Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο Ν. Ξυδάκης, για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
  • [02] Διήμερο επαφών του Κυρ. Μητσοτάκη με ηγέτες και αξιωματούχους της ΕΕ
  • [03] Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [04] Τα hotspots σε Λέσβο, Χίο, Λέρο, επισκέπτεται ο Π. Καμμένος
  • [05] Σε εφαρμογή πρόγραμμα για 15.000 ανέργους νέους
  • [06] Ευθ. Σώκος για τον σεισμό στην Κρέστενα: Παρακολουθούμε την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας
  • [07] Σεισμική δόνηση με επίκεντρο ανάμεσα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία
  • [08] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις αγροτών στην Κρήτη
  • [09] Μ. Ντράγκι: Να λειτουργήσει η στρατηγική για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  • [10] Συνάντηση Τσίπρα - Τουσκ, στο Μαξίμου
  • [11] Αποκλεισμός της ΔΟΥ Ρόδου από τους αγρότες του νησιού
  • [12] Βιοεκτυπωτής τυπώνει κατά παραγγελία «ζωντανά» αυτιά, οστά, χόνδρο και μυς

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο Ν. Ξυδάκης, για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

    Τις ελληνικές θέσεις για την προετοιμασία του ευρωπαϊκού συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, θεματικές για τη μετανάστευση και τις σχέσεις ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου, θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.

    Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, το οποίο πραγματοποιείταιστις Βρυξέλλες, εκτός από την προετοιμασία του ευρωπαϊκού συμβουλίου, περιλαμβάνονται η συζήτηση για το ευρωπαϊκό εξάμηνο και η διαθεσμική συμφωνία για την καλύτερη νομοθέτηση.

    [02] Διήμερο επαφών του Κυρ. Μητσοτάκη με ηγέτες και αξιωματούχους της ΕΕ

    Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχει σειρά συναντήσεων με ηγέτες και ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ θα πάρει μέρος και στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

    Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με την 'Αγγελα Μέρκελ, τον Μαριάνο Ραχόι και τον Πέντρο Πάσος Κοέλιο, τον Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ, τον Μάρτιν Σουλτς, τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόσεφ Ντολ, τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόσταφτ και τους Επιτρόπους Πιέρ Μοσχοβισί, Γιούρι Κατάινεν, Κορίνα Κρέτου, Χρήστο Στυλιανίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Είναι η επίσημη πρώτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ.

    Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, θα τους ενημερώσει για την κατάσταση στην χώρα και για τις δικές του θέσεις. Παράλληλα βέβαια, περιμένει ότι και οι συνομιλητές του θέλουν να αποκομίσουν ιδίαν αντίληψη για τις προθέσεις του, καθώς μάλιστα αρκετοί από αυτούς θεωρούν ότι αποτελεί την εναλλακτική λύση στην αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας.

    Το κρίσιμο σημείο πάντως είναι εάν θα δεχθεί παραινέσεις από τους ομοϊδεάτες του να στηρίξει την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, αλλά και της πολιτικής στο προσφυγικό ακόμη κι αν αυτό σημαίνει συναίνεση και συμφωνία με την κυβέρνηση σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή. Οι γνωρίζοντες θυμίζουν ότι παρόμοιες παραινέσεις είχε δεχθεί και ο Αντώνης Σαμαράς όταν ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση, αλλά και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την σύντομη περίοδο που ήταν στην ηγεσία του κόμματος.

    «Η ΝΔ έχει τις δικές της σαφείς δημοσιοποιημένες θέσεις και με αυτές συμμετέχει στον διάλογο με όλους τους ηγέτες. Έχουμε σαφείς θέσεις και αντιλήψεις», δήλωνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Οι συνεργάτες του προέδρου λένε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιήσει διαφορετική γλώσσα από αυτή που χρησιμοποιεί εντός των τειχών. Διευκρινίζουν πάντως ότι στήριξη α λα καρτ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθενται να δώσουν. Στους ηγέτες του ΕΛΚ εάν χρειαστεί θα εξηγήσει το αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κυβερνών κόμμα κινείται σε διαμετρικά αντίθετη τροχιά από την δική του μεταρρυθμιστική πολιτική.

    Ο κ. Μητσοτάκης πάντως θα διαβεβαιώσει του συνομιλητές του ότι τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στην κυβέρνηση θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις της χώρας, αν και θα επιμείνει ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να ενισχυθεί για να περάσει σε φάση ανάπτυξης.

    Όσον αφορά στο προσφυγικό, που είναι και το μείζον θέμα των ημερών, ο πρόεδρος της ΝΔ θα εκφράσει την συμφωνία του στο ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, θα υποστηρίξει όμως ότι το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό θέμα και η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί, ενώ θα θέσει και τις ευθύνες της Τουρκίας και την ανάγκη να ασκηθεί πίεση για να καλύψει τις δικές της υποχρεώσεις.

    Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο", ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: "Η πρώτη και κύρια ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση. Εμείς, όπως πάντα, θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον, με νηφαλιότητα, αλλά και ανυποχώρητη αποφασιστικότητα. Το μήνυμά μου είναι σαφές: Θα προστατεύσουμε τον άνθρωπο, αλλά και την ασφάλειά μας. Τα νερά του Αιγαίου δεν θα γίνουν η κερκόπορτα της Ελλάδας και της Ευρώπης, ούτε και προσβολή για τον πολιτισμό μας, που έχει στο κέντρο του το σεβασμό στον άνθρωπο".Φυσικά θα υπογραμμίσει ότι η παραμονή μας στη συνθήκη Σένγκεν είναι εκτός συζήτησης.

    [03] Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

    H Νέα Δημοκρατία, ανοιχτά, χωρίς καμία αμηχανία και παρά τον διασυρμό της στη Βουλή, ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του υπουργού Επικρατείας ως απάντηση στην ΝΔ για τον αριθμό των αδειών.

    «Επαναλαμβάνουμε, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο διαγωνισμός που θα διεξαχθεί αφορά στα ιδιωτικά και όχι κρατικά κανάλια, ελεύθερης λήψης και όχι συνδρομητικά, ψηφιακής και όχι αναλογικής εκπομπής, γενικού και όχι θεματικού περιεχομένου, εθνικής και όχι περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας.

    Από το ίδιο το έγγραφο το οποίο αποσπασματικά αξιοποιούν τα δημοσιεύματα που επικαλείται η ΝΔ προκύπτει ότι στη Γερμανία εκπέμπουν πέντε (5) τέτοιου τύπου κανάλια. Περιλαμβάνονται, μάλιστα, στο συνημμένο πίνακα του εγγράφου, τον οποίο αποκρύπτει η Αξιωματική Αντιπολίτευση προφανώς γιατί δεν βολεύει στη ρητορική της. Στην Ελλάδα, μέχρι 31/12/2015, απολάμβαναν καθεστώς νόμιμης λειτουργίας οκτώ (8) τέτοιου τύπου κανάλια.

    Τα υπόλοιπα κανάλια είτε είναι δημόσια, είτε περιφερειακά, είτε συνδρομητικά, είτε ειδικού ενδιαφέροντος, όπως οι τηλεπωλήσεις.

    Μάλιστα, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων MAVISE (http://mavise.obs.coe.int/) -που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανήκει στην Ε.Ε.- η οποία αναφέρει ότι στη Γερμανία λειτουργούν 6 τέτοιου είδους κανάλια.

    Ο καημός τους να μη γίνει διαγωνισμός είναι μεγάλος. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι μεγαλύτερος από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

    Απάντηση της ΝΔ στηνανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας

    «Ο κ. Παππάς αντί να απολογείται στον ελληνικό λαό για τα συνεχόμενα ψεύδη του, κάνει την μια γκάφα μετά την άλλη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας.

    «Καταλαβαίνουμε τον πανικό του, αλλά ας αποφασίσει τελικά πόσα κανάλια έχει η Γερμανία», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας και στην προχθεσινή δήλωση του κ. Παππά, έλεγε ότι στην Γερμανία λειτουργούν έξι κανάλια και σήμερα σε δελτίο Τύπου λέει ότι λειτουργούν πέντε κανάλια.

    «Πότε λέει την αλήθεια; Σήμερα ή προχθές; Ο κ. Παππάς δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι εθισμένος στο ψέμα», προσθέτει η ΝΔ η οποία λέει πως η αλήθεια για τον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν στην Γερμανία και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι αυτή που περιλαμβάνεται στις απαντήσεις των ελληνικών πρεσβευτικών αρχών τις οποίες η Συγγρού κατηγορεί τον υπουργό Επικρατείας ότι συνειδητά αποκρύπτει.

    «Υπάρχει, όμως, τρόπος να αποδειχτεί ποιός λέει την αλήθεια; Τον προκαλούμε να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία, ούτως ώστε να μη διασύρεται από τις ανακοινώσεις των αξιωματούχων που καθημερινά τον διαψεύδουν, όπως σήμερα έγινε με την Κύπρο», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Απάντηση του υπουργού Επικρατείας στηνέα ανακοίνωση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

    «Και η Νέα Δημοκρατία το βιολί της. Επαναλαμβάνουμε για όποιον δεν κατάλαβε. Από το έγγραφο που επικαλείται η ΝΔ προκύπτει ότι στη Γερμανία εκπέμπουν πέντε (5) κανάλια ανάλογα με αυτά που δημοπρατούνται στην Ελλάδα» αναφέρει απάντηση του υπουργού Επικρατείας στην νέα ανακοίνωση της ΝΔ για τον αριθμό των αδειών.

    «Τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων MAVISE (http://mavise.obs.coe.int/) -που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανήκει στην Ε.Ε.- αναφέρουν ότι στη Γερμανία λειτουργούν έξι (6) τέτοιου είδους κανάλια. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Πιο επίσημα δεν υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση, ας επιλέξουν. Σε μια χώρα με πληθυσμό 8 φορές όσο η Ελλάδα, είτε θέλουν να είναι 5, είτε να είναι 6? δεν είναι πάντως 56» καταλήγει η απάντηση του υπουργού Επικρατείας.

    [04] Τα hotspots σε Λέσβο, Χίο, Λέρο, επισκέπτεται ο Π. Καμμένος

    Με εντατικούς ρυθμούς οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τις εργασίες για την ολοκλήρωση, μέσα στην προθεσμία που έχει η χώρα στοπλαίσιο των υποχρεώσεών της έναντι της ΕΕ, των Κέντρων Καταγραφής προσφύγων/μεταναστών στα 5 νησιά και των δύο Κέντρων μετεγκατάστασης.

    Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι συνέντευξη Τύπουτου υπουργούΕθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, για τηνπορεία των εργασιών.

    Στη συνέχεια ο υπουργόςθα μεταβεί σε Λέσβο, Χίο και Λέρο όπου τα Κέντρα Καταγραφής είναι σχεδόν έτοιμα για παραλαβή.

    Πλήρως έτοιμο προς παραλαβή είναι το Κέντρο μετεγκατάστασης στο Σχιστό, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84. Όσον αφορά στο Κέντρο στα Διαβατά, όπου υπάρχουν αντιδράσεις των κατοίκων, ο κ. Βίτσας παρατήρησε πως «νομίζω ότι λάθος έχουν καταλάβει, ότι κάτι τέτοιο είναι υποβάθμιση της περιοχής τους, ίσα-ίσα θα είναι άνθρωποι με τις οικογένειές τους οι οποίοι ζούσαν μια χαρά στη Συρία, και από τον πόλεμο διωχθήκανε, περνάνε με χίλια ζόρια, δεν θέλουν να είναι πρόσφυγες αλλά για να ξεφύγουν από τον πόλεμο».

    Διαβάστε επίσης:Π. Καμμένος: Δεν θα υπάρχουν κοινές περιπολίες ελληνικών και τουρκικών πλοίων

    Εγκαινιάζεται σήμερα το άδειο από πρόσφυγες hotspot της Χίου

    [05] Σε εφαρμογή πρόγραμμα για 15.000 ανέργους νέους

    Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα Τρίτη το νέο πρόγραμμα, με τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

    Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς: Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics), Λιανικό Εμπόριο, Εξωστρέφεια και Διεθνές Εμπόριο (έμφαση στον πρωτογενή τομέα). Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)

    Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά και μόνο, αίτηση συμμετοχής, ανάλογα με την ειδικότητά τους, στις ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες:www.logistics-eede.gr,www.esee-emporio.gr,www.exagogiko-eede.gr,http://edu.sepe.gr.

    [06] Ευθ. Σώκος για τον σεισμό στην Κρέστενα: Παρακολουθούμε την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας

    «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκος, για τη σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες το βράδυ με επίκεντρο την περιοχή της Κρέστενας στην Ηλεία.

    Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο Ευθύμιος Σώκος, «θα πρέπει να περιμένουμε για τουλάχιστον 48 ώρες, ώστε να είμαστε βέβαιοι», ενώ σχετικά με την εξέλιξη της μετασεισμεικής δραστηριότητας, ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί μετασεισμοί.

    Επίσης, ο επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι η συγκεκριμένη περιοχή της Ηλείας έχει σεισμικό παρελθόν και τα ρήγματα που είχαν δώσει σεισμούς τα προηγούμενα χρόνια είχαν μικρότερο εστιακό βάθος.

    [07] Σεισμική δόνηση με επίκεντρο ανάμεσα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία

    Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν από τις 9 το πρωί σε περιοχές της Αιγιάλειας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή δυτικά του Κορινθιακού κόλπου, κοντά στη Ναύπακτο.

    Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την κοινότητα Καμάρες της Αιγιάλειας.

    [08] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις αγροτών στην Κρήτη

    Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, αποκλείοντας δύο φορές την ημέρα την εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου, αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας.Οι συγκεκριμένοι αγρότες παραμένουν στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» κλείνοντας, από σήμερα Τρίτη, την εθνικη οδό από τις 12 έως τις 12.30 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 5.30 το απόγευμα.

    Όπως έκαναν γνωστό για τις παραπέρα δράσεις τους αναμένουν τις αποφάσεις του αυντονιστικού τους σε σύμπλευση με το μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία.Οι αγρότες της «Ενωτικής Ομοσπονδίας» έκαναν λόγο για επιτυχημένη παρουσία τους στην Αθήνα και στα συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν την Παρασκευή και το Σάββατο.

    Διαβάστε επίσης: Αποκλεισμός της ΔΟΥ Ρόδου από τους αγρότες του νησιού

    Η κυβέρνηση θέλει να οργανωθεί ο διάλογος και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό

    [09] Μ. Ντράγκι: Να λειτουργήσει η στρατηγική για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

    Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι πολύ νωρίς για να καθορίσουμε ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

    Όπως είπε, η «ταχύτητα» ολοκλήρωσης αποτελεί ζήτημα καίριας σημασίας, ωστόσο, τόνισε ότι η σωστή ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι εξίσου σημαντική. Στόχος είπε είναι να συμφωνηθεί ένα πακέτο μέτρων «σταθερό» και «βιώσιμο», ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους όσον αφορά το πρόγραμμα και την υλοποίησή του.

    Σύμφωνα με το Μ. Ντράγκι, η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης βασίζεται σε πολλούς παράγοντες. Ειδικότερα, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μια σοβαρή προσπάθεια έτσι ώστε να «λειτουργήσει η στρατηγική για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», συμπληρώνοντας πως αυτό θα βοηθήσει στη διοχέτευση κεφαλαίων στον ιδιωτικό τομέα.

    Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναφέρθηκε στα δημοσιονομικά και φορολογικά μέτρα που επίσης χρειάζεται να ληφθούν. Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν οι «μεσοπρόθεσμες και οι μακροπρόθεσμες προκλήσεις», ενώ, τέλος, αναφορά έκανε και στο φόρο εισοδήματος, καθώς, όπως είπε, ούτε εκεί έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.

    [10] Συνάντηση Τσίπρα - Τουσκ, στο Μαξίμου

    Συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ πραγματοποιείταιστοΜέγαρο Μαξίμου.

    Οι δύο άνδρες συζητούνσχετικά με την πρόταση Τουσκόσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί η Βρετανία ώστε να παραμείνει κράτος-μέλος της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου τουΕυρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Ο Τουσκ, στο πλαίσιο των επαφών για την πρότασή του για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που πρόβαλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ώστε να πειστούν οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση στο επικείμενο δημοψήφισμα,πραγματοποιείπεριοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συζητήσει για την πρόταση αυτή, όπως αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

    Η πρόταση Τουσκ αναμένεται να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (19/2), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Οκίνδυνος ρήξης της ΕΕ είναι «αληθινός» προειδοποίησε χθες από τοΒουκουρέστη ο κ. Τουσκκαι κάλεσε τα κράτη μέλη της να «ακούσουν τα επιχειρήματα και των άλλων» ώστε να αποτραπεί το επαπειλούμενο Brexit, η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.«Ο κίνδυνος διάλυσης είναι αληθινός, διότι η διαδικασία (σ.σ. του διαλόγου Λονδίνου-Βρυξελλών) είναι ουσιαστικά πολύ εύθραυστη. Πρέπει να τη χειριστούμε με φροντίδα, διότι ό,τι σπάει δεν μπορεί να επισκευαστεί», είπε ο Τουσκ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    «Πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή. Πρέπει να αρχίσουμε να ακούμε περισσότερο τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς απ' ό,τι τα δικά μας», υπογράμμισε ο Τουσκ, εκτιμώντας πάντως ότι είναι φυσικό το γεγονός πως η στάση κάθε πλευράς γίνεται πιο σκληρή, καθώς «ο χρόνος πιέζει».

    [11] Αποκλεισμός της ΔΟΥ Ρόδου από τους αγρότες του νησιού

    Τη ΔΟΥ Ρόδου απέκλεισαν, με τρακτέρ και οχήματα, οι αγρότες του νησιού, ζητώντας την απόσυρση το ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Από τα ξημερώματα, ομάδα αγροτών του νησιού περικύκλωσε το κτίριο της ΔΟΥ με τρακτερ στο πλαίσιο σχετικών αποφάσεων της επιτροπής αγώνα.

    «Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην κινητοποίηση των αγροτών όλης της χώρας και να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας ενάντια στη λεηλασία των ζωών μας» σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι αγρότες σε ανακοίνωσή τους.Οι αγρότες που βρίσκονται έξω από το κτίριο της ΔΟΥ παρακολουθούν τις εξελίξεις και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Ενδεχομένως μάλιστα ο αποκλεισμός να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

    Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση θέλει να οργανωθεί ο διάλογος και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό

    [12] Βιοεκτυπωτής τυπώνει κατά παραγγελία «ζωντανά» αυτιά, οστά, χόνδρο και μυς

    Ερευνητές στις ΗΠΑ κατασκεύασαν ένα βελτιωμένο τρισδιάστατο εκτυπωτή ζωντανών ιστών, που προορίζονται για μεταμόσχευση και αντικατάσταση αντίστοιχων κατεστραμμένων οργάνων σε ασθενείς και τραυματίες. Το επίτευγμα ανοίγει νέους δρόμους στην αναγεννητική ιατρική.

    Οι επιστήμονες εκτύπωσαν βιοπροσθετικούς ιστούς οστών, χόνδρου, μυών και αυτιών. Όταν οι εκτυπωμένοι ιστοί μεταμοσχεύθηκαν σε πειραματόζωα (ποντίκια και αρουραίους), ωρίμασαν σταδιακά σε πλήρως λειτουργικούς ιστούς και ανέπτυξαν σύστημα αιμοφόρων αγγείων και νεύρων.

    Προς το παρόν, τα εκτυπωμένα όργανα και ιστοί έχουν μεταμοσχευθεί μόνο σε ζώα. Αν και χρειάζονται περαιτέρω βελτιώσεις, προτού οι εκτυπωμένοι ιστοί μεταμοσχευθούν σε ανθρώπους (σε λιγότερο από μια δεκαετία), ο νέος βιοεκτυπωτής έχει πλέον ξεπεράσει πολλά από τα έως τώρα τεχνικά εμπόδια. Έτσι, μπορεί να παράγει δομικά σταθερούς ιστούς σε οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος, οι οποίοι -και αυτή είναι η μεγάλη πρόοδος- είναι δυνατό να τροφοδοτηθούν με θρεπτικές ουσίες και οξυγόνο αμέσως μόλις μεταμοσχευθούν στον οργανισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 February 2016 - 9:32:46 UTC