Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο Αλ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει τους συμμάχους του
  • [02] Ο Ραούλ Κάστρο έτοιμος για διάλογο χωρίς ταμπού με τις ΗΠΑ
  • [03] Γάλλοι αστυνομικοί σκότωσαν ισλαμιστή που εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα
  • [04] Στην κορυφή ο Ολυμπιακός

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο Αλ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει τους συμμάχους του

    Οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην Κοζάνη σχετικά με την υπόθεση Χαϊκάλη, προκάλεσαν την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη που επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο μόνος που δεν ενοχλείται από τη δυσοσμία που αναδύεται από τον βόρβορο είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Συνεχίζει να καλύπτει τους συμμάχους και συνεργάτες του στην σκευωρία, υποστηρίζοντας πως Καμμένος και Χαϊκάλης έπεσαν θύματα? δολοπλοκίας» αναφέρει στην δήλωσή της η κ. Βούλτεψη σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με όσα αναφέρει «μετατρέπει τους θύτες σε θύματα και αδιαφορεί για την σπίλωση υπολήψεων καθ? όλα έντιμων βουλευτών».

    «Μέσα στο απίστευτο υβρεολόγιό του ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον Μανώλη Γλέζο ως? αρχηγό της διαπλοκής! Πιο χαμηλά δεν έχει για τον κ. Τσίπρα» συνεχίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος που καταλήγει: «Μετά από τόσες ομολογημένες παρακολουθήσεις και άλλες παράνομες πράξεις, ο κ. Τσίπρας επιτίθεται και στη Δικαιοσύνη, κατηγορώντας τη για ολιγωρία.

    Μπροστά σ? αυτήν την πολιτική ανηθικότητα, όλη η κοινωνία κρατά πράγματι τη μύτη της».

    [02] Ο Ραούλ Κάστρο έτοιμος για διάλογο χωρίς ταμπού με τις ΗΠΑ

    Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο δήλωσε σήμερα έτοιμος να μην εξαιρέσει κανένα θέμα από τον διάλογο με την Ουάσινγκτον και ότι βλέπει στην προσέγγιση με τις ΗΠΑ την άρση ενός "εμποδίου" που υπάρχει εδώ και μισό αιώνα.

    "Ο λαός της Κούβας χαιρετίζει αυτήν την δίκαιη απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Επικυρώνει την άρση ενός εμποδίου στις σχέσεις ανάμεσα στις χώρες μας" δήλωσε ο Ραούλ Κάστρο κατά την ομιλία με την οποία έκλεισε την εξάμηνη κοινοβουλευτική σύνοδο.

    "Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για έναν διάλογο με όρους σεβασμού και αμοιβαιότητας για τις διαφορές μας", είπε δηλώνοντας ότι δέχεται να συζητήσει για οποιοδήποτε θέμα για την Κούβα, αλλά και για τις Ηνωμένες Πολιτείες επίσης" και τονίζοντας ότι η Κούβα δεν θα υποχωρήσει ως προς τις σοσιαλιστικές της αρχές.

    [03] Γάλλοι αστυνομικοί σκότωσαν ισλαμιστή που εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα

    Γάλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που εισέβαλε σήμερα σε αστυνομικό τμήμα του Ζουέ-λε-Τουρ (κεντρική Γαλλία) οπλισμένος μα μαχαίρι και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς φωνάζοντας "Ο Θεός είναι μεγάλος".

    Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, η επίθεση παραπέμπει στο είδος της δράσης που το Ισλαμικό Κράτος προτρέπει να υιοθετήσουν οι τζιχαντιστές που δεν μπορούν να φθάσουν στη "γη του ιερού πολέμου", πραγματοποιώντας επιθέσεις κατά των "απίστων" αστυνομικών ή πολιτών.

    Αν και ο δράστης της επίθεσης δεν ήταν γνωστός στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας , ο αδελφός του είναι καταχωρημένος από τις γαλλικές υπηρεσίες ως πρόσωπο με ακραίες ισλαμιστικές θέσεις, που επεδίωξε να πάει στη Συρία, σύμφωνα με πηγές της έρευνας."Η έρευνα προσανατολίζεται προς μία επίθεση κατά των δυνάμεων της τάξης με κίνητρο τον ακραίο ισλαμισμό", σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

    [04] Στην κορυφή ο Ολυμπιακός

    Με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πέρασε με θριαμβευτικό τρόπο από τη Μυτιλήνη διαλύοντας με 5-0 την Καλλονή, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το σκορ άνοιξε στο 11΄ ο Μανιάτης, για να ακολουθήσουν στην επανάληψη άλλα τέσσερα γκολ από τους Ντομίνγκες (63΄πεν.), Μπενίτες (65΄,73΄) και Μπουχαλάκη (78') .

    Διαβάστε επίσης:

    Έμειναν στο «Χ» Πανθρακικός και Βέροια - Μεγάλη νίκη για τον Πλατανιά


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 December 2014 - 21:30:22 UTC