Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Πραξικόπημα το δημοψήφισμα - Δεκτός στις 13:00 από τον ΠτΔ
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: «Όχι» στην πρόταση των δανειστών και στην πρόταση της κυβέρνησης
  • [03] Κρ. Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συζητήσει με την Ελλάδα
  • [04] Στρος-Καν: Ο εξαναγκασμός της Ελλάδας να υποκύψει θα ήταν τραγικό προηγούμενο για τη δημοκρατία
  • [05] Η αντιπολίτευση ζητεί από τη Μέρκελ να παρέμβει ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη
  • [06] Podemos: Η Γερμανία και το ΔΝΤ «θέλουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα»
  • [07] «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί το Grexit», διαμηνύουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές
  • [08] Ο πρόεδρος της ΕΕ καλεί τους ηγέτες της Ευρώπης να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ
  • [09] Εγκρίθηκε η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος
  • [10] Β. Σόιμπλε: Από τους Έλληνες εξαρτάται το αν θα παραμείνουν στην Ευρωζώνη

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Πραξικόπημα το δημοψήφισμα - Δεκτός στις 13:00 από τον ΠτΔ

    Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον ότι προχωρεί σε πραξικόπημα κάνοντας ένα δημοψήφισμα παρωδία, που καλεί τον λαό να αποφασίσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι» αν θα βγει από το ευρώ και την Ευρώπη.

    «Καλείτε το λαό να εγκρίνει ο ίδιος την αποκοπή του από την ΕΕ. Αυτό που θα κληθούν να πουν οι Έλληνες πολίτες δεν είναι ένα ναι ή ένα όχι στα 8,5 δισ. ευρώ που προτείνει η τρόικα ή η κυβέρνηση Τσίπρα» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Το λέω ξεκάθαρα, θέλουμε οι Έλληνες να είμαστε σταθερά στην καρδιά της Ευρώπης».

    «Το δημοψήφισμα σέρνει τη χώρα έξω από την Ευρώπη» τόνισε, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί καλύτερης διαπραγμάτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Η διαπραγμάτευση τελείωσε. Έβγαλαν τον υπουργό Οικονομικών έξω από το Eurogroup. Την παράταση που ζητήσαμε, δεν την πήραμε. Το βράδυ της Τρίτης θα είναι η χώρα χωρίς πρόγραμμα, χωρίς την προστατευτική ομπρέλα της Ευρώπης» υποστήριξε και συμπλήρωσε:

    «Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο, κ Τσίπρα. Φέρατε μια απαράδεκτη συμφωνία και οδηγείτε σε έξοδο από το ευρώ και την Ευρώπη. Η δική σας συμφωνία που φέρατε είναι χειρότερη από κάθε μνημόνιο. Έχετε ικανοποιήσει πλήρως και απολύτως όλες τις απαιτήσεις των δανειστών. Οκτώ φορές περισσότερα μέτρα λιτότητας από το email Χαρδούβελη. Προεκλογικά υποσχεθήκατε 11 δισ. για παροχές και φέρνετε μέτρα λιτότητας 8,5 δισ. ευρώ. Είναι ο δικός σας εφιάλτης, κ. Τσίπρα».

    Και ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας: «Γιατί δεν φέρατε για το δημοψήφισμα τη δική σας πρόταση; Μήπως γιατί θα την καταψηφίζατε πανηγυρικά; Βάλατε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας στην πρόταση που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικός σας δήλωσε ότι οδηγεί σε ανεργία, είναι υφεσιακή και το email Χαρδούβελη μπροστά της μοιάζει παιχνιδάκι»

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί, αύριο στις 13:00 στο προεδρικό μέγαρο, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, μετά από αίτημα του δευτέρου.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: «Όχι» στην πρόταση των δανειστών και στην πρόταση της κυβέρνησης

    Να πει ένα μεγάλο «όχι», τόσο στην πρόταση των δανειστών όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης, κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών Θεσμών.

    «Ούτε η μία ούτε η άλλη πρόταση δίνουν λύση στο πρόβλημα. Το "όχι" της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός "ναι" στη δική της αντιλαϊκή πολιτική» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα το λαό, και μετά να του λένε ότι εκείνος έκανε την επιλογή, να γίνει με τη βούλα του ό,τι γίνει και να δικαιωθεί, τελικά, ο ποιητής που λέει "λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε"». Εξάλλου, κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με το ΚΚΕ, προς την κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την ΕΕ.

    Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση φέρνει «εκβιαστικά διλήμματα χωρίς να θίγουν αυτούς που ευθύνονται για την κρίση: το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, η ΕΕ, οι λυκοσυμμαχίες που τον σφάζουν εδώ και χρόνια με αριστερό ή δεξιό πρόσημο». Χαρακτήρισε, δε, ως σταγόνα στον ωκεανό την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διευκολύνει τους επιχειρηματίες με διάφορους τρόπους. Όπως εξήγησε, αυτοί οι φόροι είναι έκτακτοι, ενώ οι φόροι για το λαό ήρθαν για να μείνουν, είναι μέτρα κατά του λαϊκού εισοδήματος.

    Εξάλλου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τολμάει να φέρει την πρότασή της στη Βουλή, καθώς, όπως είπε «και 'σεις και εκείνοι προτείνετε βάρβαρα μέτρα με κάποια στρογγυλέματα στα ισοδύναμα».

    [03] Κρ. Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συζητήσει με την Ελλάδα

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξή της στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ότι το Ταμείο είναι «έτοιμο» να συζητήσει με την Ελλάδα.

    Η Λαγκάρντ επεσήμανε πάντως ότι το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα σχετικά με τους όρους μιας νέας διάσωσης της χώρας θα είναι άκυρο μετά την Τρίτη, οπότε ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. Σύμφωνα με την ίδια, οι Έλληνες θα ψηφίσουν για προτάσεις που πλέον δεν θα ισχύουν.

    Παρόλα αυτά η επικεφαλής της ΔΝΤ επεσήμανε ότι αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και υπέρ της ανάταξης της οικονομίας της χώρας, τότε οι πιστωτές είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν.

    Μιλώντας στο BBC η Λαγκάρντ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη χρόνο για να αλλάξει γνώμη και να δεχθεί τις προτάσεις της ευρωζώνης.

    [04] Στρος-Καν: Ο εξαναγκασμός της Ελλάδας να υποκύψει θα ήταν τραγικό προηγούμενο για τη δημοκρατία

    «Ο εξαναγκασμός της ελληνικής κυβέρνησης να υποκύψει, θα δημιουργούσε ένα τραγικό προηγούμενο για την ευρωπαϊκή δημοκρατία και θα μπορούσε να θέσει σε κίνηση μια ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή αντίδραση», τονίζει ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος εκτιμά πως «μας αρέσει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη».

    Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή στην αρχή της ελληνικής κρίσης, κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους να δεχθούν μια προσωρινή αναστολή των πληρωμών της Αθήνας και επέκρινε επανειλημμένα τον «βλακώδη» η «καταστροφικό» χαρακτήρα των «αυστηρών δημοσιονομικών προσαρμογών» που ήταν ο κανόνας στην ευρωζώνη στη διάρκεια της κρίσης.

    Ο Ντομινίκ Στρος-Καν διατυπώνει την πρότασή του σε μια τρισέλιδη δήλωσή του στα αγγλικά και τα γαλλικά με τίτλο «Περί του να μαθαίνει κανείς από τα λάθη του», την οποία δημοσιοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας προτείνει «η Ελλάδα να μην λάβει πλέον καμιά νέα χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΕ, όπως και εκ μέρους του ΔΝΤ, αλλά να της δοθεί μια πολύ εκτεταμένη παράταση της ωρίμανσης, ακόμη και μια μαζική ονομαστική απομείωση του χρέους της έναντι των δημόσιων θεσμών».

    «Αυτό θα απελευθερώσει την Ελλάδα απ' όλες τις υποχρεώσεις της έναντι του επίσημου τομέα (επίσημοι θεσμοί) για τα δύο επόμενα χρόνια», συνεχίζει ο άνθρωπος που είχε συμμετάσχει το 2010 στις πρώτες συζητήσεις για τους κινδύνους που συνδέονται με το ελληνικό χρέος.

    «Αυτό θα θέσει τη χώρα κάτω από μια δύσκολη δημοσιονομική πίεση, εφόσον δεν θα μπορεί να δανεισθεί από τις αγορές, δεν θα λαμβάνει πλέον πόρους της ΕΕ ή του ΔΝΤ και θα πρέπει συνεπώς να ισοσκελίσει μόνη τον προϋπολογισμό της», επιχειρηματολογεί ο Στρος-Καν.

    [05] Η αντιπολίτευση ζητεί από τη Μέρκελ να παρέμβει ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη

    Η αντιπολίτευση στη Γερμανία εκτιμά ότι πλέον είναι καθήκον της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να παρέμβει αποφασιστικά ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αναφέρει στον ιστότοπό του ο γερμανικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός ARD.

    Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, η αντιπολίτευση στη Γερμανία αναμένει από τη Μέρκελ να κάνει κάποιες κινήσεις. «Η καγκελάριος Μέρκελ πρέπει τώρα να επέμβει. Η τύχη της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια της. Πρέπει να υπάρξει παράταση του λεγόμενου προγράμματος βοήθειας για μια εβδομάδα», ανακοίνωσε η ηγεσία του Die Linke.

    Και οι Πράσινοι φάνηκαν επικριτικοί προς τη στάση που τηρείται απέναντι στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας Άντον Χόφραϊτερ χαρακτήρισε «εντελώς ανεύθυνο γεγονός» τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Θα είχε, υπό προϋποθέσεις, τρομακτικές οικονομικές συνέπειες για την υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο», δήλωσε μιλώντας στο ARD.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Χανς Μίχελμπαχ ζήτησε να σταματήσει αμέσως η παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του ELA. «Μόλις σταματήσει η περαιτέρω βοήθεια, μια χρεοκοπία της Ελλάδας μοιάζει αναπόφευκτη», δήλωσε. Γι? αυτό τον λόγο, πρόσθεσε ο Μίχελμπαχ, η ΕΚΤ πρέπει τώρα να μην δώσει άλλα χρήματα στην Ελλάδα.

    [06] Podemos: Η Γερμανία και το ΔΝΤ «θέλουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα»

    Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ θέλουν «να στραγγαλίσουν την Ελλάδα (και) να δώσουν ένα μάθημα» στην ισπανική αριστερά ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε εναλλακτική επιλογή στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στην Ευρώπη, κατήγγειλε ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

    «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η γερμανική κυβέρνηση επιτίθενται στη δημοκρατία. Καταστρέφουν το πολιτικό σχέδιο της Ευρώπης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

    «Θα προσπαθήσουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα και φαίνεται πως θέλουν, προσπαθώντας αυτό, να δώσουν ένα μάθημα και σ' εμάς επίσης», κατήγγειλε ο αρχηγός του αριστερού κόμματος στο περιθώριο μιας διαδήλωσης για την υποστήριξη της Ελλάδας στη Μαδρίτη.

    Το Podemos, το οποίο καταγγέλλει τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, έχει γίνει μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο η τρίτη πολιτική δύναμη της Ισπανίας, μετά το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα και το σοσιαλιστικό κόμμα.

    «Σ' αυτούς που θέλουν να φοβίσουν τους Ισπανούς τιμωρώντας τους Έλληνες, τους λέμε πως η Ισπανία δεν είναι η Ελλάδα, πως η Ισπανία έχει μια πολύ ισχυρή θέση στην Ευρώπη και πως δεν θα γονατίσουμε μπροστά στην Μέρκελ», τη καγκελάριο της Γερμανίας.

    «Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ώρες είναι μια απόπειρα να ταπεινωθούν οι Έλληνες»

    Μεγάλη εκδήλωση υπέρ της Ελλάδος στη Μαδρίτη

    Μεγάλη σε παλμό και μέγεθος ήταν η εκδήλωση που οργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κεντρικό σημείο Κουέστα ντε Μογάνο της Μαδρίτης, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό «απέναντι στον εκβιασμό που υφίσταται από πλευράς των Θεσμών της τρόικας», σύμφωνα με τους οργανωτές της πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», με σύνθημα «Ενωμένοι κατά της Λιτότητας/Αλληλεγγύη στην Ελλάδα».

    Χιλιάδες άνθρωποι, κρατώντας επιγραφές με το «ΟΧΙ» στα ελληνικά, σημαίες και με συνθήματα υπέρ της Ελλάδας και κατά των ευρωπαϊκών χρηματοοικονομικών θεσμών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των πολυάριθμων κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων που συνθέτουν την πρωτοβουλία (Anticapitalistas, ATTAC, CCOO, Economistas sin Fronteras, Izquierda Unida, Marchas de la Dignidad 22M, Marchas a Bruselas, Plataforma de Auditoria ciudadana de la Deuda (PACD), Podemos Madrid, C?rculos de Cooperaci?n Internacional y de Lavapi?s, USO) και άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 21.00, ώρα Ελλάδος στο σημείο της εκδήλωσης.

    [07] «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί το Grexit», διαμηνύουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

    Η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σημερινή ανακοίνωσή της, καλεί τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να συνεδριάσουν εκτάκτως εντός της ερχόμενης εβδομάδας, με αντικείμενο το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.

    Ο πρόεδρός της, Τζιάνι Πιτέλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι «η Ευρωζώνη εισέρχεται σε ταραγμένα νερά» και σημειώνει ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί το Grexit». Το ζητούμενο εξακολουθεί να είναι «ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός» επισήμανε.

    «Οι διαφορές μεταξύ των προτάσεων των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης μπορούν να γεφυρωθούν» επισημαίνουν οι Σοσιαλιστές, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο ως διαμεσολαβητής.

    Στην ανακοίνωση των Σοσιαλιστών αναφέρεται, επίσης, ότι «μια τεράστια χρηματοπιστωτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτική καταστροφή είναι επικείμενη, αν η Ελλάδα αποκοπεί από χρηματοοικονομικές ροές και βγει έξω από την Ευρωζώνη» και ότι «οι αλυσιδωτές επιπτώσεις μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο»

    Όσοι αντιμετωπίζουν το σημερινό αδιέξοδο καθαρά ως χρηματοπιστωτική κρίση παίζουν με τη φωτιά δίπλα σε ένα βαρέλι μπαρούτι, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [08] Ο πρόεδρος της ΕΕ καλεί τους ηγέτες της Ευρώπης να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της ζώνης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, προσθέτοντας ότι επικοινώνησε με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εμποδίσουν την Αθήνα να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση.

    «Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ», ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση μέσω τουλογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter,ο Ντόναλντ Τουσκ, αφότου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αρνήθηκαν να χορηγήσουν παράταση στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ένα πρόγραμμα που τερματίζεται την Τρίτη.

    «Είμαι σε επαφή με τους ηγέτες (της Ευρώπης) για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ των 19 χωρών», ανέφερε η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τουσκ

    [09] Εγκρίθηκε η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

    Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με 178 ψήφους υπέρ έναντι 120 κατά, η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5Ιουλίου.

    Στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup.

    [10] Β. Σόιμπλε: Από τους Έλληνες εξαρτάται το αν θα παραμείνουν στην Ευρωζώνη

    «Από τους Έλληνες εξαρτάται» το εάν θα παραμείνουν στην Ευρωζώνη, «αλλά είναι σαφές ότι με αυτή την πολιτική του κ. Τσίπρα, η οποία προκαλεί σύγχυση, έγινε πολύ πιο δύσκολο», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του νωρίτερα στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, πρόσθεσε πάντως ότι δεν μπορεί να πει ότι έρχεται ένα Grexit.

    «Το ότι ξαφνικά μια κυβέρνηση σηκώνεται και φεύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού ο πρωθυπουργός χθες το μεσημέρι ήταν μαζί με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, αφού η Καγκελάριος και πολλοί άλλοι έκαναν απεριόριστη προσπάθεια και στην πατρίδα του κάνει ακριβώς το αντίθετο, αυτό δεν προκαλεί μόνο σύγχυση, αλλά είναι και θλιβερό», δήλωσε και τόνισε ότι οι τραπεζικοί ειδικοί και η ΕΚΤ παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα ως την Δευτέρα.

    «Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε με έμφαση ότι δεν θα συμβουλεύσει στον ελληνικό λαό την αποδοχή του προγράμματος. Φανταστείτε ο ελληνικός λαός να ψηφίσει εναντίον της ψήφου της κυβέρνησής του. Τότε εμείς θα πρέπει να πούμε στον δικό μας λαό και στο δικό μας κοινοβούλιο, "τώρα θα εμπιστευθούμε ότι οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα, άρα η κυβέρνηση, θα κάνουν αυτό για το οποίο έχουν δεσμευθεί σε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο όμως μόλις εισηγήθηκαν στον λαό τους να μην δεχθεί". Αυτό δεν αποτελεί βάση για αποφάσεις εις βάρος των φορολογουμένων άλλων χωρών», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι μια χρεοκοπία δεν προκαλεί ανεξέλεγκτο κίνδυνο για τον γερμανικό προϋπολογισμό, ενώ και η Ευρωζώνη, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος, πρέπει να καταστεί πειστικά σαφές ότι είναι σταθερή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 June 2015 - 8:32:10 UTC