Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μιχελάκης: Η ΝΔ να καταδικάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΚ
  • [02] Στην Πελοπόννησο προετοιμάζονται τα πρώτα πιλοτικά κτηνοτροφικά πάρκα
  • [03] Μια δωρεάν διανυκτέρευση προσφέρουν τα ξενοδοχεία της Αίγινας ενόψει Πρωτομαγιάς
  • [04] Ψήφισμα της ΚΕΔΕ στο προεδρείο της Βουλής και αρχηγούς κομμάτων για την ΠΝΠ
  • [05] Κατάινεν: Ο ιδιωτικός τομέας να κινηθεί για την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου επενδύσεων
  • [06] Βαρουφάκης: Όχι σε μειώσεις επικουρικών
  • [07] Eurogroup: Θετικές ενδείξεις, αλλά και μεγάλες διαφορές
  • [08] Μεγάλα ζευγάρια στα ημιτελικά του Champions League

  • [01] Μιχελάκης: Η ΝΔ να καταδικάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΚ

    Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ περί grexit ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

    Σε δηλώσεις του ο κ . Μιχελάκης κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να τις αποδοκιμάσει άμεσα.

    Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ο κ. Βεμπερ είπε ότι οι συζητήσεις σχετικά με το grexit έχουν ενταθεί. Πρόσθεσε ότι «η εκτίμηση ότι το grexit είναι ρεαλιστική επιλογή δυστυχώς είναι ορθή» και εκτίμησε ότι «η Ελλάδα θα λάβει οικονομική βοήθεια μόνο αν κάνει μόνη της προσπάθεια» καθώς επίσης ότι «ολόκληρη η ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας και ότι δεν είναι απομονωμένη η Γερμανία αλλά η Ελλάδα».

    [02] Στην Πελοπόννησο προετοιμάζονται τα πρώτα πιλοτικά κτηνοτροφικά πάρκα

    Σε περιοχές την Πελοποννήσου διαφαίνεται πως θα δημιουργηθούν τα πρώτα πιλοτικά κτηνοτροφικά πάρκα, από νέους αγρότες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στην κτηνοτροφίαμε πιστοποιημένα προϊόντα ποιότητας.

    Η Κυπαρισσία, η Ερμιονίδα και ο Άγιος Ιωάννης Κορινθίας, είναι οι περιοχές που θα δημιουργηθούν τα πρώτα πιλοτικά κτηνοτροφικά πάρκα .

    Ως κτηνοτροφικό πάρκο ορίζεται μία περιοχή ευκόλως προσβάσιμη από τους κτηνοτρόφους, στην οποία θα εγκατασταθούν αιγοπροβατοστάσια με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα δεξαμενές πρόψυξης γάλακτος, αποθήκες ζωοτροφών και τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους, κατοικία για τους κτηνοτρόφους, ακόμα και γραφείο για τον γεωπόνο και τον κτηνίατρο που θα παρακολουθούν το ζωικό κεφάλαιο.

    [03] Μια δωρεάν διανυκτέρευση προσφέρουν τα ξενοδοχεία της Αίγινας ενόψει Πρωτομαγιάς

    Μία δωρεάν διανυκτέρευση προσφέρουν τα ξενοδοχεία της Αίγινας για τους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 20 ξενοδοχεία της Αίγινας πήραν την πρωτοβουλία να προσφέρουν μια δωρεάν διανυκτέρευση στο νησί της Αίγινας την Πέμπτη 30 Απριλίου διευκολύνοντας τους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς.

    Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε καθώς η απεργία της Παρασκευής 1ης Μαΐου δεν επιτρέπει στα επιβατικά πλοία να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά για το νησί του Αργοσαρωνικού. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν διανυκτέρευση στους εκδρομείς που θα επισκεφτούν το νησί από την Πέμπτη 30 Απριλίου.

    [04] Ψήφισμα της ΚΕΔΕ στο προεδρείο της Βουλής και αρχηγούς κομμάτων για την ΠΝΠ

    Ο κ. Πατούλης, μέλη του προεδρείου της ΚΕΔΕ και δήμαρχοι από όλη τη χώρα επέδωσαν στο προεδρείο της Βουλής και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων ψήφισμα και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις τους σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που υποχρεώνει όλους τους ΟΤΑ να δώσουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «ο διάλογος μπορεί να βοηθήσει να αποτραπεί η συνταγματική εκτροπή», σημειώνοντας ότι η συνάντηση που περιμένει να έχει με τον πρωθυπουργό, αλλά και η συζήτηση στην Ολομέλεια, «μπορεί να βρει λύση για εθνικούς λόγους».

    Παράλληλα, ανέφερε ότι «η αυτοδιοίκηση πάντα βοηθούσε και θα βοηθήσει και θα παρακολουθήσουμε την Ολομέλεια της Βουλής και ότι άλλο χρειαστεί θα το κάνουμε. Συνεχίζουμε, και θα δικαιωθούμε».

    [05] Κατάινεν: Ο ιδιωτικός τομέας να κινηθεί για την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου επενδύσεων

    Ο κ. Κατάινεν ενημέρωσε τις κοινοβουλευτικές επιτροπές Ευρωπαϊκών, Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, για το νέο επενδυτικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την προώθηση επενδύσεων, ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα επόμενα τρία χρόνια.

    Όπως υποστήριξε, κλείνοντας την ενημέρωση στους βουλευτές, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του διαπιστώνει θετικές προοπτικές συνεργασίας και προώθησης επενδύσεων.

    «Υπάρχουν θετικά σημεία και ευκαιρίες σε αυτήν τη χώρα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη για επένδυση στις κοινωνικές υποδομές, την ενέργεια και σε άλλους τομείς. Ας προσπαθήσουμε και ας βρούμε λύσεις» είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [06] Βαρουφάκης: Όχι σε μειώσεις επικουρικών

    Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς και ότι οι διαφορές θα γεφυρωθούν, διατύπωσε ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη λήξη του άτυπου Eurogroup.

    «Εκφράστηκε από όλους η βούληση να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά και ανησυχία για την καθυστέρηση ενόψει των χρονικών περιορισμών που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας.

    Ανέφερε, επίσης, ότι διαπιστώθηκε σαφέστατη πρόοδος και σύγκλιση στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, επισημάνθηκε η ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών και συζητήθηκαν οι έως τώρα διαφορές που δεν έχουν γεφυρωθεί.

    Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Eurogroup, στην απαίτηση των θεσμών για άμεση μείωση των επικουρικών συντάξεων, «κάτι το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης». Είπε, επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ενώ διατύπωσε διαφορές όσον αφορά την απαίτηση πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια.

    [07] Eurogroup: Θετικές ενδείξεις, αλλά και μεγάλες διαφορές

    Ολοκληρώθηκε η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ που διεξήχθη στη Ρίγα της Λετονίας.

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι « αυτές τις τελευταίες εβδομάδες έγιναν εντατικές συνομιλίες. Υπάρχουν θετικές ενδείξεις, αλλά και διαφορές πολύ μεγάλες για να καλυφθούν».

    Ο επικεφαλής της ομάδας των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης συμπλήρωσε ότι, « γνωρίζουμε όλοι ότι ο χρόνος πιέζει. Υπήρξε πολύς χαμένος χρόνος», επιρρίπτοντας την ευθύνη γι' αυτό "κυρίως" στις ελληνικές αρχές.

    Εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να λάβει τις αποφάσεις που απαιτούνται για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι από τη στιγμή που θα κλείσουν οι έν εξελίξει διαβουλεύσεις, θα αρχίσουν οι συνεννοήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τον Ιούνιο, όποτε λήγει η τετράμηνη παράταση που δόθηκε τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα.

    «Το μήνυμά μας είναι πολύ σαφές, πρέπει να επιταχύνουμε ήδη από σήμερα, να εντείνουμε τις προσπάθειες και δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μια Ελλάδα σταθερή και αγκυροβολημένη στην ευρωζώνη» τόνισε από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις.

    Το επόμενο ραντεβού της ευρωζώνης θα είναι στις 11 Μαΐου στις Βρυξέλλες, όπως υπενθύμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, διαψεύδοντας τις φήμες περί ενδεχόμενης συνεδρίασης του Eurogroup πριν από τη ημερομηνία αυτή.

    [08] Μεγάλα ζευγάρια στα ημιτελικά του Champions League

    Έγινε το μεσημέρι στην Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Champions League.

    Η κληρωτίδα «αποφάσισε» τα δυο ζευγάρια από τα οποία θα προκύψουν οι δυο αντίπαλοι για τον μεγάλο τελικό.

    Στον πρώτο ημιτελικό θα αναμετρηθούν Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα και στον δεύτερο Ρεάλ Μαδρίτης- Γιουβέντους.

    Όσον αφορά στο Γιουρόπα Λιγκ, η Ντνίπρο θα αντιμετωπίσει την φιλόδοξη Νάπολι, ενώ στο δεύτερο ζευγάρι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους Σεβίλλη και Φιορεντίνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 April 2015 - 12:30:24 UTC