετανικής ιθαγένειας αλλά με διπλό διαβατήριο, θα λάβει μέρος με το επίθετο του πατέρα της (Βάνακορν), εκπροσωπώντας τα χρώματα της Ταϊλάνδης.

    Το πρώην παιδί-θαύμα του βιολιού και σήμερα καταξιωμένη μουσικός είναι παθιασμένη με το σκι από τα «τρυφερά» κιόλας χρόνια της και, για να πραγματοποιήσει το Ολυμπιακό όνειρό της, αναγκάστηκε να περάσει από μια σειρά αγώνων στη Σλοβενία, το περασμένο Σαββατοκύριακο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 January 2014 - 17:30:27 UTC