Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκδήλωση στη Γέφυρα Γοργοποτάμου
  • [02] Τις παραιτήσεις Μεϊμαράκη και των μελών της ΚΕΦΕ, ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [03] Θ. Φέσσας: Η κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις
  • [04] Ευρεία συμφωνία επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων στο EWG
  • [05] Βελτίωση των μεγεθών της οικονομίας για το 2016, προβλέπει ο προϋπολογισμός
  • [06] Δύο νέες επιθέσεις Παλαιστινίων με μαχαίρι, εναντίον Ισραηλινών
  • [07] Πόλη φάντασμα και σήμερα οι Βρυξέλλες
  • [08] Περίπου 6.000 πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, το τελευταίο 24ωρο στην Ειδομένη
  • [09] Απόπειρα αυτοκτονίας στο ΑΠΘ
  • [10] Ο Τζόνι Χαλιντέι δηλώνει ότι θα «πολεμούσε» τους τζιχαντιστές εάν δεν ήταν τραγουδιστής
  • [11] Δήλωση του εκπροσώπου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ της ΝΔ, Θ. Αμπατζόγλου
  • [12] Εθνικό διάλογο για τα μεγάλα ανοιχτά θέματα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
  • [13] Γερούν Ντάισελμπλουμ: Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της πρώτης δόσης δανείου

  • [01] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκδήλωση στη Γέφυρα Γοργοποτάμου

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρίσταται στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στον χώρο της Γέφυρας Γοργοποτάμου, για τον Πανελλήνιο εορτασμό της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης.

    Μετά την επιμνημόσυνη Δέηση, ακολουθούν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον δήμαρχο Λαμιέων, τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης,τον εκπρόσωπο της Βουλής, τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας, τον γγ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΖΕΡΒΑΣ, τον πρόεδρο του ΠανελληνίουΣυνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής ΕΑΜΙΚΗΣ Αντίστασης.

    Θα ακολουθήσει εκφώνηση των ονομάτων των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταμο, των ονομάτων των Υπαταίων που εκτελέστηκαν από τους Ιταλούς και των φονευθέντων από την έκρηξη νάρκης στον Γοργοπόταμο.

    Στη συνέχεια ο κ.Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο δημαρχείο Λαμίας όπου θα γίνει τελετή ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη Λαμίας.

    [02] Τις παραιτήσεις Μεϊμαράκη και των μελών της ΚΕΦΕ, ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας

    Να παραιτηθούν ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος και όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και να συναντηθούν το απόγευμα οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος για να συζητήσουν πως μπορούν να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές, με βάση όσα προβλέπει το καταστατικό, ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας.

    «Αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι αδιανόητα. Προσβάλλουν τον κόσμο της παράταξης μας, απαξιώνουν τη Ν.Δ. και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Ολες τις προηγούμενες πενήντα μέρες έδωσα έναν τεράστιο αγώνα για να ζητήσω από τους νεοδημοκράτες να έρθουν μαζικά, να γυρίσουμε σελίδα σε αυτή την παράταξη και με τη μαζικότητα τους να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ν.Δ. είναι ένα μεγάλο κόμμα, την ώρα που ορισμένοι όχι μόνο δήλωναν από την αρχή ότι δεν πίστευαν σε αυτή τη διαδικασία, αλλά έκαναν ότι μπορούσαν για να την απαξιώσουν. Πρέπει έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε αναλάβει τη διεξαγωγή της διαδικασίας αυτής και να οδηγήσει τη Ν.Δ. στην εκλογή του νέου αρχηγού, οφείλει να παραιτηθεί και να οριστεί ένας νέος μεταβατικός πρόεδρος που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία σύμφωνα με τα καταστατικό. Επίσης, ζητώ την παραίτηση του προέδρου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ. Και, τέλος, ζητώ σήμερα στις 7 η ώρα το απόγευμα στα γραφεία της Ν.Δ στη Συγγρού, συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για να καθορίσουμε τις λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας. Λυπάμαι πολύ για τους νεοδημοκράτες οι οποίο στήθηκαν από το πρωί σήμερα στις ουρές. θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω. Να γνωρίζουν κάποιοι ότι η αλλαγή που θα ερχόταν σήμερα, αν γινόταν αυτή η εκλογική διαδικασία, η μεγάλη αλλαγή στη Ν.Δ, θα έρθει και θα είναι πιο ηχηρή την επόμενη εβδομάδα».

    Σε ερώτηση για την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να αναλάβει η κ. Γαννάκου μεταβατική πρόεδρος απάντησε ότι όλα αυτά θα τα συζητήσουν σήμερα το απόγευμα οι τέσσερις υποψήφιοι.

    Σε ό,τι αφορά τις εκλογές τόνισε πως αυτές δεν πρέπει να γίνουν από μηδενική βάση, αλλά να ολοκληρωθούν όπως προβλέπει το καταστατικό.

    Ο κ.Τζιτζικώστας έφτασε στις 11.45 στο εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. και τον περίμεναν υποστηρικτές του οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα και φωνάζοντας το όνομα του.

    [03] Θ. Φέσσας: Η κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

    Μήνυμα πολιτικού περιεχομένου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας τονίζοντας ότι «η πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση, την κοινωνική και αντιπολιτευτική ανοχή για να εφαρμόσει τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, που είναι απαραίτητες για την οριστική απομάκρυνση από τη «ζώνη κινδύνου» της χώρας και την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας».

    Μιλώντας την Παρασκευή στη συνάντηση κορυφής των προέδρων των βιομηχανικών και εργοδοτικών συνδέσμων της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της BUSINESSEUROPE, στο Λουξεμβούργο ο κ. Φέσσας κάλεσε,επίσης,τους ευρωπαίους επιχειρηματίες να αναλάβουν "μαζικές επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και επιχειρηματικές συνεργασίες που μπορούν να έχουν αμοιβαίο όφελος".

    Επιπλέον, ο κ. Φέσσας παρουσίασε στην ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα τις προοπτικές της οικονομίας τονίζοντας ότι χάρη στις θυσίες των τελευταίων ετών η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη της αναγκαίας μακροοικονομικής ισορροπίας σε όρους δημοσιονομικούς, χρηματοπιστωτικούς, ασφαλιστικού και δημοσίου χρέους.

    Ο κ. Φέσσας ανέδειξε ιδιαίτερα την επιτυχή διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος με τη συμμετοχή ιδιωτών που κορυφώνεται αυτή την περίοδο, η οποία, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική διαχείριση των "κόκκινων" δανείων -όπως ανέφερε- θα αναδιατάξουν το επιχειρηματικό τοπίο στη χώρα μας. Επιπλέον, τόνισε ότι ο επικείμενος εξορθολογισμός του ασφαλιστικού συστήματος με σκοπό να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο, θα συμβάλει καθοριστικά στη μακροοικονομική εξισορρόπηση της ελληνικής οικονομίας, φέρνοντας πιο κοντά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα ακολουθήσει.

    «Η ολοκλήρωση αυτού του ενάρετου κύκλου μακροοικονομικής σταθερότητας θα φέρει μαζί της επενδύσεις και ανάπτυξη και γι΄ αυτό δεν πρέπει να υπονομευθεί από αστοχίες της κυβερνητικής πολιτικής», επισήμανε ο κ. Φέσσας. Στο σημείο αυτό, έθιξε το ζήτημα της υπερφορολόγησης στην ελληνική παραγωγή και επιχειρηματικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ανάγκη να αποφευχθεί η νέα αύξηση του μη μισθολογικού κόστους και η επιβολή πρόσθετων φόρων στην παραγωγή. «Η Ελλάδα για να αποφύγει τον φαύλο κύκλο μιας στάσιμο-αβεβαιότητας έχει ανάγκη από ένα επενδυτικό σοκ, που μπορεί να προέλθει μόνο από τις μαζικές άμεσες ξένες επενδύσεις και από ευρείας κλίμακας αποκρατικοποιήσεις, με σκοπό τη δημιουργία μας σύγχρονης παραγωγικής βάσης και υποδομών», τόνισε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Φέσσας. Κάλεσε μάλιστα τους επιχειρηματικούς συνδέσμους της Ευρώπης να τολμήσουν επενδυτικές πρωτοβουλίες στη χώρα μας και να συμμετέχουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες που θα αποδώσουν αμοιβαία.

    Τέλος, ο κ. Φέσσας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στο Παρίσι, δηλώνοντας εκ μέρους της ελληνικής επιχειρηματικότητας τη βαθιά αλληλεγγύη και υποστήριξη προς τη γαλλική επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια.

    [04] Ευρεία συμφωνία επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων στο EWG

    "Ευρεία συμφωνία" επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του EuroWorking Group σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης.

    Οι ίδιες πηγές βεβαίωναν ότι ως το απόγευμα της Κυριακής θα έχουν διευκρινιστεί και κάποιες λεπτομέρειες που απέμειναν.

    Η "έκθεση συμμόρφωσης" των θεσμών, η οποία σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές ήταν θετική, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

    Στη συνέχεια, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. και της μεταφοράς των αναγκαίων, για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, κεφαλαίων στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

    [05] Βελτίωση των μεγεθών της οικονομίας για το 2016, προβλέπει ο προϋπολογισμός

    Παρεμβάσεις και μέτρα ύψους 5,733 δισ. ευρώ για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2016. Πρόκειται για μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί ή άλλα που προβλέπεται να υλοποιηθούν το επόμενο έτος και περιλαμβάνονται στη συμφωνία οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με τους δανειστές, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,53% του ΑΕΠ το 2016 από πρωτογενές έλλειμμα 0,20% του ΑΕΠ εφέτος.

    Ο προϋπολογισμός, μεταξύ άλλων, προβλέπει την αναθεώρηση της φορολογίας εισοδήματος παράλληλα με την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης ( έως το τέλος του έτους), καθώς και τη μεταρρύθμιση του υφιστάμενου μισθολογίου στο δημόσιο με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, όπου θα αποσυνδέεται ο βαθμός από το μισθολογικό κλιμάκιο του υπαλλήλου.

    Τι θα προβλέπει το νέο μισθολόγιο

    Για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι θα έχει ως στόχο τη σύνδεση της μισθολογικής κατανομής με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις, τα καθήκοντα και τη θέση του προσωπικού. Στο νέο σύστημα αμοιβών, όπως σημειώνεται, θα προβλέπεται η αποσύνδεση του βαθμού από το μισθολογικό κλιμάκιο του υπαλλήλου. Η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων θα πραγματοποιείται ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσής του και η ένταξή τους στα μισθολογικά κλιμάκια θα καθορίζεται ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας και τα τυπικά τους προσόντα ή την κατοχή θέσης ευθύνης. «Προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποσυμπίεση σε όλο το μισθολογικό φάσμα, η μισθολογική εξέλιξη συντελείται με διαφορετικό τρόπο στις υπάρχουσες κατηγορίες των υπαλλήλων, ενισχύονται τα επιδόματα θέσης ευθύνης, αλλά και η διασύνδεση ενός μέρους των αποδοχών του υπαλλήλου με την περιγραφή των καθηκόντων κάθε θέσης εργασίας», σημειώνεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.

    [06] Δύο νέες επιθέσεις Παλαιστινίων με μαχαίρι, εναντίον Ισραηλινών

    Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τον ισραηλινό στρατό αφού προσπάθησαν, σε δύο μεμονωμένα περιστατικά, να επιτεθούν εναντίον Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.Στο πρώτο περιστατικό μια Παλαιστίνια που προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν Ισραηλινό στη Δυτική Όχθη σκοτώθηκε, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Το συμβάν σημειώθηκε σε μια διασταύρωση στη νότια Ναμπλούς, όπως αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «οι δυνάμεις και ένας περαστικός απάντησαν στην άμεση απειλή ανοίγοντας πυρ εναντίον της δράστριας».Επίσης στη Δυτική Όχθη ένας Παλαιστίνιος που οδηγούσε ένα ταξί προσπάθησε να ρίξει το όχημά του πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια βγήκε από αυτό για να τους επιτεθεί με ένα μαχαίρι.

    [07] Πόλη φάντασμα και σήμερα οι Βρυξέλλες

    Βρυξέλλες πόλη φάντασμα. Με το επίπεδο του συναγερμού να βρίσκεται στο ύψιστο επίπεδο, με τους σταθμούς του Μετρό κλειστούς, τις συγκοινωνίες να υπολειτουργούν, τα Μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τα περισσότερα εστιατόρια να έχουν κλειστές τις πόρτες τους, η πρωτεύουσα του Βελγίου δίνει και σήμερα την εικόνα μίας έρημης πόλης. Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με στόχο τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο προσώπων εκ των οποίων το ένα φέρεται να είναι ζωσμένο με εκρηκτικά. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πολυπληθέστερη ομάδα ατόμων που προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες ανάλογη με αυτή που έγινε στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

    Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας του Βελγίου αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα με αντικείμενο την παράταση ή μη των μέτρων ασφαλείας που υιοθέτησε χθες. Σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο του κέντρου των Βρυξελλών υπάρχουν κοινές περιπολίες ανδρών της αστυνομίας και του στρατού. Οι υπάλληλοι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ έλαβαν στα κινητά τηλεφωνά τους μηνύματα από τις κοινοτικές υπηρεσίες ασφάλειας που αφορούσαν τα μέτρα επαγρύπνησης των προσεχών ημερών.

    Η οικονομική ζωή στο κέντρο της πόλης έχει αδρανήσει εντελώς και όλοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί αύριο Δευτέρα. Το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων, πρωτίστως δε το κλείσιμο των σταθμών του Μετρό ανησυχεί όλους τους επιχειρηματίες του κέντρου με εξαίρεση τους ταξιτζήδες που αυτό το Σαββατοκύριακο είναι δυσεύρετοι στην περιοχή των Βρυξελλων.

    [08] Περίπου 6.000 πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, το τελευταίο 24ωρο στην Ειδομένη

    Περίπου 5.000 άτομα υπήρχαν σήμερα στις 6 το πρωί στον ειδικό καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στην Ειδομένη, περιμένοντας να διέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

    Από αυτούς, οι 3.000 είναι κάτοχοι συριακών, αφγανικών και ιρακινών διαβατηρίων, στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση, ενώ οι υπόλοιποι είναι κάτοχοι διαβατηρίων, στους οποίους δεν αναγνωρίζεται η ιδιότητα του πρόσφυγα.

    Κατά τη διάρκεια του 24ωρου από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής, τα σύνορα διέσχισαν με κατεύθυνση τα Σκόπια περίπου 6.000 άτομα, δηλαδή περίπου 250 άτομα την ώρα.

    Η κατάσταση στον καταυλισμό είναι ήρεμη και η αύξηση του αριθμού όσων δεν μπορούν να περάσουν αποδίδεται σε προσπάθεια άσκησης πίεσης στις αρχές της γειτονικής χώρας να επιτρέψουν τη διέλευση και άλλων εθνικοτήτων.

    [09] Απόπειρα αυτοκτονίας στο ΑΠΘ

    Σοβαρά τραυματισμένος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ένας 46χρονος, ο οποίος περίπου στις 10:45 σήμερα το πρωί, πήδηξε από τη σκαλωσιά μπροστά στη γεωπονική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, όπου είχε ανέβει μιάμιση ώρα νωρίτερα.

    Στο σημείο είχαν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, οι οποίες είχαν ειδοποιηθεί από υπάλληλο της εταιρείας που φυλάσσει το πανεπιστήμιο και συνοδευόντουσαν από διαπραγματευτές ψυχολόγους.Η πρώτη υπηρεσιακή εκτίμηση είναι ότι ο 46χρονος άνδρας βρισκόταν σε σύγχυση.

    [10] Ο Τζόνι Χαλιντέι δηλώνει ότι θα «πολεμούσε» τους τζιχαντιστές εάν δεν ήταν τραγουδιστής

    Συγκλονισμένος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου που αιματοκύλισαν το Παρίσι, ο Γάλλος τραγουδιστής Τζόνι Χαλιντέι δηλώνει ότι θα ήταν έτοιμος να πάρει ένα όπλο και να πολεμήσει τους τζιχαντιστές, που αποκαλεί «εγκληματίες» και «παρανοϊκούς», εάν «δεν ήταν τραγουδιστής».«Εάν δεν ήμουν τραγουδιστής, θα έπαιρνα ένα όπλο και θα πήγαινα να τους πολεμήσω» είπε ο 72χρονος καλλιτέχνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien.

    Αυτά που κάνουν οι τζιχαντιστές «είναι αισχρά» προσέθεσε ο ίδιος, ο οποίος υποχρεώθηκε να ακυρώσει μια συναυλία που επρόκειτο να δώσει χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες λόγων της κατάστασης ύψιστου συναγερμού που κηρύχθηκε στη βελγική πρωτεύουσα εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής.Ο Χαλιντέι υποσχέθηκε να επιστρέψει στις Βρυξέλλες την 26η Μαρτίου και να τραγουδίσει για τους θαυμαστές του σε μια συναυλία την 27η Μαρτίου.Ο τραγουδιστής αποκάλυψε ότι «υπέστη υπόταση» την Τετάρτη το βράδυ κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Μοζέλ στην ανατολική Γαλλία.Ήταν «ο αντίκτυπος των γεγονότων» της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, εξήγησε ο ίδιος.«Οι επιθέσεις με έκαναν να αρρωστήσω» σημείωσε.

    Ο Τζόνι Χαλιντέι, που αναφέρεται στις επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου που συγκλόνισαν τη Γαλλία στο τελευταίο του δίσκο «De l?amour» εξήγησε ότι έμαθε για τα τρομοκρατικά χτυπήματα την περασμένη εβδομάδα αμέσως μόλις κατέβηκε από τη σκηνή.«Ένιωσα μια αδιαθεσία. Την επόμενη ημέρα άρχισα να μην είμαι καλά» είπε ο καλλιτέχνης.

    «Άνθρωποι που γνώριζα βρίσκονται μεταξύ των νεκρών στο Μπατακλάν, φίλοι έχασαν φίλους» τόνισε στην Parisien.

    «Προσεύχομαι στον Θεό αυτό να μη ξανασυμβεί ποτέ. Ακόμα και οι θεατές δεν προσέρχονται, δεν θέλω να ακυρώνω τις συναυλίες. Πρέπει να δείξουμε σε αυτούς τους δολοφόνους ότι δεν φοβόμαστε, ότι συνεχίζουμε να ζούμε» υπογράμμισε.

    [11] Δήλωση του εκπροσώπου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ της ΝΔ, Θ. Αμπατζόγλου

    «Ο καθένας μπορεί τώρα να θέλει να κάνει σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί. Ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ,Θ. Αμπατζόγλου σημειώνοντας οτι δεν θα σχολιάσει ζητήματα,τα οποία θα σχολιάσουν οι πολιτικοί.Ανέφερε οτι τα επόμενα βήματα είναι το κόμμα συντεταγμένα με βάση το καταστατικό να πάει στην επόμενη ημέρα. Συντεταγμένα διευκρίνισε, σημαίνει, οτι θα συνεδριάσουν τα όργανα και θα πάρουν τις αποφάσεις.

    «Είναι πολιτικές αποφάσεις τις οποίες εμείς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, θα τις δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες, αυτές ειναι πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν», συμπλήρωσε και έκανε έκκληση για ψυχραιμία.

    Ο κ. Αμπατζόγλου πρόσθεσε ότι ευθύνες έχουν όσοι είχαν ρόλο σε αυτή τη διαδικασία και υπενθύμισε ότι ο κ. Μεϊμαράκης από την ώρα που κηρύχτηκαν οι εκλογές δεν ασχολήθηκε ποτέ με κανένα οργανωτικό ζήτημα γιατί δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα βάσει καταστατικού. «Ευθύνες υπάρχουν σε όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και αυτές θα τις δούμε. Να ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει καμία σχέση με όσα συνέβησαν στην ΚΕΦΕ», πρόσθεσε.

    [12] Εθνικό διάλογο για τα μεγάλα ανοιχτά θέματα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

    Eθνικό διάλογο στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογήσει η κυβέρνηση αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής».

    Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι προτίθεται να καλέσει σε εθνικό διάλογο όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς του τόπου και προσθέτει ότι οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και «θέλω να πιστεύω», σημείωσε, «ότι οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση». «Φυσικά» σημείωσε, ο κ. Τσίπρας «ο δρόμος της καταγγελίας και της αδιέξοδης πολιτικής δημαγωγίας παραμένει πάντα εύκολος, αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι ώριμες και αναγκαίες, η κοινωνία το καταλαβαίνει και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει».

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην παιδεία λέγοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δημοκρατική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες». Επίσης, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης σημειώνοντας ότι «είναι επιτέλους η ώρα να πάμε σε μια ευρεία και συνολική μεταρρύθμιση που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων , αλλά στην ενίσχυση και διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών».

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής και παρά την κρίση, μια χώρα που αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης. Προσθέτει ότι «μια αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού προυποθέτει την επανεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία κατευθείαν στις ευρωπαικές χώρες. Έτσι, σημειώνει ο κ. Τσίπρας περιορίζονται δραστικά τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων και τα πολύνεκρα ναυάγια και γι αυτό πρέπει άμεσα να υπάρξει συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.

    Σε ερώτηση για την κυβέρνηση ο κ.Τσίπρας τονίζει ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή, γιατί έχει ξεκάθαρο «οδικό χάρτη». Ξέρει πολύ καλά που θέλει να πάει και ξέρει τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει»

    Απαντώντας σε ερώτηση για την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο κ. Τσίπρας είπε ότι : «σέβομαι την απόφαση του Γαβριήλ , αλλά δεν την κατανοώ. Από την άλλη οφείλω να του πιστώσω το γεγονός ότι παρέδωσε την έδρα. Προσπαθώ να θυμηθώ ποια ήταν η τελευταία φορά που βουλευτής που διαφώνησε με το κόμμα του και παρέδωσε την έδρα και δεν μπορώ. Αυτή είναι η μόνη ηθική στάση , ιδίως όταν η εκλογή ήταν με λίστα και η συμφωνία γνωστή».

    [13] Γερούν Ντάισελμπλουμ: Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της πρώτης δόσης δανείου

    Η Ελλάδα υλοποίησε όλες τις μεταρρυθμίσεις του πρώτου πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της πρώτης δόσης δανείου, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες.

    "Επί τη βάσει της τελικής έκθεσης συμμόρφωσης, το Euro Working Group συμφώνησε ότι οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων και τη λήψη μέτρων στον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι σημαντικά για μια επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

    "Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την τελική έγκριση από το Διευθυντικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που συνδέεεται με το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων", είπε.

    Η συμφωνία θα επιτρέψει, επίσης, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να λάβει εξατομικευμένες αποφάσεις για τη μεταφορά πόρων στην Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 November 2015 - 11:32:19 UTC