Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός ψηφοδελτίων των ΑΝΕΛ ο Π. Χαϊκάλης
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ισχυρή γροθιά στο στομάχι της ΕΕ οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά και τους χιλιάδες πρόσφυγες
  • [03] Λ. Κατσέλη: Yπό προϋποθέσεις η άρση περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων ως το τέλος του έτους
  • [04] Ο Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο των ομολόγων τεσσάρων ελληνικών τραπεζών
  • [05] Χιλιάδες πρόσφυγες πηγαίνουν με τα πόδια από τη Βουδαπέστη στην Αυστρία
  • [06] Τριάντα έως σαράντα μετανάστες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης
  • [07] Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από την πυρκαγιά στο Ψυχιατρείο στο Δαφνί
  • [08] Φ. Τίμερμανς: Δεν υπάρχει χώρα της ΕΕ που να μην έχει επηρεαστεί από την ανθρωπιστική κρίση
  • [09] Έκκληση του ΠΙΣ για υγειονομική κάλυψη μεταναστών και προσφύγων
  • [10] Στον Ηρακλή για άλλα τρία χρόνια ο Ζιαμπάρης
  • [11] Επέστρεψαν Μάνταλος, Kορδέρο και η ΑΕΚ 3-0 τον Παναιτωλικό
  • [12] Ο Ρόμπεν χάνει την πρεμιέρα με Ολυμπιακό

  • [01] Εκτός ψηφοδελτίων των ΑΝΕΛ ο Π. Χαϊκάλης

    Ο Παύλος Χαϊκάλης δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha.

    Ο κ. Καμμένος είπε ότι συναντήθηκε χθες με τον κ. Χαϊκάλη και έκανε λόγο για μεγάλο δίλημμα, το οποίο συνίστατο στο να αποκλείσει τον κ. Χαϊκάλη αδικώντας τον ή να συμπαρασύρει όλους τους άλλους υποψήφιους σε έναν προεκλογικό αγώνα που θα στηριζόταν στην υπόθεση Χαϊκάλη.

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, έκανε λόγο για «στήσιμο στην υπόθεση Χαϊκάλη», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι και ο ίδιος ο πρώην υφυπουργός θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για την σχέση του με την κυπριακή εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων και τούτο ασχέτως του γεγονότος ότι η σχέση αυτή είναι ανενεργή από το 2011.

    Επίσης ο κ. Καμμένος έθεσε το ερώτημα γιατί η Επιτροπή του Πόθεν Έσχες της Βουλής παρέπεμψε την εξέταση της υπόθεσης αυτής μετά τις εκλογές.

    Τόνισε ότι ο κ. Χαϊκάλης παραμένει στο κόμμα, προσθέτοντας ότι όταν ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση η αποκατάσταση του κ. Χαϊκάλη θα είναι πλήρης, της κυβερνητικής θέσης μη αποκλειομένης.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ισχυρή γροθιά στο στομάχι της ΕΕ οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά και τους χιλιάδες πρόσφυγες

    «Ισχυρή γροθιά στο στομάχι της ΕΕ», χαρακτήρισε σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τις εικόνες με τα νεκρά παιδιά και τους χιλιάδες πρόσφυγες , ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ για την μεταναστευτική της πολιτική και την απουσία δομών και μηχανισμών από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει αποτύχει πλήρως η πολιτική της καταστολής από την ΕΕ και τώρα, πρόσθεσε , υπάρχει αμηχανία , μπροστά σε ένα παγκόσμιο δράμα που προκάλεσαν κυρίως οι στρατιωτικές επεμβάσεις. Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την κατηγόρησε για «μεγάλη ανευθυνότητα» και ότι επιχείρησε να εκμεταλλευθεί το πρόβλημα και να απευθυνθεί στα πιο ακραία λαικά ένστικτα. Την κατηγόρησε επίσης για ανικανότητα να διαχειριστεί στοιχειωδώς το πρόβλημα.

    Ωστόσο, είπε ο πρώην πρωθυπουργός, ο λαικισμός και η ψηφοθηρία, έχουν και τα όριά τους. Η ΝΔ μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα, ενώ περιμέναμε τα κύματα των προσφύγων, είπε ο κ. Τσίπρας. Η ΝΔ , πρόσθεσε, είναι επίσης υπόλογη γιατί μας παρέδωσε ανεπαρκέστατες υποδομές και σημείωσε ότι οι άνθρωποι που πεθαίνουν στα σύνορα, είναι πρόσφυγες, τους οποίους, η Ελλάδα έχει υποχρέωση με βάση το διεθνές δίκαιο να προστατεύσει και να τους εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

    Επιπλέον, ο κ.Τσίπρας στάθηκε στην κριτική της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί ανοικτών συνόρων, λέγοντας: «Τι αλήθεια ζητάγανε από την κυβέρνηση; να βυθίζουμε με τα πλοία του ελληνικού λιμενικού τις φουσκωτές λέμβους προσφύγων και να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε υγρό τάφο χιλιάδων παιδιών σαν τον Αιλάν;».

    Τέλος, ο κ. Τσίπρας έκανε σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στο θέμα αυτό και σημείωσε ότι το πρόβλημα αυτό, είναι πλέον το πιο σημαντικό ζήτημα που απειλεί την Ευρώπη. Δοκιμάζεται η ανθρωπιά μας, η αποτελεσματικότητά μας, η ικανότητα της Ευρώπης να μοιράζεται τα βάρη με αλληλεγγύη , ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

    [03] Λ. Κατσέλη: Yπό προϋποθέσεις η άρση περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων ως το τέλος του έτους

    Την πεποίθηση ότι ως το τέλος του 2015 είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες πιθανότατα θα ικανοποιηθούν, εξέφρασε σήμερα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

    Η κ. Κατσέλη βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει σε κλειστό γεύμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με ακροατήριο τις διοικήσεις των παραγωγικών φορέων της πόλης και επιχειρηματίες.

    «Στόχος όλων είναι να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι προϋποθέσεις είναι γνωστές. Θα πρέπει να έχουμε τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και πιστεύω επίσης ότι θα έχουμε μπει σε μια κανονικότητα ως προς τη χρηματοδότηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου αυτές οι δύο προϋποθέσεις θα έχουν ικανοποιηθεί»υπογράμμισε η κ. Κατσέλη.

    Απαντώντας νωρίτερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με το αν η εκλογική διαδικασία μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη διαδικασία αυτή, η κ. Κατσέλη επεσήμανε:«Το κλίμα το πολιτικό είναι πάντοτε πάρα πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της οικονομίας και επομένως μια πολιτική ομαλότητα και σταθερότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, σημείωσε ότι οι παραγωγικοί φορείς θα θέσουν στην κ. Κατσέλη ζητήματα που σχετίζονται με τη διευκόλυνση της στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδίως δε εκείνων της περιφέρειας, από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    [04] Ο Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο των ομολόγων τεσσάρων ελληνικών τραπεζών

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε στη βαθμίδα C το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων ομολόγων, υψηλότερης και χαμηλότερης διασφάλισης, τεσσάρων τραπεζών - της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής και της Πειραιώς - από Caa3 και Ca, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, ο Moody's επιβεβαίωσε στη βαθμίδα Caa3 το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των καταθέσεων των παραπάνω τραπεζών και της Τράπεζας Αττικής με αρνητικές προοπτικές. Με τις αξιολογήσεις αυτές ολοκληρώνεται η επανεξέταση με προοπτική υποβάθμισης των αξιόχρεων των ελληνικών τραπεζών, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο 2015.

    Η υποβάθμιση των αξιόχρεων των ελληνικών τραπεζών στο C αντανακλά πρωτίστως την προσδοκία του Moody's ότι οι κάτοχοι ομολόγων υψηλότερης και χαμηλότερης διαβάθμισης θα «κουρευτούν» και θα υποστούν σημαντικές ζημιές, στο πλαίσιο της επικείμενης διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης.

    [05] Χιλιάδες πρόσφυγες πηγαίνουν με τα πόδια από τη Βουδαπέστη στην Αυστρία

    Περισσότεροι από χίλιοι μετανάστες έφυγαν σήμερα από τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, επιχειρώντας να φθάσουν πεζή "στην Αυστρία", αφού οι ουγγρικές αρχές ανέστειλαν χθες τα διεθνή σιδηροδρομικά δρομολόγια, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Οι μετανάστες, ορισμένοι από τους οποίους παρέμεναν εγκλωβισμένοι στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας επί πολλές ημέρες, δήλωσαν πως θέλουν να διανύσουν με τα πόδια μια απόσταση περίπου 175 χλμ. μέχρι τα σύνορα με την Αυστρία, καθώς η Βουδαπέστη αυξάνει τις προσπάθειες να τους μεταφέρει παρά τη θέλησή τους σε καταυλισμούς πρώτης υποδοχής.

    Οι μετανάστες, ανάμεσά τους παιδιά και άνθρωποι σε αναπηρικά αμαξίδια, διέσχισαν μία από τις κυριότερες γέφυρες του Δούναβη χωρίς να ενοχληθούν από τις δυνάμεις της τάξης.

    Στην Ουγγαρία, μία από τις κύριες χώρες διέλευσης στην κεντρική Ευρώπη, έφθασαν περίπου 3.300 πρόσφυγες μόνο την Πέμπτη (χθες), ανέφερε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

    [06] Τριάντα έως σαράντα μετανάστες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης

    Περίπου 30-40 άνθρωποι πνίγηκαν στη Μεσόγειο όταν ξεφούσκωσε φουσκωτή λέμβος που μετέφερε 120-140 Σομαλούς, Σουδανούς και Νιγηριανούς, προκαλώντας πανικό στους επιβαίνοντες, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

    Οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από τη Μισράτα της Λιβύης, όμως έπειτα από 6-7 ώρες η λέμβος τους άρχισε να ξεφουσκώνει και μερικοί από τους επιβαίνοντες έπεσαν στο νερό, αναφέρει στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Φλάβιο ντι Τζάκομο. Υπάρχουν 91 επιζώντες, προσθέτει.

    Νωρίτερα ο ΔΟΜ είχε ανακοινώσει πως είχε πληροφορίες για 40-50 αγνοούμενους.

    [07] Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από την πυρκαγιά στο Ψυχιατρείο στο Δαφνί

    Τριάντα αναφορές είχαν συντάξει και αποστείλει προς το υπουργείο Υγείας, τις εισαγγελικές αρχές και τη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος επισημαίνοντας τον «εξαιρετικά επικίνδυνο και επιθετικό χαρακτήρα» του ασθενή, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για την φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ιδρυμα. Αυτό αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Παναγούλης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος ασθενής νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ώστε να προστατεύονται τόσο οι άλλοι ασθενείς, όσο και ο ίδιος για να μην αυτό-τραυματισθεί. Η νοσηλεία του γινόταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και όπως λέει ο κ. Παναγούλης, οι εργαζόμενοι επανειλημμένα είχαν ζητήσει να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο φύλαξης, πρωτίστως για τη δική του προστασία.

    Ο συγκεκριμένο ασθενής τον Μάιο του 2015 είχε επιτεθεί σε άλλον ασθενή τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Μάλιστα τότε ο κ. Παναγούλης είχε εκφράσει την ανησυχία του προειδοποιώντας ότι «περιμένουμε το επόμενο θύμα και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα είναι ασθενής ή εργαζόμενος».

    Ο συγκεκριμένος ασθενής πάσχει από σχιζοφρένεια και κρατείται στο «Δαφνί» σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα περί ακαταλόγιστου. Το άρθρο ορίζει ότι αν κάποιος, λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του, απαλλάχθηκε από την ποινή ή τη δίωξη για κακούργημα ή πλημμέλημα, για το οποίο ο νόμος απειλεί ποινή ανώτερη από έξι μήνες, το δικαστήριο διατάσσει τη φύλαξή του σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα, εφόσον κρίνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

    Από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε πτέρυγα με 17 νοσηλευόμενους, τρεις βρήκαν τραγικό θάνατο και τρεις τραυματίστηκαν. Από αυτούς δυο νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο και ένας στο Σωτηρία. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

    [08] Φ. Τίμερμανς: Δεν υπάρχει χώρα της ΕΕ που να μην έχει επηρεαστεί από την ανθρωπιστική κρίση

    «Η Ευρώπη πρέπει να βρει τις ισορροπίες της για να προστατέψει τις κοινωνίες της και ταυτόχρονα να μην εγκαταλείψει τις αξίες της, διότι αν τα ξεχάσει αυτά ξεχνούμε και ποιοι είμαστε», τόνισε μεταξύ άλλων μετά το πέρας της σύσκεψης που έγινε στην Κω ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

    Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση της κατάστασης με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου ενώ παρόμοια κύματα δέχονται όλες πλέον οι ευρωπαϊκές χώρες.

    «Δεν υπάρχει χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να μην έχει επηρεαστεί από αυτήν την ανθρωπιστική κρίση και από αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή τους», υπογράμμισε ο κ. Τίμερμανς εκφράζοντας την ανάγκη να υπάρξει μία συνολική λύση στο πρόβλημα και όχι να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα.

    Η Κως δεν μπορεί να μείνει μόνη και γι' αυτό θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους κατοίκους της περιοχής και γενικά σε όλους τους Έλληνες ανέφερε επίσης στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο κ. Τίμερμανς και πρόσθεσε «ότι η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί τη θέλησή μας να μην κρυφτούμε στα δύσκολα αλλά να πηγαίνουμε εκεί που είναι το πρόβλημα και να δίνουμε λύσεις».

    Την ανάγκη να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης στην Κω.

    «Οι πρόσφυγες αντικρίζουν για πρώτη φορά την Ευρώπη όταν φτάνουν εδώ στα νησιά μας. Χρέος μας να τους υποδεχθούμε με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Από φιλοξενία άλλωστε εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [09] Έκκληση του ΠΙΣ για υγειονομική κάλυψη μεταναστών και προσφύγων

    Τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν λόγω της αυξημένης προσέλευσης προσφύγων και μεταναστών, κρούει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Μάλιστα, θεωρεί επιβεβλημένη την αποστολή κινητής υγειονομικής μονάδας και γιατρών στη Μυτιλήνη, όπου καταφεύγει βασικός όγκος των προσφύγων και μεταναστών, καθώς «τίθεται σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας».

    «Αν δεν έχουμε προετοιμαστεί καταλλήλως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν παραστεί ανάγκη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος.

    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπολογίζει ότι στο νησί βρίσκονται περί τους 15.000 μετανάστες και καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις για αποστολή κινητής υγειονομικής μονάδας και γιατρών «δεν έγινε τίποτε, παρά μόνο εστάλη στο νησί όχημα τύπου ασθενοφόρου, το οποίο εκτός του ότι δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού, ουδέποτε τέθηκε σε λειτουργία».

    [10] Στον Ηρακλή για άλλα τρία χρόνια ο Ζιαμπάρης

    Τριετή επέκταση του συμβολαίου του στο Νίκο Ζιαμπάρη, πρότεινε η ΠΑΕ Ηρακλής και ο 24χρονος αμυντικός συμφώνησε και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, οπότε θα φοράει τα κυανόλευκα ως το καλοκαίρι του 2018. Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: «Η ΠΑΕ Ηρακλής βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση συμβολαίου του αμυντικού Νίκου Ζιαμπάρη με την ομάδα μας για τα επόμενα τρία χρόνια».

    «Μας γεμίζει περηφάνια το γεγονός ότι ο Νίκος, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα στην ομάδα μας την περσινή σεζόν, υπέγραψε για τα επόμενα 3 χρόνια. Στόχος μας είναι να χτίσουμε την ομάδα μας με ταλαντούχους παίκτες, όπως ο Νίκος, και ειλικρινά πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε», είπε ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος.

    «Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω στον Ηρακλή και θα συνεχίσω να το κάνω έως το 2018. Είναι κάτι που το ήθελα πάρα πολύ και έχω την αίσθηση ότι το ίδιο πίστευαν τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο προπονητής μου», τόνισε ο Ζιαμπάρης. «Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που δείχνουν στο πρόσωπό μου και υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για τον Ηρακλή».

    [11] Επέστρεψαν Μάνταλος, Kορδέρο και η ΑΕΚ 3-0 τον Παναιτωλικό

    Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναιτωλικού, σε φιλικό ματς που έγινε στο Αγρίνιο. Επέστρεψε μετά από 5,5 μήνες απουσίας ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος αγωνίστηκε σχεδόν ένα 20λεπτο, όπως και ο Μιγκέλ Κορδέρο που είχε χάσει σχεδόν όλη την προετοιμασία.

    Θετικά τα συμπεράσματα που αποκόμισε ο Τραϊανός Δέλλας, καθώς το σημερινό φιλικό είχε μεγαλύτερη σημασία για την ΑΕΚ. Τόσο για τους παίκτες που επανεμφανίστηκαν από τραυματισμό, όσο και για κάποιους άλλους. Όπως για τον Ντιέγκο Μπουονανότε που πήρε 75 λεπτά συμμετοχής, ενώ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 17? με πέναλτι. Επίσης, για τον Μακόλεϊ Κρισάντους, τον παίκτη που κέρδισε το πέναλτι, ενώ πέτυχε και το δεύτερο γκολ στο 35?.

    Θετικά δείγματα γραφής και για τους δύο Ισπανούς, Αρθο, Ντίντακ Βίλα, σ? ένα ματς όπου οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν 40 ποδοσφαιριστές! Ο Μάνταλος σφράγισε την επιστροφή του με μια εξαιρετική ασίστ στον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος στο 86? πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα και διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

    [12] Ο Ρόμπεν χάνει την πρεμιέρα με Ολυμπιακό

    Χωρίς τον Άριεν Ρόμπεν θα παραταχθεί η Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα (16/9) του 6ου ομίλου του Champions League με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο 31χρονος διεθνής επιθετικός αποχώρησε τραυματίας (τράβηγμα στους προσαγωγούς) από την χθεσινή αναμέτρηση της Εθνικής Ολλανδίας με την Ισλανδία για τα προκριματικά του EURO 2016 και σύμφωνα με την ανακοίνωση των Βαυαρών θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τέσσερις εβδομάδες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 September 2015 - 18:32:13 UTC