Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με θετικά λόγια μίλησε η Άγγελα Μέρκελ, για την πρώτη της συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Tσίπρα
  • [02] Αργότερα θα ανοίξουν σήμερα τα σχολεία σε Φλώρινα, Εορδαία και Δεσκάτη
  • [03] Το 51% των Γερμανών επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη
  • [04] Η ΕΕ θωρακίζει τη συνθήκη Σένγκεν, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι
  • [05] Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη Αλ Μπαγκντάντι, στο Ιράκ
  • [06] Φρ. Ολάντ: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία αν η συμφωνία του Μινσκ δεν τηρηθεί

  • [01] Με θετικά λόγια μίλησε η Άγγελα Μέρκελ, για την πρώτη της συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Tσίπρα

    Με θετικά λόγια μίλησε η Γερμανίδα Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, για την πρώτη της συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Η 'Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι το θέμα της Ελλάδας απασχόλησε μόνο ένα μικρό μέρος της Συνόδου Κορυφής.

    Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε: «Χαιρετηθήκαμε με πολύ φιλικό τρόπο. Του είπα είμαι έτοιμη να δουλέψουμε μαζί και ανταπέδωσε». Η Α. Μέρκελ πρόσθεσε ότι συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική επιτυχία του, σημειώνοντας: «Τώρα πρέπει να δούμε τα σημεία στα οποία θα προσπαθήσουμε να βρούμε συναινέσεις».

    Συνεχίζοντας, η 'Αγγελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα είτε θα κάνει το ταχύτερο αίτηση για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, είτε θα αποσαφηνίσει τη θέση της. Όπως είπε η Σύνοδος Κορυφής δεν ασχολήθηκε με τις λεπτομέρειες του θέματος, λέγοντας ότι γι' αυτό υπάρχει το Eurogroup και οι τρεις θεσμοί που χρηματοδότησαν το πρόγραμμα: «Εμείς δε ζητήσαμε λεπτομέρειες, ακούσαμε τις βασικές αρχές που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε.

    [02] Αργότερα θα ανοίξουν σήμερα τα σχολεία σε Φλώρινα, Εορδαία και Δεσκάτη

    Με μια ώρα καθυστέρηση, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, σήμερα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους Φλώρινας, Εορδαίας Κοζάνης και Δεσκάτης Γρεβενών.

    [03] Το 51% των Γερμανών επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

    Η υποστήριξη των Γερμανών για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Το 51% των ερωτηθέντων θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, ενώ το 41% θέλει την έξοδό της από τη νομισματική ένωση. Πριν από τρία χρόνια, στην κορύφωση της κρίσης, το 65% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει ότι επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

    [04] Η ΕΕ θωρακίζει τη συνθήκη Σένγκεν, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

    Λίγο περισσότερο από έναν μήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών ένα σχέδιο «μάχης» ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση των νέων μουσουλμάνων και στο πλαίσιο να προληφθούν νέες αιματηρές επιθέσεις. Πάντως ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναγνώρισε ότι παρά τη συμφωνία ορισμένες μεταρρυθμίσεις «θα πάρουν χρόνο». Το σχέδιο που εγκρίθηκε είναι αυτό που εκπονήθηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Ιανουαρίου στη Ρίγα της Λετονίας και διαρθρώνεται γύρω από τρεις δράσεις: Την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, τον τρομοκρατικό έλεγχο και τη διεθνή συνεργασία.

    Θα επιβάλει δε τροποποιήσεις των υφιστάμενων κανόνων και νόμων. Τα κράτη μέλη επιθυμούν να θεσπίσουν έναν αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων και των αεροδρομίων, για τους υπηκόους των 26 χωρών της ζώνης του Σένγκεν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να αναπτύξει επίσης την απαραίτητη τεχνολογία για να παρακολουθεί τις ανταλλαγές μηνυμάτων των τζιχαντιστών στα κοινωνικά δίκτυα, σε ιστοσελίδες, μπλοκ, και άλλα μέσα, ώστε να αποκρυπτογραφεί την προπαγάνδα των ισλαμιστών.

    [05] Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη Αλ Μπαγκντάντι, στο Ιράκ

    Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πήραν τον έλεγχο, μεγάλων τμημάτων της ιρακινής πόλης αλ-Μπαγκντάντι και απειλούν μια αεροπορική βάση των ΗΠΑ, όπου Αμερικανοί πεζοναύτες εκπαιδεύουν Ιρακινούς στρατιώτες δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι Ιρακινοί στρατιώτες θα μετάσχουν στις χερσαίες επιχειρήσεις που έχει προαναγγείλει η Βαγδάτη κατά των ισλαμιστών και η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους έγινε για να παρεμποδιστούν οι προσεχείς στρατιωτικές προσπάθειες εναντίον του.

    Η πόλη Αλ-Μπαγκντάντι, περίπου 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ραμάντι στην επαρχία Ανμπάρ, πολιορκείται εδώ και μήνες από τις ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες των ισλαμιστών που κατέλαβαν τεράστιες εκτάσεις του βόρειου και δυτικού Ιράκ το περασμένο έτος.

    [06] Φρ. Ολάντ: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία αν η συμφωνία του Μινσκ δεν τηρηθεί

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι θα εξεταστεί η επιβολή περαιτέρω οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία εάν η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ, για την επίτευξη της οποίας διαμεσολάβησαν η χώρα του αλλά και η Γερμανία, δεν τηρηθεί. Ο ίδιος τόνισε ωστόσο πως εάν η συμφωνία τηρηθεί, οι ευρωπαϊκές κυρώσεις πρόκειται να αρθούν προοδευτικά.

    Ο Φρανσουά Ολάντ επισήμανε επίσης ότι οι δεν πληρούνται ακόμη οι όροι προκειμένου η Γαλλία να συμφωνήσει να παραδώσει τα ελικοπτεροφόρα πλοία Mistral τα οποία έχει παραγγείλει η Μόσχα. Εάν η συμφωνία του Μινσκ δεν τηρηθεί, τότε «θα επανέλθουμε στην διαδικασία που γνωρίζετε... νέες κυρώσεις θα προστεθούν στις κυρώσεις οι οποίες επιβάλλονται ήδη», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 February 2015 - 7:30:23 UTC