Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική συνομιλία Ν. Αναστασιάδη - Αντ. Σαμαρά, ενόψει της επίσκεψης Μπάιντεν
  • [02] «Η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα επωφελήθηκε»
  • [03] Καταδίκη του Χόσνι Μουμπάρακ σε τριετή φυλάκιση για διαφθορά
  • [04] Η Tepco αρχίζει τη ρίψη υπόγειων υδάτων στον Ειρηνικό Ωκεανό

  • [01] Τηλεφωνική συνομιλία Ν. Αναστασιάδη - Αντ. Σαμαρά, ενόψει της επίσκεψης Μπάιντεν

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα, σύμφωνα με έγκυρη κυπριακή πηγή, τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος φθάνει αργά το απόγευμα στην Κύπρο.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις απόψεις που θα θέσει για το Κυπριακό και για τα θέματα ενέργειας, για τα οποία θα τονίσει την ανάγκη συνεργασίας Κύπρου- Ελλάδας- Ισραήλ.

    [02] «Η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα επωφελήθηκε»

    Η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα επωφελήθηκε από την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων της, τονίζει ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, Νόρμπερτ Λάμερτ και υποστηρίζει ότι η διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας δεν θα μπορούσε να γίνει με κοινωνικά λιγότερο επώδυνο τρόπο. «Η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα. Η Ευρώπη δεν θα ήταν αυτό που είναι, χωρίς τη μεγάλη συμβολή της Ελλάδας στην ιστορία και τον πολιτισμό της γηραιάς ηπείρου. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα επωφελήθηκε από την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων της» δηλώνει ο κ. Λάμερτ σε συνέντευξή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Deutsche Welle και προσθέτει πως «φάνηκε ότι στην Ένωση δεν υπάρχουν εξαρτήσεις ή μονομερείς αρμοδιότητες, αλλά ότι τα πάντα γίνονται αντικείμενο διαπραγματεύσεων και συμφωνιών και ότι χρειάζεται πάντα η έγκριση των κοινοβουλίων». Σημειώνει ωστόσο ότι «στη συνέχεια όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να έχουν τη βεβαιότητα ότι οι συμφωνίες θα εφαρμοστούν». Απαντώντας σε ερώτηση, «εάν μπορεί να κατανοήσει όλους εκείνους στην Ελλάδα και στις χώρες των προγραμμάτων λιτότητας, οι οποίοι, θεωρώντας ότι η φωνή τους δεν πρόκειται να εισακουστεί -εφόσον η Άγγελα Μέρκελ αποφασίζει τελικά για όλα, όπως πιστεύουν- δεν πρόκειται να ψηφίσουν» ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ υπενθυμίζει ότι όλες οι αποφάσεις για τα προγράμματα διάσωσης έχουν εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια.

    [03] Καταδίκη του Χόσνι Μουμπάρακ σε τριετή φυλάκιση για διαφθορά

    Δικαστήριο τού Καΐρου καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σε τριετή φυλάκιση για διαφθορά και τους δύο γιους του σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων. "Το δικαστήριο διατάσσει να σταλεί στη φυλακή ο Μοχάμεντ Χόσνι Μουμπάρακ για τρία χρόνια", ανακοίνωσε ο δικαστής, καθώς ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου μαζί με τους δύο γιους του παρακολουθούσε μέσα από μεταλλικό κλουβί την ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

    [04] Η Tepco αρχίζει τη ρίψη υπόγειων υδάτων στον Ειρηνικό Ωκεανό

    Η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα άρχισε τη ρίψη στον Ειρηνικό Ωκεανό υπόγειων υδάτων, η περιεκτικότητα των οποίων σε ραδιενέργεια, σύμφωνα με την Tepco, είναι εντός των νομίμων ορίων ασφαλείας, προκειμένου να διαχειριστεί τις τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού ύδατος που διατηρεί σε δεξαμενές στις εγκαταστάσεις. Η Tepco δίνει καθημερινά μάχη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με το μολυσμένο νερό, από τότε που ο σταθμός της Φουκουσίμα καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι το Μάρτιο του 2011.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 May 2014 - 10:30:27 UTC