Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποτελέσματα με γενική ενσωμάτωση 90%
  • [02] Συνεχίζεται το διπλό «θρίλερ» στον δήμο Αθήνας
  • [03] Το 1/3 των δήμων εκλέγουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή
  • [04] Εξετάζεται ύποπτο αντικείμενο, που βρέθηκε έξω από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
  • [05] Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, στο Ακρωτήριο Γάτος της Σάμου
  • [06] Στους δέκα οι νεκροί από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας, στη Νιγηρία
  • [07] Δημόσια συγγνώμη ζήτησε η Πρόεδρος της Ν. Κορέας, για το ναυάγιο
  • [08] Τραγωδία στην Κολομβία: Kάηκαν ζωντανά τουλάχιστον 32 παιδιά
  • [09] Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα του Ηρωδείου

  • [01] Αποτελέσματα με γενική ενσωμάτωση 90%

    Η Ρένα Δούρου στην Αττική, ο Γιώργος Καμίνης στην Αθήνα, ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά και ο Απ. Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι οι νικητές του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

    Συνεχής είναι η ροή των αποτελεσμάτων, από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ μέχρι στιγμής έχει καταμετρηθεί πάνω από το 90%.

    Περιφέρεια Αττικής, ενσωμάτωση 92%

    Δούρου Ειρήνη 23,73%

    Σγουρός Γιάννης 22,18%

    Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενσωμάτωση 95,07%

    Τζιτζικώστας Απόστολος 32,79%

    Ιωαννίδης Γιάννης 18,72%

    Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ενσώματωση 91,42%

    Παυλίδης Γιώργος 34,10%

    Γιαννακίδης Αστρίδης 27,68%

    Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, ενσωμάτωση 88,90%

    Δακής Γεώργιος 36,44%

    Καρυπίδης Θεοδ. 28,51%

    Περιφέρεια Ηπείρου, ενσωμάτωση 96%

    Καχριμάνης Αλέξανδρος 50,74%

    Γεροβασίλη Ολγα 24,64%

    Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενσωμάτωση 93,07%

    Αγοραστός Κων. 42,89%

    Τσιλιμίγκας Νικ. 17,23%

    Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενσωμάτωση 97,96%

    Σπύρου Σπυριδων 21,83%

    Γαλιατσάτος Θεοδωρος 20,50%

    Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, ενσωμάτωση 92,89%

    Κατσιφάρας Απόστολος 23,02%

    Κατσανιώτης Ανδρέας 19,94%

    Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 89,70

    Μπακογιάννης Κων. 41,51%

    Αποστόλου Ευαγγελος 18,51%

    Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενσωμάτωση 95,22%

    Τατούλης Πέτρος 43,42%

    Βουδούρης Οδυσσέας 15,63%

    Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενσωμάτωση 99,62%

    Καλογήρου Χριστιάνα 31,47%

    Γιακαλής Αθανάσιος 25,92%

    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενσωμάτωση 87,92%

    Χατζημάρκος Γεώργιος 35,07%

    Μαχαιρίδης Ιωάννης 32,71%

    Περιφέρεια Κρήτης, ενσωμάτωση 88,54%

    Αρναουτάκης Σταύρος 40,80%

    Τσόκας Σεραφείμ 26,29%

    Δήμος Αθηναίων, ενσωμάτωση 99,10

    Καμίνης Γιώργος 21,05%

    Σακελλαρίδης Γαβριήλ 20%

    Δήμος Θεσσαλονίκης, ενσωμάτωση 94,25%

    Μπουτάρης Γιάννης 36,03%

    Καλαφάτης Σταύρος 26,19%

    Δήμος Πειραιά, ενσωμάτωση 96,35%

    Μώραλης Γιάννης 33,24%

    Μιχαλολιάκος Βασίλης 31,32%

    [02] Συνεχίζεται το διπλό «θρίλερ» στον δήμο Αθήνας

    Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η μάχη για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, την Αθήνα, αν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Singular Logic, εκτός μεγάλης έκπληξης, ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Καμίνης φαίνεται να επικρατεί με μία μονάδα - ίσως και λιγότερο απο τον υποψήφιο που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σακελλαρίδη. Ωστόσο, ακόμη ένα ντέρμπι παίζεται και για την τρίτη θέση, καθώς ο Α. Σπηλιωτόπουλος, που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, προηγείται με λιγότερο από μία μονάδα από τον Ηλ. Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, καθώς ο τελευταίος σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές έχει τριπλασιάσει τα ποσοστά της παράταξής του.

    Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, με ενσωματωμένο το 60%, ο κ. Καμίνης συγκεντρώνει το 21,05% έναντι του 20,6% που λαμβάνει ο Γ. Σακελλαρίδης, ενώ ακολουθούν με 17,05% ο Α. Σπηλιωτόπουλος και ο Ηλ. Κασιδιάρης με 16,15%. Ο κ. Καμίνης, το υψηλότερο ποσοστό του το έλαβε στο 1ο διαμέρισμα με 26% και το χαμηλότερο στο 3ο διαμέρισμα με 17,5%. Ο κ. Σακελλαρίδης το υψηλότερο το έλαβε στο 3ο με 22,3% και το χαμηλότερο στο 4ο με 18,39%. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό στο 1ο διαμέρισμα με 18,2% και το χαμηλότερο στο 3ο με 15,5%, ενώ τέλος ο κ. Κασιδιάρης έλαβε το υψηλότερο ποσοστό στο 4ο με 20,2% και το χαμηλότερο στο 7ο με 13,6%.

    [03] Το 1/3 των δήμων εκλέγουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή

    Στους 108 ανέρχονται οι δήμοι που εκλέγουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. Μεταξύ των μεγαλύτερων είναι: οι δήμοι Περιστερίου (Παχατουρίδης), Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Ιωακειμίδης), Αλεξανδρούπολης (Ευάγγελος Λαμπάκης), Αμαρουσίου (Γιώργος Πατούλης), Πυλαίας - Χορτιάτη (Ιγνάτιος Καϊτεζίδης), Καλαμάτας (Παναγιώτης Νίκας), Κομοτηνής (Γιώργος Πετρίδης), Παλαιού Φαλήρου (Διονύσης Χατζηδάκης), Χερσονήσου (Γιάννης Μαστοράκης), Θέρμης (Θεόδωρος Παπαδόπουλος), Αμπελοκήπων - Μενεμένης (Λάζαρος Κυρίζογλου), 'Αργους Μυκηνών (Δημήτρης Καμπόσος), Ναυπλιέων (Δημήτρης Κωστούρος), Μαραθώνος (Ηλίας Ψινάκης), Δάφνης - Υμηττού (Μιχάλης Σταυριανουδάκης), Κρωπίας (Δημήτρης Κιούσης), Ασπροπύργου (Νίκος Μελετίου) κ.α.

    [04] Εξετάζεται ύποπτο αντικείμενο, που βρέθηκε έξω από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

    Κλειστή είναι από τις 7:30 το πρωί η οδός Ακαδημίας, από την Κάνιγγος, λόγω ύποπτου αντικειμένου που έχει βρεθεί έξω από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Ακαδημίας και Χαριλάου Τρικούπη. Πρόκειται για μια βαλίτσα, η οποία βρέθηκε στο πεζοδρόμιο και αυτή την ώρα ερευνάται από πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

    [05] Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, στο Ακρωτήριο Γάτος της Σάμου

    Τριάντα παράτυπους μετανάστες περισυνέλεξε σώους τα ξημερώματα σκάφος του λιμενικού, από το Ακρωτηρίου Γάτος της Σάμου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες έσκισαν το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν, μόλις αντίκρισαν το πλωτό του λιμενικού που περιπολούσε την περιοχή. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Πυθαγόρειο, όπου κρατούνται.

    [06] Στους δέκα οι νεκροί από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας, στη Νιγηρία

    Στους 10 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών μετά την επίθεση αυτοκτονίας από βομβιστή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πόλη Κάνο της Νιγηρίας. Η έκρηξη σημειώθηκε σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, στην περιοχή Σάμπον Γκάρι, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο οι αρχές της χώρας εικάζουν ότι υπεύθυνη είναι η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

    [07] Δημόσια συγγνώμη ζήτησε η Πρόεδρος της Ν. Κορέας, για το ναυάγιο

    Συγγνώμη ζήτησε μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος η Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν-χίε, για το ναυάγιο του πλοίου τον περασμένο μήνα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαθητές. Η Παρκ δήλωσε ότι σκοπεύει να προβεί στην ανασυγκρότηση της ακτοφυλακής, οι αρμοδιότητες της οποίας θα μεταφερθούν σε μια νέα υπηρεσία που θα συσταθεί για το λόγο αυτό. Η αστυνομία θα αναλάβει τη διεξαγωγή των ερευνών σχετικά με την υπόθεση, δήλωσε η Παρκ κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαγγέλματος. «Ζητώ συγνώμη από το έθνος για τον πόνο και την ταλαιπωρία που όλοι υπέστησαν, ως η πρόεδρος η οποία θα έπρεπε να ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια και τις ζωές του λαού», είπε η Παρκ.

    Το πλοίο Sewol μετάφερε συνολικά 476 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε στα μέσα του Απριλίου. Τουλάχιστον 286 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένα μήνα μετά ακόμα 18 επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται.

    [08] Τραγωδία στην Κολομβία: Kάηκαν ζωντανά τουλάχιστον 32 παιδιά

    Τουλάχιστον 32 παιδιά κάηκαν ζωντανά και 24 ακόμη τραυματίστηκαν βαρύτατα στη βόρεια Κολομβία, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπιασε φωτιά το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα), ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός. Οι τραυματίες, μεταξύ τους ένας ενήλικας, φέρουν σοβαρά εγκαύματα από τη φωτιά που ξέσπασε στο λεωφορείο το οποίο κινείτο κοντά στην πόλη Φουντασιόν, στην περιφέρεια Μαγκνταλένα, 850 χλμ. βόρεια της Μπογκοτά, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

    Το λεωφορείο που μετέφερε παιδιά ηλικίας από ενός έτους έως οκτώ ετών, εξερράγη ενώ κινείτο κοντά στην πόλη Φουντασιόν και μετά καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, διευκρίνισε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίστηκαν όλη την ημέρα για τον εντοπισμό των απανθρακωμένων πτωμάτων των παιδιών, τα οποία επέστρεφαν από μια εκδήλωση της Ευαγγελικής Εκκλησίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας αυτής.

    [09] Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα του Ηρωδείου

    Ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολύ μπαλέτο, συναυλίες αγαπημένων συνθετών και τραγουδιστών, καθώς και ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις πλαισιώνουν τις φετινές εκτός Φεστιβάλ Αθηνών εκδηλώσεις του Ηρωδείου, που θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν ως τις 9 Οκτωβρίου 2014.

    Τα παραπάνω «μεταφράζονται» σε ονόματα γνωστών καλλιτεχνών, όπως των Ζμπίγκνιου Πράισνερ, Βανέσα Μέι, Λουθ Κασάλ, Διονύση Σαββόπουλου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μαργαρίτας Ζορμπαλά, Γιώργου Νταλάρα, καθώς και περίφημων μπαλέτων, όπως των Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ) και Γκριγκορόβιτς, αλλά και του «δικού» μας χορευτικού συγκροτήματος «Δόρα Στράτου». Πιθανή είναι επίσης η παρουσία της θρυλικής μπαλαρίνας Μάγια Πλισέτσκαγια για τον εορτασμό των 90στών γενεθλίων της, καθώς έχει προσκληθεί από τους διοργανωτές του «Gala μπαλέτου», στις 23 Σεπτεμβρίου, σε μια παράσταση αφιερωμένη σε εκείνη. Οι εκδηλώσεις πήραν το «πράσινο φως» από τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που συζήτησαν πρόσφατα τις αιτήσεις παραχώρησης, εγκρίνοντας 27 και απορρίπτοντας έξι, όπως εξάλλου είχε ήδη κάνει η αρμόδια επιτροπή.

    24, 25/9 Συναυλία αφιερωμένη σε έργα του Μάνου Χατζιδάκι γραμμένα για τον κινηματογράφο και ένα ανέκδοτο έργο του


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 May 2014 - 6:30:26 UTC