Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Θεοδωράκης: «Η χώρα έχει ανάγκη από μια επαναστατική κυβέρνηση ρεαλιστών»
  • [02] Ανησυχεί η Λαγκάρντ για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
  • [03] Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης
  • [04] Αλλαγές και έκτακτα δρομολόγια πλοίων
  • [05] Έως και 30% αυξάνεται η προσέλευση στα νοσοκομεία, λόγω καρδιαγγειακών και γαστρεντερικών προβλημάτων

  • [01] Σ. Θεοδωράκης: «Η χώρα έχει ανάγκη από μια επαναστατική κυβέρνηση ρεαλιστών»

    «Αν όντως ο πρωθυπουργός πιέζεται, να βγει να το καταγγείλει, δηλώνει στη Realnews ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για τα περί πιέσεων που δέχεται ο κ Τσίπρας να διώξει τους ΑΝΕΛ και να συνεργαστεί με το Ποτάμι. Αποκαλύπτει ότι του προτάθηκε κυβερνητική συνεργασία και αρνήθηκε, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετάσχει στο μέλλον λέγοντας: «Η χώρα έχει ανάγκη από μια επαναστατική κυβέρνηση ρεαλιστών».

    «Χωρίς λαϊκιστές αλλά με ανθρώπους που γνωρίζουν. Τι θα άλλαζε αν το Ποτάμι έπαιρνε σήμερα «ένα-δύο υπουργεία»; Τίποτε δεν θα άλλαζε. Η κυβέρνηση είναι ένα συγκοινωνούν δοχείο. Δεν μπορεί ο αντιπρόεδρος να λέει «θα παραχωρήσουμε τον ΟΛΠ στους Κινέζους» και ο υπουργός να απαντάει «εγώ και οι συνδικαλιστές δεν θέλουμε τους Κινέζους. Αυτά πρέπει να λύσει ο πρωθυπουργός και δεν τα λύνει».

    Ο Στ. Θεοδωράκης απορρίπτει την ιδέα της οικουμενικής ή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο με Σαμαρά Βενιζέλο. Στο θέμα της διαπραγμάτευσης εκφράζει τον φόβο ότι η χώρα θα έχει γκρεμιστεί, αν καθυστερήσει η κυβέρνηση να κάνει τον έντιμο συμβιβασμό. Προσθέτει πως "κάθε μέρα που περνάει, η οικονομία βυθίζεται όλο και πιο πολύ.

    [02] Ανησυχεί η Λαγκάρντ για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

    Ανησυχία για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας,αλλά και για το γεγονός ότι το κόστος της κρίσης κλήθηκαν να το σηκώσουν κυρίως οι πιο φτωχοί και η μεσαία τάξη εκφράζει η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε επτά μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ανάμεσα στις οποίες και η ιταλική Λα Ρεπούμπλικα.

    «Πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά και για τον λόγο αυτό, θα χρειαστεί μεγάλο πνεύμα συνεργασίας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ προσθέτοντας: «από την μεριά μας υπάρχει πλούσιο πνεύμα συνεργασίας», αναφέρει ο ερευνητής Μοισές Ναίμ, ο οποίος πήρε την συνέντευξη. Η διευθύντρια του ΔΝΤ υπογραμμίζει επίσης ότι «πιστεύει τα όσα της είπε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα χρέη της προς τους πιστωτές, την εβδομάδα αυτή». Η συνέντευξη, σημειώνει παράλληλα, η Λα Ρεπούμπλικα, «πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, και την Πέμπτη η Ελλάδα επέστρεψε στο ΔΝΤ 450 εκατομμύρια ευρώ».

    Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τέλος, δηλώνει ότι «την ανησυχεί ιδιαίτερα το ότι το κόστος της κρίσης κλήθηκαν να το σηκώσουν κυρίως η οι πιο φτωχοί και η μεσαία τάξη» και συμπληρώνει «για τον λόγο αυτό καταβάλλαμε προσπάθεια για να αλλάξουν τα δεδομένα. Πριν, όταν μια τράπεζα ήταν σε δύσκολη κατάσταση και χρειαζόταν βοήθεια, αυτό γινόταν με τα χρήματα των πολιτών. Τώρα δημιουργήσαμε ένα σύστημα το οποίο μεταθέτει την υποχρέωση της διάσωσης στους μετόχους των χρηματοοικονομικών οργανισμών που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση».

    [03] Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης

    Στο μικρό αλλά ιστορικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης της Πλάκας, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, παρακολούθησε την Θεία Ακολουθία του Επιταφίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τησυμβίατου Περιστέρα Μπαζιάνα, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θόδωρο Μιχόπουλο. Μετά το τέλος της Ακολουθίας, ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου και αντάλλαξε ευχές με τους πιστούς που έσπευσαν να τον χαιρετίσουν.

    Σε κλίμα κατάνυξης στον μητροπολιτικό ιερό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα, παρακολούθησε την ακολουθία του Επιταφίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του. Στην τελετή χωροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακολούθησε στην συνέχεια την περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της Καλαμάτας όπου στην κεντρική πλατεία, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ανέπεμψε δέηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραμείνει στον τόπο καταγωγής του την Καλαμάτα, όπου θα παρακολουθήσει στο ναό της Υπαπαντής απόψε το βράδυ την τελετή της Ανάστασης. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, μαζί με τους συμπατριώτες του παρακολούθησε την τελετή του ιερού Επιταφίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία.Ο Πρόεδρος της ΝΔ, όπως συνηθίζει, αργότερα σήμερα θα φτάσει στο Ναύπλιο για να κάνει ανάσταση.

    [04] Αλλαγές και έκτακτα δρομολόγια πλοίων

    Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 12 δρομολόγια πλοίων αντί 8 που ήταν προγραμματισμένα. Χωρίς αλλαγή προγραμματισμού θα γίνουν τα δρομολόγια από τη Ραφήνα και το Λαύριο. Πέντε αναχωρήσεις πλοίων θα γίνουν από τη Ραφήνα και τέσσερις από το Λαύριο.

    Επίσης το «Νήσος Μύκονος» που αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι τη Σύρου, όπου παρέμενε «εγκλωβισμένο» λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτείνει το δρομολόγιό του και εκτός από την Ικαρία και τη Σάμο προσεγγίζει τους Φούρνους,τη Χίο τη Μυτιλήνη τη Λήμνο και την Καβάλα.

    Πάντως η κίνηση σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σε σχέση με πέρυσι φαίνεται να παρουσιάζει μικρή πτώση. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι οι καιρικές συνθήκες φέτος του Πάσχα δεν βοήθησαν την έξοδο των εκδρομέων καθώς υπήρξαν και πολλές ακυρώσεις. Το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

    [05] Έως και 30% αυξάνεται η προσέλευση στα νοσοκομεία, λόγω καρδιαγγειακών και γαστρεντερικών προβλημάτων

    Η απότομη αλλαγή από την περίοδο της νηστείας, όπου καταναλώνονται κυρίως φυτικά προιόντα στα πασχαλινά γεύματα, τα οποία είναι πλούσια σε πουρίνες, χοληστερόλη, κορεσμένο λίπος, τοξίνες, νάτριο μπορεί να έχει συνέπειες στην υγεία μας, όπως γαστρεντερικά προβλήματα (φουσκώματα, κοιλιακά άλγη, διάρροια, δυσπεψία), αλλά και πιο σοβαρά όπως καρδιολογικά, σύμφωνα με τον κύριο Τούτουζα. «Η αυξημένη συσσώρευση λιπαρών σε συνδυασμό με την υπερκατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου».

    Ο κ. Τούτουζας μάλιστα προτείνει και τρόπους, ώστε να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση φαγητού και αλκοόλ. Αφήστε το ψητό αρνάκι να κρυώσει, καθώς κρύο θα φάμε λιγότερο, όταν διψάμε πίνουμε νερό και όχι αλκοόλ, καταναλώνουμε άφθονη ποσότητα πράσινων λαχανικών , τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση και εξουδετερώνουν την θρομβογόνο επίδραση των λιπιδίων.

    Η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Ελευθερία Κούνα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δίνει χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσουμε το πασχαλινό τραπέζι και ταυτόχρονα να μην προσθέσουμε επιπλέον κιλά. Η κ. Κούνα προτείνει ήπια μετάβαση από την νηστεία στην κατανάλωση κρέατος. Ειδικότερα, για να μην έχουμε προβλήματα με το πεπτικό μας σύστημα είναι σημαντικό να περιοριστούμε το βράδυ της Ανάστασης μόνο στην μαγειρίτσα που προετοιμάζει τον οργανισμό για την ήπια προσαρμογή στο πλούσιο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 April 2015 - 10:30:29 UTC