Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Τα όνειρα του κ. Τσίπρα είναι για τον ελληνικό λαό εφιάλτης
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Μία μάχη, τρεις κάλπες και μία επιλογή
  • [04] ΣτΕ: Αντικειμενικά τα κριτήρια του νέου βαθμολογίου των δημοσίων υπαλλήλων
  • [05] Eurogroup: Στην επόμενη αξιολόγηση θα εξεταστούν μέτρα για το χρέος
  • [06] Μόσχα σε Κίεβο: Σταματήστε την αιματοχυσία και ελάτε σε συνομιλίες

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο

    Νομοτεχνικές βελτιώσεις με κυριότερη αυτή που αφορά το καθεστώς της κλήρωσης θέσεων στις λαϊκές αγορές, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

    Σε σύντομη παρέμβασή του, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η νέα ρύθμιση στην οποία προτίθεται να προχωρήσει θα είναι βάσει κάποιων κανόνων διαφάνειας που επιτάσσει η κοινή λογική αλλά και όσων ακουστεί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

    Ακόμα προανήγγειλε νέα βελτιωτική ρύθμιση για τη διάταξη που αφορά τον Οργανισμών Λαϊκών Αγορών που ως διεύθυνση μεταφέρεται στην περιφέρεια.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Τα όνειρα του κ. Τσίπρα είναι για τον ελληνικό λαό εφιάλτης

    «Τα όνειρα του κ. Τσίπρα είναι για τον ελληνικό λαό εφιάλτης...» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι μπροστά σε συγκεντρώσεις που, όπως είπε, φυλλορροούν όλο και περισσότερο, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το παραλήρημά του. «Τώρα πια είναι ξεκάθαρο ότι ζει στον κόσμο του. Θεωρεί καταστροφή το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται πια στα πόδια της. Νοσταλγεί την εποχή που οι δρόμοι φλέγονταν και οι κουκουλοφόροι οργίαζαν. Τον ενοχλεί η σταθερότητα που αποκαταστάθηκε και ζητά να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά του» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Μία μάχη, τρεις κάλπες και μία επιλογή

    Το σύνθημα για τις επερχόμενες εκλογές είναι «μία μάχη, τρεις κάλπες και μία επιλογή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα και πρόσθεσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κεντρική πολιτική σκηνή. Ο κ. Τσίπρας κατά την προεκλογική του ομιλία στο νησί, ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να στηρίξουν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα ψηφίσουν για την ίδια την ζωή τους, για την Ελλάδα» και έθεσε το δίλλημα: «Με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα. Με το Βερολίνο ή με την αξιοπρέπεια. Με τον Σαμαρά ή με τον ΣΥΡΙΖΑ».

    Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι μεσίτης μεγάλων συμφερόντων, αλλά και στην τρόικα διαμηνύοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση», και πρόσθεσε: «Αξίζει η πατρίδα μας κάθε αγωνία και κάθε αγώνα για να μην αφήσουμε να τη διαλύσουν, να την ταπεινώσουν, να την ξεπουλήσουν. Να στείλουμε από κει που ήρθαν τις τρόικες, τα μνημόνια, τους Γερμανούς επιτετραμμένους και τους εκπροσώπους των δανειστών. Πρέπει να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Να το σταματήσουμε. Η Ελλάδα οικόπεδο και οι Έλληνες φιμωμένο και φτηνό εργατικό δυναμικό είναι ο στόχος τους».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το κρίσιμο ζήτημα των εκλογών είναι το ποια χώρα μας αξίζει, ποια Ελλάδα ονειρευόμαστε, ποιον εφιάλτη σχεδιάζουν, κάνοντας λόγο για μία κοινωνία αθλιότητας. «Μας γυρίζουν πίσω στους Αθλίους του Ουγκώ και στον Γιάννη Αγιάννη και περηφανεύονται και από πάνω».

    Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, για να μπει τέλος στην ανθρωπιστική κρίση στην πατρίδα μας, είναι πρώτα το χρέος απέναντι στον άνθρωπο και μετά τα χρέη στους τοκογλύφους και τους δανειστές.

    [04] ΣτΕ: Αντικειμενικά τα κριτήρια του νέου βαθμολογίου των δημοσίων υπαλλήλων

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με δύο αποφάσεις της (1512-1513/2014) έκρινε αντικειμενικά τα κριτήρια του νέου βαθμολογίου (Ν. 4024/2011) των δημοσίων υπαλλήλων, των υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.λπ.

    Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους και απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς ενός δικαστικού υπαλλήλου και ενός υπαλλήλου του υπουργείου Εσωτερικών.

    Στις προσφυγές τους οι υπάλληλοι υποστήριζαν ότι είναι αντισυνταγματικός και παράνομος ο ν. 4024/2011 που προβλέπει νέο σύστημα βαθμολογικής διάρθρωσης και προαγωγών των δημοσίων υπαλλήλων, δικαστικών υπαλλήλων, κ.λπ.

    [05] Eurogroup: Στην επόμενη αξιολόγηση θα εξεταστούν μέτρα για το χρέος

    Στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα εξεταστούν πιθανά μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του το Eurogroup.

    Αναλυτικότερα η δήλωση αυτή επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να παράσχουν κατάλληλη στήριξη έως ότου η Ελλάδα ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις και τους στόχους στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής. Πιθανά μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους, όπως είχε υπογραμμιστεί στη δήλωση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης.

    Παράλληλα, το Eurogroup καλωσορίζει τις πρόσφατες θετικές μακροοικονομικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι προοπτικές ανάπτυξης που διαπιστώνονται για την Ελλάδα αντανακλούν την αξιοσημείωτη προσπάθεια προσαρμογής που έγινε από τους Έλληνες και τις ελληνικές αρχές. Οι δημοσιονομικές επιδόσεις εξακολουθούν να είναι ισχυρές, όπως διαπιστώθηκε με την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013.

    Το Eurogroup υπογραμμίζει επίσης ότι η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι ουσιαστικής σημασίας. «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, ώστε να παραμείνει το πρόγραμμα σε τροχιά και να αποφευχθεί η συσσώρευση καθυστερήσεων» αναφέρει η δήλωση του Eurogroup.

    [06] Μόσχα σε Κίεβο: Σταματήστε την αιματοχυσία και ελάτε σε συνομιλίες

    Η Μόσχα κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση του Κιέβου να σταματήσει τη χρήση ένοπλης βίας κατά του λαού της και να λάβει μέρος σε συνομιλίες με στόχο την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.

    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί ανθρωπιστική κρίση στις αποκλεισμένες ουκρανικές πόλεις στα ανατολικά της χώρας, όπου δυνάμεις πιστές στο Κίεβο επιχειρούν να εκδιώξουν φιλορώσους αυτονομιστές, οι οποίοι έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια.

    Η Μόσχα κάλεσε τις αρχές της Ουκρανίας «να λογικευτούν, να σταματήσουν την αιματοχυσία, να αποσύρουν τις δυνάμεις και εντέλει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ξεκινήσει ένας ομαλός διάλογος σχετικά με τους τρόπους διευθέτησης της πολιτικής κρίσης».

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα μονάδα ειδικών δυνάμεων ανέλαβε καθήκοντα στην Οδησσό


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 May 2014 - 20:30:23 UTC