Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρή έκρηξη βόμβας στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα
  • [02] Ενεργοποιείται η 5η δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης
  • [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ο ESM αποφάσισε να αποδεσμεύσει 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα
  • [04] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο
  • [05] Σεισμός 5,5 βαθμών στην Πόλη του Μεξικού
  • [06] Σύνοδος κορυφής ΕΕ -Τουρκίας για τη μετανάστευση, την Κυριακή 29η Δεκεμβρίου
  • [07] Ισχυρή έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα
  • [08] Η έγκαιρη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης απέτρεψε οριστικά τον κίνδυνο για «κούρεμα» καταθέσεων

  • [01] Ισχυρή έκρηξη βόμβας στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα

    Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

    Η περιοχή είχε αποκλειστεί εγκαίρως από την Αστυνομία, αφού είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο άνδρα στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Εφημερίδα των Συντακτών». Αυτή την ώρα παραμένει αποκλεισμένη όλη η γύρω περιοχή, ενώ στο σημείο βρίσκονται και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

    [Φωτογραφία αρχείου από διαμαρτυρία, 2015]

    [02] Ενεργοποιείται η 5η δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης

    Σήμερα Τρίτη θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 145.333 δικαιούχων για πέμπτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

    Συνολικά το ποσόν υπερβαίνει τα 16 εκατ. ευρώ και πρόκειται για την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 - 220 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

    [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ο ESM αποφάσισε να αποδεσμεύσει 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

    Tην απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) να αποδεσμεύσει 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της ευρωομάδας.

    Όσον αφορά την εκταμίευση του ποσού που προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μόλις γνωστοποιηθούν οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών. Όπως είπε, την αποδέσμευση των χρημάτων θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM. Σημείωσε, επίσης, ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει σύμφωνα με τις «κατά περίπτωση» αποφάσεις της διεύθυνσης ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις κρατικές ενισχύσεις.

    Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι κρίσιμο συστατικό για την επιτυχή ολοκλήρωσή της αποτελεί η εφαρμογή της στρατηγικής για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αυτό, όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, είναι κάτι που υπογράμμισε το ΔΝΤ, το οποίο συμμετείχε στο αποψινό Eurogoup μέσω τηλεδιάσκεψης.

    [04] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο

    Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία χθες με την οποία επιδιώκει να επιστήσει την προσοχή των Αμερικανών πολιτών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό σε πιθανούς κινδύνους λόγω της αυξημένης τρομοκρατίας παγκόσμια.«Πρόσφατες πληροφορίες δείχνουν ότι (το Ισλαμικό Κράτος), η Αλ Κάιντα, η Μπόκο Χαράμ και άλλες τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλαπλές περιοχές» ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

    «Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να επαγρυπνούν όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς» είπε, προειδοποιώντας για περαιτέρω επιθέσεις από τρομοκράτες που δρουν μόνοι τους κατά τα πρότυπα των μεγάλων εξτρεμιστικών οργανώσεων.

    Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων συνεχίζει να υφίσταται έντονα καθώς ξένοι υπήκοοι που πολεμούν στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ επιστρέφουν στις χώρες τους. Οι τρομοκράτες επιλέγουν δημόσιους χώρους ως στόχους, όπως θέατρα, λαϊκές αγορές, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και αεροπορικές υπηρεσίες.Η ταξιδιωτική οδηγία έχει ημερομηνία λήξης στις 24 Φεβρουαρίου 2016.

    [05] Σεισμός 5,5 βαθμών στην Πόλη του Μεξικού

    Σεισμός 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Πόλη του Μεξικού χθες, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), και κτίρια εκκενώθηκαν, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.Το USGS είπε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν 257 χιλιόμετρα νότια της Πόλης του Μεξικού, στη νοτιοδυτική πολιτεία Γκουερέρο, και το εστιακό του βάθος ήταν 37 χιλιόμετρα.

    Ο δήμαρχος της πόλης Μιγκέλ Μανσέρα, σε μήνυμά του μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, είπε ότι δεν υπήρχαν θύματα ή ζημιές, πράγμα που επιβεβαίωσε στον ίδιο ιστότοπο και ο επικεφαλής της υπηρεσίας επειγόντων υπηρεσιών του Μεξικού, Λουίς Φελίπε Πουέντε.

    [06] Σύνοδος κορυφής ΕΕ -Τουρκίας για τη μετανάστευση, την Κυριακή 29η Δεκεμβρίου

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας θα συναντηθούν την Κυριακή το απόγευμα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση των προσφύγων και των μεταναστών και πώς θα βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    «Συγκαλώ σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας την Κυριακή 29η Νοεμβρίου στις 16:00. Σκοπός: να δοθεί νέα δυναμική στις σχέσεις μας και να καμφθεί η ροή μεταναστών», ανέφερε ο Τουσκ σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Η απόφασή μου ακολουθεί μια θετική εισήγηση από την [Ευρωπαϊκή] Επιτροπή και μια τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα με τον πρωθυπουργό [της Τουρκίας] Αχμέτ Νταβούτογλου», πρόσθεσε σε δεύτερη ανάρτησή του ο Τουσκ

    [07] Ισχυρή έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα

    Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

    Η περιοχή είχε αποκλειστεί εγκαίρως από την Αστυνομία, αφού είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο άνδρα στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Εφημερίδα των Συντακτών». Αυτή την ώρα παραμένει αποκλεισμένη όλη η γύρω περιοχή, ενώ στο σημείο βρίσκονται και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

    [08] Η έγκαιρη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης απέτρεψε οριστικά τον κίνδυνο για «κούρεμα» καταθέσεων

    «Η έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης εντός του 2015 απέτρεψε οριστικά τον κίνδυνο για «κούρεμα» των καταθέσεων που θα οδηγούσε σε κατάρρευση της οικονομίας, καθώς από τις αρχές του 2016 τίθεται σε ισχύ κοινοτική οδηγία που αφήνει ακάλυπτες τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, σε περίπτωση που ένα τραπεζικό ίδρυμα δεν μπορέσει να συγκεντρώσει από την αγορά τα αναγκαία ποσά για την κεφαλαιακή του ενίσχυση. Προς το σκοπό αυτό, επελέγη η ταχεία διαδικασία του βιβλίου προσφορών (book building), καθώς η κλασική διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου δεν θα ολοκληρωνόταν, πριν το τέλος του έτους», επισημαίνουν πηγές της Αντιπροεδρίας, με αφορμή δημοσιεύματα για την ανακεφαλαιοποίηση.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι διεσώθησαν όλες οι μεγάλες τράπεζες, καθώς σε περίπτωση μη κάλυψης των βασικών κεφαλαιακών αναγκών τους από ιδιώτες τότε θα οδηγούμασταν σε διαδικασία εξυγίανσης (resolution), που θα απομάκρυνε τους επενδυτές και θα αύξανε σημαντικά το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης για το ελληνικό δημόσιο και συνεπώς το δημόσιο χρέος.

    Το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι το ποσό που θα αντληθεί από τον ESM για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ έναντι αρχικής εκτίμησης 25 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η μεγάλη αύξηση του δημοσίου χρέους, επισημαίνουν, επίσης.

    Υπογραμμίζουν ότι η μετοχική συμμετοχή του ΤΧΣ μπορεί μεν να είναι μικρότερη, αλλά θα είναι ουσιαστική, αφού οι νέες μετοχές θα έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου. Μέχρι τώρα, τα πλειοψηφικά ποσοστά συμμετοχής του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών είχαν εξαιρετικά περιορισμένα δικαιώματα ψήφου, φαινόμενο που αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 November 2015 - 5:32:19 UTC