Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Χιώνης: Χρειαζόμαστε έναν κόσμο στο επίπεδο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών
  • [02] Στο Αζερμπαϊτζάν ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] Διερεύνηση της «λίστας Λαγκάρντ» ζητεί ο Γ. Σούρλας
  • [04] Διεθνές φεστιβάλ τατουάζ στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Στο Γουέμπλεϊ ο τελικός του EURO 2020

  • [01] Θ. Χιώνης: Χρειαζόμαστε έναν κόσμο στο επίπεδο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών

    «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» είναι το σύνθημα του 40ούΦεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή και ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ εξηγεί την προέλευση του συνθήματος αυτού και το περιεχόμενο που έχει σήμερα.

    Με αφορμή τη χθεσινή πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, που ήταν αφιερωμένη στον αντιφασιστικό αγώνα, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, από τoν Χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, ο κ. Χιώνης προβαίνει σε μια αποτίμηση των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεων στο Φεστιβάλ.

    -«Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» είναι το σύνθημα του 40ούΦεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Τι περιεχόμενο παίρνει αυτό το σύνθημα σήμερα; -Το σύνθημά μας το επιλέξαμε από την απολογία του συντρόφου μας, Νίκου Μπελογιάννη, και σηματοδοτεί σήμερα ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας κόσμος στο επίπεδο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Γιατί σήμερα μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα αξιοποιώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν στην παραγωγή, στην τεχνολογία και στην επιστήμη, οι οποίες αντί να υπηρετούν τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, υπηρετούν την κερδοφορία των λίγων, ώστε να μπορέσουμε σήμερα, δηλαδή, να υπάρξει δουλειά για όλους, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας, να μπορεί η νεολαία να μορφώνεται με πολύ υψηλού επιπέδου μόρφωση και να υπάρχουν παροχές υγείας, πρόνοιας σε όλο τον κόσμο, να υπάρχει προστασία, φροντίδα, εκπαίδευση για τα μικρά παιδιά, φροντίδα και προστασία για τους ηλικιωμένους, πρόσβαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, σε όλους όσοι έχουν ανάγκες και υπάρχουν οι δυνατότητες για να τις καλύψουμε. Για τη χώρα μας και τον κόσμο ο οποίος θα αποδεσμευτεί από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, δεν θα συμμετέχει στους πολέμους, θα ανατρέψει το ίδιο το σύστημα που με τις αντιθέσεις του διαμορφώνει και τους πολέμους και βάζει τον ένα λαό να σφάζεται για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Για έναν κόσμο, δηλαδή, στο επίπεδο των σύγχρονων αναγκών, στο επίπεδο των σύγχρονων δυνατοτήτων, στο να ζήσουμε καλύτερα. Και το σύνθημα είναι επίκαιρο σε σχέση με το τι εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα. Την ώρα που η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση συναγωνίζονται στα διάφοραφόρουμ για το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα την καπιταλιστική κερδοφορία, διαγωνίζονται και μαλώνουν για το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα τις αξίες της ΕΕ, πολύ περισσότερο διαγωνίζονται για το ποιος θα δώσει περισσότερα ψίχουλα για να βουλώσει τα πεινασμένα στόματα, για να διαχειριστούν την ακραία φτώχεια και για να παραμείνει αυτό το σύστημα το οποίο γεννά κρίσεις, εκμετάλλευση, φτώχεια για τους πολλούς. Αποκτά επικαιρότητα για να προτάξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας γιατί πάλι για έναν τέτοιο κόσμο μπορεί σήμερα να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα την πάλη για να έχουμε κατακτήσεις, για να έχουμε βελτίωση των όρων ζωής μας και να ανοίξουμε τον δρόμο γι' αυτήτην κοινωνία που θα λύσει τα σύγχρονα, λαϊκά, κοινωνικά προβλήματα, θα ικανοποιήσει τις ανάγκες της νεολαίας.

    [02] Στο Αζερμπαϊτζάν ο Αντ. Σαμαράς

    Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στις7:30τοπική ώρα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ.

    Η Ελλάδα είναι ο σημαντικότερος στρατηγικός εταίρος του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη και στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί ο αγωγός που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο μέσω της χώρας, αλλά και η εξέλιξη της συμφωνίας για την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ.

    Ο κ. Σαμαράς ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό και τον υφυπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και Ασημάκη Παπαγεωργίου, αντίστοιχα, και την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, θα πάρει μέρος αύριο στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την υπογραφή των συμφωνιών για το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ και στην τελετή για τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο.

    Στο Μπακού βρίσκονται αντιπροσωπείες από την Τουρκία, την Ιταλία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και τη Βρετανία.

    Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο κ. Σαμαράς θα έχει επαφές με τους ξένους ηγέτες.

    [03] Διερεύνηση της «λίστας Λαγκάρντ» ζητεί ο Γ. Σούρλας

    Με επιστολή του προς το ΣΔΟΕ και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ι. Στουρνάρα, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλας, ζητάει να διερευνηθεί εάν στη «λίστα Λαγκάρντ» και σε άλλες, καθώς και σε offshore εταιρίες, συμπεριλαμβάνονται και ονόματα πολιτών που πήραν δάνεια για επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα μετέφεραν στο εξωτερικό.

    Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Σούρλας αναφέρει: «Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποβάλλονται ερωτήματα εάν στη "λίστα Λαγκάρντ" και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42 δισ. ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να μπορώ να απαντώ υπεύθυνα για ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».

    [04] Διεθνές φεστιβάλ τατουάζ στη Θεσσαλονίκη

    Δημιουργούν στίγματα ανεξίτηλα στο κορμί τους που γίνεται βιβλίο και «αφηγείται» ολόκληρες ιστορίες για δράκους, ξωτικά, έρωτες, αλήθειες και φόβους. Από σήμερα έως και την Κυριακή, η Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης γεμίζει χρώματα, καθώς εκεί φιλοξενείται το Thessaloniki International Tattoo Convention, που επιμελείται ο tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης.

    Ήδη, τα ειδικά μηχανάκια γέμισαν μελάνια και οι περίπου 60 καλλιτέχνεςαπό την Ελλάδα και τον κόσμο, που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, άρχισαν από το μεσημέρι να "χτυπούν" τατουάζ σε διάφορασημεία του σώματος που ο κάθε πελάτης επιθυμεί. Με είσοδο 7 ευρώ την μέρα (ή 15 για το τριήμερο), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από πληθώρα επαγγελματιών και σχεδίων αυτό που επιθυμούν και, αν θέλουν, να κάνουν ένα τατουάζ, αφού συνεννοηθούν για το κόστος του. Στην ουσία, δηλαδή, οι καλλιτέχνες τατουάζ μεταφέρουν τα καταστήματα τους για ένα τριήμερο στην έκθεση, είτε για να δουλέψουν είτε για να παρουσιάσουν τις δουλειές τους σε κάποιους διαγωνισμούς.

    [05] Στο Γουέμπλεϊ ο τελικός του EURO 2020

    Στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, θα διεξαχθούν τα ημιτελικά και ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα η UEFA.

    Το τουρνουά για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα διεξαχθεί σε διάφορες πόλεις της «γηραιάς ηπείρου» και συγκεκριμένα σε 13 διαφορετικές χώρες.

    Υποψηφιότητα για τα ημιτελικά και τον τελικό του EURO 2020 είχε υποβάλει και το Μόναχο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 September 2014 - 14:30:23 UTC