Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα - Μ. Ρέντσι για το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα
  • [02] Μ. Ακιντζί-Ντ. Έρογλου στον δεύτερο γύρο
  • [03] Επεισοδιακό το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωνσταντινούπολης
  • [04] Καρό σημαία για τον Λιούις Χάμιλτον στο γκραν πρι του Μπαχρέιν
  • [05] Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα - Μ. Ρέντσι για το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι είχε πριν από λίγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στο νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο και εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρόταση Ρέντσι για σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

    [02] Μ. Ακιντζί-Ντ. Έρογλου στον δεύτερο γύρο

    Νέες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό στα κατεχόμενα φαίνεται ότι δρομολογούν τα αποτελέσματα της σημερινής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου της ούτω καλούμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου" (ΤΔΒΚ). Με καταμετρημένο το 62% των ψήφων ο Μουσταφά Ακιντζί θα περάσει στον δεύτερο γύρο και θα αναμετρηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

    Η διαφορά τους είναι πολύ μικρή καθώς ο Έρογλου συγκεντρώνει 28% και ο Ακιντζί 26,5%. Η Σιμπέλ Σιμπέρ συγκεντρώνει 22% και ο Κουντρέτ Οζερσάι 21%. Στα γραφεία των κκ Έρογλου και Ακιντζί έχουν συγκεντρωθεί οπαδοί τους που πανηγυρίζουν. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

    [03] Επεισοδιακό το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωνσταντινούπολης

    Ολοκληρώνεται απόψε το 34ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωνσταντινούπολης (4-19 Απριλίου) που έμελλε να είναι από τα πιο επεισοδιακά των τελευταίων ετών. Οι αρχές στις 11 Απριλίου είχαν ζητήσει να μη γίνει η προβολή ταινίας με θέμα τη ζωή στο στρατόπεδο του ΡΚΚ, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Φεστιβάλ να ακυρώσει τους διαγωνισμούς για τις τουρκικές και ξένες ταινίες, καθώς και την τελετή λήξης. Στο Φεστιβάλ συμμετείχε και η Μαργαρίτα Μαντά με την ταινία της «Για Πάντα» η οποία προβλήθηκε στις 13,14 και 16 Απριλίου. Στις 11 Απριλίου το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού γνωστοποίησε στη διοίκηση του Φεστιβάλ ότι με βάση τον Κανονισμό περί αξιολόγησης και ταξινόμησης κινηματογραφικών ταινιών, μπορούν να προβάλλονται μόνο ταινίες οι οποίες έχουν καταχωρηθεί. Κάτι που δεν είχε συμβεί στην περίπτωση της ταινίας «Μπακούρ» των Τούρκων σκηνοθετών Τσαγιάν Ντεμιρέλ και Ερτουγρούλ Μαβίογλου. Η ταινία είχε για θέμα τη ζωή στο στρατόπεδο του ΡΚΚ στο Κάντιλ του Βορείου Ιράκ. Στις 13 Απριλίου η διοίκηση του Φεστιβάλ ακύρωσε το διαγωνισμό και την τελετή λήξης, ενώ 22 σκηνοθέτες απέσυραν τις ταινίες τους από το Φεστιβάλ. Την ίδια μέρα περίπου 100 κινηματογραφιστές, μεταξύ των οποίων ήταν και ο γνωστός Τούρκος σκηνοθέτης Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν, με ανοιχτή επιστολή τους καταδίκασαν την «αξιοποίηση του εν λόγω Κανονισμού ως εργαλείου λογοκρισίας».

    [04] Καρό σημαία για τον Λιούις Χάμιλτον στο γκραν πρι του Μπαχρέιν

    Ο Λιούις Χάμιλτον πέτυχε την τρίτη νίκη του στους τέσσερις φετινούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ενα, καθώς είδε πρώτος την καρό σημαία και στο γκραν πρι του Μπαχρέιν. Ο Βρετανός οδηγός της Μερτσέντες και κάτοχος του τίτλου άφησε στη δεύτερη θέση τον Φινλανδό Κίμι Ράικονεν με Φεράρι, ο οποίος έκανε εξαιρετικό αγώνα και προσπέρασε στον προτελευταίο γύρο τον Γερμανό Νίκο Ρόσμπεργκ με τη δεύτερη Μερτσέντες, που περιορίστηκε στην τρίτη θέση.

    [05] Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

    Βαθμούς κι εντυπώσεις μοιράσθηκαν Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα, αφήνοντας ανοικτή την υπόθεση συμμετοχή στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, καθώς στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Περιστέρι. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 13ο λεπτό με τον Τσάβες και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 84` με «κεραυνό» του Πίτου Γκαρσία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 April 2015 - 18:30:23 UTC