Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστή από Δευτέρα και για πέντε ημέρες η σήραγγα Στέρνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο
  • [02] Γιούνκερ: Η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει τρία δισ. ευρώ
  • [03] Το 80% των Γάλλων δεν θέλουν να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Φρανσουά Ολάντ
  • [04] Ανοίγει το θέμα των επανορθώσεων η καγκελάριος Μέρκελ

  • [01] Κλειστή από Δευτέρα και για πέντε ημέρες η σήραγγα Στέρνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο

    Κλειστή θα είναι την προσεχή εβδομάδα η σήραγγα Στέρνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, επί του αυτοκινητοδρόμου Τριπόλεως - Κορίνθου, λόγω εκτέλεσης προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία.

    Συγκεκριμένα η σήραγγα θα είναι κλειστή από την Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου. Καθ' όλη την διάρκεια που θα είναι κλειστή η σήραγγα, η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο, θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοιχτή οδό εκτός σήραγγας.

    [02] Γιούνκερ: Η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει τρία δισ. ευρώ

    Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, παρά τη σημαντική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

    Όπως δε μεταδίδει η Deutsche Welle σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιούνκερ στην Rheinische Post η ελληνική κυβέρνηση «μπορεί να λάβει μόνο αυτή τη χρονιά έως και τρία δισ. ευρώ», τα οποία όπως είπε «σε διαφορετική περίπτωση -και χωρίς ορθή υποβολή αίτησης- θα μπορούσαν να χαθούν».

    Ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ εξήρε το έργο της Task Force που συστάθηκε πριν από περίπου ένα μήνα υπό τη διεύθυνση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις προκειμένου «να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση ώστε να εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπάρχοντες πόρους της ΕΕ».

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφερόμενος στο επενδυτικό πρόγραμμα «Σχέδιο Γιούνκερ», τόνισε ότι με αυτό επιδιώκεται η προσέλκυση επενδύσεων συνολικού ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε με βάση το τρίπτυχο «δημοσιονομικής υπευθυνότητας, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων» να καταστεί δυνατή η κάλυψη ενός επενδυτικού κενού εκατοντάδων δισ. ευρώ στην Ευρώπη, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης.

    [03] Το 80% των Γάλλων δεν θέλουν να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Φρανσουά Ολάντ

    Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των Γάλλων δεν θα επιθυμούσαν ο Φρανσουά Ολάντ να είναι εκ νέου υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2017.Η άρνηση των ψηφοφόρων προκαλείται από τις κάκιστες επιδόσεις στον τομέα της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε ενόψει της τρίτης επετείου παραμονής του στην εξουσία αργότερα μέσα στο μήνα.

    Η δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε το ινστιτούτο CSA για λογαριασμό της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Atlantico, έδειξε ότι το 81% των ερωτηθέντων βλέπουν "αρνητικά" τη θητεία του Ολάντ στην εξουσία.

    Ο Ολάντ έχει επιτύχει την αύξηση του ποσοστού δημοτικότητάς του έπειτα από τους χειρισμούς του των επιθέσεων στο Παρίσι τον Ιανουάριο με το 32% των ερωτηθέντων σήμερα να εκτιμά ότι διαθέτει προεδρικές ικανότητες, όπως θάρρος και αποφασιστικότητα.

    Ο Γάλλος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι δεν θα επιδιώξει νέα θητεία το 2017 αν το ποσοστό της ανεργίας δεν έχει μειωθεί αισθητά μέχρι τότε.

    [04] Ανοίγει το θέμα των επανορθώσεων η καγκελάριος Μέρκελ

    Την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας κατά τον Β? Παγκόσμιο Πόλεμο αναγνώρισε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δείχνοντας κατανόηση για τα ανοικτά τραύματα που άφησε εκείνη η περίοδος στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες σύμφωνα με την Deutsche Welle,

    Λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση 70 ετών από τη λήξη του Β? Παγκοσμίου Πολέμου στις 8 Μαΐου, η Γερμανίδα καγκελάριος, προειδοποίησε όσους επιθυμούν να τραβήξουν μία διαχωριστική γραμμή με το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας.

    Σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξή της έστειλε σαφές μήνυμα κατά της λήθης, υπογραμμίζοντας ότι κάτω από την Ιστορία «δεν υπάρχει οριστική διαχωριστική) γραμμή».

    «Εμείς, οι Γερμανοί, έχουμε σε αυτό το ζήτημα μία ιδιαίτερη ευθύνη να αντιμετωπίζουμε με προσοχή, ευαισθησία και επίγνωση τα όσα προκαλέσαμε την περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού», επισήμανε η Άγγελα Μέρκελ, λαμβάνοντας υπόψη και τις συζητήσεις γύρω από τα ελληνικά αιτήματα για καταβολή πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία.

    «Βεβαίως είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι, για παράδειγμα, δεν έχουμε μόνο τη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά και με πολλές άλλες χώρες», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι θα είναι για την ίδια «μία πολύ σημαντική στιγμή» όταν θα μεταβεί στις 10 Μαΐου στη Μόσχα, όπου θα καταθέσει «από κοινού με το Ρώσο πρόεδρο στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών».

    Ένα 24ωρο πριν και ο πρόεδρος της Γερμανίας Γ. Γκάουκ εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Αθήνας σχετικά με την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα, ακόμα και αν το Βερολίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτά τα αιτήματα.

    Διαβάστε επίσης

    Θετικά βλέπει το θέμα των επανορθώσεων προς την Ελλάδα ο πρόεδρος της Γερμανίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 May 2015 - 16:30:25 UTC