Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάνω από 100 οι νεκροί στις εκρήξεις της Τιαντζίν
  • [02] Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση του PKK
  • [03] Τουλάχιστον 20 νεκροί από εκρήξεις στη Βαγδάτη
  • [04] Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές Κέρκυρας
  • [05] Ιδιαίτερα αυξημένες οι ροές μεταναστών προς τη Μυτιλήνη
  • [06] Σύλληψη 23χρονου με 30 κιλά χασίς

  • [01] Πάνω από 100 οι νεκροί στις εκρήξεις της Τιαντζίν

    O απολογισμός των δύο τεράστιων εκρήξεων που ισοπέδωσαν μια βιομηχανική ζώνη της πόλης Τιαντζίν στη βορειανατολική Κίνα αυξήθηκε σε 104 νεκρούς, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προανήγγειλε αλλαγές σε ό,τι αφορά την πρόληψη των εργατικών δυστυχημάτων.

    Σε μια γραπτή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της χώρας αναγνώρισε ότι οι εκρήξεις που συγκλόνισαν την Τζιαντζίν και μία σειρά βιομηχανικών δυστυχημάτων που σημειώθηκαν πρόσφατα έχουν «φέρει στο προσκήνιο τα σοβαρά κενά στον τομέα την ασφάλειας της εργασίας» και ότι η χώρα πρέπει να «αντλήσει βαθιά διδάγματα».

    Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν νωρίτερα σήμερα στην εκκένωση της ζώνης περιμετρικά της περιοχής του δυστυχήματος, λόγω των φόβων που υπήρχαν για μια διαρροή τοξικών χημικών ουσιών.

    Τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, οι αρχές συνεχίζουν να δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και δεν έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν με ακρίβεια όλες τις χημικές ουσίες που είχαν αποθηκευτεί στις εγκαταστάσεις.

    Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι τουλάχιστον 700 τόνοι κυανιούχου νατρίου βρίσκονταν στις αποθήκες και ότι ίχνη αυτής της υψηλά τοξικής ουσίας έχουν ανακαλυφθεί στο νερό της περιοχής. Η αστυνομία από την πλευρά της για πρώτη φορά επιβεβαίωσε την παρουσία της φονικής αυτής ουσίας στον τόπο της τραγωδίας.

    [02] Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση του PKK

    Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε μία βομβιστική επίθεση που αποδίδεται στους μαχητής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην ανατολική Τουρκία, γνωστοποίησε ο στρατός σε ένα δελτίο τύπου.

    «Τρεις από τους στρατιώτες μας έπεσαν ως μάρτυρες και άλλοι έξι τραυματίστηκαν» σε μία έκρηξη που σημειώθηκε σε δρόμο της επαρχίας Μπινγκόλ (ανατολικά), στην περιοχή Καρλιόβα, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.

    Χθες σε μία επίθεση έχασαν την ζωή τους 3 άνθρωποι και 6 τραυματίστηκαν στο Νταγκλιτζά, στην επαρχία Χακάρι (νοτιοανατολικά).

    Την ίδια ώρα, η Άγκυρα ανησυχεί για την προέλαση του ένοπλου βραχίονα του κουρδικού κόμματος της Συρίας στο βόρειο τμήμα της χώρας αυτής, ωστόσο οι Κούρδοι της Συρίας δεν αποτελούν «στόχο» στον πόλεμο που διεξαγάγει εναντίον της τρομοκρατίας, επισήμανε σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος.

    [03] Τουλάχιστον 20 νεκροί από εκρήξεις στη Βαγδάτη

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων και εκρήξεων που συγκλόνισαν τη Βαγδάτη, γνωστοποίησαν πηγές της αστυνομίας και ιατρικές πηγές.

    Ένδεκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εξερράγη στη σιιτική συνοικία Χαμπιμπίγια κοντά στο Σαντρ Σίτι, όπου είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 70 άνθρωποι σε μία επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό νωρίτερα φέτος.

    [04] Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές Κέρκυρας

    Ένα τούνελ μήκους περίπου δεκαπέντε μέτρων και βάθους ενός μέτρου φαίνεται ότι έσκαβαν επί μήνες βαρυποινίτες φυλακισμένοι της πτέρυγας Ζ' του σωφρονιστικού καταστήματος Κέρκυρας προκειμένου να αποδράσουν από την φυλακή. Τα σχέδια των βαρυποινιτών, που επέλεξαν την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου για να αποδράσουν, φέρεται να χάλασε ένας σκύλος που αντιλήφθηκε τη δράση τους πάνω από την άσφαλτο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι βαρυποινίτες έγιναν αντιληπτοί από τον σκύλο ενός περαστικού που έκανε μια πρωινή βόλτα με το κατοικίδιό του. Το έξυπνο τετράποδο με την όσφρηση του κατάφερε να εντοπίσει κάτω από την άσφαλτο τους βαρυποινίτες που, όπως φαίνεται, δρούσαν ως... τυφλοπόντικες τους τελευταίους μήνες.

    Η ανησυχία του σκύλου προκάλεσε το ενδιαφέρον ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου που έσπευσε αμέσως στο σημείο, μόλις πέντε μέτρα έξω από τον περιμετρικό τοίχο των φυλακών, για να δει τι συμβαίνει. Ο υπόγειος διακριτικός θόρυβος που ακουγόταν κάτω από την άσφαλτο, στον περιμετρικό δρόμο πίσω από τις φυλακές που οδηγεί στην περιοχή της Γαρίτσας, έβαλε σε υποψίες και τον σωφρονιστικό υπάλληλο, που αμέσως σήμανε συναγερμό στις φυλακές. Οι σειρήνες των φυλακών ήχησαν δυνατά και αμέσως κλήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

    Όπως διαπιστώθηκε από τις πρώτες έρευνες, βαρυποινίτες, ο αριθμός των οποίων παραμένει ακόμη άγνωστος, κατάφεραν με αυτοσχέδια σκαπτικά εργαλεία να ανοίξουν ένα μακρύ τούνελ που θα το χρησιμοποιούσαν, έρποντας, για να διαφύγουν από τη φυλακή.

    «Το μόνο σίγουρό είναι ότι αποτράπηκε η απόδραση των φυλακισμένων» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των φυλακών Κερκύρας Δημήτρης Παναγιωτελίδης.

    [05] Ιδιαίτερα αυξημένες οι ροές μεταναστών προς τη Μυτιλήνη

    Περίπου 3.000 είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κάθε ηλικίας που βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης περιμένοντας να βρουν εισιτήρια με τα πλοία της γραμμής που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν στον Πειραιά.

    Νωρίς σήμερα το βράδυ έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου BLUE STAR 2 θα μεταφέρει 1.700 από αυτούς οι οποίοι όμως θα αντικατασταθούν με άλλους τόσους που βρίσκονται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια, το οποίο και είναι υπερπλήρες. Τις τελευταίες μέρες οι ροές μεταναστών και προσφύγων από τα Μικρασιατικά παράλια στη Λέσβο έχουν αυξηθεί πολύ, φτάνοντας και ξεπερνώντας ακόμα και τον αριθμό των 2.000 προσφύγων σε ένα 24ωρο.

    Στο χώρο του λιμανιού, στα Μπλόκια, στο άγαλμα της Ελευθερίας και στο άλσος Τσαμάκια ζουν χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής όλοι όσοι αποχωρούν από το Κέντρο πρώτης υποδοχής. Κοντά και όλοι όσοι συλλαμβάνονται και οι οποίοι οδηγούνται σε παραπλήσιο χώρο στο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης όπου και γίνεται η πρώτη καταγραφή μέχρι να οδηγηθούν στο Κέντρο πρώτης υποδοχής.

    [06] Σύλληψη 23χρονου με 30 κιλά χασίς

    Ενας 23χρονος από την Αλβανία συνελήφθη με την κατηγορία ότι μετέφερε τριάντα κιλά χασίς, ύστερα από τροχαίο που είχε το αυτοκίνητο του σε περιοχή της Καστοριάς ενώ κατευθύνονταν προς τη Θεσσαλονίκη για να προωθήσει τα ναρκωτικά.

    Αστυνομικοί τον παρακολουθούσαν ως ύποπτο διακίνησης ναρκωτικών και είχαν στήσει μπλόκο για να τον ελέγξουν, αλλά λίγο πριν από αυτό, στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καλοχωρίου-Διποταμίας Καστοριάς το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε. Οταν έφτασαν οι αστυνομικοί στον τόπο του ατυχήματος είδαν το αυτοκίνητο, αλλά δεν βρήκαν τον οδηγό και άρχισαν έρευνες με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου. Σε απόσταση από το αυτοκίνητο βρήκαν τέσσερις ταξιδιωτικούς σάκους με τα 30 κιλά ακατέργαστου χασίς και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και ο 23χρονος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ο συλληφθείς έκρυψε τους σάκους με το χασίς και είχε σκοπό να ειδοποιήσει για οδική βοήθεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 August 2015 - 18:32:16 UTC