Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μια συμφωνία που μπορεί να την υπογράψει η κυβέρνηση, μπορεί να περάσει και από το κόμμα» τονίζε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] «Αλλαγή πολιτικής και συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία» ζητά από την κυβέρνηση ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] Επιθυμία του Βερολίνου παραμένει, η Ελλάδα να είναι στην Ευρωζώνη, είπε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • [04] Δ.Παπαδημούλης: «Αν η συμφωνία περάσει με ψήφους της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες»
  • [05] Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο τέσσερα άτομα που επιχειρούσαν να πωλήσουν Κούρο ανεκτίμητης αξίας
  • [06] Ξαφνική θετική αλλαγή στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας
  • [07] Ο Σόιμπλε επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά την ταχεία σύναψη συμφωνίας με την Αθήνα
  • [08] Ο χρόνος τελειώνει αλλά δεν υπάρχει τελεσίγραφο
  • [09] Πωλείται έναντι 100 εκατ. δολαρίων η «Neverland» το ράντσο του Μάικλ Τζάκσον

  • [01] «Μια συμφωνία που μπορεί να την υπογράψει η κυβέρνηση, μπορεί να περάσει και από το κόμμα» τονίζε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

    Στη μεγάλη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία, αναφέρθηκε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Θέλω να είμαι πολύ καθαρός. Κανέναν δεν εκπλήσσει ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Και μέχρι σήμερα έχουμε συζητήσει αναλυτικά στα όργανα του κόμματος όλη την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και έχουμε περιγράψει τα όρια που μπορούν να είναι ανεκτά και εντός της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει», ανέφερε ο κ. Κορωνάκης.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Οι κόκκινες γραμμές μας, δεν αποτελούν κάποια δική μας ιδεοληψία, αλλά αποτελούν τον όρο για να μπορέσει αυτή η συμφωνία που θα κλείσουμε να είναι πολιτικά αντίστοιχη με την εντολή που έχουμε πάρει».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σημείωσε επίσης ότι «μια συμφωνία που θα σέβεται αυτές τις κόκκινες γραμμές, δηλαδή μια συμφωνία που θα μπορεί να την υπογράψει και η ίδια η κυβέρνηση, θα μπορεί να περάσει και μέσα από το κόμμα».

    [02] «Αλλαγή πολιτικής και συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία» ζητά από την κυβέρνηση ο Αντ. Σαμαράς

    Αλλαγή πολιτικής και συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία, έστω και την τελευταία στιγμή, ζητά από την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς.

    Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για τη στρατηγική που ακολουθεί απέναντι στους εταίρους, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση εμφανίζει τις δικές της θέσεις ως τελική συμφωνία και έτσι αποσταθεροποιεί συνεχώς και την οικονομία της Ελλάδας και τη διαπραγματευτική της θέση».

    Κάνει, επίσης, λόγο για «υποτιθέμενη διαπραγμάτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όπως λέει, «ξεκίνησε ως έπος για να καταλήξει σε φαρσοκωμωδία», τονίζοντας τονίζει πως η επί της ουσίας διαπραγμάτευση άρχισε μόλις πριν λίγες μέρες, και κατηγορεί την κυβέρνηση πως είχε υπερτιμήσει την πολιτική διαπραγμάτευση, και πως έχασε χρόνο «με ανοησίες», όπως λέει χαρακτηριστικά.

    Ακόμη, πρόεδρος της ΝΔ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ πως σε όλες τις μεγάλες δυσκολίες που είχε περάσει η κυβέρνηση του ήταν απέναντι και θέτει και πάλι το θέμα της μεγάλης συνεννόησης για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα.

    «Προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση ώστε να αλλάξει πολιτική η χώρα. Μεγάλη συνεννόηση για να βγουν εκείνοι από τα ολοφάνερα αδιέξοδα τους, για να βγει η Ελλάδα από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει» τονίζει ο κ. Σαμαράς.

    [03] Επιθυμία του Βερολίνου παραμένει, η Ελλάδα να είναι στην Ευρωζώνη, είπε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος

    Η επιθυμία της γερμανικής κυβέρνησης και της καγκελαρίου Μέρκελ παραμένει αυτή που ήταν, η Ελλάδα να μείνει μέρος της Ευρωζώνης. Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ περί Grexit και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε εικασίες.

    Σε ό,τι αφορά δε την δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ ότι «οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να δώσουν στην Ελλάδα λίγο αέρα για να αναπνεύσει», ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι από την πλευρά των Θεσμών - και με αυτόν τον τρόπο και των ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας - έχει πάντα επιδειχθεί ευελιξία και έχουν ληφθεί μέτρα για να βοηθηθεί η Ελλάδα.

    «Τώρα θα πρέπει να αφήσουμε τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση να κάνουν τις επόμενες ημέρες τη δουλειά τους και ελπίζουμε όλοι να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

    [04] Δ.Παπαδημούλης: «Αν η συμφωνία περάσει με ψήφους της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες»

    Την εκτίμηση ότι η διαπραγμάτευση οδεύει προς ολοκλήρωση διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Η αίσθηση που έχω είναι ότι κορυφώνεται η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Απομένουν διαφορές, υπάρχουν ισχυρές συγκλίσεις που σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα και οι διαφορές που παραμένουν, σε κεφάλαια που είναι γνωστά και ανακοινωμένα από τον πρωθυπουργό, επανειλημμένα, είναι γεφυρώσιμες. Είναι υπερβάσιμες, αρκεί όλες οι πλευρές να δείξουν αυτήν τη διάθεση έμπρακτα και όχι μόνο ρητορικά. Και για να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας, χρειάζεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι πολιτικοί ηγέτες στο κορυφαίο επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν να γεφυρωθούν μόνο με δουλειά τεχνοκρατών» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι χρειάζεται εντατικοποίηση, σχετική ευελιξία και εξυπνάδα, ενώ εκτίμησε ότι κανείς δεν θα αναλάβει το κόστος μίας τεράστιας ζημιάς για μία διαφορά ενός ή ενάμισι δισ.

    Οκ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι ακόμα και στην περίπτωση που η συμφωνία περάσει με ψήφους βουλευτών από κόμματα της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες.

    «Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με εντολή και ορίζοντα τετραετίας. Δεν έχει κανένα λόγο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να προκαλέσει εκλογές. Τέτοιο θέμα μπορεί να εγερθεί αν φέρει η κυβέρνηση κι ο πρωθυπουργός, με την έγκριση του κόμματος, μία συμφωνία και δεν εξασφαλιστεί η δεδηλωμένη κυβερνητική πλειοψηφία στην υποστήριξή της. Σε μία τέτοια περίπτωση, ακόμα κι αν περάσει η συμφωνία με ψήφους βουλευτών από κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά τη γνώμη μου, ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο τέσσερα άτομα που επιχειρούσαν να πωλήσουν Κούρο ανεκτίμητης αξίας

    Αρχαίο ειδώλιο Μεσομινωικής περιόδου ανεκτίμητης αξίας, που απεικονίζει ένα Κούρο, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε στη Σητεία Λασιθίου όπου και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιχειρούσαν να το πωλήσουν έναντι του ποσού 1 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για ειδώλιο, ύψους 30 cm, που απεικονίζει ένα Κούρο σε στάση λατρείας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του το καθιστούν μοναδικό εύρημα του είδους του, στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης και ο διευθυντής της Αστυνομίας Λασιθίου, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Περράκη σε σημερινές ανακοινώσεις τους στον Αγιο Νικόλαο αναφέρθηκαν στην υπόθεση για την οποία συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 35, 41, 35 και 41 ετών.

    Όπως προέκυψε, οι δύο 35χρονοι και ο ένας 41χρονος, είχαν στην κατοχή τους το αρχαίο ειδώλιο, το οποίο διέθεταν για πώληση. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ο 35χρονος να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκε μέσα σε αυτό και κατασχέθηκε αρχαίο χάλκινο. Παράλληλα, συνελήφθηκαν και οι άλλοι τρεις οι οποίοι επέβαιναν σε δύο Ι.Χ. φορτηγά.

    [06] Ξαφνική θετική αλλαγή στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας

    Ξαφνική, θετική αλλαγή στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, σημειώθηκε στο Brussels Group.

    Σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών «απομένουν ελάχιστα στοιχεία στα οποία πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να υπάρξει συμφωνία».

    Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν να κάνουν με θέματα φορολογίας των ακινήτων και με το ύψος των συντελεστών του ΦΠΑ.

    Εξ άλλου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Ισπανική εφημερίδα El Mundo, παρέμβαση ώστε να υπάρξει πρόοδος και να κλείσει η συμφωνία, έκανε σήμερα η καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ.

    [07] Ο Σόιμπλε επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά την ταχεία σύναψη συμφωνίας με την Αθήνα

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οικοδεσπότης της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Επτά (G7) στη Δρέσδη, δήλωσε ότι οι «θετικές ανακοινώσεις» της ελληνικής κυβέρνησης «δεν αντανακλούν πλήρως» την πρόοδο των συνομιλιών της Αθήνας με τους πιστωτές της.

    Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο γερμανός υπουργός δήλωσε πως «το πρόγραμμα παρατάθηκε έως το τέλος Ιουνίου. Εάν δεν υπάρξει κάτι άλλο, εκπνέει τότε. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει σε τεχνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα εκπνέει στο τέλος Ιουνίου».

    [08] Ο χρόνος τελειώνει αλλά δεν υπάρχει τελεσίγραφο

    Οι διαβουλεύσεις αποδίδουν και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής, σημείωσαν ελληνικές πηγές μετά τις συνομιλίες στο Brussels Group και τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματούχος των Βρυξελλών ανέφερε ότι «ο χρόνος πιέζει», σημειώνοντας πάντως ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης.

    Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι δεν υφίσταται καμία προθεσμία καθιστώντας, ωστόσο, σαφές ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά.Στο ίδιο μήκος κύμματος και ηΑνίκα Μπράιτχαρτ,εκπρόσωπος του Επιτρόπου Μοσκοβισί, η οποία ανέφερε ότι οισυζητήσεις στο Brussels Group συνεχίζονται, αλλά δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο ως προς τη λήξη των εργασιών του,

    Από την πλευρά τουο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της Διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε γερμανική εφημερίδα, τόνισε ότι το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο εργάζονται και οι τρεις θεσμοί είναι ένα, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη

    Οι συνομιλίες του Brussels Group, καθώς και η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης οι οποίες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες θα επαναληφθούν από σήμερα επίσης τις απογευματινές ώρες.

    Ελληνικές πηγές, ανέφεραν ότι σήμερα το πρωί υπήρξαν τεχνικού χαρακτήρα διαβουλεύσεις, σε διάφορα επίπεδα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι διαβουλεύσεις αφορούν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ, η δημόσια διοίκηση, οι διαδικασίες είσπραξης των κρατικών εσόδων, ζητήματα που άπτονται του συνταξιοδοτικού και άλλα θέματα.

    [09] Πωλείται έναντι 100 εκατ. δολαρίων η «Neverland» το ράντσο του Μάικλ Τζάκσον

    Το ράντσο του Μάικλ Τζάκσον στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, το γνωστό Neverland, πωλείται έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

    Η έκταση 11 τετραγωνικών χιλιομέτρων κάποτε φιλοξενούσε στους χώρους της έναν ζωολογικό κήπο, ένα λούνα παρκ, πυροσβεστικό σταθμό, 22 κτίρια, ανάμεσά τους μία κεντρική κατοικία με έξι κρεβατοκάμαρες, μία κινηματογραφική και μία θεατρική αίθουσα, ξενώνες, πισίνα, γήπεδο του μπάσκετ και γήπεδο του τένις.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ζώα που φιλοξενούνταν στον ζωολογικό κήπο μεταφέρθηκαν αλλού με εξαίρεση ένα λάμα.

    Σήμερα διασώζονται λιγοστά από τα κτίρια που υπήρχαν στο ράντσο. Ωστόσο, έχει διατηρηθεί το ρολόι από λουλούδια που σχηματίζει τη λέξη Neverland και ο σιδηροδρομικός σταθμός που είχε κατασκευαστεί έπειτα από αίτημα του τραγουδιστή.

    Ο αποκαλούμενος «βασιλιάς της ποπ» αγόρασε την έκταση το 1987 έναντι 19,5 εκατ. δολαρίων, αλλά δυσκολεύτηκε να τη συντηρήσει οικονομικά. Το 1988 εγκαταστάθηκε εκεί, όπου παρέμεινε για 15 χρόνια. Το 2006, το ράντσο έκλεισε για το κοινό καθώς ο Τζάκσον δεν μπορούσε πλέον να πληρώνει το προσωπικό του και την ασφάλεια της έκτασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 May 2015 - 12:30:25 UTC