Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις ανακρίτριες τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής
  • [02] Συνεχίζεται η προσπάθεια ρυμούλκησης του σκάφους που μετέφερε μετανάστες
  • [03] Πυροβολημένος βρέθηκε 64χρονος, στα Γλυκά Νερά Αττικής
  • [04] Νεκρός εντοπίσθηκε τουρίστας αθλητής «αλεξίπτωτου πλαγιάς»
  • [05] Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Αλ. Μπράτουσεκ
  • [06] Δέσμευσαν 139 εκατ. ευρώ του Γιανουκόβιτς και άλλων Ουκρανών, στην Ελβετία
  • [07] Διεθνή βοήθεια για την απελευθέρωση 223 απαχθέντων μαθητριών, ζητεί η Νιγηρία
  • [08] «Ο Μαρξ της εποχής μας», μια μελέτη επιστήμης για το τι είναι και τι δεν είναι ο μαρξισμός
  • [09] Oρμόνη της εγκυμοσύνης δίνει ελπίδες για καταπολέμηση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

  • [01] Στις ανακρίτριες τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

    Ενώπιον των εφετών ειδικών ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου αναμένεται να βρίσκονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου, Μιχάλης Αρβανίτης, Δημήτρης Κουκούτσης και Νίκος Κούζηλος, προκειμένου να λογοδοτήσουν για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

    [02] Συνεχίζεται η προσπάθεια ρυμούλκησης του σκάφους που μετέφερε μετανάστες

    Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα προκειμένου να κρατηθεί στην επιφάνεια και να ρυμουλκηθεί στη στεριά, το γιοτ που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών. Το γιοτ αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο, με αποτέλεσμα να πνιγούν δύο γυναίκες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι μετανάστες εγκλωβισμένοι εντός του σκάφους, κάτι που θα φανεί μόλις το σκάφος ρυμουλκηθεί.

    Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο "ΑΔΑΜΟΡΑ", σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί- τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο. Στο Λιμεναρχείο της Σάμου, έχουν μεταφερθεί 36 μετανάστες που περισυνέληγαν σώοι. Δύο γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές.

    [03] Πυροβολημένος βρέθηκε 64χρονος, στα Γλυκά Νερά Αττικής

    Δολοφονημένος βρέθηκε 64χρονος μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, στην οδό Διαδόχου Παύλου, στα Γλυκά Νερά. Ο άνδρας είχε προσφάτως αποφυλακιστεί, μετά την έκτιση ποινής για ληστείες. Η Αστυνομία μετέβη στο σημείο ύστερα από τηλεφωνήματα κατοίκων της περιοχής, ότι άκουσαν έναν πυροβολισμό και παρατεταμένο ήχο κόρνας. Οι αστυνομικοί βρήκαν τον 64χρονο, νεκρό στη θέση του οδηγού και όπως διαπίστωσαν είχε βληθεί απο σφαίρα. Έρευνες για την υπόθεση διενεργούνται από την Ασφάλεια Αττικής.

    [04] Νεκρός εντοπίσθηκε τουρίστας αθλητής «αλεξίπτωτου πλαγιάς»

    Νεκρός εντοπίσθηκε χθες το βράδυ ένας τουρίστας, ερασιτέχνης αθλητής «Αλεξίπτωτου πλαγιάς» (παραπέντε), ο οποίος πραγματοποιούσε πτήση στην ευρύτερη περιοχή του Λέντα Ηρακλείου. Η σύζυγός του, από χθες το απόγευμα που είχαν χαθεί τα ίχνη του, ειδοποίησε τις αρχές και αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε τελικά το βράδυ νεκρός σε δύσβατη χαράδρα της περιοχής μεταξύ Λούτρας και Τρυπητής από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Τα αίτια του δυστυχήματος και τις συνθήκες θανάτου ερευνά η ΕΛΑΣ.

    [05] Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Αλ. Μπράτουσεκ

    Η πρωθυπουργός της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ παραιτήθηκε σήμερα αφού έχασε πριν από δέκα ημέρες τη μάχη για την ηγεσία του κόμματός της. Με μήνυμά της στο Twitter, η Μπράτουσεκ εξέφρασε την ελπίδα πως οι πρόωρες εκλογές θα πραγματοποιηθούν πριν από το καλοκαίρι. Η κεντροαριστερή κυβέρνηση συνασπισμού της Μπράτουσεκ κατάφερε να αποφύγει την προσφυγή της χώρας το Δεκέμβριο σε διεθνές πρόγραμμα διάσωσης διοχετεύοντας περίπου 3,3 δισεκ. ευρώ στις τράπεζες της Σλοβενίας που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

    [06] Δέσμευσαν 139 εκατ. ευρώ του Γιανουκόβιτς και άλλων Ουκρανών, στην Ελβετία

    Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας έχει δεσμεύσει σε ελβετικές τράπεζες ποσά ύψους 170 εκατ. ελβετικών φράγκων (193,34 εκατ. δολαρίων, 139,31 εκατ. ευρώ) τα οποία ανήκουν στον αποπεμφθέντα Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και σε πρόσωπα τα οποία σχετίζονται με τον ίδιο, έγραψε μια ελβετική εφημερίδα την Κυριακή. Η ελβετική κυβέρνηση είχε διατάξει να παγώσουν οι πόροι 20 Ουκρανών, περιλαμβανομένων του τέως προέδρου και του γιου του Ολεξάντρ, στα τέλη Φεβρουαρίου. Τον Μάρτιο, προσέθεσε τα ονόματα άλλων εννέα Ουκρανών στον κατάλογο των προσώπων που αφορούν τα μέτρα.

    Η ελβετική εφημερίδα Zentralschweiz am Sonntag ανέφερε ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία άρχισε πέντε έρευνες σε βάρος προσώπων που υπάρχουν υποψίες πως επιδόθηκαν στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

    [07] Διεθνή βοήθεια για την απελευθέρωση 223 απαχθέντων μαθητριών, ζητεί η Νιγηρία

    Ο Πρόεδρος της Νιγηρίας Γκουντλάκ Τζόναθαν παραδέχτηκε σήμερα ότι οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας ακόμη δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται οι 223 μαθήτριες που απήχθησαν στις 14 Απριλίου από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια μετά την απαγωγή τους εν μέσω εντεινόμενων επικρίσεων για το χειρισμό της υπόθεσης από τις αρχές.

    Ο Τζόναθαν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του απηύθυνε έκκληση για βοήθεια στις ΗΠΑ και ελπίζει ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα βοηθήσει τη χώρα να επιλύσει σοβαρά προβλήματα ασφάλειας, την ώρα που ξεκινά παγκόσμια εκστρατεία για την απελευθέρωση των μαθητριών, ηλικίας 16-18, που απήχθησαν από ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ ενώ ήταν στο σχολείο τους στην περιοχή Τσίμποκ του βορειοανατολικού κρατιδίου Μπόρνο. Η Νιγηρία, η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, με σοβαρά προβλήματα ασφαλείας εδώ και μήνες, ζήτησε επίσης τη βοήθεια και άλλων χωρών όπως η Γαλλία, η Βρετανία και η Κίνα, δήλωσε ο Τζόναθαν σε συνέντευξη σε ραδιοτηλεοπτική εκπομπή από την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Αμπούζα, ο οποίος ζήτησε και τη συνεργασία των γειτονικών χωρών (Καμερούν, Τσαντ, Νίγηρας και Μπενίν).

    [08] «Ο Μαρξ της εποχής μας», μια μελέτη επιστήμης για το τι είναι και τι δεν είναι ο μαρξισμός

    Είναι επίκαιρος σήμερα ο μαρξισμός; Ναι, ισχυρίζονται οι εκδόσεις Τόπος, κυκλοφορώντας και στην Ελλάδα το βιβλίο του Γάλλου διανοητή Ντανιέλ Μπενσαίντ «Ο Μαρξ της εποχής μας». Ένα βιβλίο ... αντικειμενικά επίκαιρο, αφού σαν σήμερα, 5 Μαΐου του 1818, γεννήθηκε στο Τρίερ ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος και επαναστάτης Κάρολος Μαρξ- μεγάλος ακόμη και για τους αρνητές του.(Πέθανε στις 14 Μαρτίου του 1883, σε ηλικία 64 ετών, στο Λονδίνο).

    Προσθέτοντας τον υπότιτλο «Μεγαλείο και κακοδαιμονίες ενός κριτικού εγχειρήματος» οι εκδόσεις υπογραμμίζουν ότι «ο Μαρξ θεωρήθηκε ο πιο οξυδερκής αναλυτής της εξουσίας του εμπορεύματος, αλλά ο δογματισμός οικειοποιήθηκε το έργο και το θρύλο του, οικοδομώντας ένα μαυσωλείο για λογαριασμό του». Προειδοποιούν ότι «ο αναγνώστης δεν πρέπει να αναμένει από αυτή τη μελέτη την αποκάλυψη μιας αγνής σκέψης, αποκαθαρμένης από τις πολιτικές σκουριές της, αντίθετα, θα κατανοήσει ότι πέρασε τη ζωή του μαλώνοντας με τη σκιά του, παλεύοντας με τα ίδια του τα φαντάσματα».

    [09] Oρμόνη της εγκυμοσύνης δίνει ελπίδες για καταπολέμηση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

    Μία ορμόνη, η οιστριόλη, που ανήκει στα οιστρογόνα και παράγεται σε αυξημένες ποσότητες κατά την εγκυμοσύνη, εμφανίζει αξιοσημείωτες δυνατότητες στην μάχη εναντίον της σκλήρυνσης κατά πλάκας, όπως έδειξε μια κλινική δοκιμή σε 158 γυναίκες ασθενείς, την οποία έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες. Η πολλαπλή σκλήρυνση (ή σκλήρυνση κατά πλάκας) είναι μια νευρολογική πάθηση από την οποία πάσχουν περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Οφείλεται σε καταστροφή της μυελίνης, του προστατευτικού περιβλήματος των νεύρων, λόγω επίθεσης του ίδιου του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς. Τα συμπτώματα -ανάλογα με τη σοβαρότητα- περιλαμβάνουν υπερβολική κόπωση, μυϊκή αδυναμία, θολή όραση, προβλήματα ισορροπίας και κίνησης κ.α.

    Στις γυναίκες ασθενείς, τα συμπτώματα τείνουν να υποχωρούν, όταν μένουν έγκυες, αλλά επιδεινώνονται μετά τον τοκετό. Αυτό αποδίδεται στη δράση της ορμόνης οιστριόλης, η οποία φαίνεται πως καταστέλλει προσωρινά την αυτοκαταστροφική δράση του αμυντικού μηχανισμού της εγκύου ασθενούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 May 2014 - 8:30:32 UTC