Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψήφο για προοδευτική κυβέρνηση, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Προφυλακιστέα η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού
  • [03] Νέα εκκαθαριστικά με μειωμένο ΕΝΦΙΑ για 54.000 ιδιοκτήτες ακινήτων
  • [04] TOTAL: Δεν βρέθηκε κάτι για εξόρυξη στα τεμάχια 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ
  • [05] Παραιτήθηκε ο ηγέτης του αντιισλαμικού κινήματος Pegida

  • [01] Ψήφο για προοδευτική κυβέρνηση, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης

    Όχι στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ναι σε ψήφο στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ- ΔΗΜΑΡ, για να προκύψει προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα, διακήρυξε ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού Φώτης Κουβέλης, στην προεκλογική συγκέντρωσή του, το βράδυ, στο ΣΙΝΕ-ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλάβει μόνος του τις τύχες τις χώρας. Αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι ένας αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η παρουσία του συνδυασμού «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά» στη Βουλή, ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα πρόγραμμα αλλαγής με ρεαλισμό και όραμα. Θέλουμε να επηρεάσουμε το πρόγραμμα και την πολιτική της νέας διακυβέρνησης», υπογράμμισε. Και πρόσθεσε ότι η προοδευτική αλλαγή δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηριχθεί στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

    «Δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που αφήνουν ανοικτή την πόρτα σε συντηρητικές πολιτικές και δεν τάσσονται υπέρ της προοδευτικής αλλαγής», είπε σ΄ άλλο σημείο προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε την τακτική συνεργασία με τη ΝΔ σε στρατηγική και ταύτισε την πολιτική σταθερότητα με τη διατήρηση του ρόλου του σε κυβερνητικά σχήματα». «Το ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα κόμμα χωρίς συνεκτικό πλαίσιο προγραμματικών ιδεών, χωρίς συγκεκριμένο λόγο για το σήμερα και για το αύριο και άρα με έλλειψη δεσμεύσεων», είπε ο Φ.Κουβέλης.

    [02] Προφυλακιστέα η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού

    Προφυλακιστέα κρίθηκε η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού και ένας ακόμη κατηγορούμενος από την ομάδα των πέντε που απολογήθηκαν σήμερα στον Ανακριτή Διαφθοράς για την μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος «νονών» που είχε έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού.

    Η δικηγόρος του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού είναι αντιμέτωπη με βαρύ κατηγορητήριο, καθώς της αποδίδεται ενεργός δράση στην εγκληματική οργάνωση, ενώ βαρύνεται επιπλέον με σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν ανθρωποκτονία και απόπειρες ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε εκρήξεις κ.α.

    Σύμφωνα με την εξαδέλφη του Βλαστού, η οποία έδωσε στοιχεία στην Αστυνομία για την δράση του «κυκλώματος νονών» , η κατηγορούμενη δικηγόρος συνδεόταν ερωτικά με τον κατάδικο εντολέα της και εμπλέκεται σε διακίνηση χρημάτων από τις εγκληματικές δραστηριότητες της ομάδας.

    Η ίδια η δικηγόρος απολογούμενη ενώπιον των ανακριτών, φέρεται να αρνείται όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

    [03] Νέα εκκαθαριστικά με μειωμένο ΕΝΦΙΑ για 54.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

    Oλοκληρώθηκε η εκκαθάριση για 54.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι με βάση τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 που υπέβαλαν ( ως 30 Δεκεμβρίου 2014) δικαιούνται έκπτωση 50% ή πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2014. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που επίσης θα καταβάλλουν μειωμένο φόρο.

    Αυτό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών όπως και ότι η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ έτους 2014, είναι πλέον διαθέσιμη στους φορολογούμενους.

    [04] TOTAL: Δεν βρέθηκε κάτι για εξόρυξη στα τεμάχια 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ

    Η γαλλική εταιρεία TOTAL σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι μόλις ολοκλήρωσε τη γεωλογική, γεωχημική και γεωφυσική έρευνα εξερεύνησης των τεμαχίων 10 και 11 στην Κυπριακή ΑΟΖ «χωρίς να βρει οτιδήποτε για εξόρυξη».

    Η εταιρεία προσθέτει ότι έχει αρχίσει συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές για πιθανό πρόγραμμα επιπλέον εξερευνήσεων στην περιοχή, χωρίς να δίδει οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες και χωρίς να αναφέρει αποχώρησή της από την Κυπριακή ΑΟΖ.

    Ωστόσο, σήμερα το πρωί ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ.

    [05] Παραιτήθηκε ο ηγέτης του αντιισλαμικού κινήματος Pegida

    Ο ηγέτης του αντιισλαμικού κινήματος Pegida, που είχε φωτογραφηθεί "α λα Χίτλερ", με μικρό μουστάκι και τα μαλλιά κολλημένα στο μέτωπό του, υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον σάλο που προκλήθηκε στη Γερμανία.

    "Ναι, παραιτούμαι από την ηγεσία" του κινήματος, είπε ο Μπάχμαν στη λαϊκή εφημερίδα Μπιλντ, μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από την εκπρόσωπο του Pegida, Κατρίν Έρτελ.

    Η προκλητική φωτογραφία δημοσιεύτηκε σε πολλές γερμανικές εφημερίδες, την ίδια ώρα που οι εισαγγελικές αρχές της Δρέσδης ανακοίνωναν ότι διεξάγουν έρευνα για τις ρατσιστικές δηλώσεις που είχε κάνει ο Μπάχμαν εναντίον των αλλοδαπών στη Γερμανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 January 2015 - 19:30:23 UTC