Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα 3,3% του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της ALCO
  • [02] Εφέτης ειδικός ανακριτής για το «πόθεν έσχες» του Γ.Καρατζαφέρη
  • [03] Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πράσινων
  • [04] Αλ. Καλύβης: Απόπειρα χειραγώγησης των ψηφοφόρων οι δηλώσεις ξένων αξιωματούχων
  • [05] Π. Σκουρλέτης: Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι το μνημόνιο
  • [06] Β. Φάιμαν: Οι εκλογές είναι υπόθεση των Ελλήνων
  • [07] Στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες του δεύτερου υπόπτου της δολοφονίας του Μ. Κουμανταρέα
  • [08] Aποκαταθίσταται σταδιακά η λειτουργία λεωφορειακών γραμμών
  • [09] Συνεχίζεται η πτώση του ευρώ
  • [10] Στ. Ζάιμπερτ: Το Βερολίνο δεν κάνει σχέδια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
  • [11] Τέσσερα ιστορικά στελέχη της "Charlie Hebdo" έχασαν τη ζωή τους κατά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της
  • [12] Λ. Μενδώνη: Ως τις 20 Ιανουαρίου τα αποτελέσματα για τον νεκρό της Αμφίπολης

  • [01] Προβάδισμα 3,3% του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της ALCO

    Προβάδισμα 3,3 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται αύριο Πέμπτη, στο «Ποντίκι».

    Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, τη ΝΔ προτιμούν το 30,5% των ερωτηθέντων, ΣΥΡΙΖΑ 33,8%, ΠΑΣΟΚ 3,9%, ΑΝΕΛ 2,4% ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή 4,4%, ΚΚΕ 4,1%, Το Ποτάμι 4,5%, Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών 2,7%, άλλο 3,4% και αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 10,3%.

    Η καταγραφή των τάσεων της ΑΛΚΟ έγινε το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου 2015.-

    [02] Εφέτης ειδικός ανακριτής για το «πόθεν έσχες» του Γ.Καρατζαφέρη

    Εφέτης ειδικός ανακριτής θα αναλάβει την ανάκριση για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, σε βάρος του οποίου, μετά από παραγγελία της Βουλής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

    Ήδη, έχει οριστεί για αύριο η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, η οποία θα εκλέξει τον δικαστικό λειτουργό που θα αναλάβει τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι αντιμέτωπος με κακουργηματική κατηγορία για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» καθώς και με την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της συμμετοχής σε υπεράκτια εταιρία.

    [03] Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πράσινων

    Τη συνεργασία τους ανακοίνωσαν επίσημα, έπειτα από τη σημερινή συνάντησή τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάννης Τσιρώνης, έκαναν λόγο για στρατηγική συνεργασία των δύο κομμάτων.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την κοινή πορεία των δύο κομμάτων κατά το παρελθόν πάνω σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και πρόσθεσε: «Τώρα ήρθε η στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στο ίδιο ψηφοδέλτιο».

    Πρόκειται, είπε ο κ. Τσίπρας για μια απόφαση ιστορική και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το κόμμα που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Ευρωπαίους Πράσινους, είναι μια συνεργασία που διευρύνει τόσο τη δυναμική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης στην Ελλάδα, όσο και τον δρόμο για αναγκαίες συμμαχίες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

    [04] Αλ. Καλύβης: Απόπειρα χειραγώγησης των ψηφοφόρων οι δηλώσεις ξένων αξιωματούχων

    Οι δηλώσεις ξένων αξιωματούχων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και υπέρ της συνέχισης της σημερινής πολιτικής, «εντάσσονται σε μια προσπάθεια χειραγώγησης του εκλογικού σώματος και είναι απόπειρες καθορισμού μιας στρατηγικής διαπραγμάτευσης με την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της επιτροπής πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος.

    Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, o κ. Καλύβης σημειώνει πως ο δυνάμεις αυτές δεν κατανοούν, ότι αν ο ελληνικός λαός επιλέξει με την ψήφο του μια άλλη πολιτική, τότε αυτή θα εφαρμοστεί και όχι αυτές που υποδεικνύονται από το ευρωπαϊκό διευθυντήριο.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι ή το κόμμα του Γ. Παπανδρέου, και τους ΑΝΕΛ ο κ. Καλύβης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θέλει, ούτε θα συνεργαστεί με δυνάμεις που εντάσσονται σε αυτό που λέμε μνημονιακό τόξο» και δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αυτοδυναμία ώστε «ο συσχετισμός δυνάμεων να μην μας εμποδίζει στην εφαρμογή της πολιτικής μας».

    Αναφορικά με το προσωπικό που θα απαιτηθεί προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τις εξαγγελίες του για την μεταρρύθμιση του κράτους, ο κ. Καλύβης σημειώνει ότι το κόμμα του δεν θα οδηγήσει σε πολιτικές εφόδου στο κράτος, αλλά σε μια διαδικασία μεγάλων μεταρρυθμίσεων, κυρίως με τη συμμετοχή των εργαζομένων και της κοινωνίας. Συνεπώς, τονίζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να περάσει μια λογική να εμπιστευτούμε μόνο τους δικούς μας, αλλά κάθε εργαζόμενο που θέλει να συμβάλει σε μια μεγάλη τομή».

    [05] Π. Σκουρλέτης: Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι το μνημόνιο

    «Είναι ένα σχήμα οξύμωρο. Δηλαδή, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, αντί να είναι αυτός ο οποίος να κατευνάζει τα πράγματα, πυροδοτεί ένα κλίμα κινδυνολογίας. Και φαντάζομαι ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό γίνεται, διότι έτσι θεωρεί ότι τον εξυπηρετεί προεκλογικά» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, επικρίνοντας τον Αντ. Σαμαρά για κινδυνολογία.

    Υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε ακούσει καμία συγκεκριμένη πρόταση από τη ΝΔ- το προεκλογικό της πρόγραμμα, ει μη μόνον με κάθε τρόπο να κλείσει η αξιολόγηση με την τρόικα. Δηλαδή τι; Να γίνουν αποδεκτά αυτά που θέτει η τρόικα ως προϋποθέσεις, δηλαδή, να έχουμε νέα μνημονιακά μέτρα. Ας το πουν, όμως, έτσι, ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι η συνέχιση του μνημονίου και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα έλεγε όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Σαμαράς, ότι μπαίνουμε σε μια άλλη μεταμνημονιακή περίοδο».

    [06] Β. Φάιμαν: Οι εκλογές είναι υπόθεση των Ελλήνων

    Ως «περισσότερο από περιττή» και «ασέβεια απέναντι στους Έλληνες ψηφοφόρους, όπως επίσης και απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες» καταδικάζει ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, την αναζωπυρωθείσα συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σε δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» διαμηνύοντας, ταυτόχρονα, πως «όσα συζητούνται στον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα είναι υπόθεση των Ελλήνων». Για τον Αυστριακό καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών είναι «άσκοπη έπαρση» να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει σε έναν λαό που βρίσκεται προ εκλογών, το πώς βλέπουν στο Βερολίνο την εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα τήρησε στο παρελθόν όλες τις συμφωνίες και τις υποχρεώσεις και δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα τις χειριστεί έτσι και στο μέλλον» τονίζει. Ο κ. Φάιμαν σημειώνει ότι «δεν έχει καθόλου κατανόηση για τη μεγαλοποίηση που γίνεται ως προς τους προεκλογικούς τόνους στην Ελλάδα και την ως εκ τούτου πρόκληση μίας συζήτησης για έξοδο από το ευρώ». «Όλα όσα συζητούνται σε έναν προεκλογικό αγώνα είναι υπόθεση των Ελλήνων.

    «Δεν είναι εύστοχο ούτε να αναμιγνύεται κανείς στους προεκλογικούς αγώνες άλλων χωρών, ούτε και να υπερερμηνεύει δηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο ενός προεκλογικού αγώνα» είχε επισημάνει ο Αυστριακός υπουργός, απευθυνόμενος, προφανώς, προς την ηγεσία του αδελφού κόμματος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών.

    [07] Στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες του δεύτερου υπόπτου της δολοφονίας του Μ. Κουμανταρέα

    Εικοσιεξάχρονος Ρουμάνος, από την πρώτη στιγμή ύποπτος των Αρχών για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα, έχει συλληφθεί ενώ αναζητείται ένας ομοεθνής του, που ονομάζεται Γκαϊτάν Κοσμίν, ηλικίας 29 ετών, τα στοιχεία του οποίου δίνονται στη δημοσιότητα ύστερα από εισαγγελική διάταξη.

    Σύμφωνα με την έρευνα, ο γνωστός λογοτέχνης έμενε μόνος στο διαμέρισμα και διατηρούσε κοινωνική επαφή με τον συγκεκριμένο αλλοδαπό, τον οποίο είχε γνωρίσει σε κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Από την ανάλυση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας γύρω από την πολυκατοικία του Μένη Κουμανταρέα προκύπτει ότι οι δράστες μπήκαν στο κτίριο στις 17:35 και βγήκαν από αυτό στις 23:06, ενώ το θύμα μπήκε στο κτίριο στις 22:42.

    Μετά από άρση τηλεφωνικών συνδέσεων και καταθέσεις ατόμων του φιλικού περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε ότι το θύμα είχε γνωρίσει το συγκεκριμένο άτομο, υπήκοο Ρουμανίας, με το όνομα «Stefan».

    [08] Aποκαταθίσταται σταδιακά η λειτουργία λεωφορειακών γραμμών

    Aποκαταστάθηκε η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών, 530, 407, 501, 527, 504, 721, Α8, Ε14, 450, 446, 410, Β9 και 560 (εκτός Ερυθραίας), που είχαν διακοπεί λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

    Το κοινό, για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να επικοινωνεί με το πενταψήφιο 11185 του ΟΑΣΑ.για περισσότερες πληροφορίες.

    [09] Συνεχίζεται η πτώση του ευρώ

    Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1819 δολ. από το επίπεδο των 1,1922 δολ. που έκλεισε τηνΤρίτητο βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1831 δολ.

    Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων οι πιέσεις ήταν έντονες με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ν΄αυξηθεί για πρώτη φορά μετά το 2013 πάνω από το 10%. Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές ύψους 27 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 5 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 22 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 10,11% από 9,36% που είχε κλείσει τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,47% να διαμορφωθεί στο 9,64% από 8,87%.

    [10] Στ. Ζάιμπερτ: Το Βερολίνο δεν κάνει σχέδια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

    Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν κάνει σχεδιασμούς για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ σήμερα, αντιδρώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας Bild περί του ότι το Βερολίνο καταρτίζει σχέδια εκτάκτου ανάγκης για μια τέτοια ενδεχόμενη έξοδο και μια τραπεζική κρίση.

    Ερωτηθείς για το δημοσίευμα ο Στέφεν Ζάιμπερτ είπε ότι «δεν γνωρίζω κάτι για οποιοδήποτε τέτοιο σχέδια, και ασφαλώς η πολιτική ηγεσία στην καγκελαρία δεν εξετάζει τέτοια σενάρια».

    Αντίστοιχα σχόλια έκανε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας , ο οποίος επέμεινε ότι δεν έχει υπάρξει καμιά μεταβολή της γερμανικής πολιτικής έναντι της Αθήνας.

    [11] Τέσσερα ιστορικά στελέχη της "Charlie Hebdo" έχασαν τη ζωή τους κατά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της

    Τραγικός είναι ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης η οποία σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδαςCharlie Hebdo, καθώς τέσσερις ιστορικοί γελοιογράφοι της έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Πρόκειται για τους Καμπί (Cabu), Σαρμπ (Charb), Βολίνσκι (Wolinski) και Τινιούς (Tignous), όπως ήταν τα ψευδώνυμα με τα οποία υπέγραφαν τα σκίτσα τους. "Nous sommesCharlie" («Είμαστε όλοιCharlie») ήταν η άμεση αντίδραση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η αιματηρή επίθεση στην εφημερίδα. ΗCharlie Hebdoείναι μια εβδομαδιαία, σατιρική γαλλική εφημερίδα αριστερού προσανατολισμού, που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς τολμηρές έρευνες, σκίτσα και κείμενα-παρεμβάσεις για θέματα που εκτείνονται από την ακροδεξιά, τον ισλαμισμό, τον καθολικισμό, τους άθεους, την πολιτική ως τον πολιτισμό. Για τα τολμηρά σκίτσα της, η εφημερίδα έχει συχνά δεχθεί απειλές από διάφορες πλευρές.

    [12] Λ. Μενδώνη: Ως τις 20 Ιανουαρίου τα αποτελέσματα για τον νεκρό της Αμφίπολης

    "Ως τις 20 Ιανουαρίου θα δοθούν τα αποτελέσματα της μακροσκοπικής μελέτης του οστεολογικού υλικού από τον τέταρτο χώρο του ταφικού συγκροτήματος στην Αμφίπολη, καθώς και επιπλέον πληροφορίες για τη γεωφυσική διασκόπηση που διενεργείται στον λόφο Καστά", δήλωσε η ΓΓ του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη από το αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, όπου συνεδρίασε πρώτη φορά για το 2015 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Επεσήμανε, δε, ότι πρόκειται για ημερομηνία που είχε προαναγγελθεί πολύ πριν την προκήρυξη των εκλογών.

    Ως προς τον καθιερωμένο απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε, η γγ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΑΣ σε 42 συνεδριάσεις του το 2014 εξέτασε 1.477 θέματα, τα οποία βρίσκονται «σε μια ισορροπία με τις προηγούμενες χρονιές», όπως είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας, ότι «η περασμένη ήταν μια χρονιά με έναν αριθμό θεμάτων που μας επιτρέπει να μην έχουμε καθυστερήσεις. Συνεπώς, αυτά που λέγονταν στο παρελθόν, ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στο ΚΑΣ, δεν ισχύουν. Το Συμβούλιο δεν έχει θέματα, παρά για να συμπληρώνει κάθε βδομάδα τη διάταξή του. Αυτό είναι μια συλλογική επιτυχία, όπως εξάλλου και όλη η δουλειά του ΚΑΣ», τόνισε. Επίσης, σημείωσε, ότι από το σύνολο των πράξεών του, οι 1.401 ήταν ομόφωνες, υπήρχε δηλαδή μια ομοφωνία της τάξης του 95%, ποσοστό παρόμοιο με εκείνο των προηγούμενων χρόνων. «Αυτό δείχνει ότι όλοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Δύο ή τρεις αποφάσεις είχαν οριακή πλειοψηφία, όλες οι άλλες είχαν μια πολύ ικανοποιητική πλειοψηφία», συμπλήρωσε η γενική γραμματέας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 January 2015 - 17:30:28 UTC