Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Φωτίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει άμεσα μεταβατικό νόμο πλαίσιο για την Παιδεία
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα μπει σε κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές σε θέσεις ευθύνης
  • [03] Ρόιτερς: Η στάση των πιστωτών και το αδιέξοδο στις συνομιλίες του Παρισιού, προκάλεσαν τις εκλογές

  • [01] Θ. Φωτίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει άμεσα μεταβατικό νόμο πλαίσιο για την Παιδεία

    «Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει αμέσως ένα μεταβατικό νόμο-πλαίσιο για όλες τις βαθμίδες της Παιδείας» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στη Β' Αθήνας, Θεανώ Φωτίου. «Πρέπει να πετάξουμε στην άκρη όλο το θεσμικό συνονθύλευμα και να βάλουμε στη θέση του ένα δημοκρατικό νόμο-πλαίσιο, μεταβατικό, για να μπορέσει να συζητήσει πλέον, με όρους δημοκρατίας και ελευθερίας, όλη η κοινότητα, αλλά και κοινωνία, οι γονείς να καταλάβουν, ποιο είναι το σχέδιο μας, τι θέλουμε να κάνουμε, να δεχτούμε τις διαφορετικές τους απόψεις, τις τροπολογίες τους, τις αμφισβητήσεις τους και να καταλήξουμε σε μια σύνθεση. Γιατί αν δεν πειστούν τα υποκείμενα της Παιδείας, εννοώ διδάσκοντες και διδασκόμενοι, σε ένα σχέδιο, δεν υπάρχει αλλαγή. Θα αποκαταστήσουμε, δηλαδή, τη δημοκρατία και θα άρουμε τον φόβο» τονίζει η κ. Φωτίου.

    Η πανεπιστημιακός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «πρώτη μέριμνα μετά τον μεταβατικό νόμο-πλαίσιο είναι η λειτουργία των σχολείων. Το δεύτερο σημείο που θα κάνουμε, είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση η οποία έχει μπει μέσα στα σχολεία. Δηλ. δεν μπορεί να λιποθυμούν τα παιδιά στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές. Και γενικότερα στο Δημοτικό, θα προσπαθήσουμε να το διευρύνουμε, θα δώσουμε ένα γεύμα σε κάθε παιδί, θα εμβολιάζουμε τα παιδιά και θα αρχίσουμε να ανοίγουμε τα σχολεία σιγά σιγά το απόγευμα, όχι για να κάνουν μαθήματα, αλλά για να μπορούν να βρουν εκεί ένα αποκούμπι όλα τα παιδιά. Ο τρίτος στόχος είναι η αναδιάταξη των κονδυλίων. Ναι, τα χρήματα είναι περιορισμένα, 4,5 δισ. είναι ο προϋπολογισμός για όλο το Υπουργείο Παιδείας. Εμείς θα το αυξήσουμε κατά 10%. Θα το αυξήσουμε έστω και τώρα, άμεσα...Θα καταργήσουμε επίσης την Τράπεζα Θεμάτων και όλες αυτές τις απίθανες ανοησίες οι οποίες ταλανίζουν την κοινωνία σήμερα, αφού σας είπα ότι θα καταργήσουμε όλους τους προηγούμενους νόμους, Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλου, Λοβέρδου κλπ.».

    Η κ. Φωτίου σημειώνει ότι θα επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα μπει σε κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές σε θέσεις ευθύνης

    Το Ποτάμι δεν θα είναι σε μία κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές, ούτε σε κυβέρνηση «σούπας», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη διακαναλική συνέντευξη του κόμματός του, επισημαίνοντας ότι από τη Δευτέρα θα πρέπει να υπάρχει μια τίμια πρόταση προς τον ελληνικό λαό και να είμαστε έτοιμοι να μπούμε στα βαθιά για αλλαγές και διαπραγμάτευση.

    Είμαστε υποχρεωμένοι, είπε, να πάμε σε δεύτερο πλάνο και να συζητήσουμε υπεύθυνα την πορεία της χώρας.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε ευχολόγιο το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και αναφέρθηκε στα αντιφατικά, όπως είπε, μηνύματα που δίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει πρωτίστως ο κ. Τσίπρας.

    Εμείς, σημείωσε, έχουμε γίνει πολύ μεγάλο ρεύμα, δεν αποκλείουμε τις διαφορετικές απόψεις, αποσαφηνίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι αδιαπραγμάτευτος.

    [03] Ρόιτερς: Η στάση των πιστωτών και το αδιέξοδο στις συνομιλίες του Παρισιού, προκάλεσαν τις εκλογές

    Η ανυποχώρητη στάση των απεσταλμένων της διεθνούς τρόικας των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) στις συνομιλίες τους με την ελληνική κυβέρνηση ήταν το γεγονός, το οποίο πυροδότησε τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και την καταιγίδα στην ευρωζώνη, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς σε τηλεγράφημά του από την Αθήνα επικαλούμενο ελληνικές και ευρωπαϊκές πηγές.

    Η κατάρρευση των συνομιλιών στο Παρίσι την 26η Νοεμβρίου οδήγησε σε μια αλληλουχία γεγονότων που διήρκεσε έναν μήνα, και στην προκήρυξη των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής, κατά τις οποίες μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «ανησυχεί τους επενδυτές και τους πιστωτές εξίσου», όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα.

    Στην τεταμένη συνάντηση των αντιπροσώπων της τρόικας με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης για να συζητηθεί η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το τετραετές πρόγραμμα στήριξης ύψους 240 δισεκ. ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο, έναν χρόνο πριν από την καθορισμένη προθεσμία, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της Κομισιόν επέμειναν να γίνουν επιπλέον περικοπές των δημοσίων δαπανών ή να εξασφαλιστούν επιπλέον έσοδα στον προϋπολογισμό του 2015, σύμφωνα με πρόσωπα τα οποία ήταν παρόντα.

    Οι Έλληνες αξιωματούχοι αρνήθηκαν την επιβολή περαιτέρω μέτρων, προσθέτει το Ρόιτερς καθώς, όπως σχολιάζει το πρακτορείο, η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας «θα ήταν πολιτική αυτοκτονία».

    «Μας έδωσαν την εντύπωση πως ό,τι κι αν κάναμε, δεν θα ολοκλήρωναν την αξιολόγηση», ανέφερε στο Ρόιτερς Έλληνας αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο. «Έπειτα από αυτήν τη συνάντηση στο Παρίσι, ξέραμε πως τελείωσε» πρόσθεσε ο ίδιος Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

    Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ απέφυγαν να προβούν σε σχόλια για το ρεπορτάζ του πρακτορείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 January 2015 - 15:30:21 UTC