Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο λαός πρέπει να ξέρει τα πραγματικά δεδομένα
  • [02] Το Μεσολόγγι επισκέφθηκε ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] «Το Ποτάμι ως ισχυρή τρίτη δύναμη θα επιβάλει συνεργασίες» δηλώνει ο Στ. Θεοδωράκης
  • [04] ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: Προσχηματική η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινό μέτωπο
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Να μπει ένα τέρμα στον κατήφορο της χώρας
  • [06] Στο αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατέταξε το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον μακαριστό Παΐσιο
  • [07] Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ρουκέτα έπληξε λεωφορείο στην Ουκρανία
  • [08] Οι υπολογιστές ψυχολογούν καλύτερα κάποιον από ό,τι οι φίλοι και η οικογένειά του

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο λαός πρέπει να ξέρει τα πραγματικά δεδομένα

    Το μήνυμα ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα εξακολουθήσει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αν στις εκλογές δεν είναι ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, ώστε «να λειτουργήσει ως εγγυητής της αναγκαίας ευρύτερης συνεργασίας και της μόνης ασφαλούς και εφικτής εθνικής στρατηγικής», στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με άρθρο του στην προσωπική ιστοσελίδα του.

    Με τίτλο: «Ούτε άγαρμπος εκφοβισμός, ούτε κουτοπόνηρος εφησυχασμός - ο λαός πρέπει να ξέρει τα πραγματικά δεδομένα», ο κ. Βενιζέλος ασκεί κριτική, εμμέσως πλην σαφώς, τόσο προς τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας απερίφραστα και τις δύο τακτικές και «την όποια παραποίηση των δεδομένων, οποιαδήποτε αλλοίωση της πραγματικής εικόνας», και τοποθετείται διεξοδικά στη συζήτηση που εντείνεται προεκλογικά σχετικά με τις χρηματοδοτικές αντοχές και ανάγκες της χώρας. «Εμείς θα πούμε την αλήθεια στον λαό ακόμη και αν δεν είναι ώριμος πάντα να ψηφίζει και να δέχεται την αλήθεια αυτή», τονίζει.

    [02] Το Μεσολόγγι επισκέφθηκε ο Αντ. Σαμαράς

    Την πόλη του Μεσολογγίου επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προερχόμενος από την περιοδεία του στην Ήπειρο.

    Η επίσκεψη του πρωθυπουργού ξεκίνησε από το δημαρχείο της πόλης, όπου τον υποδέχθηκαν, ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, μέλη της δημοτικής Αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές, ενώ έξω από το δημαρχείο ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί πολίτες, που περίμεναν τον Αντώνη Σαμαρά.

    Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος ανέφερε: «Η πόλη του Μεσολογγίου σας υποδέχεται σήμερα με μια πολύ καλή εξέλιξη που φυσικά φέρει την σφραγίδα σας, αφού υλοποιήθηκε η απόφαση για μεταφορά του λιμενικού ταμείου στον δήμο Μεσολογγίου. Από σήμερα λοιπόν το λιμενικό ταμείο είναι δημοτικό και αυτό το οφείλουμε σε εσάς». Στη συνέχεια ο δήμαρχος ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να παρέμβει ώστε να επανασυσταθεί η Ακαδημία Ελευθερίας, ενώ σε ό,τι αφορά το αρχαιολογικό μουσείο, ο Νίκος Καραπάνος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πως τελείωσαν οι μελέτες και ότι απαιτούνται 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να κατασκευαστεί.

    Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του αρχαιολογικού μουσείου, αλλά και να αναβαθμιστούν, το νοσοκομείο και το ΤΕΙ.

    Λίγο πριν αναχωρήσει για το Αγρίνιο, ο Αντώνης Σαμαράς περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου μίλησε με πολίτες, οι οποίοι του ανέφεραν προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μεσολόγγι, όπως, μεταξύ άλλων, τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου, αλλά και για το ΤΕΙ. Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με νέους και νέες σε κεντρική καφετέρια της πόλης και συνομίλησε μαζί τους.

    Η περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζεται με επίσκεψη στο Αγρίνιο, όπου θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στις 6:30 το απόγευμα.

    [03] «Το Ποτάμι ως ισχυρή τρίτη δύναμη θα επιβάλει συνεργασίες» δηλώνει ο Στ. Θεοδωράκης

    «Ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία του», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφορικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί αυτοδυναμίας και μη συνεργασίας με το Ποτάμι.

    Και πρόσθεσε σχετικά με τις συνεργασίες ότι «τις αποφάσεις τις παίρνει ο λαός και όχι τα κομματικά κονκλάβια. Το Ποτάμι ως ισχυρή τρίτη δύναμη θα επιβάλει στο παλιό σύστημα να συνεργαστεί. Η χώρα δεν μπορεί να είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία. Δεν παρακαλάμε όμως για συνεργασίες. Συνεργαζόμαστε -όταν συνεργαζόμαστε- για να σώσουμε τη χώρα».

    [04] ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: Προσχηματική η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινό μέτωπο

    Η αμφισβήτηση του πλαισίου της Ευρωζώνης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί τον μόνο δρόμο για την αλλαγή των σημερινών πολιτικών, σύμφωνα με τα στελέχη του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση), που παρουσίασε σήμερα το ψηφοδέλτιό του για τις επικείμενες εκλογές.

    Ο Άγγελος Χάγιος ανέφερε ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο οργανωμένος λαός μαζί με μια ασυμβίβαστη Αριστερά της ανατροπής μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση των μνημονίων και στη μονομερή διαγραφή του χρέους, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, ενώ τόνισε ότι «εμείς θα είμαστε πολιτική αριστερή αντιπολίτευση απέναντι σε όποια κυβέρνηση προκύψει».

    Τέλος, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Δέσποινα Κουτσούμπα χαρακτήρισε την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινό μέτωπο προσχηματική, υπενθυμίζοντας πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όταν ζήτησε από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να γίνει ένα κοινό μέτωπο στο θέμα του Δημοσίου και των διαθεσιμοτήτων έστειλε συγκεκριμένη επιστολή, κάτι που δεν έχει γίνει, όπως σημείωσε, μέχρι στιγμής από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Να μπει ένα τέρμα στον κατήφορο της χώρας

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει στην κρίση του ελληνικού λαού την ανάγκη να μπει ένα τέρμα στην καταστροφική πορεία, στον οδυνηρό κατήφορο της χώρας και βήμα το βήμα, με δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουμε, σφίγγοντας τα δόντια, αλλά με υπερηφάνεια να επουλώσουμε τις πληγές του Μνημονίου, τις πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης, θέτοντας ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και αξιοκρατίας».

    Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στη Δράμα, και σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου σημείωσε: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας πολύ κρίσιμης εκλογικής μάχης. Αυτή η αναμέτρηση παίρνει ιστορικές διαστάσεις καθόσον το αποτέλεσμά της θα κρίνει αποφασιστικά το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει αδιέξοδα μέτρα, θα συνεχίσει να πορεύεται στον καταστροφικό δρόμο του Μνημονίου και της λιτότητας ή θα δώσει πρώτη το έναυσμα για μια μεγάλη και αναγκαία αλλαγή, για μια στροφή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πατρίδα μας βιώνει σήμερα όχι μόνο μια οικονομική καταστροφή, βιώνει μια τραγωδία που παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικές. Θα τολμούσα να πω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο. Η νέα γενιά, το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική, οι νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν τη χώρα. Η χώρα χάνει το πιο σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της τα επόμενα χρόνια».

    Φτάνοντας στη Δράμα ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ όπου τον υποδέχθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές μέλη και φίλοι του κόμματος.

    Μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε στην αγορά της Δράμας. Έκανε χειραψίες σταμάτησε σε καταστήματα και καφετέριες που συχνάζουν νέοι και είχε ολιγόλεπτες συζητήσεις με καταστηματάρχες και περαστικούς που του είπαν τα προβλήματά τους. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας Αντώνης Σκουλίδης. Μια γυναίκα συνταξιούχος τον σταμάτησε και διαμαρτυρήθηκε για τη φτώχεια που βιώνει. «Θέλουμε πίσω τη ζωή μας. Έχω ζήσει φτώχειες, αλλά σαν τη σημερινή όχι. Ο γιος μου είναι άνεργος και τον συντηρώ εγώ με τη σύνταξή μου», του είπε. «Από εσένα περιμένουμε», του φώναξε ένας άλλος και ο κ. Τσίπρας του απάντησε: «Όχι μόνο εγώ. Όλοι μαζί. Κι εγώ περιμένω από εσάς».

    [06] Στο αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατέταξε το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον μακαριστό Παΐσιο

    Σε αγιοκατάταξη του μακαριστού Παΐσιου, προχώρησε με σημερινή της ομόφωνη απόφαση η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ύστερα από σχετική εισήγηση της Κανονικής Επιτροπής. Ο Όσιος Παΐσιος o Αγιορείτης, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης -γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1924 στα Φάρασα της Καππαδοκίας και «έφυγε» τον Ιούλιο του 1994- ήταν Έλληνας μοναχός που έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Ο πατέρας του ονομαζόταν Πρόδρομος, ήταν πρόεδρος των Φαράσων, και η μητέρα του Ευλαμπία. Είχε ακόμη 8 αδέλφια. Στις 7 Αυγούστου του 1924, μια εβδομάδα πριν οι Φαρασιώτες φύγουν για την Ελλάδα, βαφτίστηκε από τον ιερέα της ενορίας Αρσένιο, τον οποίο η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε ως άγιο. Ο Αρσένιος επέμεινε και του έδωσε το δικό του όνομα «για να αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως είχε πει.

    [07] Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ρουκέτα έπληξε λεωφορείο στην Ουκρανία

    Τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σήμερα στην ανατολική Ουκρανία όταν μια ρουκέτα έπληξε ένα λεωφορείο που βρισκόταν σε ένα σημείο ελέγχου του στρατού, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

    Το συμβάν σημειώθηκε κοντά στην πόλη Βολνοβάχα, νότια της πόλης Ντονέτσκ, που είναι το επίκεντρο της εννεάμηνης σύρραξης μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών.

    [08] Οι υπολογιστές ψυχολογούν καλύτερα κάποιον από ό,τι οι φίλοι και η οικογένειά του

    Η εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης είναι τέτοια που μπορούν πλέον να κρίνουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου καλύτερα από ό,τι οι άλλοι άνθρωποι, ακόμη κι αν πρόκειται για συγγενείς και φίλους.

    Αμερικανοί επιστήμονες, για πρώτη φορά, συνέκριναν άμεσα την ικανότητα των υπολογιστών και των ανθρώπων, όσον αφορά την ακρίβεια των κρίσεων για την προσωπικότητα και συμπέραναν ότι τα μηχανήματα μπορούν πλέον να «διαβάσουν» πιο σωστά έναν άνθρωπο.

    Η κρίση των υπολογιστών βασίζεται σε λογισμικό που χρησιμοποιεί ένα μόνο κριτήριο: τα "likes" (μου αρέσει) ενός ανθρώπου στο facebook σχετικά με διάφορα πράγματα, όπως ταινίες, μουσική, βιβλία, σπορ, προϊόντα, διασημότητες, πολιτικούς κ.α. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τα "likes" ενός χρήστη, που θεωρούνται το «ψηφιακό αποτύπωμά» του, μπορούν να αποκαλύψουν τις πολιτικές και σεξουαλικές τάσεις του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 January 2015 - 15:30:21 UTC