Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηλ. Κικίλιας: Το ΚΙΝΗΜΑ θα δώσει το «παρών» στην επόμενη Βουλή
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Πρόσθετα μέτρα λιτότητας δεν θα υπάρξουν
  • [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τευτλοπαραγωγών και εργαζομένων της ΕΒΖ, στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Προειδοποίηση Κρ. Λαγκάρντ για αναδιάρθρωση του χρέους
  • [05] Εκτίναξη της δημοτικότητας του Φρ. Ολάντ καταγράφει δημοσκόπηση
  • [06] Χάκερ προς ενοικίαση

  • [01] Ηλ. Κικίλιας: Το ΚΙΝΗΜΑ θα δώσει το «παρών» στην επόμενη Βουλή

    Τη βεβαιότητα ότι το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα δώσει το «παρών» στην επόμενη Βουλή, εκφράζει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Ηλίας Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι εφάρμοσε μια «αδιέξοδη πολιτική», που «αποδυνάμωσε την οικονομία, διέλυσε την αγορά, συνέθλιψε τον κόσμο της εργασίας, εξάντλησε την κοινωνία και επέτεινε τις στρεβλώσεις του ληγμένου παραγωγικού μοντέλου». Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι παρά το γεγονός ότι είχε να ολοκληρώσει μόλις το 19% της προσαρμογής, απέτυχε να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

    Δεν «βλέπει» πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη ΝΔ, με «τα δείγματα γραφής που έδωσε», ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει «συμφωνία σε ένα minimum πλαίσιο αρχών, θέσεων και στόχων για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων της κρίσης». Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια «ταυτίστηκε απόλυτα με την πιο συντηρητική Δεξιά», ενώ «λειτούργησε ενοχικά απέναντι στην ιστορία του χώρου» και «έχασε την προοδευτική του ψυχή».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Πρόσθετα μέτρα λιτότητας δεν θα υπάρξουν

    Ρητή δέσμευση για άμεσες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, το εισόδημα και τα κέρδη των επιχειρήσεων, σε περίπτωση που η ΝΔ επιτύχει την πρωτιά στις προσεχείς εκλογές, παρέχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος». «Πρόσθετα μέτρα λιτότητας δεν θα υπάρξουν» τονίζει και διευκρινίζει πως με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, η εποχή του μνημονίου λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου και ότι από τον Μάρτιο δεν θα υπάρχει τρόικα στην Ελλάδα. Δηλώνει πως ο φόρος εισοδήματος θα φτάσει σταδιακά το 33%, ότι θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στον φόρο στα ακίνητα και πως ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη θα πάει στο 15%.

    Ασκώντας κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «απομονωμένος πολιτικά» και πως το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μόνο «μονομερείς ενέργειες» που δεν μπορεί να δεχθεί η Ευρώπη. «Αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να θωρακίσουμε τη χώρα από τους τυχοδιωκτισμούς του και να τον εμποδίσουμε να παίξει τη χώρα στα ζάρια» σημειώνει. Για δε την προεδρική εκλογή κάνει σαφές ότι θα προτείνει και πάλι τον Σταύρο Δήμα.

    [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τευτλοπαραγωγών και εργαζομένων της ΕΒΖ, στη Θεσσαλονίκη

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, αυτή την ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους, εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), διαμαρτυρόμενοι «για την απαξία των κυβερνώντων τόσο για την τευτλοκαλλιέργεια όσο και για τη λειτουργία της εταιρείας που οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο», όπως υποστηρίζουν. «Απαιτούμε την άμεση εξόφληση των οφειλομένων στους τευτλοκαλλιεργητές, τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας και παραγωγής ζάχαρης στην Ελλάδα και την άμεση έμπρακτη δέσμευση - παρέμβαση των αρχηγών των κομμάτων για να μην ολοκληρωθεί το προμελετημένο έγκλημα κλεισίματος της βιομηχανίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ Χριστόδουλος Βαρκάρης.

    Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, εργαζόμενοι στην ΕΒΖ και τευτλοπαραγωγοί θα μοιράσουν ζάχαρη στους διερχόμενους, ενημερώνοντάς τους για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ για πέμπτη συνεχή ημέρα παραμένουν στα γραφεία της ΕΒΖ τευτλοπαραγωγοί. Στο μεταξύ, οι τευτλοπαραγωγοί απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του να δώσει εντολή για την πληρωμή ολόκληρης της παραγωγής, αλλά και για την επαναλειτουργία των εργοστασίων της ΕΒΖ.

    [04] Προειδοποίηση Κρ. Λαγκάρντ για αναδιάρθρωση του χρέους

    Σαφή προειδοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις τυχόν αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, ύψους 240 δισ. ευρώ, απηύθυνε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. «Ως αρχή, οι συλλογικές προσπάθειες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά, ταυτόχρονα ένα χρέος είναι ένα χρέος και αυτό αποτελεί συμβόλαιο» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στη διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα «Irish Times» ερωτηθείσα σχετικά με την σκοπιμότητα πραγματοποίησης ενός συνεδρίου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη προς την υπογραφή» είπε η κ. Λαγκάρντ.

    [05] Εκτίναξη της δημοτικότητας του Φρ. Ολάντ καταγράφει δημοσκόπηση

    Ο Φρανσουά Ολάντ, μέχρι πρόσφατα ο αντιδημοφιλέστερος Πρόεδρος της Γαλλίας, κατέγραψε ένα ιστορικό άλμα δημοτικότητας ύψους 21 εκατοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, εξασφαλίζοντας ένα 40% ευνοϊκής γνώμης.

    Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει καταγραφεί τέτοια άνοδος δημοτικότητας από το Ινστιτούτο Ifop, δήλωσε ο διευθυντής του Φρεντερί Νταμπί. Στην ίδια δημοσκόπηση, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κερδίζει 17 ποσοστιαίες μονάδες, με την δημοτικότητά του να διαμορφώνεται στο 61%, υπερβαίνοντας το σκορ που είχε καταγράψει τον Απρίλιο 2014, κατά την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

    [06] Χάκερ προς ενοικίαση

    Εδώ και λίγα χρόνια είναι γνωστό ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ομάδες χάκερ πρόθυμες να προσφέρουν τις κατασκοπευτικές (και άλλες) υπηρεσίες τους σε ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις, εταιρείες ή κυκλώματα, έναντι φυσικά αντιτίμου. Η νέα εξέλιξη είναι ότι τέτοιους χάκερ μπορεί πλέον να ενοικιάσει ο καθένας για να κάνει διακριτικά τη «δουλίτσα» του: από το να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που του αύξησε το νοίκι (κάνοντας κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του), έως να παραβιάσει τους λογαριασμούς Facebook ή Gmail της συζύγου του για να δει μήπως τον απατά.

    Σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», μπορεί πια να ακούσει κανείς ιστορίες για απλούς ανθρώπους που πληρώνουν από 500 έως 2.000 δολάρια για τέτοιες υποθέσεις, οι οποίες μετατρέπουν τους χάκερ σε ένα είδος ιδιωτικού ντετέκτιβ, στον οποίο καταφεύγει κανείς για να φέρει στο φως κρυμμένα μυστικά ή για να βγάλει τα απωθημένα του. Έτσι, η δραστηριότητα του χάκερ έχει πλέον ξεφύγει από την επικράτεια των μυστικών υπηρεσιών, των οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών ή των χακτιβιστών με πολιτική στόχευση. Μάλιστα, μια νέα ιστοσελίδα, η Hacker's List (Κατάλογος Χάκερ) που «άνοιξε» στις αρχές Νοεμβρίου πέρυσι, έχει ως αντικείμενο ακριβώς να φέρει σε επαφή τους χάκερ-υπεργολάβους με υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι θέλουν να «κατεβάσουν» μια ανεπιθύμητή φωτογραφία τους από ένα δικτυακό τόπο ή να «τρυπώσουν» στις βάσεις δεδομένων κάποιας ανταγωνίστριας εταιρείας (ή ίσως και αυτής όπου οι ίδιοι εργάζονται) για να κλέψουν το πελατολόγιό της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 January 2015 - 9:30:20 UTC