Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της ΧΑ
  • [02] I. Στουρνάρας: Η Ελλάδα δεν βιάζεται να βγει στις αγορές
  • [03] Χ. Θεοχάρης: Πλήρως προσυμπληρωμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος
  • [04] Πότε θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα
  • [05] WSJ: Η Ελλάδα πλησιέστερα στην «ανάσταση» των αγορών ομολόγων
  • [06] Κατάσχεση όπλων από φιλορώσους διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία
  • [07] «Τέλος εποχής» για τα Windows XP
  • [08] Ο Ντουράντ «έσπασε» το ρεκόρ του Τζόρνταν

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της ΧΑ

    Κατώτερος των περιστάσεων αποδείχθηκε ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Αυτό που έκανε ήταν απαράδεκτο, γι' αυτό και απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση. Το θέμα θεωρείται λήξαν. Αυτά πλέον είναι δουλειά της δικαιοσύνης» είπε, μεταξύ άλλων, ο Σίμος Κεδίκογλου. «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προσπαθεί να επιβάλει τη δική της ατζέντα, απειλώντας και εκβιάζοντας με προϊόντα εγκληματικών ενεργειών» ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε: «Είμαστε στην καθοριστική φάση που η χώρα βγαίνει από την κρίση και πληθαίνουν τα σημάδια ότι η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει την πορεία της χώρας σε αυτή τη φάση».

    Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα για την πιθανή υποψηφιότητα του Φαήλου Κρανιδιώτη, για την Ευρωβουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «στη ΝΔ δεν έχει αρχίσει καν η συζήτηση για το ευρωψηφοδέλτιο» και πρόσθεσε:«Κάθε κόμμα αποφασίζει μόνο του για τους υποψηφίους του».

    [02] I. Στουρνάρας: Η Ελλάδα δεν βιάζεται να βγει στις αγορές

    Το μήνυμα ότι η χώρα δεν βιάζεται να βγει στις αγορές, καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι καλυμμένες για ένα έτος, και πως δεν πρόκειται να το κάνει εσπευσμένα για πολιτικούς λόγους, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5.

    Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Σε ό,τι αφορά τις προσωπικές μελλοντικές κινήσεις του, δεν άνοιξε τα χαρτιά του. «Οι στόχοι που είχα θέσει έχουν επιτευχθεί. Ξεκινά νέος κύκλος για μένα» περιορίστηκε να δηλώσει, σημειώνεται στην ιστοσελίδα του μέσου.

    [03] Χ. Θεοχάρης: Πλήρως προσυμπληρωμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος

    Την «εφορία του μέλλοντος» περιγράφει με συνέντευξή του στα ΝΕΑ, σήμερα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δηλώνοντας ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα είναι πλήρως προσυμπληρωμένες και ότι οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα παρακρατούν το ένα δωδέκατο του φόρου, κάθε μήνα, ώστε ο φορολογούμενος να μην χρειάζεται να καταβάλει επιπλέον ποσά με την εκκαθάριση της δήλωσης.

    Προς το μοντέλο αυτό κινείται η φορολογική διοίκηση, επεσήμανε ο κ.Θεοχάρης, δίχως ωστόσο να δώσει ημερομηνία εφαρμογής του.

    [04] Πότε θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα

    Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη πρέπει να έχει καταβληθεί στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το Δώρο Πάσχα. Την ίδια μέρα θα λάβουν το επίδομα και οι άνεργοι που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ. Επίδομα για το Πάσχα, ίσο με το μισό μηνιαίο μισθό (ολόκληρο το δώρο) δικαιούνται οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν στην ίδια επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου κάθε έτους. Δώρο Πάσχα λαμβάνουν όλοι οι μισθωτοί, είτε είναι αμειβόμενοι με μισθό ή ημερομίσθιο, είτε με ποσοστά, με αμοιβή κατ' αποκοπή, με ωρομίσθιο κ.λπ. και ανεξάρτητα με το αν παρέχουν τις υπηρεσίες τους, με πλήρη ή μειωμένη ή εκ περιτροπής σχέση εργασίας. Το ύψος του επιδόματος εορτών Πάσχα είναι συνάρτηση του χρόνου διάρκειας της εργασιακής σχέσης, και του ύψους του ημερομισθίου.

    Για τους αμειβόμενους με μισθό, ως ημερομίσθιο, λογίζεται το 1/25ο του μηνιαίου μισθού ή το 1/6 των εβδομαδιαίων αποδοχών με βάση υπολογισμού τις αποδοχές που καταβάλλονται κατά την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα. Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας.Σε περίπτωση που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, δικαιούται δώρο ανάλογο με το χρόνο που έχει εργασθεί. Το δώρο Πάσχα, δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα, ενώ για το επίδομα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.

    [05] WSJ: Η Ελλάδα πλησιέστερα στην «ανάσταση» των αγορών ομολόγων

    Δημοσίευμα με τίτλο, «η Ελλάδα πλησιέστερα στην "ανάσταση" των αγορών ομολόγων» φέρει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδα Wall Street Journal. Στο δημοσίευμα, που αφορά σχόλιο του Μπέν Έντουαρντς στη στήλη MoneyBeat, επισημαίνεται ότι δύο χρόνια πριν η Ελλάδα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της για να αποφύγει την χρεοκοπία. Σήμερα, όμως, είναι έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μιλώντας για έκδοση του πρώτου μακροπρόθεσμου ομολόγου μέχρι τον Ιούνιο. Μερικοί αναλυτές, ωστόσο, θέλουν αυτή τη συμφωνία να πραγματοποιείται νωρίτερα, όπως οι στρατηγικοί αναλυτές της Commerzbank's.

    Αναφερόμενοι στην πιθανή αναβάθμιση της χώρας μας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's που αναμενόταν (αλλά αναβλήθηκε) την Παρασκευή, οι τελευταίοι επισημαίνουν ότι το παραπάνω ενδεχόμενο «θα ήταν αυτό που χρειαζόταν ώστε η Ελλάδα να εισέλθει στην πρωτογενή αγορά τις επόμενες βδομάδες, πιθανότατα και μέσα στην ερχόμενη βδομάδα». Οποιαδήποτε συμφωνία θα υπογράμμιζε τη λεγόμενη «αξιοσημείωτη αναστροφή της ελληνικής οικονομίας», μιας οικονομίας για την οποία πολλοί μοιρολάτρες προέβλεπαν ότι θα εξερχόταν της ευρωζώνης καθώς αγωνιζόταν σκληρά να ανταπεξέλθει του υπέρογκου χρέους της (καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό εντός ζώνης του ευρώ περί τα τέλη του 2013, ήτοι 175.6% του ΑΕΠ). Παρόλα αυτά, η σχεδιαζόμενη πώληση ομολόγου πιθανότατα θα είναι καλοδεχούμενη, σχολιάζει ο Έντουαρντς, μετά τις τελευταίες χαμηλές αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου που καταγράφηκαν την προηγούμενη βδομάδα, ως οι χαμηλότερες από το 2010.

    [06] Κατάσχεση όπλων από φιλορώσους διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία

    Φιλορώσοι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο αρχηγείο των υπηρεσιών ασφάλειας στην πόλη Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατάσχεσαν όπλα και η τροχαία έχει αποκλείσει τις εισόδους στην πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία. «Άγνωστοι που βρίσκονται στο κτίριο εισέβαλαν στο οπλοστάσιο του κτιρίου και κατάσχεσαν όπλα» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Αρσεν Αβάκοφ έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης σε άλλη ανατολική πόλη, το Χάρκοβο, εκκαθαρίστηκε από τους «αυτονομιστές» διαδηλωτές.

    Φιλορώσοι διαδηλωτές εισέβαλαν επίσης στο κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στην πόλη Ντονέτσκ χθες.

    [07] «Τέλος εποχής» για τα Windows XP

    Μία από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις -αν όχι η πιο δημοφιλής από όλες- του λειτουργικού συστήματος Windows, τα ΧΡ, μετά από σχεδόν 13 χρόνια ζωής, μένουν από αύριο 8 Απριλίου «γυμνά» από ενημερώσεις ασφαλείας και τεχνική υποστήριξη εκ μέρους της Microsoft, γεγονός που θα τα καταστήσει πλέον πολύ πιο ευάλωτα σε κακόβουλες επιθέσεις. Στην ουσία, οι χρήστες μένουν μόνοι τους -με όποιες λύσεις κυβερνοάμυνας επιλέξουν- για να τα βγάλουν πέρα με τους χάκερ και τις άλλες απειλές του διαδικτύου.

    Οι χρήστες φυσικά, αν θέλουν, μπορούν να συνεχίσουν να έχουν το αγαπημένο τους λειτουργικό σύστημα εγκατεστημένο στους υπολογιστές τους. Όμως δεν θα μπορούν να βασίζονται πλέον στις περιοδικές ενημερώσεις (updates) που μέχρι σήμερα έκλειναν τις κατά καιρούς «τρύπες» ασφάλειας και πλέον θα πρέπει να «ποντάρουν» μόνο στις δυνατότητες του όποιου προγράμματος κατά των ιών διαθέτουν (οι οποίες όμως δυνατότητες θα είναι πια μικρότερες χωρίς τα τακτικά «μπαλώματα» της Microsoft στον κώδικα του συστήματός της). Συνολικά, τα Windows -σε όλες τις εκδόσεις τους- «κινούν» περίπου το 90% των υπολογιστών παγκοσμίως.

    [08] Ο Ντουράντ «έσπασε» το ρεκόρ του Τζόρνταν

    Μεγάλη βραδιά για τον Κέβιν Ντουράντ. Στο χθεσινό παιχνίδι η Θάντερ ηττήθηκε από τους Σανς στο Φοίνιξ με 122-115, με τον σούπερ σταρ της ομάδας της Οκλαχόμα να πετυχαίνει 38 πόντους και να γράφει τ' όνομα του στην ιστορία του ΝΒΑ. Συγκεκριμένα «έσπασε» το ρεκόρ των 40 σερί αγώνων με 25+ πόντους που κρατούσε για 27 χρόνια από τον Μάικλ Τζόρνταν! Ο «Air Mike» είχε φτάσει τη σεζόν 1986-87 στα 40 σερί παιχνίδια έχοντας τουλάχιστον 25 πόντους στο ενεργητικό του κι ο Ντουράντ τον ξεπέρασε, φθάνοντας τα 41! Με επτά αγώνες να απομένουν βέβαια ακόμα για το φινάλε της κανονικής διάρκειας, θα έχει την ευκαιρία, μάλιστα, να βρεθεί και στη 2η θέση όλων των εποχών του σχετικού ρεκόρ, αφού η πρωτιά είναι πολύ μακριά.

    Συγκεκριμένα ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν είναι αυτός που βρίσκεται στην κορυφή με 80 σερί αγώνες τη σεζόν 1961-62, ενώ 2ος παραμένει ο Όσκαρ Ρόμπερτσον που είχε 46 συνεχή ματς την περίοδο 1963-64. Ο Ντουράντ, όμως, έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει ως το τέλος της κανονικής περιόδου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 April 2014 - 8:30:25 UTC