Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν το θράσος να μιλούν για έξοδο από την κρίση
  • [02] Διάψευση για πρόστιμο στους «αιώνιους» φοιτητές
  • [03] «Άτομα με αναπηρία και ΜΜΕ»
  • [04] Χωρίς τους αγρότες τιμήθηκε η επέτειος του Κιλελέρ
  • [05] Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα
  • [06] Ν. Αναστασιάδης: Αποθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις από τις διαπραγματεύσεις
  • [07] Με νίκη συνέχισε η ΑΕΚ
  • [08] 3Χ3 ο Παναθηναϊκός

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν το θράσος να μιλούν για έξοδο από την κρίση

    Απαντώντας στις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Real News, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι εντολοδόχοι των δανειστών και καταστροφείς της χώρας μας έχουν ακόμη το θράσος να μιλούν για έξοδο από την κρίση, καθώς και την αυταπάτη ότι μπορούν να πείσουν κανέναν αφελή».

    Δυστυχώς για αυτούς οι αφελείς μας τέλειωσαν, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, υπογραμμίζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Διάψευση για πρόστιμο στους «αιώνιους» φοιτητές

    Η δημόσια δωρεάν παιδεία είναι δημόσια δωρεάν παιδεία, τόνιζαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ότι το υπουργείο εξετάζει την πρόταση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης περί επιβολής προστίμου στους αιώνιους φοιτητές.

    «Το υπουργείο δεν έχει υιοθετήσει κανένα τέτοιο σενάριο» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο εξετάζει αυτό το σενάριο εξαιτίας της απροθυμίας των πρυτάνεων των δύο μεγαλύτερων ιδρυμάτων της χώρας, η θητεία των οποίων λήγει τον Αύγουστο, να εφαρμόσουν τον νόμο και να διαγράψουν τους περίπου 180.000 αιώνιους φοιτητές έως τον Σεπτέμβριο οπότε αρχίζει το νέο ακαδημαϊκό έτος.

    [03] «Άτομα με αναπηρία και ΜΜΕ»

    Οριακά τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα ΜΜΕ, επισήμανε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κατά την ομιλία του σε ημερίδα με θέμα "άτομα με αναπηρία και ΜΜΕ", που οργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

    Υπενθύμισε ότι ακόμα και στη Δημόσια Τηλεόραση έγινε ένα λάθος σε αυτό το ζήτημα που διορθώθηκε με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τόνισε πως τα άτομα με αναπηρία πρέπει να μπορούν να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ, να ψυχαγωγούνται και να παίζουν τον δικό τους ρόλο, όπως είναι οι παρουσιαστές ειδήσεων στη νοηματική.

    [04] Χωρίς τους αγρότες τιμήθηκε η επέτειος του Κιλελέρ

    Παρουσία των Aρχών αλλά χωρίς αγρότες τιμήθηκε σήμερα η 104η επέτειος του Κιλελέρ στον χώρο του Μνημείου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος στο πλαίσιο της ομιλίας του άσκησε έντονη κριτική στους δανειστές, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν κάνει πολλά φάουλ απέναντι στην χώρα αφού και οι ίδιοι πια παραδέχονται ότι έχουν γίνει σοβαρά λάθη». Και συνέχισε αφήνοντας σαφείς αιχμές για το θέμα του γάλακτος: «Ιδιαίτερα με ενοχλεί, η αδικαιολόγητη εμμονή τους στην εφαρμογή κάποιων προτάσεων που αποδεδειγμένα, όχι μόνον δεν θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία, αλλά θα πλήξουν παραγωγικούς τομείς. Ενώ την ίδια ώρα, εκ μέρους της κυβέρνησης θεωρώ ότι αυτό έχει καταστεί σαφές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

    Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση και να σταθεί στα πόδια της χωρίς δεκανίκια και επιτροπείες αλλά και χωρίς συμβάσεις που γίνονται «στενός κορσές», που την οδηγούν σε ασφυξία, μία είναι η συνταγή: να παράγει.

    [05] Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα

    Ξανάρχισαν, από τις 5 το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας. Στη συνάντηση μετέχουν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, καθώς τα εργασιακά παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

    Επίσης, ανοικτά είναι έως αυτή την ώρα και τα ζητήματα των απολύσεων στο Δημόσιο και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Για τον συγκεκριμένο λόγο, προηγήθηκε, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

    Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, «η νύκτα θα είναι μακρά», ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι πιθανόν οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο.

    [06] Ν. Αναστασιάδης: Αποθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις από τις διαπραγματεύσεις

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης στις πρώτες δηλώσεις, μετά την έναρξη στις 11 Φεβρουαρίου της νέας φάσης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δήλωσε ότι «δεν είναι τόσο ενθαρρυντικές όσο θα θέλαμε οι πρώτες ενδείξεις στον δικοινοτικό διάλογο που μόλις άρχισε».

    Σε σημερινή ομιλία του ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε: «Δώσαμε τη μάχη για να πετύχουμε ένα κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο να κατοχυρώνονται οι βασικές ελευθερίες, αλλά και βασικά συστατικά της επιδιωκόμενης λύσης. Δώσαμε τη μάχη για να πετύχουμε πως αυτό το κράτος θα μετεξελιχθεί σε μια δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία με βάση τις συμφωνίες κορυφής, με βάση τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας με μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα, με μια και μόνη κυριαρχία, με μια και μόνη ιθαγένεια».

    [07] Με νίκη συνέχισε η ΑΕΚ

    Με νίκη συνέχισε η ΑΕΚ την 21η αγωνιστική, καθώς επικράτησε με 2-0 της Τριγλίας Ραφήνας στο γήπεδο του Μενιδίου, για τον 6ο όμιλο της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Στο 4' ο Πλατέλλας με πλασέ άνοιξε το σκορ και στο 23' ο Ντακόλ με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 89' σε σουτ του Μπαντούνη.

    Η σύνθεση της ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Σταθάκης, Τσιρίλο, Πεταυράκης (85' Τσουμάγκας), Κορδέρο, Ρόβας, Πλατέλλας, Πόποβιτς (75' Γροντής), Ανάκογλου, Ντακόλ.

    [08] 3Χ3 ο Παναθηναϊκός

    Την 3η διαδοχική του νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός, αυτή τη φορά με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε ο Ατζαγκούν στο 36΄ με μονοκόματο σουτ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 March 2014 - 16:30:28 UTC