Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ΕΕ δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε στο θέμα των προσφύγων»
  • [02] ΟΑΕΔ: Το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου, οι εβδομαδιαίες πληρωμές παροχών ανεργίας
  • [03] Ξεκίνησε η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους πρόσφυγες του Πειραιά
  • [04] Οι Εκκλησίες της Ευρώπης στην πρώτη γραμμή για το προσφυγικό
  • [05] Φόβους για χτύπημα του ISIS στη Γερμανία, εκφράζουν οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας
  • [06] Ιστορική επίσκεψη του Τζον Κέρι στην Χιροσίμα
  • [07] Τουλάχιστον 79 νεκροί από πυρκαγιά σε ναό στην Ινδία
  • [08] Γερμανοί πολιτικοί καλούν τον Κάμερον να ελέγξει τις offshore σε βρετανικές υπερπόντιες κτήσεις
  • [09] Το Μουσείο POLIN, «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2016»
  • [10] «Πώς λειτουργεί η Google», ένα βιβλίο για την κουλτούρα της κορυφαίας εταιρείας
  • [11] Ανοιχτή επιστολή του Γιαν Φαμπρ στους Έλληνες καλλιτέχνες
  • [12] Στη δημοσιότητα έδωσε ο Κάμερον τις φορολογικές του δηλώσεις

  • [01] «Η ΕΕ δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε στο θέμα των προσφύγων»

    Η ΕΕ δεν κάνει αυτό που υπόσχεται στο θέμα των προσφύγων, τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. «Φέρουμε το μεγαλύτερο βάρος», σημειώνει ο κ. Κουρουμπλής και προσθέτει πώς η Ελλάδα αισθάνεται να έχει μείνει μόνη στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης.

    «Θα πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Από τα 60 σκάφη που έχει υποσχεθεί εστάλησαν μόνο οκτώ. Από τα 1.600 μέλη της Frontex που έχουν υποσχεθεί έχουν φτάσει μόνο 800. Είχαν υποσχεθεί ότι θα χορηγήσουν στη χώρα μας βοήθεια ύψους 400 έως 700 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά λόγω των γραφειοκρατικών μηχανισμών της ΕΕ έχουν δοθεί λιγότερα από 40 εκατομμύρια», σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών.

    Η συμφωνία για την επανεισδοχή στην Τουρκία δεν είναι διμερής ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα, αλλά μια συμφωνία που υπέγραψαν όλες οι χώρες της ΕΕ, τονίζει, επίσης, ο κ. Κουρουμπλής και προσθέτει ότι «το βάρος πέφτει στην Ευρώπη, την πολιτισμένη Ευρώπη... Η ΕΕ επιτρέπει το κλείσιμο των βορείων συνόρων μας. Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα; Έχουμε το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης και μας κατηγορούν κιόλας ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το πρόβλημα.

    Η ΕΕ έχει 580 εκατομμύρια πολίτες και είναι τόσο δύσκολο να φιλοξενήσει 1,5 ανθρώπους. Είναι η Ευρώπη που οραματιζόμαστε μια Ευρώπη των κλειστών συνόρων; Θέλουμε μια Ευρώπη που να ακολουθεί τον νέο εθνικισμό; Κάποιοι ξεχνούν ότι στην Ευρώπη χύθηκε πολύ αίμα λόγω της έκρηξης του εθνικισμού», προειδοποίησε ο κ. Κουρουμπλής.

    [02] ΟΑΕΔ: Το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου, οι εβδομαδιαίες πληρωμές παροχών ανεργίας

    Με νέα ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε πως έχει αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε στη δημιουργία του αρχείου των εβδομαδιαίων πληρωμών παροχών ανεργίας και οι αντίστοιχες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Δευτέρας 11/4/2016.

    Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή , λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν πραγματοποιήθηκαν οι εβδομαδιαίες πληρωμές ανεργίας.

    [03] Ξεκίνησε η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους πρόσφυγες του Πειραιά

    Σε 4.500 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ χθες ξεκίνησε από στελέχη του λιμενικού σώματος η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων.

    Το υπουργείο τους εξηγεί ότι φτάνοντας στις δομές φιλοξενίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν από τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και στη δυνατότητα για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της ΕΕ.

    Επίσης αναφέρει προς τους πρόσφυγες και μετανάστες ότι θα ενημερωθούν για τη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης με άλλα μέλη της οικογένειάς τους σε χώρες της ΕΕ, ενώ θα τους δοθεί επίσης η δυνατότητα υποβοήθησης νομικής και οικονομικής προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους εφόσον απορριφθεί τυχόν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα ή εφόσον το επιθυμούν.

    Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από Χίο και Μυτιλήνη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 13 μετανάστες και πρόσφυγες. Χθες από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησε μόνο ένα πούλμαν με 30 άτομα για τις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα.

    [04] Οι Εκκλησίες της Ευρώπης στην πρώτη γραμμή για το προσφυγικό

    «Οι περισσότερες Εκκλησίες στην Ευρώπη βρίσκονται στην "πρώτη γραμμή", προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και την κοινωνία των πολιτών έναντι της μεταναστευτικής/ προσφυγικής κρίσης, η οποία συνιστά «ανθρωπιστική κρίση» διαβεβαίωσε τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη ο γ.γ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, Όλαφ Φύκσε Τβέιτ κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Πρόληψη του Βίαιου Εξτρεμισμού στην έδρα του Συμβουλίου στη Γενεύη.

    Ειδικότερα, ο κ. Τβέιτ υπογράμμισε την ανάγκη επίδειξης ανθρωπισμού και συμπόνιας προς τους πρόσφυγες, κάλεσε την Ευρώπη να προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την επιβολή περιορισμών ως είδος «συλλογικής τιμωρίας».

    Τις θερμές ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνεργατική διάθεση και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών προς την Ελλάδα, έχοντάς την τοποθετήσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του εδώ και αρκετό καιρό εξέφρασε ο κ. Αμανατίδης και ζήτησε να συνεχιστεί η παροχή στήριξης προς τη χώρα, η οποία -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση.

    Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε το Συμβούλιο για την πρωτοβουλία αποστολής «ανοιχτής επιστολής» με το 'Συνέδριο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών' (CEC) και την Επιτροπή Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) -σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες (UNCHR), με βασικό αίτημα «την κινητοποίηση δυνάμεων για την υποβοήθηση της επανεγκατάστασης των προσφύγων», μέσω της οποίας επιδιώκεται η ουσιαστική στήριξη της Ελλάδας στο μεταναστευτικό και υπογράμμισε ότι θα μεταφέρει την εν λόγω σημαντική είδηση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

    «Οι Εκκλησίες παγκοσμίως» διευκρίνισε από την πλευρά του ο γ.γ του Συμβουλίου «εμφανίζονται ιδιαίτερα 'δραστήριες' στο μεταναστευτικό/ προσφυγικό ζήτημα, αναλαμβάνοντας- με σχετικές αποστολές τους- ρόλο όχι απλώς συμβουλευτικό αλλά και εκτελεστικό/ επιχειρησιακό, ενώ επιζητούν μια ευρωπαϊκή διαχείριση στο πρόβλημα στη λογική του «burden sharing».

    [05] Φόβους για χτύπημα του ISIS στη Γερμανία, εκφράζουν οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας

    Το Ισλαμικό Κράτος επιδιώκει να εκτελέσει επιθέσεις εντός της Γερμανίας και η κατάσταση ασφαλείας είναι «πολύ σοβαρή», υποστηρίζει σε δηλώσεις του στηγερμανικήεφημερίδας Βελτ αμ Ζόνταγκ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν , προσθέτοντας πως δεν είναι εν γνώσει κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου δράσης των τρομοκρατών.

    Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα, ο επικεφαλής της BfV δηλώνει πως η οργάνωση θέλει μεν να πλήξει τη Γερμανία, ή στόχους γερμανικών συμφερόντων, αλλά προσθέτει «προς ώρας δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία». Αναφέρει επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος κατά συρροήν έχει προτρέψει και συνεχίζει να ενθαρρύνει υποστηρικτές του, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για επιθέσεις εντός της Γερμανίας.

    Η εξτρεμιστική ομάδα δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη ένα βίντεο, στο οποίο διετύπωνε υπόνοιες ότι προτίθεται να εκτελέσει κι άλλες επιθέσεις εναντίον δυτικών πόλεων, μετά το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, αναφέροντας ενδεικτικά το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Ρώμη. Ο Μάασεν υποστηρίζει πως υπάρχουν πολλές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται Γερμανοί που επιστρέφουν από τη Συρία σε πιθανά τρομοκρατικά πλήγματα και προειδοποίησε πως παραμένει «τοξικός» ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα από τζιχαντστές που προέρχονται από τη Γερμανία.

    Ο ίδιος αποκαλύπτει πως μέχρι σήμερα η χώρα απέφυγε μία μεγάλη επίθεση χάρις στην επιτυχή δουλειά των αρχών ασφαλείας, αλλά και με τις ευλογίες της τύχης, όπως σε μία, ή δυό, περιπτώσεις που δεν λειτούργησε ο εκπυρσοκροτητής μίας βόμβας.

    [06] Ιστορική επίσκεψη του Τζον Κέρι στην Χιροσίμα

    Μήνυμα για «έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα» εξέπεμψε ο υπΕξ των ΗΠΑ Τζον Κέρι από τη Χιροσίμα, όπου βρίσκεται σήμερα για την συνάντηση της Ομάδας των Επτά (G7), των μεγαλύτερων βιομηχανικών οικονομιών του κόσμου.

    Πρόκειται για μια ιστορική πρώτη επίσκεψη αμερικανού υπουργού στην πόλη που βομβαρδίστηκε από τους Αμερικανούς με ατομική βόμβα, τον Αύγουστο του 1945. Ο Κέρι είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης που επισκέπτεται ποτέ την Χιροσίμα και αναμένεται να επισκεφτεί την Δευτέρα το Μνημείο Ειρήνης.

    Σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Σουγκόκου Σιμπούν, ο Κέρι απέφυγε να σταθεί υπερβολικά στον συμβολισμό που ενέχει η επίσκεψή του και παρέκαμψε το ακανθώδες θέμα της συγγνώμης, ή της απλής συμπάθειας, που πολλοί θα ανέμεναν από την Ουάσιγκτον.

    Ερωτηθείς από την εφημερίδα για το εάν «υποστηρίζει έναν κόσμο απαλλαγμένο από πυρηνικά όπλα», ο Κέρι υπενθύμισε πως ο «πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε υποσχεθεί αυτόν τον στόχο κι είχε περιγράψει το όραμα ενός κόσμου χωρίς πυρηνικά όπλα», υπαινισσόμενος τη διάσημη ομιλία του στην Πράγα το 2009. «Ναι, οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί από πολλού καιρού για έναν παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό», τονίζει στην εφημερίδα ο Κέρι.

    [07] Τουλάχιστον 79 νεκροί από πυρκαγιά σε ναό στην Ινδία

    Τουλάχιστον 79 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 200 οι τραυματίες από την μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς έναν ναό στη νότιο Ινδία, νωρίς σήμερα το πρωΐ, την ώρα που χιλιάδες πιστοί είχαν συρρεύσει για να παρακολουθήσουν επίδειξη με χειροτεχνήματα, επί τη ευκαιρία της έναρξης του Ινδουϊστικού νέου έτους.

    Τα στοιχεία προκύπτουν από νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές στην επαρχία της Κεράλα. «Με ενημέρωσαν πως 79 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», δήλωσε ο κυβερνήτης Ούμεν Τσάντι μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NDTV. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 60 νεκρούς.

    «Πάνω από 60 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, αυτή είναι η πληροφορία που έχουμε έως τώρα»,είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Ραμές Τσενιθάλα.

    Όπως μετέδωσαν οι αρχές, πολλοί από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας, καθώς οι τοπικές κλινικές στο Κολάμ είχαν γεμίσει.

    [08] Γερμανοί πολιτικοί καλούν τον Κάμερον να ελέγξει τις offshore σε βρετανικές υπερπόντιες κτήσεις

    Πολιτικοί από όλο το κομματικό φάσμα της Γερμανίας καλούν τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταπολεμήσει την χρήση υπεράκτιων χρηματοοικονομικών εταιρειών (off-shore), που ιδρύονται σε βρετανικές υπερπόντιες κτήσεις με σκοπό την φοροαποφυγή.

    «Θα είμαστε πειστικοί σε παγκόσμια κλίμακα πρωτίστως όταν συμμορφωνόμαστε με την ΕΕ και κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο από τη Βρετανία των υπερπόντιων κτήσεών της?θα πρέπει να το καταστήσουμε σαφές αυτό στους Βρετανούς στις επόμενες συνομιλίες», τονίζει στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Βελτ αμ Ζόνταγκ ο συντηρητικός πολιτικός Ραλφ Μπίρκζαους.

    Από την πλευρά του, ο ειδήμων στα οικονομικά του (συγκυβερνώντος) Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Κάρστεν Σνάιντερ, πρόσθεσε πως ο Κάμερον θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα μετά και την δημοσίευση την προηγούμενη εβδομάδα των «εγγράφων του Παναμά» (Panama Papers), απ? όπου προκύπτει ότι πάνω από τις μισές από τις 200.000 offshore εταιρείες που είχε στήσει το νομικό γραφείο Μοσάκ Φονσέκα έδρευαν στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

    [09] Το Μουσείο POLIN, «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2016»

    Το ετήσιο βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2016» απονεμήθηκε στο Μουσείο για την Ιστορία των Πολωνών Εβραίων, που βρίσκεται στη Βαρσοβία, κατά τη διάρκεια τελετής στο Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία.

    Το Μουσείο POLIN παρουσιάζει την ιστορία των Εβραίων της Πολωνίας καλύπτοντας μια περίοδο 1.000 χρόνων, καθώς και τη συμβολή τους στην περιοχή και στην Ευρώπη, από τον πρώτο οικισμό ως τη σύγχρονη εποχή. Το Μουσείο που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Απρίλιο του 2013 και την κεντρική του έκθεση τον Οκτώβριο του 2014, βρίσκεται στην περιοχή μιας πρώην ακμάζουσας εβραϊκής συνοικίας, που αργότερα έγινε το Γκέτο της Βαρσοβίας.

    Φέτος, 49 μουσεία από 24 χώρες συμμετείχαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό European Museum Forum (EMF), μεταξύ των οποίων και δυο ελληνικά, το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Eλένης Γαρεδάκη που βρίσκεται στα Χανιά Κρήτης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας στον παραδοσιακό οικισμό της Αλέας του δήμου Τρίπολης, το οποίο κέρδισε ειδικό έπαινο (5η ειδική τιμητική διάκριση).

    [10] «Πώς λειτουργεί η Google», ένα βιβλίο για την κουλτούρα της κορυφαίας εταιρείας

    Μια ξενάγηση στην ιστορία, στα γραφεία, στους ανθρώπους και κυρίως στην αξιακή αντίληψη της κορυφαίας αμερικανικής εταιρείας διαδικτυακής αναζήτησης είναι το βιβλίο «Πώς λειτουργεί η Google». Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και συγγραφείς είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος και πρώην διευθύνοντας σύμβουλος Έρικ Σμιτ και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζόναθαν Ρόζενμπερκ.

    Ήταν τα δύο φτασμένα στελέχη του τεχνολογικού τομέα, που προσελήφθησαν από την πρωτοποριακή εταιρεία το 2001 και 2002, αντιστοίχως, η οποία είχε ξεκινήσει πειραματικά το 1996 από τους φοιτητές του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, Λάρι Πέιτζ και Σεργέι Μπριν, για να στεγασθεί πρόχειρα το 1998 σε ένα γκαράζ στο Μένλο Παρκ. Και σύντομα να απογειωθεί χάρη στις πρωτότυπες εφαρμογές, αλλά και στο αντισυμβατικό μάνατζμεντ των ιδρυτών της.

    Σήμερα η Google -το όνομα της οποίας προέρχεται από το μαθηματικό όρο Googol για τον αριθμό 10 εις την εκατοστή- εδρεύει στο Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνιας, σε εγκαταστάσεις με μικρά γραφεία, αλλά τεράστιους χώρους αναψυχής των εργαζομένων, έχει ετήσια έσοδα 55 δισ. δολάρια, γραφεία σε 40 χώρες με 45.000 υπαλλήλους, αποτελώντας το όνειρο κάθε νέου που έχει σπουδάσει πληροφορική στις ΗΠΑ ή σε άλλο μέρος του πλανήτη μας.

    Ο αναγνώστης, φθάνοντας στην τελευταία σελίδα, θέλει να το ... ξαναδιαβάσει, καθώς... δεν πιστεύει ότι τα ηγετικά στελέχη, κατά τρόπο απροκάλυπτο, αποκαλύπτουν τα μικρά και μεγάλα μυστικά τους! Μικρά και μεγάλα μυστικά συμπεριφοράς, πολλά των οποίων έρχονται σε αντίθεση με τα τετριμμένα στομφώδη σλόγκαν των περιλάλητων μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα.

    [11] Ανοιχτή επιστολή του Γιαν Φαμπρ στους Έλληνες καλλιτέχνες

    «Οι λέξεις μπορούν να χτίσουν κόσμους, όπως κάθε καλλιτέχνης γνωρίζει. Η πένα έχει δύναμη: μπορεί να δομήσει και να δημιουργήσει -ή να συνθλίψει ολοκληρωτικά». Με αυτά τα λόγια ξεκινά η ανοιχτή επιστολή του Γιαν Φαμπρ και της ομάδας του, σε απάντηση, όπως αναφέρει, της επιστολής των Ελλήνων καλλιτεχνών.

    «Ενώ την 1η Απριλίου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο ελληνικός Τύπος βούιζαν με το χειρότερο είδος επίθεσης, η ομάδα μου κι εγώ πληροφορηθήκαμε μέσω Facebook σχετικά με τη δυσφορία που κατέληξε σε μια επιστολή που απευθυνόταν σε εμένα», συνεχίζει η επιστολή. Και σημειώνει: «Χρειάστηκε να βρούμε το γράμμα σας σε ένα ελληνικό άρθρο στο διαδίκτυο και να καταφύγουμε στο Google Translate για να πάρουμε μια ιδέα του περιεχομένου του. Ούτε εσείς ούτε το υπουργείο Πολιτισμού ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ μας είχαν ενημερώσει για το αποτέλεσμα της συνάντησης των καλλιτεχνών εκείνη τη μέρα».

    Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης και η ομάδα του αναρωτιούνται: «Γιατί δεν είχατε την ευπρέπεια να μας απευθύνετε απευθείας τον λόγο, να μας καλέσετε στη συνάντησή σας, να μας προκαλέσετε με τα ερωτήματα, τις ανησυχίες, τα παράπονά σας; Γιατί δεν μας στείλατε καν την επιστολή; Γιατί επιλέξατε να ενεργήσετε ανώνυμα; Γιατί απορρίπτετε κάθε μορφή σοβαρού διαλόγου και αντιπαράθεσης;».

    Και συνεχίζουν λέγοντας ότι «είμαστε βαθιά απογοητευμένοι με τον αποκλεισμό μας από αυτόν (ή οποιονδήποτε άλλο) διάλογο. Πάνω από όλα, όμως, μας σοκάρει ο χαρακτηρισμός "Persona Non Grata". Ελπίζουμε ότι κανένας καλλιτέχνης, πουθενά στον κόσμο, δεν θα χαρακτηριστεί ποτέ "Persona Non Grata". Αυτή η δήλωση εναντίον οποιουδήποτε καλλιτέχνη είναι επικίνδυνη και αντιδραστική -και πλήττει την τέχνη στον ίδιο της τον πυρήνα», προσθέτουν.

    [12] Στη δημοσιότητα έδωσε ο Κάμερον τις φορολογικές του δηλώσεις

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις, σε μια προσπάθεια να δώσει ένα τέλος στα ερωτήματα που ανέκυψαν σχετικά με την προσωπική του οικονομική κατάσταση, τα οποία προκλήθηκαν μετά την αποκάλυψη των λεγόμενων "Εγγράφων του Παναμά" (Panama Papers) και τα εξωχώρια επενδυτικά ταμεία που διατηρούσε ο Ίαν Κάμερον, ο πατέρας του πρωθυπουργού, ο οποίος πέθανε το 2010.

    Σε μια πρωτοφανή κίνηση, για πρωθυπουργό στην ιστορία της Βρετανίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε στην δημοσιότητα τα τυπικώς εμπιστευτικά δεδομένα, μετά και την παραδοχή του ότι θα έπρεπε να είχε διαχειριστεί καλύτερα την υπόθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το εισόδημα του αποτελείται από μισθό ύψους 140.522 λιρών, φορολογητέες δαπάνες 9.834 λιρών, 46.899 λίρες από το μισό του μερίδιου του ενοικίου που λαμβάνει από την οικογενειακή του οικεία στο Λονδίνο και 3.052 λίρες από επιτόκια αποταμιεύσεων.

    Παράλληλα σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη θέσπιση μιας νέας επιχειρησιακής ομάδας, στην οποία θα ηγούνται από κοινού οι φορολογικές αρχές της χώρας και η εθνική υπηρεσία καταπολέμησης εγκλήματος, με στόχο να προωθηθεί το έργο που έχει κάνει η Βρετανία στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και ενάντια στη φοροδιαφυγή.

    Διαβάστε επίσης:Γερμανοί πολιτικοί καλούν τον Κάμερον να ελέγξει τις offshore σε βρετανικές υπερπόντιες κτήσεις


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 April 2016 - 8:32:27 UTC