Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Β. Θάνου
  • [02] Για «άγνοια ως προς τα βασικά θέματα Διεθνούς Δικαίου» κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, η ΝΔ
  • [03] Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Πρακτορείο FM 104,9
  • [04] Σχόλιο του ΚΚΕ για δημοσιεύματα σχετικά με υπερπτήσεις ρωσικών πολιτικών αεροσκαφών
  • [05] Σόιμπλε: Η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης έχει «απόλυτη προτεραιότητα»
  • [06] Με άνοδο σχεδόν 3% έκλεισαν τα κινεζικά χρηματιστήρια
  • [07] ΟΗΕ: Η ΕΕ χρειάζεται ένα "σύστημα εγγυημένης μετεγκατάστασης" των Σύρων προσφύγων
  • [08] Οι καρδιές ενός Σύρου μετανάστη και ενός Γερμανού χάρισαν ζωή σε δυο Έλληνες αστυνομικούς
  • [09] Συνελήφθη στη Μυτιλήνη ένας 17χρονος για μεταφορά μεταναστών
  • [10] Πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης στο μεταναστευτικό
  • [11] Η συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε πριν από δύο χρόνια, δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης στο Πρακτορείο FM 104,9
  • [12] Και τρίτο πλοίο στη διαδικασία μεταφοράς μεταναστών από το λιμάνι της Μυτιλήνης
  • [13] Μια φορά κάθε 40 χρόνια!
  • [14] Ο Τόνι Πάρκερ ξεπέρασε τον Γκάλη
  • [15] Μια... ανάσα από τα τελικά Γερμανία και Πορτογαλία
  • [16] Στο 0-0 η Ελλάδα με τη Ρουμανία

  • [01] Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Β. Θάνου

    Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο συναντήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου.

    Μολονότι η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική, η κ. Θάνου, προσερχόμενη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα φορολογίας γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας.

    «Είναι χαρά και τιμή μου, θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω και τις ευχές της Εκκλησίας, οι οποίες θα βοηθήσουν, οπωσδήποτε, αυτό έργο, το βαρύ, το οποίο επωμιστήκαμε. Ωστόσο, αν και η επίσκεψή μου στον Μακαριότατο είναι εθιμοτυπική και είχε προγραμματιστεί, ήδη, από την ανάληψη των καθηκόντων μου, θα ήθελα, δεδομένης της ευκαιρίας, να διευκρινίσω ότι ουδέποτε από την κυβέρνησή μας τέθηκε θέμα φορολόγησης γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας» δήλωσε η κ. Θάνου, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση αυτή είναι υπηρεσιακή και δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητες.

    Επίσης, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, για το οποίο ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση έδωσε όλες τις δυνάμεις της, ώστε να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση για την αποσυμφόρηση των νησιών που είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα και πρόσθεσε ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται ελπίζει πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ικανοποιητική επίλυση του ζητήματος.

    [02] Για «άγνοια ως προς τα βασικά θέματα Διεθνούς Δικαίου» κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, η ΝΔ

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΝΔ, στην οποία αναφέρει ότι ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη χθεσινή του δήλωση «δεν έχει σύνορα η θάλασσα», «αποδεικνύει το μέγεθος της άγνοιάς του ως προς τα βασικά θέματα Διεθνούς Δικαίου και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Αποδεικνύει άγνοια που τον καθιστά επικίνδυνο».

    «Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, που διεκδικεί την επανεκλογή του, ας μάθει ότι η χώρα μας έχει θαλάσσια σύνορα, τα εθνικά χωρικά της ύδατα. Για όλα αυτά, κανένας δεν του είπε τίποτα; Ούτε ο κ. Καμμένος;» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

    [03] Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Πρακτορείο FM 104,9

    Εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, που αποκλείει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη Ν.Δ., στράφηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM 104,9 και στον δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα.

    «Υπεράνω όλων είναι η πατρίς, λέει ο πατέρας μου, χρόνια τώρα. Εδώ δεν είναι θέμα προσωπικών πεισμάτων ή προσωπικής καριέρας κανενός. Εδώ είναι θέμα οριστικώς και αμετακλήτως το πώς θα σωθεί η πατρίδα», είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

    «Αν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν ένα μνημόνιο, στη λογική που λέει, αν είμαι εγώ πρώτο κόμμα θα το εφαρμόσω, αλλά αν δεν είμαι πρώτο κόμμα θα το αντιπολιτεύομαι, με συγχωρείται πάρα πολύ, αλλά ξεπερνάει τη λογική τη δικιά μου. Δηλαδή υπογράφω ένα πράγμα και λέω αν είμαι πρώτο κόμμα θα το εφαρμόσω, αλλά αν είμαι δεύτερο κόμμα θα το πολεμήσω. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δηλαδή τι έπρεπε να πούμε εμείς οι υπόλοιποι; Εμείς, λοιπόν, λέμε σοβαρά ότι, ελάτε κύριοι, το υπογράψατε, το στηρίξατε».

    [04] Σχόλιο του ΚΚΕ για δημοσιεύματα σχετικά με υπερπτήσεις ρωσικών πολιτικών αεροσκαφών

    «Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν πως οι ΗΠΑ έχουν καταθέσει αίτημα προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδος, να άρει τις άδειες υπερπτήσης ρωσικών πολιτικών αεροσκαφών μέσω του FIR Αθηνών προς τη Συρία» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

    Προσθέτει ότι «τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκεται "υπό μελέτη"» και υπογραμμίζει ότι «εφόσον και με επίσημο τρόπο επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, έχουμε να κάνουμε με μια ακόμη περίπτωση απροκάλυπτης αμερικανικής επέμβασης».

    «Οι ΗΠΑ, μαζί με την ΕΕ, αφού πρώτα "άναψαν τη φωτιά" της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και του πολέμου στη Συρία, προκαλώντας χιλιάδες αθώα θύματα κι ένα τεράστιο κύμα προσφύγων, τώρα επιδιώκουν να αποτελειώσουν το έργο τους» υποστηρίζει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «τα κόμματα που στήριξαν το δόγμα του "ανήκομεν εις την Δύσιν", στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ), όπως κι εκείνοι, που για μήνες το υπηρέτησαν από υπουργικές θέσεις (ΛΑ.Ε) και τώρα κάνουν τις "αθώες περιστερές", έχουν τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή και τη συμμετοχή της χώρας στα εγκληματικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά άλλων λαών».

    Τέλος, το ΚΚΕ ζητά «άμεσα και με σαφήνεια την απόρριψη εδώ και τώρα του αμερικανικού αιτήματος».

    [05] Σόιμπλε: Η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης έχει «απόλυτη προτεραιότητα»

    Η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης έχει «απόλυτη προτεραιότητα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιάζοντας στο κοινοβούλιο τον προϋπολογισμό του 2016.

    Η αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να είναι άμεση και να χρηματοδοτηθεί, αν είναι δυνατόν, χωρίς να δημιουργηθούν νέα χρέη, τόνισε ο Σόιμπλε κατά την ομιλία του.

    «Θέλουμε να το κάνουμε χωρίς νέα χρέη», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τον λογαριασμό για τις επόμενες γενιές», πρόσθεσε. Κατά συνέπεια, προειδοποίησε ο Σόιμπλε, «οι χρηματοδοτικές ανάγκες (άλλων τομέων) θα βρεθούν πίσω» από αυτό που χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη πρόκληση (που έχουν αντιμετωπίσει) εδώ και καιρό» η Γερμανία και η Ευρώπη.

    Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας σκοπεύει να διαθέσει το 2016 περίπου 6 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, αν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εκτίμησε ότι είναι «πιθανό» το κόστος για την υποδοχή των μεταναστών να φτάσει το επόμενο έτος τα 10 δισεκ. ευρώ.

    Ο γερμανικός προϋπολογισμός για το 2016 θα πρέπει προφανώς να τροποποιηθεί για να λάβει υπόψη του το κόστος που συνδέεται με την υποδοχή πολλών χιλιάδων μεταναστών φέτος και τα επόμενα έτη, εξήγησε ο Γερμανός υπουργός, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν έχει νόημα» να γίνονται εικασίες για το τελικό ποσό προς το παρόν.

    «Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την πρόκληση, η χώρα μας έχει τη δύναμη, η οικονομική μας κατάσταση είναι καλή», διαβεβαίωσε ο Σόιμπλε.

    Η Γερμανία είναι σε θέση να αντέξει το κόστος αυτό διότι τα τελευταία χρόνια εξυγίανε τα δημοσιονομικά της, σημείωσε ο ίδιος. Η καλή κατάσταση της αγοράς εργασίας σημαίνει αυξημένα έσοδα για το κράτος. Χάρη σε αυτό το γεγονός «έχουμε επιπλέον περιθώρια (δημοσιονομικών) ελιγμών και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να εκπληρώσουμε αυτή τη μεγάλη αποστολή», υπογράμμισε.

    Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε κατά μιας διαμάχη μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, των κρατιδίων και των δήμων για το ποιος θα πληρώσει τι. Η διαμάχη για την κατανομή των πόρων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ είναι βλαβερή διότι δεν βελτιώνει την αποδοχή από την κοινή γνώμη της υποδοχής μεταναστών, αλλά την θέτει σε κίνδυνο.

    Εξάλλου ο Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η υποδοχή μεταναστών δεν θα πρέπει να εξετάζεται μόνο από οικονομική άποψη.

    [06] Με άνοδο σχεδόν 3% έκλεισαν τα κινεζικά χρηματιστήρια

    Με άνοδο σχεδόν 3% έκλεισαν σήμερα τα κινεζικά χρηματιστήρια, καθώς η αύξηση των αγορών το απόγευμα (τοπική ώρα) βοήθησε να αναστραφούν οι απώλειες που σημείωναν οι μετοχές νωρίτερα, αλλά οι συναλλαγές στις αγορές - τόσο των μετοχών όσο και των προθεσμιακών δεικτών - μειώθηκαν απότομα μετά από μία σειρά κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό της κερδοσκοπίας.

    Ο δείκτης CSI300 των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σεντζέν αυξήθηκε 6%, ενώ ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης ενισχύθηκε 2,9%. Οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια συρρικνώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, έναν μήνα παραδοσιακά χαμηλού τζίρου λόγω των εορτασμών για το κινεζικό νέο έτος.

    Η κινεζική κυβέρνηση έχει διαθέσει 1,5 τρισ. γιουάν (236 δισ. δολάρια), στην προσπάθειά της να στηρίξει τη χρηματιστηριακή αγορά το τελευταίο τρίμηνο που αυτή κατρακυλά, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται έκθεση της Goldman Sachs.

    [07] ΟΗΕ: Η ΕΕ χρειάζεται ένα "σύστημα εγγυημένης μετεγκατάστασης" των Σύρων προσφύγων

    Η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει εγγυημένη μετεγκατάσταση των σύρων προσφύγων καθώς ένας αριθμός ρεκόρ από αυτούς φθάνουν στην ΠΓΔΜ και στην Ελλάδα λόγω της δυστυχίας στην πατρίδα τους και στις γειτονικές χώρες, δήλωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

    Ένας αριθμός-ρεκόρ 7.000 σύρων προσφύγων έφθασαν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας χθες, ενώ κάπου 30.000 βρίσκονται σε ελληνικά νησιά, περιλαμβανομένων 20.000 στη Μυτιλήνη, ανέφερε.

    "Επείγει ακόμη περισσότερο αυτή την εβδομάδα να διεξαχθεί συζήτηση στην Ευρώπη, καθώς πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και η λύση του δεν μπορεί να δοθεί μόνο από τη Γερμανία", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR) Μελίσα Φλέμινγκ.

    [08] Οι καρδιές ενός Σύρου μετανάστη και ενός Γερμανού χάρισαν ζωή σε δυο Έλληνες αστυνομικούς

    Με την καρδιά ενός Σύρου παράτυπου μετανάστη ζει εδώ και επτά χρόνια ο Βασίλης Κορώνας, ένα νεαρός αστυνομικός από το Μικρό Μοναστήρι της Χαλκηδόνας.

    Ένας άλλος αστυνομικός, ο 36χρονος Δημήτρης Αφεντούλης, ζει με την καρδιά ενός νεαρούΓερμανού, που σκοτώθηκε σε τροχαίο.

    Και οι δυο τους, σήμερα, όχι μόνο συνεχίζουν φυσιολογικά τη ζωή τους, αλλά αθλούνται και μάλιστα συμμετέχουν σε διεθνείς αθλητικούς αγώνες μεταμοσχευμένων, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, μαζί με άλλους συναθλητές τους.

    Οι δύο αστυνομικοί, που ζουν χάρη στη μεταμόσχευση, αφηγούνται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη συγκλονιστική ιστορία τους, δίνοντας το μήνυμα, ότιη καρδιά αλλά και τα άλλα όργανα δεν γνωρίζουν από θρησκείες κι εθνικότητες και ότι με τη δωρεά οργάνων ενός μόνο ανθρώπου μπορούν να σωθούν ακόμη και πέντε ή έξι συνάνθρωποί μας.

    [09] Συνελήφθη στη Μυτιλήνη ένας 17χρονος για μεταφορά μεταναστών

    Συνελήφθη, στη Μυτιλήνη, 17χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Οδική Κυκλοφορίας.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 17χρονος επιβίβασε σε δίκυκλο μοτοποδήλατο ένα ζευγάρι Αφγανών μεταναστών, προκειμένου να τους μεταφέρει από την περιοχή του Μανταμάδου στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι αμοιβής, την οποία θα κατέβαλαν στον 17χρονο μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους.

    Στη συνέχεια, το δίκυκλο με τους τρεις κινούμενο προς τη Μυτιλήνη ανατράπηκε με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας (εγχειρίστηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και υπεβλήθη σε σπληνεκτομή), ενώ έχει υποστεί και σοβαρό συντριπτικό κάταγμα λεκάνης και τον ελαφρύτερο τραυματισμό των δυο ανδρών. Συγκεκριμένα, ο μεν άνδρας πρόσφυγας είχε κατάγματα και στα δυο χέρια, ο δε 17χρονος μεταφορέας κακώσεις στον θώρακα.

    Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σχηματίσθηκε και σε βάρος της μητέρας του 17χρονου, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

    [10] Πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης στο μεταναστευτικό

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.187 μετανάστες.Από το λιμάνι της Μυτιλήνης αναχωρεί με προορισμό τον Πειραιά και το καταμαράν Tera Jet μεταφέροντας άλλους 1.700 μετανάστες.

    Έξω από τη Μυτιλήνη βρίσκεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue star Patmos το οποίο αναμένεται να δέσει στο λιμάνι και να παραλάβει και αυτό μόνο μετανάστες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η πλοιοκτήτρια εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπ. Ναυτιλίας, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ναύλωσης του πλοίου.

    Σημειώνεται ότι ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης είχε προχωρήσει χθες σε πρόκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος, για τη ναύλωση δύο πλοίων μεταφοράς μεταναστών από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Είχε ζητηθεί από τους τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας που εκπροσωπεί του ακτοπλόους οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλλουν εντός 24 ωρών τις δικές τους προτάσεις.

    Στο μεταξύ, στη διάσωση 474 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή σε 11 περιστατικά έρευνας και διάσωσης. Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών της Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου και Κω

    Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ

    Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ συγκεντρώνεται υλικοτεχνική υποδομή και ιατροφαρμακευτικό υλικό για το Δήμο Λέσβου , που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λόγω του τεράστιου όγκου προσφύγων και μεταναστών που δέχεται καθημερινά.

    Με επιστολή του, προς όλους του Δημάρχους της χώρας , ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης , ζητεί να διαθέσουν έστω και προσωρινά , μηχανήματα, απορριμματοφόρα, σάρωθρα, και βυτία , στο δήμο Λέσβου .

    Επίσης , η ΚΕΔΕ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συντονίζουν κλιμάκιο ιατρών το οποίο θα επισκεφθεί το νησί προκειμένου να παράσχει ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια όπου απαιτείται.

    Ο ρόλος της Ευρώπης

    Από τον Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στη θάλασσα προκειμένου να αντιμετωπίσει τους διακινητές. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής της χώρας του στην επιχείρηση αυτή, ενώ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει «να επιτρέψει να μετατραπεί η θάλασσα σε ομαδικό τάφο μεταναστών».

    Ήδη από τον Ιούνιο συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση EUNAVFOR MED δύο πολεμικά πλοία της Γερμανίας, τα οποία μέχρι τώρα έχουν διασώσει 7.200 μετανάστες.

    Τους επόμενους μήνες η ΕΕ θέλει να καταπολεμήσει με πιο ενεργά μέσα τους διακινητές. Στις Βρυξέλλες γίνεται ήδη λόγος για τη δεύτερη φάση της EUNAVFOR MED και σύντομα πρόκειται να ληφθεί απόφαση για την επέκταση της στρατιωτικής επιχείρησης.

    [11] Η συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε πριν από δύο χρόνια, δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης στο Πρακτορείο FM 104,9

    Πριν από δύο χρόνια άρχισε η πολιτική συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, για συνεργασία μαζί του, και τώρα καρποφόρησε, δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

    «Είναι ανοιχτός ένας πολιτικός διάλογος περίπου δυο χρόνια, ο οποίος ξεκίνησε όταν συζητήσαμε τη δυνατότητα διεκδίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή η συζήτηση δεν σταμάτησε ήταν σε εξέλιξη, κυρίως υπαγορευμένη από τις έντονες ανάγκες που έχουν οι πολίτες, ο λαός της χώρας. Αυτή η πολιτική συζήτηση οδήγησε σε αυτή τη συνεργασία, αφού δύο άλλες φορές τα εγχειρήματα απέτυχαν», είπε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM 104,9 και στον δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα.

    «Η συζήτηση για τον ελληνικό λαό, η συζήτηση για την κυβέρνηση, η συζήτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση για τον Αλέξη Τσίπρα θα έπρεπε να είναι: Πάμε μπροστά. Αφήνουμε τη μιζέρια πίσω. Αφήνουμε την κακομοιριά πίσω, δημιουργούμε όρους για να φύγει μπροστά η κοινωνία, να φύγει μπροστά η οικονομία. Φεύγουμε μπροστά με ψηλά το κεφάλι για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το κλίμα στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Μπόλαρης.

    [12] Και τρίτο πλοίο στη διαδικασία μεταφοράς μεταναστών από το λιμάνι της Μυτιλήνης

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.187 μετανάστες.Από το λιμάνι της Μυτιλήνης αναχωρεί με προορισμό τον Πειραιά και το καταμαράν Tera Jet μεταφέροντας άλλους 1.700 μετανάστες.Έξω από τη Μυτιλήνη βρίσκεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue star Patmos το οποίο αναμένεται να δέσει στο λιμάνι και να παραλάβει και αυτό μόνο μετανάστες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η πλοιοκτήτρια εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπ. Ναυτιλίας, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ναύλωσης του πλοίου.

    Σημειώνεται ότι ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης είχε προχωρήσει χθες σε πρόκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος, για τη ναύλωση δύο πλοίων μεταφοράς μεταναστών από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Είχε ζητηθεί από τους τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας που εκπροσωπεί του ακτοπλόους οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλλουν εντός 24 ωρών τις δικές τους προτάσεις.

    Στο μεταξύ, στη διάσωση 474 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή σε 11 περιστατικά έρευνας και διάσωσης. Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών της Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου και Κω

    [13] Μια φορά κάθε 40 χρόνια!

    Με τη «λευκή» ισοπαλία χθες στη Ρουμανία, η Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της 86χρονης Ιστορίας της. Από το 1929 όταν έδωσε τον πρώτο της αγώνα, έχει καταγράψει τρεις φορές σερί 11 αναμετρήσεων χωρίς νίκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει κάθε 40 χρόνια! Την πρώτη τη δεκαετία του 1930, τη δεύτερη του 1970 και την τρίτη στο διάστημα που διανύουμε.

    Το... ανησυχητικό είναι ότι οι δύο προηγούμενες «κατρακύλες» της Eθνικής, σταμάτησαν με ένα εντός έδρας φιλικό. Τώρα, η επόμενη αποστολή της «γαλανόλευκης» είναι εναντίον της Βόρειας Ιρλανδίας στο Μπέλφαστ (8 Οκτωβρίου), όπου οι γηπεδούχοι με νίκη «σφραγίζουν» την πρόκριση στα τελικά του EURO 2016.

    Επίσης, αρνητικό ρεκόρ που δεν έχει προηγούμενο, έχει αρχίσει να καταγράφεται μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Στους τελευταίους δέκα αγώνες της, η Εθνική έχει πετύχει μόνο δύο γκολ. Τέλος, ο Κώστας Τσάνας γίνεται ο μοναδικός προπονητής που δεν έχει πανηγυρίσει γκολ σε τρεις αγώνες παρουσίας του στον πάγκο. Ο προκάτοχός του Σέρχιο Μαρκαριάν στάθηκε τυχερός, καθώς... λυτρώθηκε από τον Παπασταθόπουλο (σκόρερ στην ήττα 1-2 από τα Νησιά Φερόε) που πέτυχε το μοναδικό γκολ της Εθνικής στους τρεις αγώνες θητείας του Ουρουγουανού.

    Αναλυτικά τα αρνητικά σερί 11 αγώνων της Εθνικής ομάδας:

    ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1930 (11 ήττες)

    15/03/1931 Γιουγκοσλαβία-Eλλάδα 4-1 ΒΚ

    25/10/1931 Bουλγαρία-Eλλάδα 2-1 ΒΚ

    29/11/1931 Eλλάδα-Pουμανία 2-4 ΒΚ

    13/12/1931 Eλλάδα-Ουγγαρία Β? 2-4 Φ

    27/03/1932 Eλλάδα-Bουλγαρία 1-2 Φ

    26/06/1932 Γιουγκοσλαβία-Eλλάδα 7-1 ΒΚ

    28/06/1932 Pουμανία-Eλλάδα 3-0 ΒΚ

    02/07/1932 Bουλγαρία-Eλλάδα 2-0 BΚ

    03/06/1933 Γιουγκοσλαβία-Eλλάδα 5-3 ΒΚ

    08/06/1933 Pουμανία-Eλλάδα 1-0 ΒΚ

    10/06/1933 Bουλγαρία-Eλλάδα 2-0 ΒΚ

    Τέλος αρνητικού σερί

    05/02/1934 Ελλάδα-Βουλγαρία 1-0 Φ

    ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970 (8 ήττες - 3 ισοπαλίες)

    02/09/1972 Eλλάδα-Ελλάδα 1-3 Φ

    19/11/1972 Γιουγκοσλαβία?Ελλάδα 1-0 ΠΠΚ

    17/01/1973 Ελλάδα-Iσπανία 2-3 ΠΠΚ

    31/01/1973 Ελλάδα-Bουλγαρία 2-2 Φ

    21/02/1973 Iσπανία-Ελλάδα 3-1 ΠΠΚ

    08/09/1973 Γαλλία-Ελλάδα 3-1 Φ

    19/12/1973 Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία 2-4 ΠΠΚ

    28/04/1974 Βραζιλία-Ελλάδα 0-0 Φ

    15/05/1974 Πολωνία-Ελλάδα 2-0 Φ

    29/05/1974 Pουμανία-Ελλάδα 3-1 ΒΚ

    13/10/1974 Bουλγαρία-Ελλάδα 3-3 ΠΕΠ

    Τέλος αρνητικού σερί

    15/11/1974 Ελλάδα-Κύπρος 3-1 Φ

    ΔΕΚΑΕΤΙΑ 2010 (6 ήττες - 5 ισοπαλίες)

    29/06/2014 Κόστα Ρίκα-Ελλάδα 1-1* Μ

    07/09/2014 Ελλάδα-Ρουμανία 0-1 ΠΕΠ

    11/10/2014 Φινλανδία-Ελλάδα 1-1 ΠΕΠ

    14/10/2014 Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία 0-2 ΠΕΠ

    14/11/2014 Ελλάδα-N. Φερόε 0-1 ΠΕΠ

    18/11/2014 Ελλάδα-Σερβία 0-2 Φ

    29/03/2015 Ουγγαρία-Ελλάδα 0-0 ΠΕΠ

    13/06/2015 Ν. Φερόε-Ελλάδα 2-1 ΠΕΠ

    16/06/2015 Πολωνία-Ελλάδα 0-0 Φ

    04/09/2014 Ελλάδα-Φινλανδία 0-1 ΠΕΠ

    08/09/2015 Ρουμανία-Ελλάδα 0-0 ΠΕΠ

  • Η Κόστα Ρίκα νίκησε 5-3 στα πέναλτι

    Φ: Φιλικό ΠΠΚ: Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

    ΒΚ: Βαλκανικό Κύπελλο ΠΕΠ: Προκριματικά EURO

    Μ: Μουντιάλ 2014

    [14] Ο Τόνι Πάρκερ ξεπέρασε τον Γκάλη

    Με μία ημέρα καθυστέρηση, λόγω της «σύγχυσης» στο μέτρημα των πόντων, ο Τόνι Πάρκερ πρόσθεσε ακόμη ένα ρεκόρ στην πλούσια καριέρα του. Ο «αστέρας» των Σαν Αντόνιο Σπερς και των «τρικολόρ» με την επιτυχία απέναντι στην Πολωνία προσπέρασε τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών σε Ευρωμπάσκετ, τον «δικό» μας Νίκο Γκάλη, καθώς με τους 16 πόντους που «φόρτωσε» το αντίπαλο καλάθι έφτασε τους 1.046 στην Ιστορία του θεσμού.

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Νίκος Γκάλης χρειάστηκε 33 αγώνες για να σημειώσει τους 1.030 πόντους, σε αντίθεση με τον Τόνι Πάρκερ που τον προσπέρασε μετά από 62 αναμετρήσεις! Παράλληλα, το απόλυτο σύμβολο του ελληνικού μπάσκετ παραμένει πρώτο σε μέσο όρο πόντων (31.2), ρεκόρ που κανείς δεν έχει απειλήσει μέχρι σήμερα!

    Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σας παρουσιάζει τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών σε Ευρωμπάσκετ:

    ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΝΤΟΙ ΑΓ. Μ.Ο.

    Τόνι Πάρκερ (Γαλλία) 1.046 62 16.8

    Νίκος Γκάλης (ΕΛΛΑΔΑ) 1.030 33 31.2

    Ντιρκ Νοβίτσκι (Γερμανία) 1.013 46 22.2

    Καμίλ Μπράμπενετς (Τσεχοσλοβακία) 948 62 15.3

    Μίκι Μπέρκοβιτς (Ισραήλ) 917 51 18.0

    Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο (Ισπανία) 889 58 15.3

    Εμιλιάνο Ροντρίγκεθ (Ισπανία) 864 55 15.7

    Πάου Γκασόλ (Ισπανία) 851 44 19.3

    Ραντιβόι Κόρατς (Γιουγκοσλαβία) 844 34 24.8

    Στάνισλαβ Κροπιλακ (Τσεχόσλοβακία) 769 55 14.0

    Παναγιώτης Γιαννάκης (ΕΛΛΑΔΑ) 769 58 13.3

    [15] Μια... ανάσα από τα τελικά Γερμανία και Πορτογαλία

    Αγκαλιά με την πρόκριση στα τελικά του EURO, για πρώτη φορά στην ιστορία της βρέθηκε η Αλβανία, όμως το γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις από την Πορτογαλία και η ήττα με 1-0 στα Τίρανα για τον 9ο προκριματικό όμιλο, δίνει παράταση στην αναμονή για το όνειρό της. Κι αυτό γιατί η Δανία «πέταξε» βαθμούς στο Ερεβάν (0-0 με την Αρμενία) κι έτσι οι Αλβανοί, παρά την αποψινή ήττα, την πρώτη στα προκριματικά, κρατούν την τύχη τους (για τη 2η προνομιούχο θέση) στα δικά τους χέρια, αφού έχουν να δώσουν ένα ματς παραπάνω από τους Δανούς. Από τη δική τους μεριά οι Πορτογάλοι του Φερνάντο Σάντος βρίσκονται πλέον με το «ένα πόδι» στα τελικά.

    Μια... ανάσα από την οριστική πρόκριση στα τελικά βρίσκεται και η Γερμανία, που πέρασε νικηφόρα 3-2 από τη δύσκολη έδρα της Σκοτίας, την ίδια στιγμή που η Πολωνία «ξέσπασε» με 8-1 στο Γιβραλτάρ. Όμως η νίκη με 1-0 της Ιρλανδίας επί της Γεωργίας, κρατάει -έστω μαθηματικά- ανοιχτή ακόμη την κατάσταση στον 4ο όμιλο.

    Ο Κάιλ Λάφερτι είναι ο απόλυτος «ήρωας» που οδηγεί τη Βόρεια Ιρλανδία στους τελικούς του EURO 2016. Απόψε ο επιθετικός της Νόριτς ισοφάρισε 1-1 στο 90+3? την Ουγγαρία και κράτησε την ομάδα του στην κορυφή του 6ου ομίλου, όπου μετέχει και η Ελλάδα. Οι Ούγγροι «άγγιξαν» τη νίκη που θα αύξανε κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκρισης, αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν έως το τέλος του γκολ του Γκούζμιτς στο 74?. Η Φινλανδία, έστω και δύσκολα, έκαμψε την αντίσταση των Νησιών Φαρόε με 1-0.

    [16] Στο 0-0 η Ελλάδα με τη Ρουμανία

    Έξω πάμε καλά... Το Βουκουρέστι «εμπνέει» όπως φαίνεται την Εθνική ομάδα, που δύο χρόνια (παρά κάτι) μετά την τελευταία επίσκεψή της στο Εθνικό στάδιο της πόλης, έφυγε και πάλι ισόπαλη από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Στις 19 Νοεμβρίου 2013 το σκορ ήταν 1-1 και σήμανε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, απόψε το παιχνίδι έληξε 0-0 και παρότι δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο για την Ελλάδα, τουλάχιστον διέσωσε το γόητρο της «γαλανόλευκης» ομάδας στα προκριματικά του EURO 2016, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αναζητεί πάντως ακόμη την πρώτη νίκη στον 6ο προκριματικό όμιλο.

    Χωρίς να παίξουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, οι Έλληνες διεθνείς ήταν δυνατοί, αποφασιστικοί, είχαν πάθος και υποχρέωσαν σε οδυνηρή ισοπαλία τους γηπεδούχους, οι οποίοι είναι το φαβορί για την πρόκριση από τον 6ο προκριματικό όμιλο αλλά έχασαν δύο εντός έδρας βαθμούς. Για την Ελλάδα ήταν ο τρίτος εκτός έδρας κερδισμένος πόντος, καθώς στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετρά ως τώρα μόνο ήττες!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 September 2015 - 10:32:51 UTC