Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Θετικό βήμα» ο Επιτάφιος στην Αμμόχωστο, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου
  • [02] Η τρίτη αξιωματικός που βρισκόταν στο πηδάλιο του πλοίου Sewol, όταν αυτό πήρε κλίση, δεν είχε ξανακάνει τη διαδρομή αυτή
  • [03] Σεισμός 7,5 βαθμών σημειώθηκε ανοιχτά της Παπούας Νέας Γουινέας

  • [01] «Θετικό βήμα» ο Επιτάφιος στην Αμμόχωστο, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου

    «Δείξαμε ότι θέλουμε λύση», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Kύπρου Χρυσόστομος Β΄ αναφερόμενος στην τέλεση χθες της ακολουθίας του Επιταφίου στον 'Αγιο Γεώργιο Εξορινό στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, για πρώτη φορά ύστερα από 57 χρόνια.

    Μιλώντας το πρωί, μετά τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου μίλησε για «θετικό βήμα» και σημείωσε πως «Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έδειξαν ότι θέλουν να ζήσουν μαζί όπως έζησαν για αιώνες».

    [02] Η τρίτη αξιωματικός που βρισκόταν στο πηδάλιο του πλοίου Sewol, όταν αυτό πήρε κλίση, δεν είχε ξανακάνει τη διαδρομή αυτή

    Η 26χρονη τρίτη αξιωματικός, που βρισκόταν στο πηδάλιο του νοτιοκορεατικού πλοίου Sewol την ώρα που σημειώθηκε η ναυτική τραγωδία, δεν είχε οδηγήσει ποτέ ξανά πλοίο σε αυτήν την διαδρομή, σύμφωνα με το δίκτυο Arirang. Η διαδρομή αυτή είναι γνωστή λόγω των ισχυρών ρευμάτων που υπάρχουν στην περιοχή.

    Ο 69χρονος πλοίαρχος του πλοίου, Λι Τζουν Σέοκ, συνελήφθη σήμερα το πρωί κατηγορούμενος για αμέλεια μαζί με άλλα δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου, στα οποία περιλαμβάνεται η υποπλοίαρχος που βρισκόταν στο πηδάλιό του όταν αυτό ναυάγησε. Την πληροφορία που μετέδωσε το Arirang επιβεβαίωσαν αργότερα σήμερα και οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την έρευνα. Σύμφωνα με αυτούς, η τρίτη αξιωματικός ήταν αυτή που οδηγούσε το Sewol στην διαδρομή αυτή όταν το πλοίο πήρε κλίση και ανατράπηκε --για πρώτη φορά στην σταδιοδρομία της.

    Το δικαστήριο που έδωσε εντολή για την σύλληψη του πλοιάρχου και των δύο μελών του πληρώματος του πλοίου ανακοίνωσε ότι προχώρησε στο μέτρο αυτό για να αποτραπεί το ενδεχόμενο οι ύποπτοι να αποκρύψουν ή να καταστρέψουν στοιχεία.

    [03] Σεισμός 7,5 βαθμών σημειώθηκε ανοιχτά της Παπούας Νέας Γουινέας

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της Παπούας Νέας Γουινέας, ανακοίνωσε το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

    Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Παπούα Νέα Γουινέα και τα Νησιά του Σολομώντα, ανακοίνωσε παράλληλα το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 April 2014 - 16:30:23 UTC