Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Η κυβέρνηση «ξαναπαίζει το έργο των "κόκκινων γραμμών"», ενώ υλοποιεί αντιλαϊκά μέτρα
  • [02] «Αγκάθι» στη διαπραγμάτευση η προστασία της πρώτης κατοικίας, δήλωσε ο Γ. Σταθάκης
  • [03] Π. Μοσκοβισί: Συμφωνία για την Ελλάδα αν οχι σήμερα, μέσα στις επόμενες μέρες
  • [04] Ι. Πανούσης: Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές
  • [05] Έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα βγαίνουν σε δημοπρασία του Σόθμπις
  • [06] Β. Κεγκέρογλου στο «Πρακτορείο FM»: Χωρίς εθνική συνεννόηση η χώρα δεν θα βγει από το αδιέξοδο
  • [07] Να προχωρήσει με συναινετικό τρόπο στη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, καλεί η κυβέρνηση τη ΝΔ
  • [08] Κομισιόν: Υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις Ελλάδας-θεσμών
  • [09] Προειδοποίηση για κακόβουλο λογισμικό σε «κινητά τηλέφωνα» εξέδωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

  • [01] ΚΚΕ: Η κυβέρνηση «ξαναπαίζει το έργο των "κόκκινων γραμμών"», ενώ υλοποιεί αντιλαϊκά μέτρα

    «Τη στιγμή που η κυβέρνηση υλοποιεί το ένα αντιλαϊκό μέτρο πίσω απ' τ' άλλο, για να θολώσει τα νερά, ξαναπαίζει το έργο των "σκληρών διαπραγματεύσεων" και των "κόκκινων γραμμών", αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

    «Ο λαός έχει πλέον εμπειρία και ξέρει ότι όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις καταλήγουν πάντα σε βάρος του. Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και με τις τωρινές, αφού κι αυτές διεξάγονται με δεδομένα, αφενός το πλαίσιο των αντιλαϊκών συμφωνιών που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη συμφωνία και των άλλων κομμάτων, και αφετέρου τον στόχο της ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, τσακίζοντας τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα», προσθέτει το ΚΚΕ.

    [02] «Αγκάθι» στη διαπραγμάτευση η προστασία της πρώτης κατοικίας, δήλωσε ο Γ. Σταθάκης

    «Αγκάθι» στη διαπραγμάτευση παραμένει το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

    Ερωτηθείς εάν υπάρχει ελπίδα για θετική εξέλιξη στη διαπραγμάτευση ή εάν χρειάζεται επιπλέον χρόνος, ιδίως για το θέμα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι έχει γίνει πρόοδος σε όλα τα θέματα, υπάρχουν και κάποια θέματα που πρέπει να κλείσουν, αλλά αυτό είναι εφικτό, κατά τη γνώμη μου». «Το μεγάλο "αγκάθι" παραμένει η απόσταση που μας χωρίζει στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, μέσω της δικαστικής οδού, δηλαδή αυτού που είναι γνωστό ως "νόμος Κατσέλη", στο οποίο δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι στιγμής», πρόσθεσε.

    Σε ερώτηση εάν η λύση θα δοθεί με πολιτική διαπραγμάτευση, ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Νομίζω ότι η διαπραγμάτευση που κάναμε αυτές τις ημέρες, στο επίπεδό μας, με τους θεσμούς, έκλεισε τον "κύκλο" της. Μπορεί να ξανανοίξει από αύριο. Άρα, είναι μία πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί, εκ των πραγμάτων».

    [03] Π. Μοσκοβισί: Συμφωνία για την Ελλάδα αν οχι σήμερα, μέσα στις επόμενες μέρες

    Αισιόδοξος ότι μια συμφωνία για την Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί «αν όχι στο σημερινό Eurogroup», «μέσα στις επόμενες μέρες», εμφανίστηκε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί κατά την είσοδο στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

    Όπως δήλωσε, η δυναμική παραμένει «θετική», τα «περισσότερα» από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρώτο σετ προαπαιτούμενων έχουν υλοποιηθεί και υπάρχει πνεύμα «συνεργασίας».

    Επιπλέον, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, είπε πως είχε «εποικοδομητικές» συναντήσεις, μεταξύ άλλων, και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκείδη Τσακαλώτο.

    «Η βούληση είναι εκεί, το ίδιο και το πνεύμα συμβιβασμού», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος και προσέθεσε ότι «δεν είμαστε μακριά» από μια συμφωνία, αλλά χρειαζόμαστε «λίγο δρόμο ακόμα».

    [04] Ι. Πανούσης: Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές

    «Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές: μία που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που με έβγαλε για να με προστατέψει» είπε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, κατά την έξοδο του από το γραφείο της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

    Ο κ. Πανούσης μετέβη στο γραφείο της κ. Ράικου, μετά τον Άρειο Πάγο, καθώς έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας για κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ.

    Ο κ. Πανούσης παρέμεινε περίπου μισή ώρα στο εισαγγελικό γραφείο και εξερχόμενος δήλωσε πως προσέθεσε διαφωτιστικά στοιχεία στην εισαγγελική έρευνα που αφορά εμπλοκή λιμενικών, στελεχών της ΕΥΠ και ενδεχομένως αστυνομικών σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες.

    Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός: «Αναμένεται η τελική κρίση της εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να ακολουθούμε τη δικαστική οδό».

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα που ανέδειξε ο ίδιος με τις καταγγελίες του, ο κ. Πανούσης επανέλαβε: «Εγώ δεν ανήκω στη κυβέρνηση, δεν είναι θέμα συγκίνησης. Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές. Μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει».

    Να σημειωθεί ότι η κλήση του κ. Πανούση στην εισαγγελέα Διαφθοράς δεν σχετίζεται με το τμήμα της συνέντευξης του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" σχετικά με απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται, θέμα για το οποίο ο πρώην υπουργός παρέδωσε στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

    [05] Έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα βγαίνουν σε δημοπρασία του Σόθμπις

    Έργα 15 κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα, δημοπρατούνται στις 2 Δεκεμβρίου, στο Λονδίνο από τον οίκο Σόθμπις.

    Πρόκειται για την δεύτερη δημοπρασία του Σόθμπις μέσα σε ένα χρόνο, με έργα σύγχρονης τέχνης διάφορων χωρών της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, του Ιράν και της Τουρκίας.

    Τα έργα των Ελλήνων καλλιτεχνών που βγαίνουν στην δημοπρασία «A Different Perspective» φέρουν την υπογραφή των Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Θεόδωρου Στάμου, Γιώργου Μπουζιάνη, Αλέκου Φασιανού, Κωνσταντίνου Μαλέα, Περικλή Λύτρα, Κυκούργου Κογεβίνα, Γιώργου Ζογγολόπουλου και Χρύσας Βαρδέα.

    Ειδικότερα, το έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου «Φως Μέσω του Φυλλώματος» (λάδι σε καμβά, 1969) εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 109.000 μέχρι και τα 163.000 ευρώ, το «Άπειρο» του Θεόδωρου Στάμου από τη σειρά Λευκάδα (ακρυλικό σε καμβά, 1979) το ποσό των 40.600 έως και 68. 000 ευρώ, η «Νεκρή Φύση με Λουλούδια» του Γιώργου Μπουζιάνη (λάδι σε πίνακα) εκτιμάται από 20.300 ευρώ μέχρι και 27.100 ευρώ, ενώ «η Επιστροφή» του Αλέκου Φασιανού (ακρυλικό και χρυσό χρώμα σε καμβά) εκτιμάται από 81.500 με 109.000 ευρώ.

    [06] Β. Κεγκέρογλου στο «Πρακτορείο FM»: Χωρίς εθνική συνεννόηση η χώρα δεν θα βγει από το αδιέξοδο

    Την εκτίμηση ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση αν δεν υπάρξει εθνική συνεννόηση, εκφράζει ο γραμματέας Κ.Ο. τηςΔημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου.

    Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή των Χρήστου Μάτη και Νικόλ Καζαντζίδου προτείνει συνεργασία, σε κυβερνητικό επίπεδο, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, για τη διεύρυνση της κεντροαριστεράς θα έχει αίσια αποτελέσματα.

    Λέει ότι ηχώρα έχει μπει σε αδιέξοδο, δεν εμπεδώνεται κλίμα ασφάλειας στον πολίτηκαι για τον λόγο αυτόυποστηρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση, η οποία να παίρνει κάποιες αποφάσεις χωρίς εθνική συνεννόηση και η αντιπολίτευση να είναι αντίθετη ακόμα και σ' αυτά που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν ως το πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης.

    «Δεν λέω ότι όλοι που θα καθίσουν σε ένα τραπέζι εθνικής συνεννόησης θα πρέπει να είναι και σε μια κυβέρνηση. Μπορεί κάποιοι να μην είναι, μπορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να μην είναι. Μπορεί να είναι τα δύο πρώτα κόμματα. Αλλά το κυβερνητικό πλαίσιο να είναι αποτέλεσμα μιας εθνικής συνεννόησης» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι δεν μπορεί ένα πλαίσιο να συμφωνείται από ένα κόμμα, να μην έχει την ευρύτατη συναίνεση που χρειάζεται και να περιμένουμε ότι θα προχωρήσουν τα πράγματα. «Βέβαια η ΝΔ ομφαλοσκοπεί αυτή την περίοδο λόγω εκλογών και αν δεν αναδειχθεί η νέα ηγεσία ούτως ώστε να έχουμε σαφές πολιτικό στίγμα για τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη χώρα δεν θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε σ' αυτό το θέμα» είπε.

    [07] Να προχωρήσει με συναινετικό τρόπο στη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, καλεί η κυβέρνηση τη ΝΔ

    Να συμβάλει στη δημιουργία της απαραίτητης πλειοψηφίας στη διάσκεψη των προέδρων, προκειμένου γρήγορα να αποκτήσει επιτέλους νόμιμη σύνθεση το ΕΣΡ, καλούν κυβερνητικές πηγές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Σχολιάζοντας την απροθυμία της ΝΔ να προχωρήσει με συναινετικό τρόπο στη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ -όπως προκύπτει από τις θέσεις που εκφράζει ο κ. Μεϊμαράκης σε συνομιλία του που φιλοξενείται σήμερα στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ»-, οι κυβερνητικές πηγές διερωτώνται εάν με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσει η ΝΔ να διευκολύνει τη διαπλοκή και να καθυστερήσει τη διεξαγωγή της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες που έχει καθυστερήσει εδώ και 25 χρόνια.

    «Θα τους καλούσαμε να μην παίζουν με τους θεσμούς», τονίζουν οι ίδιες πηγές, «και να συμβάλουν, ως οφείλουν, στη δημιουργία της απαραίτητης πλειοψηφίας στη διάσκεψη των προέδρων, προκειμένου γρήγορα να αποκτήσει, επιτέλους, νόμιμη σύνθεση το ΕΣΡ».

    [08] Κομισιόν: Υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις Ελλάδας-θεσμών

    Την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφορικά με την προετοιμασία του Eurogroup, αλλά και τη διαχείριση του προσφυγικού, επιβεβαίωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Όσον αφορά τις συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι υπήρξε πρόοδος και ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο για να επιτευχθεί συμφωνία σε όλους τους τομείς. Στη συνέχεια, τόνισε ότι το αποψινό Eurogroup θα αποτιμήσει την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

    Τέλος, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι ο κ. Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα συζητήσουν κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

    Η τρέχουσα δόση δεν μπορεί να εκταμιευθεί διότι δεν έχουν εφαρμοστεί όλα τα ορόσημα, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

    «Βρισκόμαστε στη φάση όπου η τρέχουσα δόση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να εκταμιευτεί, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα όλα τα ορόσημα», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

    Η κ. Φον Τισενχάουζεν αρνήθηκε, ωστόσο, να απαντήσει σε ερώτηση σχετική με την έκβαση της συνεδρίασης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το Eurogroup γίνεται στις Βρυξέλλες και όχι εδώ».

    [09] Προειδοποίηση για κακόβουλο λογισμικό σε «κινητά τηλέφωνα» εξέδωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

    Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για ιστοσελίδα, στην οποία είναι διαθέσιμο λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, με ειδικού τύπου λειτουργικό. Το λογισμικό της ιστοσελίδας αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα εργαλεία, που εμφανίστηκαν στην ελεύθερη αγορά με χαμηλό κόστος, εύχρηστη γραφική επαφή χρήστη και με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως νόμιμη εφαρμογή.

    Όπως τονίζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το λογισμικό αυτό σύντομα εξελίχθηκε σε ένα χρήσιμο εργαλείο για διάπραξη αξιοποίνων πράξεων, καθώς επιτρέπει στους «κυβερνοεγκληματίες» να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συσκευές κινητών τηλεφώνων με ειδικού τύπου λειτουργικό, χωρίς οι κάτοχοί τους να το αντιληφθούν. Οι δυνατότητες αυτού του εργαλείου είναι πολλαπλές και εύκολα κατανοητές ακόμη και σε χρήστες χωρίς τεχνικές γνώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 November 2015 - 13:32:22 UTC