Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε επικουρικές και σε βασικές συντάξεις
  • [02] Η μπάλα πλέον στο γήπεδο της ΕΕ και του ΔΝΤ, δηλώνει ελληνική κυβερνητική πηγή
  • [03] Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο
  • [04] Νέα αύξηση του ΕLA προς τις ελληνικές τράπεζες
  • [05] Σίγουρος ο Μοσκοβισί ότι θα υπάρξει συμφωνία
  • [06] Ο γερμανός ΥΠΕΞ Στάινμαϊερ ζητά συμβιβασμούς από την Αθήνα
  • [07] Μέρκελ: Υπάρχει ακόμα χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας με την Αθήνα
  • [08] Αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών
  • [09] Εκοιμήθη ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλονιάς Γεράσιμος
  • [10] Αναβάλλεται η συναυλία - αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη
  • [11] Τσίπρας: Στόχος μια βιώσιμη συμφωνία
  • [12] Δημ. Παπαδημούλης: Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας από το γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα
  • [13] Συνολική και βιώσιμη συμφωνία με την Ελλάδα, ζητά ο Ολάντ
  • [14] «Να προστατεύσει τους αδύναμους» σε Γερμανία και Ελλάδα ζητεί ο Γκάμπριελ από τη Μέρκελ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε επικουρικές και σε βασικές συντάξεις

    «Αυτό που προσδιορίζει τις πιθανότητες (να υπάρξει συμφωνία) είναι η σταθερή προσπάθεια της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πατρίδας μας και να επιτευχθεί μία κοινά αποδεκτή συμφωνία, αυτό που κάναμε όλο αυτό το διάστημα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης.

    Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «έχουν γίνει αρκετά βήματα» και συμπλήρωσε: «Έχουμε φτάσει, λοιπόν, σε αυτή την ώρα, όπου η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα πρέπει και αυτή να δείξει αν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών. Το αδιέξοδο έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι δεν θα είναι μόνο για τη μία πλευρά, θα είναι και για τις δύο πλευρές. Θεωρώ ότι αυτό θα είναι που θα οδηγήσει σε ωριμότερες σκέψεις και στην επίτευξη μίας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας. Ναι... θα πρυτανεύσει η λογική».

    Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Δεν θα υπάρξει καμία μείωση, είτε σε επικουρικές, είτε σε βασικές συντάξεις. Αυτό είναι, θεωρώ, το βασικό από μας σταθερό σημείο και να το θεωρήσετε ως δεδομένο. Τουλάχιστον σε σχέση με τις δικές μας επιδιώξεις».

    [02] Η μπάλα πλέον στο γήπεδο της ΕΕ και του ΔΝΤ, δηλώνει ελληνική κυβερνητική πηγή

    Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της ΕΕ και του ΔΝΤ δήλωσε ελληνική κυβερνητική πηγή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς σημειώνοντας ότι η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύει την προθυμία της Αθήνας να καταλήξει σε συμφωνία.

    Νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε ότι προϋπόθεση για να λάβουν μια απόφαση οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και οι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής που θα ακολουθήσει είναι να έχουν συμφωνήσει πρώτα τα όργανα των Θεσμών.

    [03] Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο

    Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να προεξοφλούν συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, εν μέσω σημαντικής βελτίωσης του κλίματος και στην αγορά ομολόγων.

    Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:30 διαμορφώνεται στις 737,34 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 7,28%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 744,87 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 8,37%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 43,15 εκατ. ευρώ.

    [04] Νέα αύξηση του ΕLA προς τις ελληνικές τράπεζες

    Στην αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Εκτακτης Ρευστότητας (ELA) προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της αύξησης. Ωστόσο συμφωνά με πληροφορίες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την κατάσταση όποτε κριθεί αναγκαίο.

    [05] Σίγουρος ο Μοσκοβισί ότι θα υπάρξει συμφωνία

    Την πεποίθηση ότι «σήμερα το βράδυ θα έχουμε συμφωνία» εξέφρασε σήμερα το πρωί ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στο ραδιόφωνο Europe1, λίγο πριν αναχωρήσει από το Παρίσι για τις Βρυξέλλες.

    «Μέρα κρίσιμη, αποφασιστική και ζωτική, είναι η σημερινή, για την τύχη της Ελλάδας και για την τύχη του ευρώ, πάνε και τα δυο μαζί» δήλωσε.

    Στο ερώτημα εάν σήμερα βράδυ θα έχουμε συμφωνία, απάντησε : « Το πιστεύω και κυρίως θεωρώ ότι το οφείλουμε, γιατί αυτά που διακυβεύονται είναι συγχρόνως το μέλλον της Ελλάδας αλλά και του ευρώ. Έχουμε φθάσει σε ένα απολύτως αποφασιστικό σημείο».

    Δήλωσε παράλληλα ότι ο ίδιος έχει «την αισιοδοξία της θέλησης» και ότι σήμερα «οι πάντες διακατέχονται από την πολιτική θέληση να προστατευθεί το ευρώ» και «να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε η πολεμική αυτή να λήξει με αμετάκλητο τρόπο» υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί .

    [06] Ο γερμανός ΥΠΕΞ Στάινμαϊερ ζητά συμβιβασμούς από την Αθήνα

    Συμβιβασμούς από την Αθήνα ζητά ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βάλτερ Στάινμαιερ όπως μεταδίδει το δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) από το Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με το γερμανικό ραδιόφωνο ο Στάινμαϊερ έκανε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει παραχωρήσεις στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

    Σήμερα θα φανεί εάν οι αρμόδιοι έχουν επαρκή αίσθηση της πραγματικότητας, δήλωσε ο Στάινμαϊερ στο Λουξεμβούργο, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών. Η Αθήνα πρέπει να μετακινηθεί, εάν επιθυμεί την υποστήριξη των δανειστών ακόμα, πρόσθεσε.

    [07] Μέρκελ: Υπάρχει ακόμα χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας με την Αθήνα

    Οι ηγέτες της ευρωζώνης που συναντώνται αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες δεν αναμένεται να είναι σε θέση να λάβουν επίσημη απόφαση για το κατά πόσο θα προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι υπάρχει ακόμα χρόνος αυτή την εβδομάδα για να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία.

    «Υπάρχουν ακόμα πολλές ημέρες στην εβδομάδα κατά τις οποίες μπορούν να ληφθούν αποφάσεις» δήλωσε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στην πόλη Μαγδεμβούργο της ανατολικής Γερμανίας.

    Η Μέρκελ επισήμανε ότι χωρίς μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, η σύνοδος σήμερα το βράδυ δεν μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από ένα φόρουμ συζήτησης.

    [08] Αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

    Αύριο το μεσημέρι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, αύριο, Τρίτη, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις των 105.000 υποψηφίων που διεκδικούν 68.345 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Υπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή μηχανογραφικού, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους υποψηφίους μέχρι και την Τρίτη, 7 Ιουλίου. Ακόμη, οι βάσεις των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

    Εξάλλου, σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις στο ειδικό μάθημα της Αρμονίας, ενώ αύριο οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στον Έλεγχο Μουσικών Ικανοτήτων. Το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 24/6, με την εξέταση στα Γερμανικά και τα Ιταλικά.

    [09] Εκοιμήθη ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλονιάς Γεράσιμος

    Στο πένθος έχει βυθιστεί σήμερα το νησί της Κεφαλονιάς στο άκουσμα της είδησης του χαμού του νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου, ο οποίος εκοιμήθη από καρδιακή προσβολή.

    Ο 64χρονος Μητροπολίτης είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στη σημερινή τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου.

    Αργά το βράδυ στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη όπου διέμενε, ένιωσε μικρή αδιαθεσία και ζήτησε να πάει για να ξεκουραστεί. Σύμφωνα ανακοίνωση της Μητρόπολης Κεφαλονιάς, ο μακαριστός Μητροπολίτης εγκατέλειψε τα εγκόσμια από καρδιακή προσβολή.

    Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών Κεφαλληνίας, την Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 13.00.Τοποτηρητής αναλαμβάνει εκ νέου ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

    [10] Αναβάλλεται η συναυλία - αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

    Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία-αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.Ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη αποφάσισαν να αναβάλουν τη συναυλία τους και σύντομα θα ανακοινώσουν τη νέα ημερομηνία πραγματοποίησής της.

    Η εξαργύρωση των εισιτηρίων θα γίνεται από τα σημεία αγοράς, ενώ τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί ηλεκτρονικά εξαργυρώνονται αυτόματα μέσω της πιστωτικής κάρτας.Πληροφορίες δίνονται καθημερινά στο τηλέφωνο 210 6898215, από τις 11:00 έως τις 16:00.

    [11] Τσίπρας: Στόχος μια βιώσιμη συμφωνία

    «Προσερχόμαστε με στόχο να πετύχουμε οικονομικά βιώσιμη συμφωνία με στόχο να αφήσουμε πίσω μας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, να σώσουμε τις συντάξεις και να αποφύγουμε τις παράλογες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    «Να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις και να προωθήσουμε τις αναγκαίες και δίκαιες μεταρρυθμίσεις για να αναδιανομή των βαρών και την πάταξη της φοροδιαφυγής» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ εμφανίσθηκε επιφυλακτικός λέγοντας ότι δεν είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει σήμερα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

    «Πρόοδος έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν έχουμε ακόμη φθάσει στο τελικό στάδιο. Δεν ξέρω εάν θα έχουμε συμφωνία σήμερα», δήλωσε ο Γιουνκέρ υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κ. Τσίπρας εγκαινιάζει με τν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την πλειάδα των επαφών και των συνεδριάσεων που θα έχει καθ? όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στις Βρυξέλλες.

    Η ελληνική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρωθυπουργός, αποτελείται απο τους Γιάννη Δραγασάκη, Γιάνη Βαρουφάκη, Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Χουλιαράκη.

    Ελληνικές διπλωματικές πηγές αντιμετώπιζαν με συγκρατημένη αισιοδοξία τις επικείμενες διαβουλεύσεις, εκτιμώντας ότι έχει καλυφθεί μεγάλη απόσταση.

    [12] Δημ. Παπαδημούλης: Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας από το γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα

    «Η ταύτιση του γραφείου της Κομισιόν στην Αθήνα με τη συγκέντρωση της 18ης Ιουνίου αποτελεί ωμή παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας» καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας διευκρινίσεις για συγκεκριμένη ανάρτηση της Κομισιόν στο twitter.

    Στην ερώτησή του, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρεται στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 18/06/2015 στην Αθήνα «από Έλληνες πολίτες με τη συμμετοχή βουλευτών της αντιπολίτευσης, κυρίως της ΝΔ, και με χαρακτήρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων των συμμετεχόντων, "φιλοευρωπαϊκό" και ταυτόχρονα "αντικυβερνητικό"». Όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «την ίδια μέρα, στον επίσημο λογαριασμό της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο twitter, αναρτήθηκε φωτογραφία από τη συγκεκριμένη διαδήλωση, με ταυτόχρονη αναπαραγωγή του κεντρικού συνθήματος «Μένουμε Ευρώπη», εμφανίζοντας την Κομισιόν να υποστηρίζει συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και να παρεμβαίνει, για άλλη μια φορά την τελευταία 5ετία, στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ελλάδας».

    Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι η Κομισιόν έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και όρια στην εξουσία της, και ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν «ήταν ενήμερη για την πολιτική παρέμβαση της αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα και εάν ναι, με ποια διαδικασία πάρθηκε η εν λόγω απόφαση», καθώς επίσης εάν «θεωρεί ότι βοηθούν τέτοιες ενέργειες τη διαπραγμάτευση που διεξάγεται μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της».

    [13] Συνολική και βιώσιμη συμφωνία με την Ελλάδα, ζητά ο Ολάντ

    Να υπάρξει μία «συνολική και βιώσιμη συμφωνία» και όχι «μερική και περιορισμένη χρονικά» (συμφωνία) ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της ζητά ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, πριν από μία κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

    «Εκείνο που δεν επιθυμώ, είναι να υπάρξει μία μερική συμφωνία ή περιορισμένη χρονικά. Είμαι υπέρ μίας συνολικής και βιώσιμης συμφωνίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ολάντ, προσθέτοντας πως η Γαλλία «θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία».

    Στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν καταλήξει σε αποτέλεσμα απόψε, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εξέφρασε την ελπίδα «ότι οι βάσεις θα είναι τέτοιες που μία συμφωνία θα είναι δυνατή μέσα στις επόμενες ημέρες».

    [14] «Να προστατεύσει τους αδύναμους» σε Γερμανία και Ελλάδα ζητεί ο Γκάμπριελ από τη Μέρκελ

    Έκκληση προς την καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ «να προστατεύσει τους αδύναμους» στην Γερμανία και την Ελλάδα απευθύνει ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με δήλωσή του στην Bild.

    «Όλοι μας θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι», δηλώνει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και εκφράζει την πεποίθηση ότι η καγκελάριος Μέρκελ «δεν θα υπογράψει τίποτα με το οποίο οι δισεκατομμυριούχοι της Ελλάδας να συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν και οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στην Γερμανία θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη περισσότερο».

    Η Άγγελα Μέρκελ, τονίζει ο Γκάμπριελ, «έχει την πλήρη στήριξη του SPD» προκειμένου να βρει συμβιβασμούς αλλά και να προστατεύσει τους αδύναμους στην Γερμανία και στην Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 June 2015 - 10:32:13 UTC