Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οριακή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Οι ευρωεκλογές θα είναι μια σκληρή πολιτική μάχη και όχι μια χαλαρή ψήφος
  • [03] Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε διαδηλώσεις στην Αίγυπτο
  • [04] Πάνω από 3.000 οι φτωχοί -«μαϊμού» στην Ιταλία το 2013

  • [01] Οριακή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

    Πρωτιά με οριακή διαφορά 0,6% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,2%, η ΝΔ 21,6%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 4,3% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%. Το 33% θεωρεί πιο αξιόπιστο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του 27% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα.

    Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,8% συγκεντρώνοντας το 20,5% έναντι 19,7% της ΝΔ. Ακολουθεί η ΧΑ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 32,7%. Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 31% ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 16% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Οι ευρωεκλογές θα είναι μια σκληρή πολιτική μάχη και όχι μια χαλαρή ψήφος

    Πέρα από το διακύβευμα για τις αλλαγές στην Ευρώπη, οι ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα καθώς πρέπει να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να θέσει θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, υποστήριξε, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εν εξελίξει συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος. Υπό αυτά τα δεδομένα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, οι ευρωεκλογές θα είναι μια σκληρή πολιτική μάχη και η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή.

    Σε ό,τι αφορά κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότησή της, παρότι, όπως είπε, κατά τις ίδιες πηγές, όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα σχετικά με διαρροές γύρω από το ζήτημα της συγκρότησης της κεντροαριστεράς, ήταν κατώτερα των περιστάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, κάτι που θα διευκρινίσει και αύριο στην προγραμματισμένη πρώτη εκδήλωση του κόμματος που γίνεται ενόψει των διπλών εκλογών του Μαΐου, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών του κόμματος.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενημέρωσε το Πολιτικό Συμβούλιο για την πορεία για την έξοδο από την κρίση και την πορεία της βιωσιμότητας του χρέους, σημειώνοντας ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση. Πέρα από τα θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πρέπει να παλέψουμε για να μη χαθεί το στοίχημα της εθνικής ενότητας και ο προσανατολισμός της χώρας. Επισήμανε επίσης ότι η ευθύνη για τη διατήρησή τους εξαρτάται από όλους τους θεσμικούς παράγοντες. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, επίσης, ότι το όλο σκηνικό είναι περίπλοκο γιατί αφορά και μια σειρά άλλων θεμάτων όπως είναι μεταξύ άλλων οι περιφερειακές συγκρούσεις που συντελούνται δίπλα στη χώρα.

    [03] Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε διαδηλώσεις στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις σημερινές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, με αφορμή την τρίτη επέτειο από την λαϊκή εξέγερση η οποία απομάκρυνε τον πρόεδρο Μουμπάρακ από την εξουσία.

    Σύμφωνα με ανακοινώσεις των πηγών ασφαλείας, ένα από τα τέσσερα θύματα συμμετείχε στις διαδηλώσεις στο Κάιρο, όπου η αστυνομία έκανε χρήση αληθινών πυρών και δακρυγόνων για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

    Ο υπουργός Εσωτερικών είχε καλέσει τους Αιγύπτιους να βγουν μαζικά στους δρόμους σήμερα για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση και είχε προειδοποιήσει ότι οι δυνάμεις της τάξης θα απαντήσουν με αποφασιστικότητα σε οποιαδήποτε απόπειρα των "Αδελφών Μουσουλμάνων να σαμποτάρουν τις εκδηλώσεις".

    Από την πλευρά τους, οι ισλαμιστές οπαδοί του Μόρσι είχαν απευθύνει έκκληση για διαδηλώσεις επί 18 ημέρες, όσο διήρκεσε η εξέγερση του 2011.

    [04] Πάνω από 3.000 οι φτωχοί -«μαϊμού» στην Ιταλία το 2013

    Η ιταλική οικονομική αστυνομία, το 2013, ανακάλυψε 3.435 «ψεύτικους φτωχούς». Πρόκειται για ιταλούς πολίτες που λάμβαναν επιδόματα ή δεν πλήρωναν καμία εισφορά για φάρμακα και εξετάσεις στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας, δηλώνοντας αναληθή, μηδαμινά εισοδήματα.

    Οι «φτωχοί-μαϊμού» συγχρόνως ευνοούνταν με δυνατότητα πρόσβασης στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με παροχή δωρεάν βιβλίων για τα παιδιά τους στα σχολεία και με μειωμένα δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια. Παράλληλα, 4.210 επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα ευθύνονται για απάτες σε βάρος του ιταλικού δημοσίου.

    Από τα στοιχεία της οικονομικής αστυνομίας προκύπτει ότι κάθε ημέρα στην Ιταλία διαπράττονται δώδεκα αδικήματα κατά του δημοσίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 January 2014 - 15:30:22 UTC